Şimdi Ara

Türkçe EPUB kitaplar için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
27.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçe karakterleri de destekleyen EPUB Converter'a ihtiyacım var. Yardımcı olmanızı rica ediyorum arkadaşlar. Stanza ile çeviriyorum Türkçe karakterleri '?' işaretiyle gösteriyor. Lütfen yardım edin. Teşekkürler.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramelov

    Türkçe karakterleri de destekleyen EPUB Converter'a ihtiyacım var. Yardımcı olmanızı rica ediyorum arkadaşlar. Stanza ile çeviriyorum Türkçe karakterleri '?' işaretiyle gösteriyor. Lütfen yardım edin. Teşekkürler.



    Bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu? Aynı sıkıntıyı bende çekiyorum
  • İyi günler

    Tam olarak istediğin converter programı değil de direk girip ePub olarak indirebiliceğin bir site var.

    www.iphonepub.com

    Eğer elinde pdf,word,txt formatlı e-booklar varsa site üzerinde gönderip sitede epub olarak yayınlatabiliyorsun.

    Not: site sahibi değilim fakat sahibini tanıyorum, bir çıkarım yoktur sadece işine yarar diye paylaşmak istedim.
  • Calibre programi iyi ama onda da turkce karakter sorunu oluyor. Mobipocket creator ile prc formatina cevirip daha sonra calibre ile epub a donusturulebilir
  • Stanza veya Calibre TRK karakterleri tanımaz. Aşağıdaki paketi indirin. Sonucu beğeniyorsanız yöntemini açıklayabilirim:

    http://depositfiles.com/files/ze7nulkke

    e-pub formatında düzgün türkçe kitaplardır.
  • Ellerinize sağlık. Güzel bir çalışma. Yöntemini paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler.
  • E-Kitap Yap.pdf:
    http://www.box.net/shared/ptqsky21pl
    E-Kitap Yap.epub:
    http://www.box.net/shared/goh84pc7fp
    Yukarıda anlattığım yöntemle yapılmış rastgele seçilmiş dökümanlardır:
    http://depositfiles.com/files/0uullcsuy
    (8.25 MB, Free Download süresi: 3 dakika.)




  • Hocam çok çok teşekkür ederim. Yönteminizi deneyeceğim. İnşaallah yapabilirim. Benim de yardımcı olmamı istediğiniz bir durum olursa her zaman hazırım. İyi akşamlar.
  • Adobe Indesign'i 4-5 defa farklı sitelerden indirdim ama hepsinde en az 1 part bozuk çıktığı için indiremedim. Lütfen sağlam bir link verseniz mümkün mü acaba? Çok teşekkürler.
  • Hocam önceki linkten programı indirdim çalışıyor. Çok teşekkür ederim. Yalnız bazı .pdf ya da diğer formatlardaki e-kitaplarda Türkçeye çevirmeme rağmen (Abbyy pdf programında) hata veriyor yarısını çevirdikten sonra diğer yarısını çevirmiyor. Bir de bazı e-kitaplarda çevirirken Adobe Indesigne programında da hata verdiği oluyor. Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Acaba Bu hatalar e-kitaplardan mı yoksa programlardan mı kaynaklanıyor? Teşekkürler.
  • ramelov arkadaşıma yanıt:

    InDesign CS5'i sorunsuz kurabilmeniz çok iyi. "Word.doc" formatındaki türkçe yazılmış dosyalarınızı hatasız ePUB yapabilirsiniz artık. Şüpheleriniz varsa gidermek için msWord.doc olarak Türkçe yazacağınız bir sayfayı bu yöntemle çevirip deneyebilirsiniz.

    Diğer sorunlara gelince,internette pdf formatında bulacağınız bütün belgeler %90 ihtimalle; scanner ile taranmış, OCR(Optik Karakter Tanıma) yöntemiyle rtf veya doc formatında oluşturulup sonra da pdf'ye çevrilmişlerdir. Bu proses aşamalarında, resolution(çözünürlük), kullanılan OCR yazılımı vb. birçok faktör sonucun kalitesini belirler. Yani %100 hatasız Türkçe bekleyemezsiniz. Tarama yöntemiyle oluşturulmuş belgelerde Örneğin, "...geldiğini..." kelimesinin, "...geldiğmi...", veya "...geldiğim..." gibi deforme olduğuna rastlamak çok mümkündür. Çünkü tarayıcı yazılımı bazan ve [n] yi [m] gibi, veya [r] ve [ı]'yı [n] gibi algılayabilmektedir.

    Yine de Abby PDF TRANSFORMER(multilingual), özellikle versiyon 3 olanı en iyi konvertördür diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak, inDesign CS5 ile ePUB yapmak; İ,ç,ğ,ş'lerin hepsini "?" gibi çeviren diğer konvertörlerden bin kat iyidir.

    Adobe InDesign CS5 yeni bir program olduğundan, ne yazık ki Türkçe eğitim kitapları (bildiğim kadar) henüz yok. İngilizce olarak: "Adobe InDesign CS5 On Demand" ve "Wiley -InDesign CS5 Bible" kitaplarını pdf olarak internette bulabilirsiniz.




  • Hocam Abbyy PDF Converter 3.0 ı yükledim ama Arapça dili yoktur. Arapça karakterleri nasıl .doc a çevirebilirim acaba? Teşekkürler. İyi geceler.
  • Merhaba Ramelov Arkadaşım,

    Bu konuyu, bu sayfanın başlangıcı olan "8 Mayıs 2010; 9:25:16" kayıtlı teknik yardım talebiniz üzerine açmıştık. Talep şu idi: "EPUB çevrimlerinde TRK karakter sorunu".
    Öncelikle bu problemin başarıyla çözülüp çözülmediğini netleştirelim ki konumuzun takipçisi arkadaşlar olursa, onlar da yararlanabilsinler. Forumların asıl amacı da bu değilmidir zaten.
    Bence problem çözülmüştür: "ms Word.doc > Adobe InDesign CS5" dönüşümü kesin çözümdür. Uygulayıcı olarak siz ne düşünüyorsunuz bilemem.
    Benim açımdan konu kapanmıştır.
    -----------------------------------------------

    Şimdi yeni sorunuza çözüm aramaya çalışalım. Arapça bilmiyorum fakat sizin için bir araştırma yaptım ve aşağıdaki sonuca ulaştım:

    "Adobe PDF Transformer 3 "ün Arapça kaligrafisi olan versiyonu farklı imiş.http://abbyy-pdf-arabic.fyxm.net/ linkinden inceleyebiliyor, http://download2.fyxm.net/56/56994/PDFT30_ESD.exe veya http://download.fyxm.net/download-file-56994.html adreslerinden indirebiliyorsunuz. İndirme linklerini de kontrol ettim, bu tarih itibariyle aktif durumdalar.
    Ancak, bununla "Arabic Word.doc " şekline dönüşüm yapılacağı için, mantıken pc'nizde Microsoft Arabic Word programının da var olması gerekir. Eğer bu olgu eksik ise, http://zsigri.tripod.com/fontboard/arablpk.html adresinden Arapça Dil Desteğini de önceden indirip yüklemiş olmanız icap eder derim.

    Son bir anımsatma daha yapmak istiyorum: Bir önceki konumuzda olduğu gibi, InDesign CS5 ile Arabic Word.doc durumundaki belgeleri Arabic EPUB yapmanız olası değildir. Çünkü InDesign CS5 programının EPUB Default fontu "Garamond" fonttur.




  • Gayet iyi açıklamışsınız hocam çok teşekkür ederim.
  • Adobe üzerinden şifreli aldığım legal kitapları 6 defadan fazla indirdiğim için (bilmiyordum) 20 civarı kitabım okuyamadan boşa gitti. Bunları tekrar cihazıma yükleyip okumak için yardımınızı rica ediyorum. Adobe Digital Editions üzerinden indirdiğim 200 Kb ila 1 MB arasındaki EPUB formatındaki dosyaları Reeder e-kitap okuyucuma kopyaladığımda (Adobe şifresi şeklinde değil açılmış hali) ”Hata” diye bir mesaj veriyor ve kitapları okuyamıyorum. Teşekkürler.
  • merhabalar,

    promonew in dediği gibi doc uzantılı dokümanları epub a çevirdim. ancak bazılarında hala hata veriyor. mesela, ilk kez dosyayı attığımda "auto flowing text" ve "drop from desktop" yazılarını göremiyorum. gördüklerimde herhangi bir karakter sorunu olmadan epub olarak görebilirken bazı doc larda bu oluyor. bu konuda yardımcı olabilirseniz makbule geçer.

    şimdiden teşekkürler.
  • Maalesef Promonew in söylediği yöntem %100 çözüm sunmuyor. Bazı kitaplarda sorun çıkıyor. Son zamanlarda gönderdiğim mesajlara da cevap vermedi. Sizin sorununuzun sebebi taranan kitapların taramasının iyi yapılmaması olabilir. Ayrıca ben de son 2 gündür bazı kitapları EPUB a çevirirken sorun yaşıyorum.Özellikle boyutu 3 MB ı geçenlerde. Kusura bakmayın ben yardımcı olamıyorum. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa ben de sorunumu çözmüş olurum. Adobe Indesign CS5 in full sürümünü alıp bir de öyle deneyeceğim inş. Eğer başarılı olursam bilgi veririm. İyi günler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.