Şimdi Ara

Google, Apple'ın Multitouch teknolojisinin önüne geçmeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • alt="Google, Apple'ın Multitouch teknolojisinin önüne geçmeye hazırlanıyor"


    Google, Apple'ın hegomanyasında bulunan "Multitouch" yani çoklu dokunmatik teknolojisine rakip bir teknoloji üretmek için çalışmalara başladı. Apple'ın çoklu dokunmatik teknolojisine sahip olması, Apple'ın elinde bulundurduğu ciddi bir koz olarak duruyor. Apple'ın dokunmatik teknolojisi ile ilgili yatırımları ve araştırmaları teknolojiye yön verir nitelikte. Sitemizde yayınladığımız bir haberde Apple'ın yeni bir dokunmatik teknolojisi ile ilgili patentleri aldığını belirtmiştik.


    alt="Google, Apple'ın Multitouch teknolojisinin önüne geçmeye hazırlanıyor"


    Google, uzun zamandır teknoloji dünyasında attığı başarılı adımlar ile bütün dikkatleri üzerine çekiyor ve övgüyü hakeder nitelikte çalışmalar yapıyor. Arama motoru, internet tarayıcı, işletim sistemi, mobil işletim sistemi gibi teknolojilere imzasını atan Google, şimdi de Apple'ın hüküm sürdüğü çoklu dokunmatik teknolojisi üzerine çok önemli girişimlerde bulunmaya başladı.


    alt="Google, Apple'ın Multitouch teknolojisinin önüne geçmeye hazırlanıyor"


    Google, geçtiğimiz günlerde Kanada merkezli olan 3D çoklu dokunmatik desteği sunan yazılım şirketi BumpTop'u satın aldığını açıkladı. Google ve BumpTop cephelerinden bu alışverişin bedeli hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, bu hamlenin Apple'ın aldığı yeni patent ile neredeyse eş zamanlı olması dikkat çekiyor. Karşılık olarak onaylanan bilgi doğrultusunda 3D çoklu dokunmatik desteği sunan yazılım şirketi BumpTop'un bütün hakları Google'a geçti. BumpTop'un ana sayfasından da yayınlanan haberde BumpTop'un daha önce Windows ve Mac OSX işletim sistemleri için hazırladığı yazılımların üretimine ve güncellemelerine son verdiğini görüyoruz.


    alt="Google, Apple'ın Multitouch teknolojisinin önüne geçmeye hazırlanıyor"


    Google, BumpTop'u satın alarak çoklu dokunmatik ve 3D görüntülü masaüstü arayüzü teknolojisini elinde bulundurmayı başardı ve Apple'ın 2D görüntülü çoklu dokunmatik teknolojisi karşısında elini sağlam tutmaya başladı. Google'ın BumpTop'ın yazılım teknolojisini kendi işletim sistemine entegre etmesi bekleniyor. BumpTop, kullanıcılara görsel açıdan son derece kaliteli ve 3D hissi veren masaüstü uygulamalarını artık Google için hazırlayacak. Google, BumpTop'ı satın alarak tabir-i caizse "bir taşla iki kuş vurmuş" oldu. Hem BumpTop yazılımının Apple'ın çoklu dokunmatik teknolojisiyle birleşme ihtimalini ortadan kaldırdı hem de böylesine önemli bir hamle ile dokunmatik teknolojisine yön verecek konuma geçme fırsatı yakaladı.


    Google'ın BumpTop'ın sahip olduğu 3D çoklu dokunmatik masaüstü yazılım şirketini satın alarak neler yapacağını önümüzdeki aylar içerisinde göreceğiz.



     



     



     


     


     









  • ederinin fazlasını verince kimse satmam demiyor. Hem alan memnun hem de satan. Buyuk firmalar hali hazırda geliştirilmiş bir teknolojiyi satın alarak hem arge masraflarından kurtuluyorlar hem de vakitten kazanıyorlar. Ayrıca bu alanda ki muhtemel rakiplerini de elemiş oluyorlar. Aslında bir taşla 2 degil 3 kuş vurmuş oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk2kill -- 3 Mayıs 2010; 9:13:52 >
  • Böyle teknolojiler Bumptop gibi ufak firmaların elinde bir işe yaramıyor zaten. Yani para etmiyor.

    Ama google, microsoft ne bilim Apple gibi firmalar bunu bir cihazına eklerse çok işe yarar.

    Google dikkatli bir şekilde yatırım yapıyor burada ilk videoda izlediğimiz multitouch destekli gerçek çalışma masasını andırdan arayüz gerçekten çok güzel ve biraz daha geliştirilerek harika iş yapar.
  • tabletlerde çok işe yarar bu
  • oldukça iyi bir teknoloji bu google ile zirve yapacaktır
  • 3d olması mobil cihazlarda pek tutulmaz gibi geliyor,güç tüketimi daha fazla olacaktır çünkü
  • Çok güzel bir gelişme Bumbtop güzel program kullanıyorum bende
  • İki Amerikalı Apple ve Google!..benim fikrim Google 10 gömlek daha üstündür Apple'dan her türlü...
    Fakat bir takım şeylerde olası!.. danışıklı döğüşler,karşılıklı hamleler herzaman bir birinin neslinin sürmesini isteyeceklerdir perde arkasında, araya bir Asyalı,mümkün olmasada asla bir Avrupalıyı sokmak istemeyecekler,bunun içinde gereken tüm paslaşmaları yapacaklardır...
    Coca Cola ve Pepsi,Ibm ve Microsoft bunun en güzel örneklerinden sadece bir kaçıdır!..
  • Benzer bir teknoloji türkiyede de geliştiriliyor donanimhaber gibi bir sitenin buna kayıtsız kalması şaşırtıcıwww.letvision.com adresinde 1 yıldır multitouch uygulaması sergileniyor videoları da var daha bir haber okuyamadık kendi teknolojim
    izin arkasında durmamız lazım .
  • Benzer bir teknoloji türkiyede de geliştiriliyor donanimhaber gibi bir sitenin buna kayıtsız kalması şaşırtıcıwww.letvision.com adresinde 1 yıldır multitouch uygulaması sergileniyor videoları da var daha bir haber okuyamadık kendi teknolojim
    izin arkasında durmamız lazım .
  • bu videolar çok güzel ya :)
  • İsteyen arkadaşlara video daki masaüstünü linkini verebilirim...3d, ben kurdum farklı eglenceli...link verebiliyormuyuz bilmiyorum ?..
  • Çok hoş görünüyor. Bir ara ben de denemeyi düşünüyorum açıkçası.
  • bende bu haberi yayınladıktan sonra adı geçen programı kurdum denemek için, gerçekten çok güzel görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LesEnfantsTerribles

    bende bu haberi yayınladıktan sonra adı geçen programı kurdum denemek için, gerçekten çok güzel görünüyor.



    Evet ben de denedim ve gerçekten takdiri hakedecek bir program. Google'ın desteği ile çok daha güzel olur eminim ki.
  • Google, bu sistemi, telefonlarda ve bilgisayarlarda kullanacağı işletim sistemlerinde başarıyla uygularsa arayüz kavramına yeni bir soluk getirecektir
  • sanki ekranın içindeymiş hissi verdi bile bu videoları izlerken
  • bunun sonu iron man filmindeki olay dokunabildiğimiz kullandıgımız sanal nesneler

    Aklıma sapık sapık şeyler geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.