Şimdi Ara

Canon 55-250 ~ Tamron 70-300+FAYDALI BİLGİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
15.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizce hangisini alınmalı???

Dipnot: Canon 18-55mm Objektifim mevcut.

----------------------------------------------------------------------

ALT MESAJLARDA FAYDALI BİLGİLER VE ÇEŞİTLİ LENS KARŞILAŞTIRMA-İNCELEMELERİ MEVCUTTUR. KONU YUKARIDAKİ SORUDAN İBARET DEĞİL.
    YAZAN ÇİZEN HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Jolly Joker -- 18 Mayıs 2010; 13:30:54 >

• Tamron 70-300'ün performansı biraz vasattır oysa 55-250 fiyatına göre oldukça iyi bir lenstir. Bu nedenle 55-250 öneririm
  • ben seçimimi 55-250 den yana kullandım. ilk hevesle evde 3-4 poz çekebildim ama daha detaylı bir deneme fırsatım olmadı maalesef.
  • 55-250 F/P açısından en fazla olumlu eleştri alan lenstir. Kesinlikle tavsiye. Ederim ben de kullanıyorum
  • 55-250 benimde yeni aldığım bir lenstir,ve çok güzel bir lenstir.
  • Tamron 70-300 mm de son 15 gün içinde iyi bir indirimde vardı. (TR garantili KDV dahil 375 TL) Gittim Tripod fotoda enine boyuna inceledim. Yanıma 40D' yide almıştım 10 civarında fotografta çektim ve sonuç olarak özellikle keskinlik açısından beni hiç tatmin etmedi. Max zoom değerlerinde VC (IS) eksikliği anormal bir şekilde hissediliyor. Bilirsiniz 55-250 mm IS lensi belki TR' de ilk alanlardan biriyim. Gövde yapısı olarak Tamron daha itinalı bir yapıda ama fotograf açısından Canon 55-250 mm IS' nin de oluşu nedeniyle bence hala sınıfında BİR NUMARA. Hatta görebildiğim kadarıyla Tamron 18-270 mm VC Macro lensim bile 25-250 mm aralığında 70-300 mm ' yi açık ara solluyor.
    Zaten Tamron bu aralıkta yakında VC' li (IS) lensini çıkartmak üzere. Hatta SIGMA' da. Bu nedenle elde bulunanları rafları temizleyecek şekilde kampanya ile elden çıkartıyorlar.
  • Bende 450D'nin halefi Eos 1000D'yi aldım ElectroWorld'den.. AÇılış nedeniyle 15 ürünü 999TL'den veriyorlardı.. Aslında Nikon D5000'i düşünüyordum ama bu fiyata daha cazip geldi..

Şu an 55-250 yada Tamron 70-300 gidip geliyordum.. yada diyorum 18-55'i satayım bir 18-200 gibi bir lens bulayım.. bilemiyorum.. 55-250 1 buçuk metreden odaklanıyormuş.. e ben de zaten genelde arka plan fluluğu için 55mm'de kullanmaya çalışıyorum makineyi.. heralde 55-250 takılı durur alırsam.. Ayrıca tamron'da IS olmadığını bilmiyordum, bu iyi oldu.. onu direk gözden çıkaralım o halde.. Zira 200mm'de bile elde zor çekiyorum.. 300mm'de IS'siz birşey çekemem ben..

18-200 yada 55-250 satan olursa bana ulaşabilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony a7 ii body ve 28-70 lens
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler genel kanı olarak Canon 55-250mm diyorsunuz yani. Peki teşekkür ederim. Zaten makinanın kendi marka lensini almak herzaman daha iyi sonuç verir deniyor.
  • Bence Macro çekim imkanı dışında Canon' un 18-55 mmIS ve 55-250 mm IS lensleri tam anlamıyla Canon' un CEP dostu F/P lensleri. Bu lenslerin yanına birde Canon EF 50 mm f:1.8 lenside ilave ederseniz (1.6 Crp. Fc nedeniyle 80 mm' ye denktir) demeyin keyfinize. Elbette bu lensleri Canon' un L serisi lensleriyle karşılaştırmaya kalkmıyorum ama bizim gibi amatörler için yeterde artar bile......
    quote:

Orijinalden alıntı: The Jolly Joker

Beyler genel kanı olarak Canon 55-250mm diyorsunuz yani. Peki teşekkür ederim. Zaten makinanın kendi marka lensini almak herzaman daha iyi sonuç verir deniyor.
  • CANON 55-250mm IS ALAN ARKADAŞLAR Objektifin içinden PARASOLEY çıkıyormu ?
  • Hayır. Zaten bildiğim kadarıyla Canon'da L serisi lensler hariç diğer lenslerde parasoley çıkmaz. TR'de 35-40tl gibi bir fiyata satılıyor muadilleri. Ancak eBay tarzı yerlerde 7tl gibi ilginç bir fiyata alabilirsin. Ben 5 nisanda sipariş vermiştim Hong Kong'dan bugun elime ulaştı ET-60 parasoley.
  • Hımm. 62mm lik parasoley bulamadım nette canon için

Artık Hayyam'dan araştırıcaz. Peki yapraklı parasoley mi yoksa küt yuvarlak parasoleylermi daha kullanışlı ?
  • bu ikili arasında tabiki canon 55-250 f/p lensidir kendileri..peki bu ikili rekabeti üçlü yapıp sigma 70-300 apo dg macro eklesek..bu lens hakkındaki görüşleri merak ediyorum bende :)
  • Bu üçünün arasındada 55-250 iyidir derim.
  • Arkadaşlar 18-55 ile 55-250'yi keskinlik açısından karşılaştırırsak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Arkadaşlar 18-55 ile 55-250'yi keskinlik açısından karşılaştırırsak ?

Ki bende canon 18-55 & 55-250 lens olacak. ?
  • @Shadow_catcher,
    Canon 18-55 mm IS için f:5.6 MTF 50 değerleri yatay ve dikeyde 18 mm de 2160 pix okuyabilme. diğer özellikler için:
    http://www.photozone.de/canon-eos/181-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-test-report--review?start=1
    Canon 55-250 mm IS için f:5.6 MTF 50 değerleri yatay ve dikeyde 55 mm' de 2000 pix. diğer özellikler için:
    http://www.photozone.de/canon-eos/194-canon-ef-s-55-250mm-f4-56-is-test-report--review?start=1
    Kısaca her 2 lenste ve elbette 18-55 mmIS biraz daha iyi olmak üzere çok net ve keskin görüntü kalitesine sahip. Aslında bu 2 lens, birbirini tamamlayan ve F/P oranı mükemmel bir takımdır. Burada dikkat edilmesi gereken 18-55 mm nin bitim noktasındaki (55 mm) pixel okuma değerleri ile Vigneting-Color Aberration ve
    Purple Fringing değerlerinin 2 lenstede (55-250 mm IS) yaklaşık olarak muhafaza ederek devam edebilmesidir. Bu açıdan bakarsak gerçekte bu 2 lensin hangisi daha keskin sorusu da anlamsız kalacaktır.
    Nitekim anlatmak istediğim halen kullandığım Tamron 18-270 mm VC Macro lensin de aynı sitedeki incelemesine bakarsak: Yine MTF 50 değerlerinin sırasıyla,
    f: 5.6 için 18 mm' de merkezde 2500
    f: 5.6 için 24 mm' de merkezde 2450
    f: 5.6 için 50 mm' de merkezde 2330
    f: 5.6 için 100 mm' de merkezde 2180
    f: 8 için 200mm' de merkezde 2110
    f: 8 için 270 mm' de merkezde 2060 px. olduğunu görürüz.
    http://www.photozone.de/canon-eos/412-tamron_18270_3563vc_canon?start=1
    Gerçektende bu lenside kullandığım için kesin biliyorum keskinlik açısından Tamron' nun bu lensi Canon' un diğer 2 lensinden çok daha iyidir. Eğer işi tek bir lensle bitirmek isterseniz üstelik bu lens bayağı başarılı macro' da çekebiliyor, TR garantili 1280 - 1390 TL aralığında alabilirsiniz. Şahsen ben bu lensten de memnunum.
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=2806
    GG' de ise 1000-1050 TL aralığında.
    http://urun.gittigidiyor.com/TAMRON-AF-18-270mm-F3-5-6-3-Di-II-VC-LD-Kargo_W0QQidZZ26686323

quote:

Arkadaşlar 18-55 ile 55-250'yi keskinlik açısından karşılaştırırsak ?

• Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Birçok bilmediğim detay varmış anlaşılan. Piksel okuyabilme açısından sizdeki Tamron oldukça iyiymiş gerçekten. Fakat maalesef böyle bir lens alabilecek bir bütçem yok. Kısa süre içinde bir 55-250 ile 50mm f1.8 almayı hedefliyorum. Sanırım bana yatacaktir bunlar uzun süre.

Benim bir diğer sorum şu olacak. Demişsinizki her iki lens de oldukça iyi keskinlik açısından. Acaba ben mi fazla beklentiliyim bilmiyorum fakat %100 crop'ta hiç keskin gelmiyor bana çektiğim fotoğraflar. Elimde 18-55 IS ve 500D var. Bütün manuel ayarları ve teknikleri biliyorum. Çektiğim fotoğraflarda en olması gereken ayarları yaptığımdan eminim. Fakat gelin görünki fotoğraf normal durumdayken harika gözüküyor tamam fakat %100 crop'ta keskinlik uçuyor

Acaba fazla beklentim mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_catcher -- 8 Mayıs 2010; 13:37:34 >

• @Shadow_catcher,
    Bunun durumun bazı nedenleri var. Zannerim söz konusu olan 18-55 mm IS kit lens. Eğer lenste back/front fokus hatası varsa, Yani odaklanırken az veya çok odaklanması gereken noktanın önüne yada arkasına odaklanıyorsa bu durum ortaya çıkar. Bir diğer nedense lensten kaynaklanmayan bir durumdur ki o noktaya değinmek istemiyorum, çok teknik ve detaylı bir konu sadece 500D' nin sensör yapısı ile veya arka planda çalışması muhtemel NR ile ilgilidir ve genelde çözümüde yoktur desem yeterlidir. Ancak konu ettiğiniz çok ince bir detay, ayrıca NR' nin kapalı olduğundan da mutlaka emin olun.
    Canon f:1.8 50 mm fiyatına göre mükemmel bir lens. Keşke imkanlar müsait olsada bu lensin f:1.4 olanını alabilsek ama bende 2 ay oluyor alalı deneme çekimlerim ki çok gelişi güzel çektim sonuç benim açımdan harika...
    Şimdi aklıma geldi. Lenste AF' yi kapatın. Göz bozukluğunuz varsa (Miyopi) vizörün yanındaki diyoptri ayarı ile en net gördüğünüz durumu ayarlayın ve manuel olarak en net yaptığınız noktanın netleme ayarını lens üzerindeki netleme halkasından yapın ve çektiğiniz fotografı PC' de aynı şekilde kontrol edin. Durum aynı ise lensiniz sınıfı geçti demektir. Tersi ise yani % 100 cropta netlik arttı ise lenste o konu ettiğim hata vardır demektir. Bu pekte önemli değil, servis bu hatayı kolaylıkla düzeltiyor veya 5000D garantili aldıysanız kit lensi değiştiriyorlar.
    quote:

Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Birçok bilmediğim detay varmış anlaşılan. Piksel okuyabilme açısından sizdeki Tamron oldukça iyiymiş gerçekten. Fakat maalesef böyle bir lens alabilecek bir bütçem yok. Kısa süre içinde bir 55-250 ile 50mm f1.8 almayı hedefliyorum. Sanırım bana yatacaktir bunlar uzun süre.

Benim bir diğer sorum şu olacak. Demişsinizki her iki lens de oldukça iyi keskinlik açısından. Acaba ben mi fazla beklentiliyim bilmiyorum fakat %100 crop'ta hiç keskin gelmiyor bana çektiğim fotoğraflar. Elimde 18-55 IS ve 500D var. Bütün manuel ayarları ve teknikleri biliyorum. Çektiğim fotoğraflarda en olması gereken ayarları yaptığımdan eminim. Fakat gelin görünki fotoğraf normal durumdayken harika gözüküyor tamam fakat %100 crop'ta keskinlik uçuyor

Acaba fazla beklentim mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Mayıs 2010; 14:09:57 >

• Standart seviye NR açıkmış. Onu kapadım fakat hala istediğim sonucu elde edemedim. NR kapalı veya açıkken keskinlik değişmiyor nedense. Üstelik tek bir noktaya odaklama yapmama rağmen. Diyafram ise en kapalı durumda. Zoom'suz yani 18mm'de f22'de.

Şöyle bir foto vereyim örnek;

1024x768

%100 Crop

NR kapalı 18mm f22 ISO-100 1/25

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.