Şimdi Ara

2 el araç alırken mutlaka Turkcell'e sorgulatın. Emin olun sizin yararınıza olacaktır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar, İstanbul'dan araç almak üzere sahibinden.com sitesi aracılığı ile kişi ile anlaştım. Ben satıcı kişiye "Eğerki belirttiğiniz kusurların dışında expertizde başka hasarlar çıkar ise bunun kendisi tarafından karşılanacağı garantisini istedim" Karşı taraf kabul etti. Bu ne demektir? Ben aracıma güveniyorum, eminim demektir.

    Plakayı istedim ve Turkcell'in hangi oparatörü kullandığınız fark etmeksizin, örnek: Hasar (Aracın plakası) yazıp 5664'e gönderiyorsunuz.

    34** ****
    Kayıtlarimiza göre **** sasi nolu aracin 1 adet hasari mevcuttur. HSR1: 28/5/2009
    çarpma 1718.84 tl


    Bunu kişiye sorduğumda böyle birşeyin olmadığını söyledi. Biraz uzun hikaye konuştuk, öğrenin dedik vs. Siz nasıl aracınızın böyle hasarını bilmezsiniz filan derken kullanıcıda kardeşim yapmış, ben şehir dışındaydım vs. Sonradan öğrenmişki sigortadan sol ön çamurluk değişmiş. Eğerki ben bu servisi kullanmasaydım ve expertizde malum sanki araç kardeşinin aracıymış gibi kefil olur "kaçırmayın, alın, mükemmel araç" vs ile alıcı kişinin duymak istediği sözleri söyleyerek onun hoşnut olmasını sağlar. Tabi genel anlamda söylüyorum herkes kötüdür demiyorum.

    Ancak hemen belirtelim uyanık olun. Önce servisin size gönderdiği şaşi no son 4 hanesini ilk önce karşı tarafa söyleyerek teyit edin. Teyit ettikten sonra hasar durumunu soruşturun. Mesela bazı plakaların el değişmesi nedeni ile hala üstünde şaşi no farklı olmasına rağmen eski araçtaki kazayı gösterdiği söylenenler arasında.

    Eğerki kişinin aracı kaskolu olmasa idi yukarıdaki verdiğim örnek bilginin "çarpma 1718.84 tl" dışında sadece "Kayıtlarimiza göre **** sasi nolu aracin 1 adet hasari mevcuttur. HSR1: 28/5/2009" şeklinde gelecekti.


    Ancak yine belirtiyorum eğer kayıtlarda aracın kaskosu yoksa sadece hasar olarak bilgi geliyorsa bu demek değildirki araç büyük kaza yapmış vs. Örnek: Bir kişinin aracına park ederken, trafikte vs tamponuna yada far slotlarından birisini kırdınız. Karşı taraf sizinle anlaşmak yerine illada polis isterim diye tutturuyor ise polis bu kazayı kayıtlara geçirecek ve siz araç ile ilgili bilgi istediğinizde havuz sistemine aktarılan bu bilgi sayesinde araç hasarlı olarak bilgilendireleceksiniz. Ancak yinede bu söylemlerime rağmen temkinli olmakta fayda var. Yani kaza büyükmü küçükmü konusunda.

    Eskiden yaşanan olaylarda bu sistemin kayıtlarında vardır. Mesela eşimin yapmış olduğu hasarsız sayılacak kaza olmasına rağmen 2006 yılında kayıtlarda hasar olarak geçiyor. Eğerki bu sistem o tarihlerde işlemde olsa idi eminimki Megan sahibi aracının sicilinin bu ufak hasarsız denilebilecek değerdeki kazadan dolayı aracının siciline işletmezdi diye düşünüyorum.

    Bu servisin bedeli 2.80 kuruş. Bu kadar cuzi bir miktara belkide büyük bir olayların yaşanmasından korunacaksınız. Tabi yine söylüyorum illaki bir gün aklınıza gelip aracı aldıktan sonra soruşturabilirsiniz. Ama iş işten geçtikten sonra bir anlamı kalmaz. Hatta şöyleki bu olaylardan sonra kişilerin aralarında çok kötü husumetlerde çıkabilir.

    Bir önemli nokta daha: Eğerki kazalarda trafik polisi çağırılmaksızın şahıslar kendi aralarında anlaşarak aracı yaptırır ise trafik polisi çağırılmadığı için ve dolayısı ile kayıtlara geçemeyeceği için bunu anlayamazsınız. Bu durumda devreye aracı iyi bir ustaya göstermek kalıyor.

    Cihan YARDIMCI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 4 Mayıs 2010; 15:45:02 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.