Şimdi Ara

PMYO VE POMEM ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
42.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lise mezunu olarak pmyo giricem int. araştırmama göre hiçbir fark yok diyorlar pmyo larında 2 yıl eğitim var pomem de ise 4 yıl üni. mezunu olman gerekli 6 ay eğitim var cidden pomem ile pmyo arasında fark yok mu?İkisinde de yükselebilirmiyim.Maaş bakımından aynımı vs.



  • Benim bildiğim hiç bir fark yok ikisindede rütbe yükselme olayı aynı.
  • Pmyo liseden mezun olanları alıyor. Kendi sınavıda var. 2 sene eğitimi var.

    Pomem üniversiteden mezun olanları alıyor. Pmyo gibi ayrı bir sınavı değilde kpss ile alıyor. 6 ay eğitimi var.

    Derece farkları var mı bilmiyorum. Ama olduğunu düşünüyorum çünkü üniversite bitirenlere devlet kurumlarında daha fazla maaş ödenir. (İstisnalar var mı bilmiyorum)
  • bi bilgim yok maksatım msj yazıp ileride bilgisi olan birisi yazınca okumak..ayrıca güzeş soru biyoloji 3. sınıf okuyorum malum iş imkanı olmadığından aklımdan polislik geçmiyor değil.
  • pmyoda okuyan bir arkadaşım var ve geçen geldiğinde aradaki farkı sordum.Pomemden mezun olan kişi mesleğe 6 sene önce başlamış gibi oluyormuş ve başkomiser yardımcılığına kadar yükselme şansı var.Pmyo bitirdiğin zaman yaş haddinden emekli oluyorsun belli bir yere geldiğinde.Fakat pmyo sonrası aöf 4 yıllık bitirirsen aynı şey oluyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdenar

    pmyoda okuyan bir arkadaşım var ve geçen geldiğinde aradaki farkı sordum.Pomemden mezun olan kişi mesleğe 6 sene önce başlamış gibi oluyormuş ve başkomiser yardımcılığına kadar yükselme şansı var.Pmyo bitirdiğin zaman yaş haddinden emekli oluyorsun belli bir yere geldiğinde.Fakat pmyo sonrası aöf 4 yıllık bitirirsen aynı şey oluyormuş.

    böyle bir rütbe yok
  • erdener ıyı sallamıssın
  • Bilen varsa yazarsa iyi olur gerekli bir konu int. yeterli bir bilgi yok
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawli@


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdenar

    pmyoda okuyan bir arkadaşım var ve geçen geldiğinde aradaki farkı sordum.Pomemden mezun olan kişi mesleğe 6 sene önce başlamış gibi oluyormuş ve başkomiser yardımcılığına kadar yükselme şansı var.Pmyo bitirdiğin zaman yaş haddinden emekli oluyorsun belli bir yere geldiğinde.Fakat pmyo sonrası aöf 4 yıllık bitirirsen aynı şey oluyormuş.

    böyle bir rütbe yok


    +1

    komiser yardımcılığı var...
  • yani pmyo ve 4 yıllık aöf okuyan birisi rütbe olarak yükselebiliyor mu?Birde nereye kadar yükselebiliyor?
  • Rütbeler 6 yılda bir oluyor pmyo ve pomem okuyanlar sadece komiser yardımcılığına kadar yükselebiliyor tek yıldız

    pmyo'nun pomem'den farkı tecrübe oluyor sanırım pmyo 2 yıl ders ve eğitim görürken pomem 6 ay görüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Nadir -- 10 Mayıs 2010; 20:32:01 >
  • sadece komser yardımcısı oluyor diye bişe yok komser olabiliyor. 6 sene ama daha kısa zaman ıcınde yukselme sansı var sınav aclıyor ıhtıyaca yonelık
  • başkomiserliğe kadar yükselebiliyorlar diye biliyorum . . .
  • PMYO Liseden sonra gidebilirsin. 2 yıl okursun ve Polis memuru olarak göreve başlarsın.
    POMEM ise Üniversitede su ürünleri, işletme, fizik gibi bölümleri bitirirsin. İş bulamazsın belli bir süre sonra kpss den yeterli puanı aldıktan sonra 6 Ay eğitim görürsün ve Polis memuru olursun.

    PMYO dan ve POMEM den mezun olmuş 2 polis memuru arasındaki tek fark derece farkıdır. Bunuda PMYO mezunu açık öğretim fakültesinde işletme bölümü yada iktisat bölümünü direk 3. sınıftan okumaya başlayarak 2 yılda oda 4 yıllık fakülte mezunu olur ve bu farkta kapanmış olur.

    Komiser yardımcısı olmak için 6 yıl meslekte olmak ve sicil temiz olmak şartıyle Komiser yardımcılığı sınavına başvurmak gereklidir. Tabi birde 4 yıllık fakülte mezunu olmak.

    Kısacası Önceliğin PMYO olsun çünkü daha erken mezun olup meslek hayatına atılacaksın. Daha sonra 2 yıl Açıköğretim okursun.
    Şuan en düşük polis maaşı net 1805

    bazı birimlerin ekstra maaşı var, ayrıca 4 yıla tamamlayarak ve Yabancı dil sınavından iyi bir puan alarak bu paraya bir 150 tl gibi rakamda ekliyebilirsin.




  • Bu bilgiler çok güzel herkesin işine yarıcakdır.Sağolun
  • Rica ederim ne demek. Sormak istediğiniz başka şeyler varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: net_katil

    Rica ederim ne demek. Sormak istediğiniz başka şeyler varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.

    şuan açık öğretim okuyorum bitince bende kpss'den polisliğe başvurmayı hedefliyorum. Polis ayrımları neye göre yapılıyor, belli sınavlaramı giriliyor yoksa şans işi falanmı, örneğin sivil olmak memur olmak trafik olmak gibi. Bide bu başbakan korumaları falan nereden geliyorlar?
  • Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Polis teşkilatında da torpiller dönmektedir özellikle çalıştığın birimler açısından. Ama yetenekte önemli Mesela çok derece kürtçe ve Arapça biliyorsanız İstihparat, Narkotik gibi birimlere çok rahat geçebilirsiniz.

    Ayrıca Emniyet teşkilatının en büyük eksiği bilgisayar konusunda bilgili Memurlar, Eğer biraz bilgisayarınız var ise; Format diyince ağzınız açık kalmıyor, Ping atmanın anlamını biliyor Word de bir metin yazabiliyor, Exelde bir kaç tablo oluşturabiliyorsanız çok kolay masabaşına geçersiniz.

    Emniyet teşkilatında Dil ve Bilgisayar sizi çok iyi birimlerde çalıştırır. bunlar yok ise Torpil

    Sivil çalışmak ise tamamen çalışılan birimler ile alakalı. İstihparat,Narkotik, Güven Timleri, Asayiş Şube ( Cinayet,Hırsızlık,Gasp v.b) gibi birimlerde Saç sakal serbest kot pantolon tişört ile çalışabilirsiniz.

    Başbakan korumları da biraz torpil işi dönüyor, Ayrıca o polisler bir çok eğitimden geçiyor. Siz Polisliğe girin istediğiniz birim ilk yıl olmasada 2-3 yıl sonra gerekli azmi gösterirseniz büyük ihtimal geçersiniz
    Bilgi İşlem , Devlet büyüklerini korumada birimlerde ise saç sakal traşlı, Takım elbise ile çalışırsın.




  • Cevaplar Çok Yardımcı Oldu Teşekkürler.Seni Bulmuşken sormak İstiyorum.

    1)Şimdi PMYO dan Mezun Olduk.Sonra Memur Olarak İşe Başladık.6 Yıl Memur olarak Görev Yaptıktan Sonra Mı Bu Rütbe Sınavlarına Giricez ? Ve Komser Yardımcısı Olduktan sonra 6 Yıl Geçmesimi Gerekiyo Bir Üst Rütbe Sınavına Girmek İçin ??

    2) Narkotik, İstihbarat , Yunus vs. Bunların Hepsi Sınava Girebiliyo mu ??

    3) Pmyo'dan Mezun Olan Bi Kişi En Fazla Hangi Rütbeye Kadar Yükselebiliyor ??

    4) Polis Akademisi Mezunu İle Pmyo Mezunu Arasındaki Tek Fark Mezun Olduğunda ki Rütbesi mi ??

    Yardımcı Olursan Sevinirim.TEŞEKKÜRLER Şimdiden =)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.