Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
9
Favori
181.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başka bir forum sitesinde okuduğum yazıyı aynen aktarıyorum Sizce durum bu kadar vahimmidir?
    quote:

    Merhaba Arkadaşlar
    Biraz uzun olacak ama okumanızda fayda var. Ben yandım siz yanmayın!

    Artık tüm internetten satış yapanlar maliye tarafından takipte.Ek gelir elde etmek adına gittigidiyor internet sitesinde ikinci el ürünler alıp satmaktaydım. Geçen hafta maliye denetim koordinasyon müdürlüğü tarafından görüşmeye çağrıldım. Görüşmeye gittiğimde bana sitedeki tüm satış dökümlerim, mesajlaşmalarım, yıllık kazancım vb. bilginin dökümü çıkarıldı. İkinci el alıp sattığım için bu ürünlerde fatura falan kesilmemişti. Zaten vergi mükellefide değilim. Bu nedenle sadece 2009 aralık ayı baz alınarak toplam 68 adet usulsüzlük cezası tutanağı imzalatıldı. Bunun anlamı bilmeyenler için söyleyim 1 adet usulsüzlük cezası 169 kusür tl (bende bilmiyordum). Ayrıca aralık 2009 başından mükelleflik açılacağı ve tüm 2009 satışlarımın %18 KDV sini vereceğimi , 2009 daki tüm satışlarım üzerinden %20 gelir vergisi ödeyeceğimi, bugüne kadar ki verilmesi gereken gelir beyannamelerini cezalı olarak ödeyeceğimi vs söylediler. YIKILDIM ARKADAŞLAR! Toplamda 35,358TL ceza ödeyeceğim.Ayrıca Mükelleflik açacağım, fatura koçanı bastıracağım vs. Arabamı sattım kredi başvurusu yaptım. Ek gelir elde edelim derken düştüğüm durum bu. Aman arkadaşlar 3-5 lira kazanacağım derken başınızı belaya sokmayın.
    Bu uygulama şu sıralar başlamış ve 2009 yılı sorgulanmaktaymış. Üzerinde VEDOP SORGULAMA LİSTESİ denen bir dosyada tüm kullanıcı isimleri adresleri ve telefonları bulunmaktaydı. Benimle birlikte görüşmeye gelen birçok kullanıcı vardı. Hepsi yıkılmıştı. Ağlayanlar vs.
    Arkadaşlar zararın neresinden dönülse kardır. Bu yüzden eğer benzer durumdaysanız kendinizi kurtarın. Çünkü yaptığınız her satıştan sorgulanacaksınız. Şu anda 2009 sorgulanıyormuş. 2011 de 2010 sorgulanacakmış. Sadece bulunduğum şehirden sorgulanacak kişi sayısı 4300 müş. 4300 tane hayat mahvolacak. BEN YANDIM SİZ YANMAYIN.







  • Burada da başka bir mağdur var.
    Gittigidiyorda bunu doğrulamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnzakyz

    ben ne olucam ?

    http://forum.donanimhaber.com/m_39566995/tm.htm


    Siz özel ürünlerinizi satıyorsunuz. Dükkanınız yok, ticari kazancınız heralde satış üzerine değildir.
    Onun için de bir şey olmaz gibime geliyor. Tabii maliyenin işi ne olur onu kimse bilemez.
  • arkadaşlar bu konuyu gördüm diye üye oldum foruma. aynı olay benim başıma geldi. sırf bu yüzden mükellef olmak zorunda kaldım. bazı arkadaşlar kimse bana hesap soramaz falan demiş. devlet öyle bi hesap sorarkii, allahını şaşırırsın. amerikada bi laf vardır. vergiden ve ölümden kaçış yoktur diye. bu size vergilendirmenin ne kadar ciddi bir olay olduğunu açıklasın. bana 12.000 tl ceza geldi. adamların elinde kargo kayıtları ile geliyorlar. aşağıdaki linkte bu olayı yaşayan başka bir arkadaşın mesajı var. okumanızı tavsiye ederim. kendisini tanırım şahsen.


    http://www.hukuki.net/showthread.php?45350-%C4%B0nternet-%C3%BCzerinden-2.-el-sat%C4%B1%C5%9Flarda-vergi


    bazı arkadaşlar demişki 2. el ürün satışında vergi yoktur diye. eğer ayda 2 - 3 tane satarsanız yoktur. ama bunu ticaret haline getirirseniz vergisi vardır. aksi halde 2. el eşya satan dükkanların vergi vermesine gerek kalmazdı. bazı arkadaşlarda vergisini verdiğim ürünü satarken birdaha mı vergi vericem demiş. bir ürünü satarken girdi faturası ile giriş yapmalısınız. böylece satarken sadece aradaki kar ın vergisini verirsiniz. kısacası kuralları bizler değil vergi memurları belirliyor. bir gün gidin bi vergi dairesine. millet el pence duruyorlar bu kişilerin karşısında. adamın ocağını söndürürler valla. kargo şubelerinde yazılar asmışlar. ticari gönderiler için vergi numarası vermek zorunludur diye. ayrıca sürekli gönderilerde kişiye gittigidiyor gönderisimi diye soruyorlar. yani hepsi kayıtlara işleniyor. vergi memurlarının bütün sistemleri inceleme yetkileri var. çok dikkatli olun bence. benim başım yandı sizinki yanmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ithal_et -- 7 Mayıs 2010; 0:34:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snowwlear

    Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

    *Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

    *Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.


    öncelikle birileri sana gelip ceza kesiyoruz demiyorlar. adresine resmi bildiri geliyor görüşmeye çağırıldığına dair maliye bakanlığından. bildirideki tarih ve saate vergi dairesine gidiyorsun. orda vergi denetim memurları bütün kayıtlar ile seni sorguluyorlar.

    ek olarak hiç bir kurum 2 ayda falan kayıtlarını si - le - mez. en az 5 sene saklamak zorundalar. bu mali denetim kuralıdır. misal olarak vergi memurları belli aralıklarla polis merkezlerinden bölgede yapılan düğünlerin listesini alırlar. sonra düğünü yapılan çift ile iletişime geçer ve çiftin ev eşyalarını nereden aldıklarını incelerler. sonra bu mobilya mağazalarına gidip alınan ürünlere fatura kesilip kesilmediğini sorarlar. eğer o tarihte o tutarda fatura kesmedilerse allah yardımcıları olsun. bu sadece kçücük bir örnek. vergi memurlarının çalışma şeklini gösteren. ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

    http://www.haberekspres.com.tr/haber/44742_Evli-ciftlere-vergi-sorgusu.html


    vergi ile bu kadar çok şey biliyorum çünkü anyı olay başıma geldi ve şu an masamın üzerinde bir yazar kasa var. sadece internetten sattığım ürünler yüüzünden bulu almak zorunda kaldım. şaka gibi.

    NOT: bazı arkadaşlar gerçekten 2. el ürünlerini satmaktan korkuyorlar. eğer ayda yılda 1 ürün satıyorsanız korkmayın. ayda 15 - 20 adet devamlı satışınız varsa o zaman korkun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ithal_et -- 7 Mayıs 2010; 10:00:50 >




  • Gittigidiyora sordum bana aşağıdaki resmi yazıyı gönderileri



    GittiGidiyor'un Yanıtı
    09:26:51 07/05/2010



    Öncelikle vergi incelemeleri her zaman, her ilde yapılmakta ve bundan sonra da yapılacaktır. Bunu sadece internet siteleri için gizlice bir inceleme değil, rutin bir denetleme olarak da düşünebilirsiniz. Ayrıca şirketimize her zaman değişik illerin Defterdarlıklarından, Gelirler Kontrolörlerinden, Denetim Grup Müdürlüklerinden, Vergi Dairelerinden, Gümrük Müdürlüklerinden bilgi telepleri gelmektedir. Böyle şeylerin söylenti olarak değerlendirilmesi yalnıştır ve yazılan rakamlar global olarak gerçek dışıdır. Bizler resmi merciilerden gelen her tebligat sonucunda bize verilen süre içerisinde istenen tüm bilgileri vermekle yükümlüyüz.

    Ayrıca Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. (“GittiGidiyor A.Ş.”)www.gittigidiyor.com isimli alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan web sitesi ile, kullanıcılarına, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da tanımlandığı şekilde “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. GittiGidiyor A.Ş. 5651 sayılı kanun kapsamında T.C. Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen “Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi” ile faaliyet göstermektedir.

    GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır. GittiGidiyor A.Ş. Kullanıcı Sözleşmesinin 7.1.b bendinde belirtilen “Kullanıcı'lar, Güvenli Ticaret ve Ödeme Sistemi'nden ve Hizmet'lerinden faydalanılarak alınıp satılan ürünlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerin hepsinden, doğrudan ve/veya dolaylı olarak sorumludurlar. Satış ve işlemlerden doğabilecek her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğacak sorumlulukların hiçbirisi Gittigidiyor'a ait değildir.” hükmü doğrultusunda GittiGidiyor A.Ş.’ye ait web sitesi kullanıcıları, site üzerinden yaptıkları satışlar ile ilgili alıcıyla anlaştıkları satış bedeli üzerinden düzenlemeleri gereken fatura ve benzeri belgeleri kendileri düzenlemekle mükelleftirler.

    Sonuçta bizlerin kullanıcıların kişisel ve satış bazlı işlemlerinde bunlara göre yorum ve değerlendirme yapma şansı bulunmamaktadır. Bizler sadece genel bir açıklama yaparak konu ile ilgili bilgi verebililiriz. Her şeyden önce vergi ve vergilendirme konusunda en basit olan ve maliyeciler tarafından da dikkatle takip edilen konu, satılan ürüne belge düzenlenmesidir. Bunun için genel kanı, her nerede olursa olsun yapılan iş ve işlemler ticari olduğu takdirde her kişi veya kuruluşun sattığı ürüne belge düzenlemesi ve doğacak vergileri ödemekle yükümlü olmasıdır. Sizde sistem üzerinde ticaret yapıyorsanız sattığınız ürünlere belge düzenlemeniz şarttır. Bu işlem yapılmadığı takdirde vergi kaçağı doğacağından ileride mali olarak sorun yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca ister fiziki olarak bir dükkanda, ister sanal olarak internette VUK 'na göre satış yapan gerçek veya tüzel kişilerin bu tip inceleme ve denetlemelerden çekinmesine gerek olmadığını da düşünmekteyiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnzakyz

    Gittigidiyora sordum bana aşağıdaki resmi yazıyı gönderileri



    GittiGidiyor'un Yanıtı
    09:26:51 07/05/2010



    Öncelikle vergi incelemeleri her zaman, her ilde yapılmakta ve bundan sonra da yapılacaktır. Bunu sadece internet siteleri için gizlice bir inceleme değil, rutin bir denetleme olarak da düşünebilirsiniz. Ayrıca şirketimize her zaman değişik illerin Defterdarlıklarından, Gelirler Kontrolörlerinden, Denetim Grup Müdürlüklerinden, Vergi Dairelerinden, Gümrük Müdürlüklerinden bilgi telepleri gelmektedir. Böyle şeylerin söylenti olarak değerlendirilmesi yalnıştır ve yazılan rakamlar global olarak gerçek dışıdır. Bizler resmi merciilerden gelen her tebligat sonucunda bize verilen süre içerisinde istenen tüm bilgileri vermekle yükümlüyüz.

    Ayrıca Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. (“GittiGidiyor A.Ş.”)www.gittigidiyor.com isimli alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan web sitesi ile, kullanıcılarına, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da tanımlandığı şekilde “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. GittiGidiyor A.Ş. 5651 sayılı kanun kapsamında T.C. Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen “Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi” ile faaliyet göstermektedir.

    GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır. GittiGidiyor A.Ş. Kullanıcı Sözleşmesinin 7.1.b bendinde belirtilen “Kullanıcı'lar, Güvenli Ticaret ve Ödeme Sistemi'nden ve Hizmet'lerinden faydalanılarak alınıp satılan ürünlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerin hepsinden, doğrudan ve/veya dolaylı olarak sorumludurlar. Satış ve işlemlerden doğabilecek her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğacak sorumlulukların hiçbirisi Gittigidiyor'a ait değildir.” hükmü doğrultusunda GittiGidiyor A.Ş.’ye ait web sitesi kullanıcıları, site üzerinden yaptıkları satışlar ile ilgili alıcıyla anlaştıkları satış bedeli üzerinden düzenlemeleri gereken fatura ve benzeri belgeleri kendileri düzenlemekle mükelleftirler.

    Sonuçta bizlerin kullanıcıların kişisel ve satış bazlı işlemlerinde bunlara göre yorum ve değerlendirme yapma şansı bulunmamaktadır. Bizler sadece genel bir açıklama yaparak konu ile ilgili bilgi verebililiriz. Her şeyden önce vergi ve vergilendirme konusunda en basit olan ve maliyeciler tarafından da dikkatle takip edilen konu, satılan ürüne belge düzenlenmesidir. Bunun için genel kanı, her nerede olursa olsun yapılan iş ve işlemler ticari olduğu takdirde her kişi veya kuruluşun sattığı ürüne belge düzenlemesi ve doğacak vergileri ödemekle yükümlü olmasıdır. Sizde sistem üzerinde ticaret yapıyorsanız sattığınız ürünlere belge düzenlemeniz şarttır. Bu işlem yapılmadığı takdirde vergi kaçağı doğacağından ileride mali olarak sorun yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca ister fiziki olarak bir dükkanda, ister sanal olarak internette VUK 'na göre satış yapan gerçek veya tüzel kişilerin bu tip inceleme ve denetlemelerden çekinmesine gerek olmadığını da düşünmekteyiz.



    işte son nokta. adamlar "eğer satışlarınızda fatura kesmiyorsanız ceza yersiniz." diyorlar resmen. bazıları hala maliye sistemleri inceleyemez diyor. satıcı arkadaşlara tavsiyem, eğer satışa devam edeceklerse bir muhasebeciye gidip vergi dairesine kayıt olmaları. aynı olayları yaşamış biri olarak size kısaca masrakları sıralıyayım. öncelikle muhasebeciye vekalet veriyorsunuz. ikametkah, imza siküleri, noter tastiki falan 250 - 300 tl ye geliyor. ardından açılışınız yapılıyor vergi dairesinden. fatura bastırtıyorsunuz anlaştığınız matbaadan. bu da 500 tl civarına geliyor. perakende satış yaptığınız için yazar kasa almak zorundasınız. eğer 1 ay içinde almazsanız 900 tl cezası var. yazar kasanında 500 tl fiyatı var. bunlardan sonra satışa başlayabilirsiniz. yanlız unutmamanız gereken bir nokta var. eğer bir ürüne fatura keseceseniz o ürünün size faturalı girişi olmalı. yani e-bay dan kargo ile ürün getirip satamazsınız kafanıza göre. yurtdışından ürün alıp bunu faturalı satmak istiyorsanız öncelikle bu ürünün gümrük vergisini vermek zorundasınız. yoksa kaçak ürün satmış olursunuz. kaçak bir ürüne fatura kesmek naylon fatura suçuna girer ve hapis cezası vardır. herşeyi kitabına uygun yapıp aldığımız ürünü sattınız diyelim. ürünün giriş faturasını muhasebecinize veriyorsunuz. sonra muhasebeciniz satış fiyatından giriş fiyatını çıkarıp aradaki farkın %18 kdv sini her ay sizden alır. ek olarak 3 ayda bir % 20 gelir vergisi ödersiniz. bunun dışında geçici vergi ve eğitime katkı payları var ama tarihlerini bilmiyorum.




  • Sadece örnek vermek için gösteriyorum kesinlikle satıcıyı falanda tanımıyorum .

    http://urun.gittigidiyor.com/KODAK_W0QQidZZ27008960

    şimdi bu satıcı tamamen illegal işmi yapmışmı oluyo ? faturadan falan bahsetmemiş ve yurtdışından getirtiyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

    Sadece örnek vermek için gösteriyorum kesinlikle satıcıyı falanda tanımıyorum .

    http://urun.gittigidiyor.com/KODAK_W0QQidZZ27008960

    şimdi bu satıcı tamamen illegal işmi yapmışmı oluyo ? faturadan falan bahsetmemiş ve yurtdışından getirtiyo

    bildiğim kadarı ile bu satıcı amerikada yaşıyor. Ticareti türkiyede yapmadıktan sonra problem yaşamaz sanırım. sonuçta yurtdışındaki bir dükkandan farkı yok. yurtdışında türkiyeye ürün yollayan bir firmadan nasıl vergi talep edilemezse, bu kişide aynı durumda. ama kişi türkiyede yaşasaydı vergi talep edilirdi.




  • GİTTİGİDİYOR.COM ’A VERGİ USULSÜZLÜĞÜ CEZASI...!

    Gittigidiyor.com isimli sanal alış-veriş sitesine 5326 nolu kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca SANIKLAR Gittigidiyor.com, Gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk ANGIN, Gittigidiyor.com Yönetim Kurulu üyesi Muhlis Burak DİVANLIOĞLU’ na ( VERGİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEMELERİNDEN DOLAYI ) Ataşehir Kaymakamlığı’nca ayrı ayrı para cezası verilmiştir.



    Ceza gerekçesi ve olay şu şekilde gelişmiştir.






    Yaklaşık 1 yıl önce Vatandaşlar tarafından ihbaretmeli.com’ a yapılan bildirimlerde, gittigidiyor.com ‘un vergi usul yönünden üzerine düşen görevleri yerine getirmediğinden bahsedilmekteydi.



    Bunun üzerine ihbaretmeli.com kurucu başkanı, olayın boyutunu birinci dereceden araştırabilmek için gittigidiyor.com’ a üye olarak hem alım, hemde satım işlemleri gerçekleştirdi.



    Ne ürün alırken ödediği ücrete, ne ürün satarken ödediği komisyon tutarına, ne de sattığı ürün için bir fatura işlemi olmadığını ve gittigidiyor.com’ un vergi yönünden üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini gördü.



    Vatandaşların bildirmiş olduğu şekilde vergi yönünden devletin kayıplara uğramasının sübut olması nedeni ile, ihbaretmeli.com’ dan usulsüzlüğün haberi verilmişti.



    Haberin yayınlanması üzerine gittigidiyor.com yetkilileri üzerlerine atılı suçu bastırmak için her türlü imkanlarını seferber ederek ihbaretmeli.com’ u bastırmaya çalışmışlardı.



    Ancak ihbaretmeli.com ekibi hiç bir çatışma saldırısına boyun eğmediği gibi, gittigidiyor.com’ a da boyun eğmeyerek, gerekli suç duyurularında bulunmuştu. Savcılık Makamına yapılan suç duyurusu üzerine Savcılık Makamının Kaymakamlık Makamına yollamış olduğu şikayet üzerinden, gittigidiyor.com kabahatli bulunarak Ataşehir Kaymakamlığı nezdinde 5326 nolu kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince para cezasına çarptırılmıştır.



    Üstelik para cezaları, şirkete, Genel Müdüre ve Yönetim kuruluna ayrı ayrı kesilmiştir.



    Bu doğrultuda gittigidiyor.com’dan alış-veriş yapması sonrası fatura alamayan herkes "geçen zaman ne olursa olsun" ( eğer faturası kesilmemişse ) her hangi bir Kaymakamlığa müracaatla şikayette bulunarak Vatandaşlık Görevini yerine getirebilir. İnternet üzerinden Kaymakamlıklara www. ......... . gov.tr adresi arasına bulunduğu ilçenin adını yazarak ulaşabilir ve şikayetlerini bildirebilir. Örnek :www.kadikoy.gov.tr



    İhbaretmeli.com kurucu başkanının şikayeti üzerine kesilen bu ceza “EMSAL TEŞKİL ETMESİ” açısından çok önemlidir.



    Yine bu doğrultuda ihbaretmeli.com kurucu başkanının İstanbul Defterdarı ile yapacağı görüşmedeki dosyalar arasında bulunan gittigidiyor.com hakkında yapılacak işlemlere ve yine olayın ( hapis ) ceza boyutu için ( varsa ) yapacağımız suç duyuruları sonrası gelişecek olaylara tüm kamuoyu olarak hep birlikte şahit olacağız.



    Yine bu bağlamda Türk Basın kuruluşlarının olaya göstereceği hassasiyete de tanık olacağız!



    Türkiye için bir ışık da siz yakın...!

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine zarar verme eyleminde olan kişi ve kurumları devletin ilgili kurumlarına ihbar ederek vatandaşlık görevinizi yerine getirin...

    www.ihbaretmeli.com Vatandaşların Yolsuzluklarla Mücadelesidir...





    Alıntı(ihbaretmeli.com)

    08 Nisan 2010 Perşembe 08:18 de siteye girilmiş bir haber.ggde ceza yemiş bu vergi işinden.

    "Üstelik para cezaları, şirkete, Genel Müdüre ve Yönetim kuruluna ayrı ayrı kesilmiştir.



    Bu doğrultuda gittigidiyor.com’dan alış-veriş yapması sonrası fatura alamayan herkes "geçen zaman ne olursa olsun" ( eğer faturası kesilmemişse ) her hangi bir Kaymakamlığa müracaatla şikayette bulunarak Vatandaşlık Görevini yerine getirebilir. İnternet üzerinden Kaymakamlıklara www. ......... . gov.tr adresi arasına bulunduğu ilçenin adını yazarak ulaşabilir ve şikayetlerini bildirebilir. Örnek :www.kadikoy.gov.tr"


    sadece alım yapanlar bile şikayet etse yeter ,satıcı yandı gerçekten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Snowwlear

    Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

    *Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

    *Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.



    Dostum bu ceza karşılığında ceza makbuzu aldığını söyleyenlerde var. Ceza makbuzunuda sıradan birkişi kesicek değil heralde.
    Yani yalanmı söylüyor bunlar ?



    quote:

    öncelikle birileri sana gelip ceza kesiyoruz demiyorlar. adresine resmi bildiri geliyor görüşmeye çağırıldığına dair maliye bakanlığından. bildirideki tarih ve saate vergi dairesine gidiyorsun. orda vergi denetim memurları bütün kayıtlar ile seni sorguluyorlar.

    ek olarak hiç bir kurum 2 ayda falan kayıtlarını si - le - mez. en az 5 sene saklamak zorundalar. bu mali denetim kuralıdır. misal olarak vergi memurları belli aralıklarla polis merkezlerinden bölgede yapılan düğünlerin listesini alırlar. sonra düğünü yapılan çift ile iletişime geçer ve çiftin ev eşyalarını nereden aldıklarını incelerler. sonra bu mobilya mağazalarına gidip alınan ürünlere fatura kesilip kesilmediğini sorarlar. eğer o tarihte o tutarda fatura kesmedilerse allah yardımcıları olsun. bu sadece kçücük bir örnek. vergi memurlarının çalışma şeklini gösteren. ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

    http://www.haberekspres.com.tr/haber/44742_Evli-ciftlere-vergi-sorgusu.html


    vergi ile bu kadar çok şey biliyorum çünkü anyı olay başıma geldi ve şu an masamın üzerinde bir yazar kasa var. sadece internetten sattığım ürünler yüüzünden bulu almak zorunda kaldım. şaka gibi.

    NOT: bazı arkadaşlar gerçekten 2. el ürünlerini satmaktan korkuyorlar. eğer ayda yılda 1 ürün satıyorsanız korkmayın. ayda 15 - 20 adet devamlı satışınız varsa o zaman korkun.


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ithal_et -- 7 Mayıs 2010; 10:00:50 >



    Ceza makbuzu sahte yada onnun gibi birşey olabilir,Böyle durumlarda polise müracat edin teyit belge teyit edilsin.Maliye kantini yada maliyede tanıdıklarıyla milleti dolandırmak isteyen insanlar olabilir.Burası Türkiye :).
    2-3 adet satanlada uğraşmaları gerekir,ciddi düşünün Eğer memur olsa,2-3 satış yapanla uğraşmasa açığa bile alınabilir.Ama dolandırıcı yada onun gibi bir çete vs. ise 2-3 satışyapandan gelecek paradan ümitlenmez,Direk Çok satışlılara başvurur.

    Bu arada bu kayıtları nasıl alıyora gelirsek,GG ye vergi dairesindeki bir arkadaşınızı n sicil no sunu içeren bir mail atın,Bilinçsizlikten hademelerinin kangruplarını bile söylerler :).

    Bu konuda daha fazla cevap vermeyeceğim,Felsefe yapmaya devam,fikrimi açıkça belli ettim,

    Burası türkiye....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ithal_et


    quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

    Sadece örnek vermek için gösteriyorum kesinlikle satıcıyı falanda tanımıyorum .

    http://urun.gittigidiyor.com/KODAK_W0QQidZZ27008960

    şimdi bu satıcı tamamen illegal işmi yapmışmı oluyo ? faturadan falan bahsetmemiş ve yurtdışından getirtiyo

    bildiğim kadarı ile bu satıcı amerikada yaşıyor. Ticareti türkiyede yapmadıktan sonra problem yaşamaz sanırım. sonuçta yurtdışındaki bir dükkandan farkı yok. yurtdışında türkiyeye ürün yollayan bir firmadan nasıl vergi talep edilemezse, bu kişide aynı durumda. ama kişi türkiyede yaşasaydı vergi talep edilirdi.



    Türkiye Cunhuriyeti vatandaşı olan her mükellef yurtdışında sağladığı geliri beyan etmekle yükümlüdür.Yani isterse Ay'da yaşasın T.C vatandaşı ise kazancını beyan etmek zorunda.Eğer yaşadığı ülkede de kazancını beyan edip vergi veriyorsa çifte vergilemeyi önlemek için yurtdışında yaşadığı devlete verdiği vergi miktarı düşülür.




  • aha gazetelere de düştü haber. bu sitelerden faturasız satış yapan arkadaşlar bi an önce ilanlarını kaldırsınlar bence.

    http://yeni.haberler.com/haberf.asp?haber=1486336
    http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=283545
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ithal_et

    aha gazetelere de düştü haber. bu sitelerden faturasız satış yapan arkadaşlar bi an önce ilanlarını kaldırsınlar bence.

    http://yeni.haberler.com/haberf.asp?haber=1486336
    http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=283545


    hocam imzamdaki ve buna benzer birkaç ilanım daha var sorun olurmu ki bı kaç gün öncesinde de arızalı bi fotoğraf mak. satmıştım ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaW331


    quote:

    Orijinalden alıntı: ithal_et

    aha gazetelere de düştü haber. bu sitelerden faturasız satış yapan arkadaşlar bi an önce ilanlarını kaldırsınlar bence.

    http://yeni.haberler.com/haberf.asp?haber=1486336
    http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=283545


    hocam imzamdaki ve buna benzer birkaç ilanım daha var sorun olurmu ki bı kaç gün öncesinde de arızalı bi fotoğraf mak. satmıştım ?

    tek tük 2. el ürünler sorun olmaz. eğer yurtdışından devamlı olarak ürün getirip satış yapıyorsanız ve aylık satışınız 10 lu rakamların üzerindeyse problem olur. adamlar herşeyin farkındalar. sen eğer gerçekten 2. el ürün saıyorsan korkun olmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ithal_et


    quote:

    Orijinalden alıntı: SaW331


    quote:

    Orijinalden alıntı: ithal_et

    aha gazetelere de düştü haber. bu sitelerden faturasız satış yapan arkadaşlar bi an önce ilanlarını kaldırsınlar bence.

    http://yeni.haberler.com/haberf.asp?haber=1486336
    http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=283545


    hocam imzamdaki ve buna benzer birkaç ilanım daha var sorun olurmu ki bı kaç gün öncesinde de arızalı bi fotoğraf mak. satmıştım ?

    tek tük 2. el ürünler sorun olmaz. eğer yurtdışından devamlı olarak ürün getirip satış yapıyorsanız ve aylık satışınız 10 lu rakamların üzerindeyse problem olur. adamlar herşeyin farkındalar. sen eğer gerçekten 2. el ürün saıyorsan korkun olmasın.


    öyle bi durumum yok zaten de şimdi okadar yazılan çizilen birde haber sitelerine fln düşünce aklım bulandı




  • Tüm konuyu okudum ve uzun süredir olan bir merakımı da gidermiş oldum.Şimdihttp://vdb.gib.gov.tr/kysrvdb/alo_maliye.htm (ALO MALİYE) sitesinden de mail yoluyla ihbarımı/şikayetimi yapacağım.

    @**green-eyes** ve @_AMADEUS_ Arkadaşlarıma eşekkür deriyorum ki mevzuatı tamamen ortaya koymuşlar.

    Her ne olursa olsun fatura da kesseniz alışverişiniz sağlamda olsa,şu aklınıza gelmiştir umarım.

    bilirsiniz ki dükkan ücretleri yada ıvır zıvır ödemelerini Kredi kartıyla yapıyorsunuz.Pekii kredi kartıyla yaptığınız bir ödemede parayı alan taraf size fatura kesiyormu ?..Bun bu sisteme de girdim üyede oldum dükkan da açtım,ödemelerimi de yaptım(alışveriş yapamadık henüz) ama benim ne evime ne işyerime fatura gelmedi.Buyrun burada da fatura ibrazı zorunludurhttp://www.stokcari.com/acikkapalifatura.asp .

    Buradaki bilgilerle düzenlemeleri yapıp gerekeni yapacağım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murderuo

    Tüm konuyu okudum ve uzun süredir olan bir merakımı da gidermiş oldum.Şimdihttp://vdb.gib.gov.tr/kysrvdb/alo_maliye.htm (ALO MALİYE) sitesinden de mail yoluyla ihbarımı/şikayetimi yapacağım.

    @**green-eyes** ve @_AMADEUS_ Arkadaşlarıma eşekkür deriyorum ki mevzuatı tamamen ortaya koymuşlar.

    Her ne olursa olsun fatura da kesseniz alışverişiniz sağlamda olsa,şu aklınıza gelmiştir umarım.

    bilirsiniz ki dükkan ücretleri yada ıvır zıvır ödemelerini Kredi kartıyla yapıyorsunuz.Pekii kredi kartıyla yaptığınız bir ödemede parayı alan taraf size fatura kesiyormu ?..Bun bu sisteme de girdim üyede oldum dükkan da açtım,ödemelerimi de yaptım(alışveriş yapamadık henüz) ama benim ne evime ne işyerime fatura gelmedi.Buyrun burada da fatura ibrazı zorunludurhttp://www.stokcari.com/acikkapalifatura.asp .

    Buradaki bilgilerle düzenlemeleri yapıp gerekeni yapacağım..



    sonuc olarak yani?




  • inanmayanlar için durumum, başka bir forumdaki tartışmam :


    07-05-10, 17:12

    Arkadaşlar

    Gitti gidiyorda çok sağlam satış sayısı bulunan bir üyeyim. Önceleri bu haberi önemsememiştim, karalama diye düşünmüştüm ama bugün tüm bu haberler üzerine bir de internet üzerinde dolaşan bir mail aldım. (yine aynı konu ile ilgili)

    Artık gerçekten korkmaya başlamıştım, bir de üstüne üstlük izmirliydim. Yani sözde olayın başlangıç yeri.

    Bugün öncelikle alsancak vergi dairesine gittim ve olay ile ilgili bilgileri olmadıklarını söyledi. Oradan da izmirli olan bilir, şifa hastanesinni yanındaki vergi denetleme müdürlüğüne gittim. ( sözde görüşmelerin yapıldığı yer.)

    Hiç bir şekilde böyle bir konuda bilgileri yok, hatta içlerinden bir memur, "bende gitti gidiyoru kullanıyorum, bunlar 2.el siteleri böyle bir vergilendirme yapılamaz..." dedi.

    İnanın rahat bir nefes aldım. Korkudan internetteki tüm forumları arattım ve hep şu 35.000 küsür ödeyen arkadaşın mesajı dolaşıyor her yerde.

    Böyle bir şaka, yada böyle bir karalama yapıp insanları korkutmak ayıptır, bu kadar kişiye böyle bir duyguyu yaşatmak günahtır. Hangi kimsenin 35.000 tl ödeyecek gücü varken gittigidiyiorda alım satım yaparki...

    Bu polemiği başlatan, olayı bu noktalara getiren kimseleri Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, umarım yalandan yazdıkları bu durumlara gerçekten düşerler...

    Arkadaşlar gerçekleri forumlardan yalan yanlış takip etmektense, özellikle izmirli arkadaşlara sesleniyorum, gerçeği öğrenmek çok kolay, sözde adı geçen Vergi dairesi hemen şifa hastanesinin yanında, gidin kendiniz görüşün, doğru bilgiye kaynağından ulaşın.

    Gelelim olayın diğer yüzüne. Gittigidiyor artık gerçekten ikinci el sitesi olmaktan çıktı. Herkes yurtdışından getirttiği eşyaları, sıfır olarak satmaktadırlar. Bu elbette vergi kaçırmadır. Çünkü siz çinden, ordan, burdan bulup getirttiğiniz eşyaları, gitti gidiyora sadece %10 bırakarak satıyorsunuz. Peki bu suç mu?

    -Evet, çünkü bunun suç olduğu belli, yoksa mağazalar neden var. Herkes gitti gidiyorda 20 tl aylık verip bir dükkan açsın ve %10 la, hiçbir eleman çalıştırmadan, kira ödemeden , vergi ssk bağkur vermeden mal satsın. Bu kazanç mutlaka vergilendirilmelidir.

    Bu suç sizin suçunuz mu???

    - Hayır, bence bu suç bariz olarak gitti gidiyorun suçudur. Eğer bir ürün satılırken sıfır olarak satılıyorsa gitti gidiyor mutlaka bunun vergisini devlete ödemelidir. Satıcıya faturasını kestirmelidir. Gitti gidiyor istese 5 dk. da böyle bir sistem kurup, tüm sıfır satış yapan satıcılarına fatura kestirtebilir.

    Peki gittigidiyor bunu yapar mı?

    - Yapar mı beraber düşünelim. %18 KDV ödeyeceksiniz + %10 gitti gidiyora komisyon verecekseniz + alıcıya kargo parası ödeteceksiniz, satış yapabilir misiniz bu koşullarda ? Çok zor. Gitti gidiyor siz satış yapamayınca para kazanabilir mi? Hayır. E, o zaman gitti gidiyor neden böyle bir sistem kursun ki?

    Arkadaşlar, ben şuan için rahat bir nefes aldım çünkü böyle bir uygulama yok. En azından ben de 2. el ürün sattığım için böyle bir uygulama başlasa bile etkilenmem gibi geliyor ama her halukarda satışlarımı durduracağım.

    Gittigidiyor yada diğer sitelerden sıfır ürün satış yapan arkadaşlara ise önerim, durumlar netleşinceye kadar satışlarını durdursun ve risk almasın. Devlet er yada geç bu duruma bir dur diyecektir.

    Bu arada bilgi almak için gitti gidiyor u arayabilirsiniz: 0 216 575 71 64 Ama şimdiden belirteyim, bu konuda sizi mali müşavirinize yönlendiriyorlar (Nasıl bir mali müşavirim olsun ki satış başına 3-5 TL bişey kazanıyorum Şaka yapıyorlar sanki, sanırım üye olurken okudum ve kabul ettim türü şeyleri daha dikkatli okumalıyız. Ama her ne olursa olsun, bu olay bir gün patlarsa, gitti gidiyor bu işten paçasını kolay kolay kurtaramaz gibi geliyor...

    Bu mesajımın üzerine hala biri kalkıp, "yok efendim ben bu kadar ceza ödedim, ben şukadar ceza ödedim diye yazacaksa, lütfen ödediği cezanın makbuzunu da bi zahmet ekleyiversin mesajına da görelim. Devlet 35000 Tl alınca makbuz kesiyordur elbet değil mi, yoksa makbuz almayınca indirim mi yapıyorlar


    bana gelen cevap
    inanmayan arkadaslar var hala. sirf sizi uyarmak icin üye oldum. zaten bu olaya bundan sonra inansanızda inanmasanızda farkeden birsey yok. zira denetim islemi 2009 yılı için yapılıyor. su an tüm satıslarınızı kaldırsanız bile size ulasılacak. tüm satıcıların ne sattığı, kaça sattığı, kime sattığı, kargo bilgileri, hepsi ellerindeki dökümanlarda yazılı. bildiklerimi anlatayim faydasi olur.

    -öncelikle vergi dairesine gittim böyle birsey yok diyen arkadasim; şifanınn yanındakine değil, karşısındaki ara sokaktakine gideceksin. 6.kata çıkın. orada istediginiz kadar magdur görürsünüz. ayrıca siz görüşeceğiniz yetkilileri beklerken oradaki bayan hala kullanıcıları telefonla aramaya devam ediyor. yeni kurbanları yani. inkar edenler oluyor yok ben değilim ben yapmadım falan diyorlar, gelmem diyorlar.
    -çağrıldığınızda sakın gitmeme hatasına düşmeyin. normalde bizi çağırmak zorunda değiller. gereken cezayı kesip eve gönderebiliyorlar. ama söylediklerine göre herkesi özellikle yüzyüze görşmeye çağırıyorlar. uygulama ilk olduğu için insanların hayatını karartmamaya çalışıyorlar. ben oradaki memurların samimiyetine inandım. sonuçta mevzuat belli ve size ceza kesmeme lüksleri yok. mümkün olan en düşük cezayı kesmeye çalışıyorlar ve sizi ona göre yönlendiriyorlar. o yüzden memurlara diklenmek, inkar etmek, yalan beyanda bulunmak yerine işbirliği yapmanız lehinize olacaktır. zaten kandırma sansınız yok. gg en ufak ayrıntıya kadar raporlamıs. yıllık ciromu ve satıs miktarımı ögrenmis oldum sayelerinde.
    -dediklerine göre bu uygulama ilk izmirde baslamis ve beklenenin çok üstünde vergi elde edildigi icin diğer tüm illerdede baslanacakmıs.
    -daha önce sitede yazıldığı gibi çok işlem yapandan az islem yapana dogru gitmiyorlar. harf sırasına göre ilerlediklerini söylediler. baska hesabınız olup olmadığını soruyorlar, varsa özellikle belirtin, digerini birlestirip islem yapiyorlar. söylemezseniz ileride diger hesabınız icinde ayrıca ceza yersiniz. sormayi unuturlarsa bile siz söyleyin. 15 nisan gibi basladi sanirim, en azından forumlara o tarihte yansıdı. su an e harfiyle baslayan kullanıcıları aradıklarına göre 5 günde bir harf ilerliyorlar demektir ve buda çağrılacak kisilerin çok fazla olduğunu gösteriyor demektir. aslında yangın yeni baslıyor.
    -bir de üzerine devam edin ama bundan sonra vergisini verin diye tembihliyorlar. bu sartlarda kim devam eder onuda bilmiyorum.

    çağrılan, çağrılacak herkese geçmiş olsun.



    bana gelen diğer cevap:

    Arkadaşım şuan tutanak elimde ;

    Ödevlinin gittigidiyor.com sitesi aracılığı ile nihai müşterisine ........ satışı yaptığı teslimatın aralık 2009 döneminde yapıldığı tespit edilmiştir.


    Burak Ali Tecim
    Vergi Denetmeni

    Gülgün ALACA
    Özel Yetki Belgeli
    Yoklama Memuru

    Güler Göktürk
    Özel Yetki Belgeli
    Yoklama Memuru

    Bu arada kimse bura belgesini paylaşmak zorunda değil. Herkes başına daha fazla birşeyler gelmesinden endişeli. Sonuçta Sıra ve seri numarasından kim olduğunu bulabilir ve neden internette bunları yayınlıyorsun diyen çıkabilir. Bu verdiğim isimler gerçekmi değilmi git öğren. Pm atarsan sana beni aradıkları cep numarasını verebilirim.


    tekrar soru sordum:
    07-05-10, 21:46

    - siz yeni ve kullanilmamis urun mu satiyordunuz
    - kargolari kendiniz mi gonderiyordunuz
    - kac isleminiz vardi
    -sadece aralik 2009 icinmi ceza yediniz
    - isim sirasina gore mi cagriyorlar
    - aylik cironuz ne seviyede idi
    - gorusmede nasil davranililmaali sizce

    gelen cevap:


    -Evet sıfır ürünler satıyordum. ( Söylediklerine göre sıfır veya ikinci el olması farketmiyormuş )
    -2009 için 109 işlemim vardı. ( aralık 2009 da 11 işlem) 11 işlem için tutanak tutuldu.
    -İsim sırasına göremi bilmiyorum. Kendinizle uğraşmaktan ve olayın şokundan bunu sormayı kimse aklına getirmez sanırım.
    -Aylık ciro 500-600 TL civarı.
    -Görüşmede yaklaşımları oldukça iyi. İlk başta belgeleri göstermiyorlar. Siz gittigidiyor üzerinden satış yapıyormuşsunuz şu kadar satışınız varmış diyorlar. Siz hayır dediğinizde sattığınız ürünlerin listesini size aktarılan parayı alıcı adı soyadını işlem tarihini gösteriyorlar. diyecek birşey bulamıyorsunuz. İnatlaşmaya gitmek size yol su elektrik olarak geri dönecektir. Dürüst olun mağdur olduğunuzu ihtiyacınız olduğu için satış yaptığınız falan söyleyin. İsteseler 2009 yılındaki tüm satışlarınız için ceza kesebilirler. Ama söylediklerine göre 2009 satış toplamından %10 un altına inemiyorlar. Buda aralık ayına tekabül ediyor hemen hemen. Bununla ilgili facebookta bir grup kurmayı düşünüyorum. Grubu kurduktan sonra size haber veririm. Bu bilgileri farumlarda paylaşmamızın nedeni en azından 2010 yılında satışa başlayanlar mağdur olmasın. Gidin mükellefiyet açın. vergi dairesine gidin ve ben 2010 da bu işlere başladım. gittigidiyordan 2010 bu aya kadar şu kadar satışım var ama sattığım hiçbir üründen fatura almadım bana yardımcı olun diye söyleyin size yardımcı olacaklardır. Eğer yıl geçerse ( muhasebeciye sorun ) geriye dönük beyanname olmayacağı veya usulsüz olacağı için birde bu yüzden ceza yersiniz. Bu işten kesinlikle zarar göreceksiniz ama en az ne kadar zararla atlatabilirsiniz bunun yollarını araştırmak gerekir. Siz yinede pazartesi günü gidin orayı görün öğrenciler ev hanımları vb. vb.


    başka bir mağdurdan gelen cevap:

    arkadaslar,
    sırf bu konu için üye oldum foruma. bazı inanmayan arkadaşlar var. ancak eğer gg üzerinden düzenli satış yapıyorsanız mutlaka çağırılacaksınız. başlığın başından itibaren anlatılanlar kesinlikle doğru çünkü aynısını ben de yaşadım.

    inanmayanlar yanlış yere gidip sormuş. şifa hastanesini geçince bir vergi dairesi var. oraya sormayacaksınız. işlemler farklı bir yerde. gidecek olanlar, şifa hastanesinin karşı sırasında konağa doğru giderken halk bankası var. halk bankasının sokağına girsin hemen köşenin yanındaki binaya girecekler. 6. kata çıkacaklar ve soracaklar. zaten girer girmez olay kafalarına dank edecek inanmayana.

    hayatımda bu kadar ciddi bir stres yaşamadım. öyle bir rakam çıkarıyorlar ki ceza olarak. dağılıyorsunuz. bitiyorsunuz yıkılıyorsunuz. yaşamayan bilmez. keşke son yaşayan ben olsam ama herkese sıra gelecek.

    yapacak bir şey yok. ellerinde dökümler var. yapacağınız tek itiraz olabilir o da " bu gg kayıtlarında bir hata var" demek... hiç tavsiye etmem. iddilaşırsanız bir şekilde banka hesaplarınızdan vs satış rakamınızı belgeleyim kesacekleri cezasyı keserler. hemde hiç indirim yapmadan. çünkü çok ciddi bir indirim yapıyorlar. öyle bir indirim yapıyorlar ki giderken acaba 1-2 milyar ceza yersem ne yaparım derken 10 bin lira cezaya neredeyse sevinçten havalara uçacaksım. oradaki psikoloji böyle dağıtıyor adamı.

    usulsüzlük cezalarına ek olarak 2009 aralık ayı satışlarınıza ait kdv gelir vergisi için fatura kestirecekler. 2010 satışları için 1 ocaktan itibaren ne kadar satış yaptıysanız onlarında hdv ve gelir vergisi için fatura kestirecekleri. ben muhasebeciye firma açılışı ile ilgili talimat verdim işlemleri bitsin faturalarım hazır olsun tekrar gidip bu bahsettiğim faturaları keseceğiz. bunun yanında verilmemiş kdv ve muhtasar beyannamelerinin usulsüzlük cezaları var. muhasebecinin söyledine göre 8 adet ceza da oradan yenecek. tanesi 500 ancak orada da 1/3 indürüm sonrası 300 civarı bir rakam çıkıyor tanesi için yani toplamda beyanname verilmemesinden doğan ceza 2500 civarı bir rakam. yukarıdaki rakamlara onu da ekliyorsunuz. yani bir günde hayatınızı karartıyorlar.

    eğer şirket değilseniz ve gerçekten mali işlerden haberiniz olmadığına inandıklarında ciddi indirim yapıyorlar ancak. eğer firma iseniz bu indirimi kesinlikle yapmadıklarını ve kaç tane faturalanmayan satış varsa o kadar usulsüzlük cezası kestiklerini söylüyorlar. çünkü fima olup fatura kesmeyenlerin bilinçli olarak vergi kaçırdıklarını söylediler.

    tavsiyelerime gelince. bir muhasebeci bulun ve onu alıp öyle gidin. elden geldiği kadar uzlaşmacı olun. memurlar zaten yaptıkları işten zevk alarak yapmıyorlar. orada diklenerek sadece alacağınız yarayı çok daha büyütürsünüz.

    tek umudum bu hükümetin olaydan dönüş yapması ve daha yumuşak bir geçişle ve insanların hayatını karartmadan vergilendirilmesini sağlaması... hala umutluyum. günlerdir uyku uyuyamıyorum.

    allah tüm madurların yardımcısı olsun. hükümetin bu attığı kazığı da hayatım boyunca unutmayacağım. bu çalışma devam ederse önümüzdeki aylara damgasını vuracak ve televizyonlarda intihar haberlerini falan izleyeceğiz. işte buraya yazıyorum...




    ve pazartesi oldu artık bu işin iç yüzünü kendim sorgulayıp öğrenecektim:

    Bu hafta bu işi net olarak öğrenip buraya yazacağım.

    10.05.2010 08:45 :

    Sabah forumda adı geçen Adnan Beye ualşmaya çalıştım. 489 34 07 den telefonla aradım. Bir bayan açtı telefonu, henüz gelmemiş.
    Kendisine direk ulaşmak için 483 28 02 nolu telefonu saat 9:30 gibi arayın dediler. Beyefendinin tam adı , Adnan Yılmaz imiş. Ve eas beni korkutan kısım, Adnan Beyler gitti gidiyor ile ilgili çalışma yapıyorlarmış....

    ....... Gün içerisinde güncelleyeceğim......



    Ve maliye gidip geldimm..
    10-05-10, 14:16
    Arkadaşlar;

    Şuan maliyeden geldim. Evet böyle bir çalışma var. Sadece İzmirde değil Türkiyenin 2-3 şehrinde başlamış durumda.
    İsmim varmı yok mu bilemiyorum çünkü liste yok dediler. (Sitedeki arkadaşlar 4300 kişi olduğunu söylüyor ama ben kendi ismim listede varmı diye sorduğumda liste yok dediler. )
    Eğer bir ihlal var ise benle irtibata geçeceklermiş.

    Bundan sonra yapılacaklar:

    GİTTİ GİDİYOR BU İŞTEN PAÇASINI KURTARMAMALI. EN UFAK BİR SATIŞI BİLE MAİLLE HABER VEREN GİTTİ GİDİYOR, NEDEN BU SATIŞLARI YAPTIĞIMIZDA YANINDA FATURA VS GÖNDERİN DİYE HABER VERMEMİŞTİR.

    FATURASIZ SATIŞIN SUÇ OLDUĞUNU BİLE BİLE İNSANLARI NEDEN SATIŞA TEŞVİK ETMİŞTİR.

    BUGÜNE KADAR NEDEN HİÇ UYARMAMIŞTIR.


    ARKADAŞLAR NE KADAR GAZETE DERGİ TV YAYINI VAR İSE HABERDAR EDİLMELİDİR. GİTTİ GİDİYOR BURDA YARDIM VE YATAKLIK ETTİĞİ İÇİN EN AZ SATICILAR KADAR SUÇLUDUR.

    Ceza yiyen arkadaşlar mutlaka gitti gidiyora dava açmalı ve maddi, manevi tazmainat istemelidir. Ben teknolojik altyapıyı çok iyi bilen bir insanım. Gitti gidiyor eğer isteseydi, tüm işlerin yasal yolla (faturalı, vergili ...) yapılmasını ayarlayabilirdi. Ama yapmadı.... Neden çünkü o zaman satışlardan gelen gelirle azalacaktı.
    Gitti gidiyoru dava etmeden aldığı cezayı kabul edip, oturan aptaldır.



    gelen cevaplar:

    liste var gözlerimle gördüm. seni başlarından sağmak için öyle söylemişler anlaşılan.

    cezayı kabul edip oturanlar aptaldır demişsin. seni çağırsınlar onlarla görüş sonra yiyorsa, paçan sıkıyorsa buyur televizyonlara çık ya da kimi dava ediyorsan et. bekara karı boşamak kolay. böyle gazel okumak kolay. zaten canımız burnumuzda birde böyle saçma sapan yazılar yazarak sinirlerimizi tepemize çıkarmayın. baştan beri sinir ediyorsun burada samimi bir şekilde yazan madurları. inanmadın yalancılıkla suçladın. gittin gördün özür dileyeceğine daha da ileriye gidip küfre varan kelimeler kullanıyorsun. kendine gel. dangalak dagalak konuşma. bana vatan haini diyecek adamın anlını karışlarım.


    cevabım:
    Arkadaşlar bildiğiniz gibi daha perşembe - cuma gününe kadar olaya inanmayan biriydim. Ama şimdi kuzu kuzu çağrılacağım zamanı bekliyorum. Bugün önce maliyeye gittim konuştum (basmane, şifa karşısı). ardından da oradan aldığım 0 232 483 2802 nolu telden Adnan beye ulaştım. Kendisinin bana verdiği bilgi o şekildedir.
    Eğer inanmayan varsa arasın kendi konuşsun. Ben ne yapayım....




    cevabım:

    Tüm satışlarımı iptal ettim.
    Geçmişe yönelik hesap dökümümü istedim ama göndermediler.
    5-6 tane çok yüksek profilli satıcıya link ile beraber durumu anlatan mail gönderdim.

    2 gündür paşa paşa çağrılmayı bekliyorum, bir yandan da inşallah beni atlarlar diye dua ediyorum. arkadaşların, tanıdıkların neyi var neyi yoksa sattım. Ne kar amacı güttüm nede vergi laçırma gibi bir amaç.

    Sadece 2.el di sattıklarım, şimdi ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum... off ya offff.

    Gitti gidiyor eğer isteseydi bunların hiçbirini yaşatmazdı. Tek yapacağı ufak bir fatura no girme sütunu ekleme, tüm satıcıları fatura no girmete zorunlu hale getirme. Ama yapmadılar, çünkü işlerine gelmedi. Eğer başıma bir ceza yeme olayı gelirsei kesinlikle dava açacağım. Teknolojik altyapıyı çok iyi biliyorum. Gitti gidiyorun bu konuda ihmalkarlığı vardır. Bunu ispat edebilirim. Emsal teşkil edilebilirim.



    cevabım:
    arkadaşlar gitti gidiyor sadece aracı değildir satıcıdır.

    Google da "ipad" diye aratın bakalım en üstte ne çıkıyor.
    En üstte gitti gidiyorun ipad i bizden alın reklamı çıkıyor. Altını çiziyorum reklam. Yani google a en üstte çıkabilmek için para ödenmiş

    peki ipad türkiye de satılan bir ürün mü?
    Hayır

    Gitti gidiyor satılan ipadlarin kaçak olduğunu biliyormu
    Evet

    Ama satılan 1000 Tl lik ipadden %10 almak tatlı bir iş ve bunun için google a reklam vermeye değer mi?
    Evet


    Peki bir suç unusurunun reklamının yapılması , alınmasına satılmasına teşvik edilmesi, onayımız alınmadan onaylatılan (2008 den önce üyeydim) bir sözleşmede yazılan 1 cümle ile kurtrılabikecek bir durummudur?

    Bence hayır, yani şuan için yasaları bilmiyorum ama emin olun, başıma bir iş gelirse, ben bunu kimsenin yanına bırakmam. Hele ki 2.el satış yapmış biri olarak, ne vergi kaçırmakla ne devlete zarar vermekle en ufak bir işi olmayan biri olarak, bana vergi kaçırmış muamelesi yapılırsa, zedelenen onurum, uğradığım haksızlığı yenmek için tüm kanun kitaplarını okur bitiririm. Elimden geleni ardına koymam, avukat 2 tane samimi arkadaşım var, onlara danışıırım, ne yapıp ne ederim ama bu işi, beni bu hale düşürenlerin yanına koymam. Neresinden bakarsanız bakın gitti gidiyor ihmalkarlık etmiştir.

    Eğer, "2.el ürün satmak vergi vermeyi gerektirir, uyarılsaydınız yapar mıydınız?" sorusuna cevabınız "Yapmazdım" ise bu işi sizi bu duruma düşenlerin yanına bırakmayın. Çünkü günde yeri geldiğinde 2-3 mail atan gitti gidiyor ne sözleşmeyi değiştirdiğinde ne de en ufak bir uyarı maili atmamıştır. Ama kaçak ürünlerin reklamını yapmaktadır.

    Sadece google da ve tüm içerik ortaklarındaki sitelerde yayınladıkları reklamlar bile onları suçlu duruma düşürür. sadece komisyoncu bir site reklam yaparmı , hem de kaçak ürünlerin reklamını????




    ve artık içime düşen kurt beni mahvertmişken

    Dün, 11:11
    Beklemenin verdiği bu acıya daha fazla dayanamadım. Az önce Vergi dairesini aradım ve İsim-soyisim ve kullanıcı adı bilgilerimi verdim.
    Listeden kontrol edeceklermiş, öğleden sonra arayıp durumumu öğreneceğim.



    bana gelen cevap
    Arkadaşım var ya kendi kendine kaşınıyorsun. Bu kırmızı ışıkta geçipte trafik polisine kendini ihbar etmeye benziyor. Eşşeğin aklına neden karpuz kabuğu getiriyorsun durduk yere anlamadım. Belki adamlar seni aramayacaktı.




    ve öğleden sonra olduğunda aradım
    İsmim listede varmış ama telefon numaram olarak eski telefon numarasını almışlar (gitti gidiyora kayıt olurken verdiğim)

    Cuma günü için randevu aldım. Ne olacak bilemiyorum..




    cevabım

    Arkadaşlar cuma günü görüşmeye gideceğim lütfen bana akıl verin:

    Durumum : Sattığım ürünler eşin dostun laptobu , kamerası , foto makinası vs... ihtiyacı olmayan bana getirirdi, bende satar ve karşılığında paralarını verirdim.

    Senelik ortalama 80-90 satış, özel bir durumu olan Aralık 2009 da 6 satışım var (herkes Aralık 2009 dediği için belirttim.) Ortalam cirom 2000 Tl civarı. Bu durumda bana nasıl ceza kesmek isteyecekler. Bundan önceki deneyimli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim...




    gelen cevap şu şekilde

    1. Aralık ayı için 6 adet tutanak yazarlar.
    2. şirket kurarsın yaklaşık 300-350 TL
    3. Fatura bastırırsın 100 TL
    4. 2009 için sana fatura kestirirler. Muhtemelen %10-15 oranında yani 2009 ciron 20 Bin TL ise 2.000 TL gibi bir fatura kesersin. Burdanda sana KDV ve gelir vergisi olarak 500 - 600 TL gibi bir rakam girer.
    5. Babanın veya akrabanın şirketi varsa bunun üzerinden işlem yapabilirsin böylece beyanname cezasından ve şirket kurma masrafından kurtulursun.
    6. Böyle bir şirket yoksa bağkura ödeme yaparsın 284.00 TL
    7. 2010 satışların için fatura kestirirler. Onuda gg den öğrenebilirsin.

    Geçmiş olsun inanmayan arkadaşlar iyi okusun.


    benim cevabım
    Kardeşim çok teşekkürler, en azından içime birazcık su serpildi, ilk başta arkadaşlar 35 - 40000 gibi rakamlar yazınca gerçekten dünya başıma yıkılmıştı.

    Bana birazcık daha yardımcı olursan çok sevinirim. Gitti gidiyordan dökümüm geldi. 2009 için toplam 16.000 TL lik satış yapmışım.(toplamda 66 satış)
    Aralık ayında ise 6 adet satış yapmışım:

    1) 6 adet satış için usulsuzluk cezası = 167 x 6 = 1002 TL ( ama sanırım 30 gün içidne ödeyince 1/3 ü affeediliyor ve 667 TL gibi birşey tutacak.)

    2) 2009 da elde ettiğim 16.000 TL lik gelir (aslında hiç gelir elde etmedim çünkü sattığım şeyler zaten ticari amaçla satılan şeyler değil, eşe dosta yardım amacıylaydı) Bunun üzerinden %10 vergi mi ödeyeceğim. Yani 1600 TL ? Yoksa bu 1600 TL nin üzerinden yazdığın gibi 500-600 TL sini mi alıyorlar? (Birde bunların da cezası olacak mı??)

    3) Fatura bastırırsın demişsin, Ben zaten SSK ya bağlı olarak çalışan bir işçiyim. Yinede şirket kurabilir miyim? Fatura bastırabilir miyim?

    4) Bağkura nasıl ödeme yaparım, zaten SSK dayım.

    5) 2010 satışları toplam cirom 7.000 TL . Adet olarak ra 42 tane. Bunların vergilendirilmesi nasıl olacak.

    Tüm bu konularda bana cevap verebilirsen çok sevinirim. Hatta birde pmden telefonunu gönderirsen , sıkıştığımda seni arayabilrisem yine çok sevinirim. Bu bilgilere vereceğin doğru cevaplar bu süreci yaşayacak arkadaşlar için çok faydalı olacak. Senden bilgi bekliyorum.

    Saygılar;



    gelen cevap 1

    arkaplanda ;

    1 - Usulsüz Cezasını %90 indirimli olarak ödeyebiliyorsunuz , durumu düzgünce anlatıp yardımcı olmalarını isteyin. Param yok cezayı ödeyebileceğim tutarda keserseniz ödeyebilirim , yüksek cezayı ödeyemem sizde para alamazsınız deyin ( prim usulü çalıştıkları için peşin gelecek ceza ödemelerini dikkate alacaklardır )

    2- 2009 Da İlla ki aralık ayının cezası olacak diye bir kaide yok ancak onlar bu şekilde yardımcı oluyoruz ayağına yatıyorlar , yani herşey denetmenin elinde tutup da 2009 ocak ayını ver bakalım diyebilir.

    3- Satışlarınızın toplamından %15 Gelir vergisi ve Faizlerini ödersiniz , Bu Vergilerin indirimi hiç birşekilde yoktur , sadece ceza da indirim uygulanır. Yani %15 Vergi + %5 Gecikme olarak bir tutar belirleyebilrisiniz.


    Yani 2010 satışı 7000 TL ise %20 Vergi vereceksiniz , Usulsüzlük cezası tutanağı kaç adet yazarlarsa ( şansınıza ) %90 indirimli ödeyebilirsiniz.

    Diğer sorunuza gelince , eş dosttan şirketi olan birinden rica edip parayı ona nakit olarak vererek hiç şirket kurmadan bu cezalarını ödeyebilirsiniz. Böylece Bağkur-Açma-Kapama gibi cezaları ödememiş olursunuz.



    gelen cevap 2

    Gelirin 16.000 TL ise bunun tamamını kazanç olarak görmeyeceklerdir. 1600 TL tutarından 2009 satışların için fatura keseceksin. Bunun %18 i kdv + gelir vergisini ödersin.

    SSK lı olman sıkıntı yaratabilir. Bağkur sistemden sigortalı olduğunu göreceği için kayıt açmayabilir. Şirketi eşinin ( evliysen ) yada annenin üzerine kurabilirmisin bunu sor maliyecilere ben ssk lıyım de.

    2010 satış ciron 7.000 TL ise birde sen iyi niyetli davranıp kendin aradın. Deki benim bu hepsi karım değil bu konuda bana yardımcı olun %10 yada 20 si için fatura keseyim de.





    VE SONUNDA 1 HAFTA ÖNCE İNANMAYARAK , DALGA GEÇEREK BAŞLADIĞIM YAZIŞMANIN SONUNDA DANANIN KUYRUĞU YARIN KOPACAK. VE GÖRÜŞMEYE GİDECEĞİM.
    AÇIKÇASI ÇOK TIRSIYORUM AMA ARTIK BEKLEMENİN VERDİĞİ İĞRENÇ DUYGUDAN KURTULMAK İSTİYORUM. GELİŞMELERİDE SİZİNLE PAYLAŞIRIM. ALLAH BU DURUMA DÜŞEN TÜM BİLGİSİZ VE İYİNİYETLİ SATICILARIN YARDIMCISI OLSUN (1.EL SATAN VE BİLEREK VERGİ KAÇIRANLAR DEĞİL) VE ALLAH BİZİ BİLGİSİZ BIRAKAN , 1 KERE BİLE UYARMAYAN GİTTİ GİDİYORDA BU İŞTE EMEĞİ GEÇEN PATRONUNDAN EN KÜÇÜK MERTEBEDEKİ ÇALIŞANINA KADAR HEPSİNİN BELASINI VERSİN.... 2 YAKALARI BİR ARAYA GELMESİN... BU KADAR KİŞİNİN AHI İLE SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNSÜNLER....


    Olayların buraya yazamadığım tüm detaylarıhttp://www.frmtr.com/genel/3393113-gittigidiyor-sahibinden-vb-satis-yapanlar-yandi-56.html sitesinde mevcuttur....




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.