Şimdi Ara

Önemli: W32.Sobig.F@mm adlı yeni solucan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son dönemde sitemizde belki fazla yer kaplamış gibi gözükebilir bu güvenlik haberleri ama pek çok kişi değerli verilerini artık elektronik ortamlarda sakladığı için bunları burada yazmak gerektiğine inanıyorum.

    Bu son haber bize Symantec bülteni ile ulaştırıldı. Yeni zararlının adı W32.Sobig.F@mm ve Blaster ve benzerlerinin aksine E-Posta ile yayılıyor. Ayrıca tehdit altındakiler sadece XP, 2000 ve NT kullanıcıları değil Windows 95, Windows 98 ve Windows ME'de bu solucandan etkilenebiliyor.

    Solucan .dbx, .eml, .hlp, .htm, .html, .mht, .wab, .txt uzantılı dosyalar içersindeki E-Posta adreslerini tespit edip bunlara kendini yollamaya çalışıyor (Kullandığı portlar: : UDP 123, 995, 996, 997, 998, 999, 8998).

    Genelde E-Posta'nın Kimden kısmına admin@internet.com yazan solucan your_document.pif, document_all.pif, thank_you.pif, your_details.pif , details.pif, document_9446.pif, application.pif, wicked_scr.scr, movie0045.pif gibi dosya uzantılarına gizliyor kendini.

    Eğer bu tarz bir E-Posta almışsanız bunu hiç açmadan ve içeriğini okumadan hemen silin !

    • Herhangi bir can sıkıntısı yaşamamak için lütfen önleminizi alın: - İşletim sisteminize ilgili tüm yamaları kurun (Bu sadece Windows için geçerli değil, Linux ve Mac kullanıcıları da buna önem vermeli !) - Bir Antivirüs yazılımı kullanın. 30-40$ civarında (sürüme göre değişebilir) Symantec-Norton AV, Trend Micro-PC Cillin, Kaspersky, Panda, NOD32 vb. gibi  markaların ürünleri yanında tamamen ücretsiz AVG, AntiVir gibi çözümler de mevcut. Hangisini tercih ederseniz edin mutlaka Antivirüs yazılımınızı ve virüs tanıma dosyalarını daima güncel tutun ! - Mümkünse bir Firewall kullanın. Özellikle Kablonet ya da ADSL gibi bir bağlantı kullanıyorsanız sisteminiz sürekli dış dünyaya açık demektir. Firewall dış dünya ve sisteminiz arasındaki tüm kapıları/giriş-çıkışları kontrol eden bir güvenlik duvarıdır. Yine AV yazılımları gibi ücretli ve ücretsiz Firewall yazılımları mevcuttur ve çoğunun kullanımı oldukça kolaydır. Örneğin Windows XP ile gelen ICF (Internet Connection Firewall) bile oldukça basit yapısına rağmen belli bir oranda koruma sağlamaktadır. Sygate, Norton Internet Security, ZoneAlarm, vb. pek çok ücretli ve ücretsiz üründen birini kullanabilirsiniz.

    Sayfanın Linki : http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sobig.f@mm.html








  • teşikir kardeş bende az önce okudum bi sitede saolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.