Şimdi Ara

40.000 tl kredi çekip daire almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
5.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • banka ocaklar söndürür kardeşim paranızı biriktirin öyle alın zaman alır ama en mantıklısı allah göstermesin işinizden olursanız ne olacak
  • benden sana tavsiye sevgili dostum ; anahtar teslimi hazır olmayan ev için sakın bir lira dahi ödeme..
    aynı evi kaç kişiye satıyolar biliyomusun ?
    mümkünse hazır içine hemen girebilceğin dairelere bak az pahalı olsun ama sağlam olsun..
  • İçinde kredi kelimesi geçen hiçbir olaya bulaşmayacaksın.
  • fiyapının geleceği sakat
  • Fi-Yaka'nın 40 metrekare stüdyo daireleri 37.000 ile 53.000 tl arasındaymış. Beylikdüzü'nde inşaata başlıyorlar, 16 ay sonra da teslim ediyorlarmış.

    elimde sadece 4.000 lira nakit var. ben ortalama 40.000 liralık bir şey alsam diyorum, tamamını kredi çektiğimde 120 ay aylık 616 tl ödüyorum (1.16 faiz oranıyla)

    tek korkum, şu an sabit bir gelirim yok ama aylık 600 lira vermek de beni zorlamaz gibi.

    böyle bir şey yaparsak zaten kız arkadaşımla yapacağız. ikimiz de özel ders veriyoruz, geçimimizi öyle sağlıyoruz. onun ayrıca babasının 800 liralık emekli maaşı var (ailesi yurtdışında olduğu için ona bıraktı ama kazandığı para yettiği için hiç dokunmadı daha)

    sizce mantıklı mı arkadaşlar? ben aylık ortalama 1200, kız arkadaşım 1300 civarı kazanıyor ama tek korkumuz bu ders işinin garanti olmaması. kredi çekiyoruz sonuçta, şakası da olmaz bu işi. ve seneye üniversiteden mezun oluyoruz, ne olacağı, nereye gideceğimiz hiç belli değil.

    evi evlendiğimizde ilk 3-4 yıl oturmak amaçlı düşünüyorum. beylikdüzü de sürekli gelişen, prim yapan bir bölge. 3-4 yıl oturduktan sonra belki hiç satmam, el altında dursun derim.

    bunları hesaba kattığınızda, 10 yıllık böyle bir borca girer miydiniz?







  • Sabit gelirim yok diyorsun kredi verecekler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zmirlee_DarTT

    Sabit gelirim yok diyorsun kredi verecekler mi?



    kendi adıma almayacağım zaten, krediyi babamın veya annemin adına alacağım. ayrıca ders verdiğim adamlardan birisi bankanın şube müdürü. kredi almada sorun olmaz yani.

    600 lira şu an öderim, ama 10 yıl boyunca ödemek biraz gözümü korkutuyor.

    bu konuda tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim.

    edit:Enspektör yukarıda güzel bir öneride bulunmuş, peki fi-yaka şirketi hakkında ne düşünüyorsunuz? forumda bir konusu var onu okudum ancak bir çok projesi olan sağlam bir grup gibi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 2 Mayıs 2010; 21:44:37 >
  • yahu arkadaş aklım almıyor.nasıl ödeyeceksin kendi ağzınla söylüyorsun 4.000 bin nakitin var.çekceğin kredi miktari 40.000 bide faizini verecen senden geri ödeme en az bi 55.000 alırlar heralde.sen 120 ay boyunca gidip 600 lira bayılacaksın.çok çetrefilli.ama diyorsanki benim peder bi aylıgı var 600 lira cebinden çıksa pek sarsaz o zaman o riske girmeye değer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasqutin

    İçinde kredi kelimesi geçen hiçbir olaya bulaşmayacaksın.


    Çok doğru bir laf, dikkate al derim ardından şunuda eklerim ayağını yorganına göre uzat belki parana göre hayalindeki daireyi alamazsın ama kredi vs... ile uğraşmaktan ve faiz ödemekten kurtulmuş olursun yinede hesapını iyi yap,
  • 800 tl emekli maaşı var diyorsunuz. Hiç olmazsa bundan karşılarsınız fakat dayım böyle bir işe kalkıştı. O öderken ben sıkılmıştım artık.
    Evsizde olmaz bu devirde, alın bence.
  • Arkadaşım bana soracak olursan kredi olayına hiç bulaşma mümkünse kredi kartı dahil kullanma nakit kullanmaya çalış
    Üniversitedeyim diyorsun anladığım kadarıyla evli değilsin. Sakın evlenmeden, kız arkadaşınla ev falan almaya kalkma hayat süprizler ile dolu ne olacağı hiç belli olmaz...
    120 ay boyunca her ay 616 TL ödeyeceğim diyorsun yanlış anlamadıysam %80 civarı faiz biniyor bence hiç mantıklı değil, yarın öbür gün evlenince yapılacak masrafları saymıyorum bile. Faturalar, evi düzerken girilecek borçlar, es kaza bir çocuk olursa (10 yıl ne olacağı belli olmaz) gelecek ek külfetler, altından kalkamayabilirsiniz.
    Benim ufukta henüz bir ilişki yok ama ev için her ay kenara 1000 tl atıyorum, ileriyi düşünmek lazım... Bence yapmanız gereken para biriktirmeniz, sıcak para olduktan sonra kelepire çok güzel yerler denk getirirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutx

    800 tl emekli maaşı var diyorsunuz. Hiç olmazsa bundan karşılarsınız fakat dayım böyle bir işe kalkıştı. O öderken ben sıkılmıştım artık.
    Evsizde olmaz bu devirde, alın bence.


    işte yukarıdaki arkadaşların dedikleri de doğru, kredi riskli bir iş.

    ama dediğim 800 tl'ye hiç dokunmuyoruz, o hesapta ne kadar birikti bilmiyorum. bunun dışında 4.000 tl nakit var, bunu da şubattan beri biriktirdik. 1.000 tl'den fazla da telefon, tatil parası gibi zorunlu olmayan harcamalar yaptık.

    yani şu an baktığımda kendi biriktirdiğimizle 1 ayda hem taksiti öder, hem de bir o kadar kenara bile atarız. (800 emekli maaşı yine buna dahil değil)


    bana zor gözükmüyor bu durum. adının "kredi" olması mı beni korkutuyor diye de düşünüyorum. veya almayı çok istiyorum, acaba göremediğim gerçekler mi var diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: löpçük

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zmirlee_DarTT

    Sabit gelirim yok diyorsun kredi verecekler mi?



    kendi adıma almayacağım zaten, krediyi babamın veya annemin adına alacağım. ayrıca ders verdiğim adamlardan birisi bankanın şube müdürü. kredi almada sorun olmaz yani.

    600 lira şu an öderim, ama 10 yıl boyunca ödemek biraz gözümü korkutuyor.

    bu konuda tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim.

    edit:Enspektör yukarıda güzel bir öneride bulunmuş, peki fi-yaka şirketi hakkında ne düşünüyorsunuz? forumda bir konusu var onu okudum ancak bir çok projesi olan sağlam bir grup gibi gözüküyor.


    sevgili dostum burda önemli olan fi-yaka veya birbaşka firma değil..Herzaman bitmiş evi almak daha mantıklıdır.ortada olmayan henüz yapılmamış birşeye para vermek bana açıkçası tutarlı gelmiyor.İnşaat bitti yapıldı varsayalım sana vericeği kat hangisi kesin mi ? üstten mi verecek daireyi alttan mı ortadan mı nerden ? Ayrıca kat mülkiyeti mi ? yoksa hisse mi ? yoksa tapu mu ?

    Bunlar çok önemli ayrıntılar.Ev alırken oldukça dikkatli olmalısınız o kadar para veriyosunuz yazık günah..Bunlar geri dönüşü çok kolay olmayacak şeyler..Yine sölüyorum inşaat ile teslim edilecek projeye girmek yerine biraz imkanları zorlayarak bitmiş ve hazır bir ev almak en mantıklı seçim olacaktır.

    Mutlu bir yuva kurman dileğiyle..




  • 120x616=73920

    senden 10 yıl için tam 33920lira faiz alacak. eğer bankanın borcunu daha erken kapatabileceğine inanıyorsan krediyi çek, yoksa hiç bulaşma. 3ay üst üste ödeyemediğin zaman banka elinden alıyor diye biliyorum, ozamana kadar ödediğinde yanar. karışık ve riskli iş biraz.

    ekleme:
    evi temelden almayı planladığına göre hemen oturmayı düşünmüyorsun bellki, ozaman arkadaşların dediği gibi hazır oturmaya uygun bitmiş bir ev al kiraya ver, gelen kirayla banka kredisini öde. eğer hemen oturmayacaksan aldığın eve.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahtalı_mıçı -- 2 Mayıs 2010; 22:10:53 >
  • 40000tl lik ev için bankanın 10 yıllık kredide vereceği max kredi miktarı 20-25 bin civarıdır.


    Geri kalanı nakit ödemek zorundasın...
  • ] faiz olayı olmasa ben al derim. işin içine faiz girdiği için ben bankalardan uzak duruyorum ama senin derdin bu değil. yoksa konu açmazdın.o zaman diyeceğim eğer kredi almaya karar verirsen 40 bin lira için 120 ay çok fazla, 2 kişi çok rahat 60 ayda öder bunu 850 lira falan olur aylık taksitler.
  • Sabit gelirin yok 10 yılda çok fazla ama benim ilk söyleyeceğim şey kız arkadaşla ev alınır mı yarın öbür gün ne olacağı belli değil...
  • ev için riske değer

    zorunlu yatırım

    bence gir ev işinee
  • ben de girdim ev işine ama 5 yıllığına


    10 yıl için çekersen faizi çok fazla olur
  • kız arkadaş konusunda haklısınız, ama bunu sorun etmiyorum. bu konuda sorun olacağına inanmıyorum. neyse, bunu düşünmeyin, önemli olan kredi kısmı :)

    bir arkadaş sadece 20-25bin tl kredi verirler demiş. krediyi alma konusunda en ufak bir sorun yok. bankanın şube müdürü öğrencim. çok samimiyiz. verdiğim ödeme planı da internet sitesindeki ödeme planı. faiz oranı konusunda kolaylık yapılabileceğini düşünüyorum.

    başka bir arkadaş 60 ayda 850 lira ödemeyle bitirmenin daha mantıklı olduğunu yazmış. bu da bana mantıklı geldi.

    şu an aklımdaki şey şu, 40.000 tl kredi çekip 900 tl'lik taksitlerle 60 ayda ödemek.

    şimdi elimdeki 4.000'i hiç katmayacağım. olur da bir sorun olursa 4 ay buradan devam ederim. mezun olana kadar ödemede sorun olmaz. 14 ay böyle kurtarabilirim. ayda bu ödemenin yanında 300 kenara attığımı varsayarsak, +4500 daha kenarda olacak.

    yani 9 ay hiç çalışamasam bile ödeyebiliyorum. bunu da o zamana kadar aylık 800 lira birikecek emekli maaşını hiç hesaba katmadan söylüyorum. takıldığım yerde aslında babam da destek olur, ama ben ne kız arkadaşımın babasının emekli maaşını, ne de benim babamın desteğini almadan bitirebilir miyim diye düşünüyorum. üniversiteye başladığımdan beri onlardan hiç para almadım, %100 bu şekilde devam etmek istiyorum.


    işte bir arkadaş da evlenince düğünü, eşyası, masrafı var demiş. bu da ayrı bir nokta bu devirde ev için de riske girmeye değer diye düşünüyorum. kira ödemek bana çok koyacak. faiz olsun ama kendi evime ödeyeyim diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 2 Mayıs 2010; 22:55:41 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.