Şimdi Ara

5800xm N-Gage Kurulumu|12 Oyun|Resimli Anlatım|Hackli Tlfnlar içindir|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
16.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefonumuz hackli artık 5800xm N-gage oynamak istiyorum diyorsanız bu konu tam size göre.
    n-gage programı 5800xm uyarlanabiliyor ve şimdi bu konudaki anlatımla telefonunuz Hack yaptıysanız n-gage kurabilir ve n-gage 2.0 oyunlarını telefonunuzda oynuyabilirsiniz.

Konunun uzun olduğuna bakmayın uygulamaya başlayınca 5dk içinde bitiyor
    Ben herkes iyi anlasın diye ayrıntılı bir şekilde en ince noktasına kadar konuyu açıkladım.
    Zaten indirdiğiniz paket içindeki dosyalarda bulunan "BENİ OKU" metinlerindeki bilgilerin kısmen aynısıdır.

Önce 5800xm n-gage paketini indiriniz. Pakette Çalışan 12 adet n-gage oyunuda var.
    http://hotfile.com/dl/41725449/3306fa9/5800_n-gage.rar.html

OYUNLARIN TANITIMI
    ve
    5800xm N-gage Kendi Telefonumda Çektiğim Video
    Video:http://www.izlesene.com/video/sprite-nokia-5800-n-gage-games-biroltr/2084881

PROGRAM LİSTESİ ve AÇIKLAMALARI (Kurulum bu sıraya göre yapılacak)
    - NGage 2.0 Installer.sis
    5800xm uyumlu n-gage programı
    - N-Gage.Patch_UnPatch.sis
    Yüklenecek N-gage oyunlarını TRAİL moddan Full Moda çevirmemizi sağlayan PATCH programı.
    - App TRK
    Bu program N-gage oyunlarını USB üzerinden PORT açarak telefona kurmamızı sağlıyor.
    - SecMan
    Bu program Cracklanmış (Kırılmış trail olmuyan) oyunların kurulum esnasında SERTİFİKALANMASINI sağlıyor.
    - Virtual Key.sis
    5800xm n-gage oyunlarını oynana bilmesi için telefona kurulan Sanal klavye programı.
    - N-gage 2.0 oyunları
    Peketin içinde 12 adet oyun var bazı oyunlar TRK ve SecMan ile bazı oyunlardan Ovi Suite üzerinden kuruluyor. indirdiğiniz dosyalar içinde gerekli açıklama ve bilgiler mevcut.

KURULUM İŞLEMİ (Bu sıraya göre kurulunca hiç bir problem çıkmayacaktır)
    Rompatchers içindeki "install server RP" ve "Open4All RP" AKTİF yapın.

1- NGage 2.0 Installer.sis telefona kurun
    UYGULAMALAR kısmında "Games" adında n-gage progamı telefonumuzda kurulmuş olucak.
    2- N-Gage.Patch_UnPatch.sis kurulumunu çalıştırın

Karşınıza 2 seçenek çıkacak
    - UN PATCH (TRK Secman sertifikalı oyun kurulacağı zaman bunu seçin)
    ve
    - PATCH (oyunlar oynanacağı zaman bunu seçin)
    Şimdi ilk kurulumda Biz Sadece UNPATCH seçicez ve kuruluma devam edicez.

3- App TRK kurulumu
    indirdiğiniz paket içinde app TRK programına ait tüm bu dosyaları

Bilgisayarınızdan önce E:\others klasörüne kopyalayın
    daha sonra
    x-plorer programı ile
    C:\ (telefon hafızasına) atınız.
    Not: X-plorer programının ayarlarında gizli ve sistem dosyalarını da göster seçeneğini aktif etmiş olmanız gerek!

AKTARILACAK DOSYALAR
    - private
    - resource
    - sys
    - trk.ini

Daha sonra telefonu kapatıp açın.
    Not: Rompatchers içindeki "install server RP" ve "Open4All RP" AKTİF değilse dosyaları aktarmanızda problemler oluşacaktır.

4- SecMan kurulumu
    Rompatchers içindeki "install server RP" ve "Open4All RP" AKTİF yapın.
    daha sonra telefonumuzu usb koblosuyla bilgisayara bagliyoruz ve PCSuite modunu seciyoruz.

- Telefonumuza kurduğumuz app TRK programını açıyoruz
    Not: TRK programı çalıştırıldığında port ayarı otomatik atanması lazım, (program içindeki ayarlardan "USB" seçili olmalı ve "port1" "RATE 115200" şeklinde olmalı) eğer ki atanmıyorsa bunu elle kendiniz girmek zorunda kalacaksınız.
    - Secman.exe adlı programı indirdiğimiz paket içinde var bilgisayar üzerinden çalıştırıyoruz.Telefonumuza otomatk UYGULAMALAR kısmına "SecMan" kurulacak.
    - Şimdi telefondaki SecMan.exe programını açıyoruz ve ayarlardan "root certificate'i"yüklüyoruz, daha sonra secman.exe'yi kapatiyoruz.

5- Virtual Key.sis
    indirdiğimiz paket içindeki Virtual Key.sis dosyasını Telefonun HAFIZA KARTINA kuruyoruz.virtual Key programını birkez çalıştırın daha sonra kapatın otomatik "e:\private\e7d61da9" klasör oluşacak.
    ve 5800 için özel tuş takımı ayar dosyası olan "custom1.keymap" dosyasını önce bilgisayardan telefonun HAFIZA KARTINDAKİ e:\others daha sonra telefon üzerinden x-plorer programı ile "e:\private\e7d61da9" içine kopyalayınız.

Not: rompatcher içindeki "install server RP" ve "Open4All RP" AKTİF değilse hafızakartındaki bu klasörleri göremezsiniz.X-plorer programının ayarlarında gizli ve sistem dosyalarını da göster seçeneğini aktif etmiş olmanız gerek!

6- N-gage 2.0 oyunlarını Telefona Kurma işlemi (Bu anlatım EXE uzantılı dosyalar için)
    Bazı oyunlar TRK üzerinden SecMan sertifikalı kuruluyor. Bazı oyunlarda TRK ve Secman gerektirmeden direk Ovi suite üzerinden kuruluyor.
    TRK ve SecMan Sertifikalı olanları anlatıcam ama ben bi kaçtanesinin "n-gage" dosyasını paketin içinde bıraktım.
    içerisinde "*.n-gage" uzantılı dosya olan oyunları ovi suite üzerinden yada direk E:\n-gage klasörüne atarak "Games" programı açtığınızda kurulum yapabilirsiniz.
    Aşağıdaki anlatım EXE paketli oyunların kurulumu ayrı ayrı anşatılmıştır.

TRK ve SecMan Sertifikalı oyun kurulumu
    -Telefonu USB üzerinden Pc Suite modunda çalıştırın.
    -Uygulamalardaki TRK programını açın.Programı kapatmadan MENÜ tuşuna basın arka alanda açık kalsın.

TRK Programı çalışır bi şekildeyken Uygulamalardaki SecMan programını açın.
    Seçenekler "insall root certificate" çalıştırın ekrana uyarı gelicek "Overwrite" seçerek "Done" yazısı görününce SecMan programından çıkabilirsiniz.

- indirdiğiniz Paketler içinde bulunan TRK Secman oyununa ait EXE uzantılı dosyayı çalıştırın.

- Resimdeki gibi kurulum işaretlemeli yapın.

- TRK programının oyunu tanıması açısından Otomatik port işaretini resimdeki gibi seçin.

- Oyunun kuracağı hafızayı belirtin (C:) ve (E) yada PC üzerine. Biz PC seçicez

- ve program bize sertifikalı "n-gage" uzantılı yeni bir dosya oluşturacak. Bunu dosyayı Telefonun HAFIZA KARTINDAKİ E:\n-gage kalsörüne kopyalayın.
    Not: TRK programı açıkken kopyalama işlemi yapılamıyacaktır.Telefonda açık olan TRK kapatınız.

Rompatchers içindeki "install server RP" AKTİF "Open4All RP" PASİF yapın.
    Telefondan uygulamalar içindeki "GAMES" n-gage programını çalıştırın.

Az önce E:\n-gage dosyasına eklediğimiz oyunun kurulumu başlıyacak
    n-gage oyununun kurulacağı HAFIZIYI seçin. (Tavsiyem HAFIZA KARTINA kurmanız)

Oyun kurulumu bitene kadar hiç bi işlem yapmayın.

Kurulum bitince CANCEL diyerek ANA EKRANA dönün oyun şuanda TRİAL bu yüzden programdan ÇIKIŞ YAPIP Unpatch çalıştıracaz.

- N-Gage.Patch_UnPatch.sis çalıştırıyoruz.
    şimdi N-gage Unpatch modundan PATCH moduna çevirecez.

Resimdeki gibi Sadece PATCH seçiyoruz.

Kurulum bitmesini bekleyin.

Yeniden uygulamalardan "Games" n-gage programımızı çalıştırıyoruz. Artık Yükledğimiz Diğer oyunlar gibi. Bu oyunda TRAİL değil Full bir şekilde oynanabilir oldu.

OVİ SUİTE üzerinden N-gage OYUNLARI KURMA
    TRK programını kapatınız. Cihazı USB ile PC Suite modunda bilgisayara bağlayınız.

"*.EXE" uzantılı oyuna ait dosyayı çalıştırın.

Resimdeki gibi işaretlemeleri yapın.

Oyun n-gage sitesi üzerinden indirilerek kurulacak indirme işlemi bitince ovi suite programı çalışacak.
    İnternet bağlantınız yoksa bu EXE'li oyunları kuramazsınız.

Ovi suite üzerinden dosya telefona aktarılacak.

Yükleme bitince "GAMES" n-gage progamını çalıştırın. Kurulum başlıyacak

Oyunun kurulacağı hafızayı seçin ve kurulsun.

Kurulum bitince Oyunu başlatabilirsiniz. (Sanal Klavyeyi çalıştırmadan oynuyamazsınız)

Sanal Klavye Kullanımı ve Bilgi
    Sıra geldi
    OYUNLARI OYNUYABİLMEK İÇİN TUŞLARI AYARLAMA kısmına
    Uygulamalardan "Virtual Key" programını çalıştırın.
    "OPTİONS"
    "Load Mode"
    "Custom mode1" SEÇİN
    Ekranda telefon üzerindek tuşların hangi foksion tuşları olduğu bilgisi gelicek.

Kısaca tuşların görevi şöyle olucak.
    YEŞİL : Aşağı/Geri
    MENÜ : Onaylama OKEY tuşu
    KIRMIZI : Yukarı/ileri
    POWER : Sol
    KAMERA POZLAMA (hafif basılınca) : Sağ
    KAMERA : RSK
    SES (+) : 0 (sıfır)
    SES (-) : LSK

"Back" basıp virtual key programdan çıkınca tuşlar aktifleşicek PROGRAM ARKA ALANDA ÇALIŞIYOR. n-gage açabilir oyunları şimdi bu tuş dizilimine göre oynuyabilrisiniz.

Notlarım:
    - Verdiğim 12 oyun kesin ve kesin açılıyor yeterki doğru kurulum yapın. Tüm oyunlar Full Sadece Asalt4 demodur "BiNPDA" tarafından kırılmasını bende sabırsızlıkla bekliyorum.
    - Bazı oyunlar yeniden PACK yapılmadan açılmayabilir bu durumda N-Gage.Patch_UnPatch.sis dosyası ile yendein unpatch ve ardından oyunu açmadan patch yapın.
    - Antivirüs,RAM Booster ve Taskman tarzı tüm sistem araçlarını kontrol etmeye yarayan çeşitli program ve uygulamalar Oyunların açılmasında sorun çıkarıyor!
    - Arka alanda çalışan programlar yine bazı oyunların çalışmasını engelliyor.
    - Rompatcher içinde aktif olan çeşitli yamalar bazı oyunlarda sorunlar çıkarıyor en çok sıkıntı yaratan rompatcher yaması "open4all RP" bunu pasif yapın.
    - Bu program n-gage 2.0 oyunlarını destekliyor ama tüm n-gage 2.0 oyunları cihazla uyumlu olmuyabilir sonuçta 5800xm için resmi bir destek bile yok çalışan oyunlar bu n-gage programında sınırlı sayıda bunu bilin. Ben 12 oyun çalıştırabildim denemediğim çok oyun var bulduğunuz oyunların çalışıp çalışmadığını forum içerisinden belirtebilirsiniz.
    - Aklınızda olsun N-gage programı cihazın hızlı şarj sarfiyatına neden oluyor!
    - Oyun oynarken arama gelince sanal klavye açık diye cvplama yapılamıyor oyunda bu durumda bazen kapanmıyor karşı tarafa bu ses gidebilir gerekli açıklama ve çözüm yolu sizin kendi pratik zekanıza kalmıştır

N-gage programıda telefonunuza kurduysanız artık cihazınız standart 5800xm çok daha farklı çok daha eğlenceli hal almış demektir.
    5800XM HACKED + N-GAGE Tadını çıkarın
    GÜLE GÜLE KULLANIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 8 Mayıs 2010; 13:35:41 >

• Burayıda Editlicem

ANA KONU İÇERİSİNDE KURULUM YAPARKEN EKSİK GÖRDÜĞÜNÜZ BİR NOKTA VARSA YADA TAKILDIĞINIZ SORUN YAŞADIĞINIZ BİR AKSAKLIK ÇIKTIYSA FORUM İÇERİSİNDEN BELİRTİNİZ!

sonradan lazım olabilecek program ve yeni oyunları ana mesajın altında paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 7 Mayıs 2010; 18:55:49 >
  • Hemen deniyorum
  • Oh oh yemede yanında yat eline sağlık birol hocam
  • Bu arada hocam rom pathcer içindekiler telefonu akapatıp açtıtan sonra inaktif oluyor.Normal miş acaba?
  • Birol hocam çok teşekkürler. Sayenizde bu telefon 5800 yeni özellik daha kazandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.arslan -- 7 Mayıs 2010; 21:27:14 >
  • İşte 5800 ı bu yüzden seviyorum çok teşekkürler
  • Usta, gene koparttın sen bizi, aldın beni benden.. Yahu sen nettin yaw

Telefonun çökme olasılığı yüzde kaç sence? Daha dün formatladım, herşey süper çalışırken gps'im devredeyken çökertmeyim hesabı... Ama dayanamıcam sanırım yapcam
  • Hocam ben daha önce açmıştım bu konuyu ama bu kadar ayrıntılı değildi. Seninki çook daha faydalı olmuş benim de yapamadığım kısımlar vardı.
  • Emeğine sağlık bomba konu olmuş.
  • Emeğine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çok da nickimde

Hocam ben daha önce açmıştım bu konuyu ama bu kadar ayrıntılı değildi. Seninki çook daha faydalı olmuş benim de yapamadığım kısımlar vardı.

Biliyorum konunu Heryerde kısa ve tek oyunlu bir anlatım var seninkide o şekilde hatta yabancı forumlar dahil Bir çok forumda n-gage kurulumu zaten var ancak çok yetersiz topu topu 1 oyun anlatılmış arkası gelmemiş.
    Bu şekilde ayrıntılı anlatımı yabancı forumlarda bile bulamazsın Onlarda burdan artık alıntı yaparlar.
    Paylaşılması dağılması bilinmesi her zaman iyidir oyun çeşitliliği sağlam.

n-gage 2.0 ait Oyunları deneyin çalışan çalışmayan oyunları bilelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 7 Mayıs 2010; 22:20:23 >

• Biroltr hocam eline ayana gözüne kulağına sağlık, telefonun ilk hali ile şu anki hali arasıdna dağlar kadar fark var sayende,çok sağol ama bekliyoruz devamını.
  • abicim secman ı pcden atamıyom port bulmuyor o işi nasıl yapıcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zelter

abicim secman ı pcden atamıyom port bulmuyor o işi nasıl yapıcaz

Uygulamaardan TRK çalıştır
    ELLE AYARLARI GİR AŞAĞIDA VERDİM konudada aslında var aynı şeyleri yazdırıyorsunuz neyse yazarız sorun değil

SEÇENEKLERDEN
    SETTİNGS

-Connection (USB)
    -Port (1)
    -Baud Rate (115200)

Ayarların bu şekildeyse TRK kapamayacaksın! MENÜ tuşuna basarsan arka alanada çalışr bi vaziyette bırakıcaktır. Ayarın bu şekildeyse ve yamaların açıksa PC üzerinden SecMan.EXE çalıştırdığında otamatik Bilgisayar ekranında kurulum başlayacaktır. UYGULAMAR menüsünde SecMan KURULU BİR ŞEKİLDE pazıl simgesi şekilinde oluşacak.

not: orda anlatımda önceliği olan bi durum var yanlış yazmışım sırasını ÖNCE TRK ÇALIŞTIR daha sonra PC SUİT modunda USB üzerinden telefonu PC bağla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 7 Mayıs 2010; 23:06:15 >

• saol abi yine bi sorun
    5- Virtual Key.sis
    indirdiğimiz paket içindeki Virtual Key.sis dosyasını Telefonun HAFIZA KARTINA kuruyoruz.
    ve 5800 için özel tuş takımı ayar dosyası olan "custom1.keymap" dosyasını önce bilgisayardan telefonun HAFIZA KARTINDAKİ e:\others daha sonra telefon üzerinden x-plorer programı ile "e:\private\e7d61da9" içine kopyalayınız.

e7 ile baslayan kalsor yok rom patchler acıq xp-loreden ve fexploreden denıom
  • eline sağlık birol usta...dosyayı çekiyorum bir ara deneyeceğim..çok oyun oynamıyorum telefonlamalum sarj olayı..ama denerim bir araeline sağlık tekrardan telefona farklı özellikler kazandırıyorsun...çalışmalarının devamını dilerim...
  • x-plore yükledim side_effect in verdiği linktekini..fakat program çalışmıyor?tıklıyorum öyle kalıyor hiçbir tepki vermiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zelter

saol abi yine bi sorun
    5- Virtual Key.sis
    indirdiğimiz paket içindeki Virtual Key.sis dosyasını Telefonun HAFIZA KARTINA kuruyoruz.

e7 ile baslayan kalsor yok rom patchler acıq xp-loreden ve fexploreden denıom

virtual Key programını birkez çalıştır sonra kapat otomatik oluşacaktır. o kısımda anlatım eksikliği yapmışım düzeltiyorum şimdi ana konudaki anlatımıda.

• Birol yine kayda değer bir calisma yapmıssın teşekkürler, senden bir ricam olacak; ''Virtual Key'' programını tek başına bir yere upload eder misin?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.