Şimdi Ara

İTÜ uçak müh. mi ODTÜ havacılık ve uzay mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
5
Favori
36.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Malum bugün YGS sonuçları açıklandı. Benim de sıralamam yaklaşık 5800 civarı. Pek iyi olmasa da istediğim bu iki bölümede girerim heralde. (İnşallah) Size sorum bu iki bölüm arasında hangisi iş olanakları ,eğitim vb daha iyi? Siz olsanız ne seçerdiniz. Okulum izmir fen lisesi. Bide ODTü de sanırım dersler makine ile ortakmış(yani çoğu) . İtüde de aynı mı? Ne farklar var? Mezunlar neredesiniz?



  • İTÜ uzay konusunda daha etkin gibi duruyor, geçen günlerde NASA ise anlaşma imzaladılar ve tabi NASA kaynakları vs. İTÜ'ye açıldı, ayrıca ilk, tamemen Türk yapımı uyduyu tasarlayanlar da yine İTÜ Uzay'dan (link). Bir ODTÜlü olarak benim şahsi görüşüm İTÜ'nün uzay konusunda daha aktif olduğu. Ama tabi ki ODTÜde küçümsenecek bir yer değil

    Bence her iki bölüm ile de iletişim kur, hatta imkanın varsa oradaki öğrencilerle görüş, en sağlıklısı böyle olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür


    quote:

    Orijinalden alıntı: BU KONU BENİ AŞAR

    Yorumlara bak yarabbim

    Hayırdır hocam neden böyle bi yorumda bulundunuz?


    Çoğu kişi bilmeden atıp tutmuş yahu
    Mesela uçak mühendisi yalnızca THY 'de çalışacak diye bir kanun mu var ?
    İsterse sanayi robotu yapar isterse motor üretir.
    Disiplinlerarası mühendisliktir Aerospace Engineering ; elektrik elektronik devreler makine parçaları içten yanmalı motorlar böyle daha bir sürü ders var ...

    http://www.uubf.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=2497

    Burada dersler mevcut.




  • @emp@thy isimli arkadaşımız İTÜ'nün havacılık eğitimi konusunda ODTÜ'den iyi olması ile ilgili belirtmiş olduğu sözleri doğrudur. Fakat "mühendislik eğitimi İTÜ de gerçekten ODTÜ den daha iyidir" ve "İTÜ, dünyanın, özellikle de Amerikanın kabul ettiği TEK Türkiye Üniversitesidir" sözleri biraz iddialı olmuş. Sonuçta ODTÜ'nün de mühendislik bazında İTÜ'den iyi olduğu bölümleri vardır diye düşünüyorum ve ayrıca ODTÜ kesinlikle mühendislikte İTÜ'nün gerisinde kalmamıştır. Verdikleri eğitim kalite olarak aynıdır bana göre. Lakin şu bir gerçek ki İTÜ ele aldığı ve yürüttüğü proje kapsamında ODTÜ'den biraz daha öndedir ve son yıllarda İTÜ uzunca bir duraklamanın ardından ciddi bir ivme kazanmıştır. Tabi bunda sayın rektörümüz Prof. Dr. Muhammed Şahin hocamızın yürüttüğü politika ve kararlılığı çok önemlidir. Ayrıca kendisi İTÜ'deki hem öğrenci hem de öğretim görevlilerinin yürüttüğü projeleri ciddi anlamda desteklemektedir. Ayrıca bakınız http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/insansiz-hava-araci-yarisinda-4-oldu.html Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü'nün yapmış olduğu tasarla/yap/uçur yarışmasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin oluşan Ata Takımı yarışmayı 4. olarak tamamlamıştır. ODTÜ'nün Nymph Noir Takımı 23. ve Hava Harp Okulu'nun Scorpion Takımı ise 36. sırada yarışı tamamlamıştır. İTÜ bu başarısı ile Illinois, Virginia Tech, MIT gibi ABD'nin en iyi üniversitelerini geride bırakarak ciddi bir başarı kazanmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 12 Mayıs 2012; 15:40:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

    quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

    odtüye gidip havacılıktaki arkadasla konusursan ucak muhendisligi diye birsey olmadıgını anlatacaktır o yuzden odtü yaz sen yelpazen daha genis olur is bulurken

    Sesli güldüm

    itüde verilen ucak muhendisligi aerospace yani havauzay anlamına geliyor bkz. uzay ve havacılık

    Saygılar

    kardeşim sen cahil misin?

    Aeronautical Engineering diye geçiyor ve yurt dışında da uçak müh. öyle geçiyor.
    Senin dediğin uzay müh. Astronautical eng.

    http://www.itu.edu.tr/en/?academics/departments-az



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 28 Temmuz 2012; 22:15:10 >




  • http://www.istesosyal.com/is-ilani/arcelik-a.s.--uretim-muhendisi?id=70296668&nav=JEF

    alın sıze iş ilanı :D...uçak muhendısı de makınanın calıstgı yerlerde çalısabılıyor..
  • Yine bu alanı merak eden kişilere faydası olması için yazıyorum.

    ABD'de ve Avrupa'da uçak uzay çalışmaları çok yoğun herkesin bildiği gibi. ABD'de bu alanda çalışan ve dünyanın en önde gelen üniversiteleri kabul edilen üniversitelerin linklerini veriyorum:
    http://aeroastro.mit.edu
    http://web.mit.edu/education/
    https://aa.stanford.edu
    https://www.nasa.gov/about/index.html
    http://galcit.caltech.edu/research

    En iyiler yalnızca bunlar değildir. Bunlarla birlikte Seattle bölgesinde iyi okullar olabileceğini tahmin ediyorum. Kanada da bu alanda iyi bir yerde.

    Bu linkleri inceleyelim.

    1 - MIT'deki bölümün adı "Aeronautics and Astronautics" olarak veriliyor. (AeroAstro)

    2 - Stanford'daki bölümün adı "Aeronautics and Astronautics" olarak veriliyor. (AeroAstro)

    3 - NASA'nın açılımı ise "National Aeronautics and Space Administration" olarak geçiyor.

    4 - CalTech'de "Aerospace" olarak geçiyor.

    Bunların dördü de hem aeronautics, hem astronautics ile ilgileniyorlar. Aeroastro olunca "aviation" kavramını da "space" kavramını da içine alıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zagloR

    HOOOORTTTT

    Evet hocam sizden 9 sene sonra aynı ikilemi ben de yaşıyorum, bu süreçte neler yaşadınız ve bugün aynı seçimi yapacak olsaydınız hangisini seçerdiniz ? İstanbulda oturduğum için itü yazmayı düşünüyorum çünkü itü ile odtü arasındaki farkın buradan kalkıp ankarada yurtlarda sürünmeme değeceğini düşünmüyorum, sizce hata mı yapıyorum ?
    itü makina + ucak cap mezunuyum. İngilizcen cok ıyı sevıyedeyse IELTS TOEFL dan 6.5 +84 alacak kadar iyiyse İTU değilse ODTÜ yü yaz. Burdakiler baya gaza gelerek yazmıslarda ole bır dunya yok yanı. Ruzgar tunelıymıs uyduymus bunları lısans ogrencılerı gormuyor bıle ITU de (Bu projelerde calısan hocaları ve suan mezun olmus kısılerıde tanıyorum gercekten cok ıyı muhendıslerdır). Defalarca hocalara solememe ragmen gostermedıler.Dusunebiliyormusun Ucak muh dersınde sınıf 30 kısılık ve ben bunu soruyorum bu sekılde bır tunelın oldugunu sınıfın yarısı bılmıyor goren ıse yok sınıfta ve bunlar son sınıf ogrencısı. ITU Ucakta lab derslerı cok azdır. toplasan 10 laba gırersın (havuz dersleri lapları haric) ITU makınada bu sayı en az 30-35 cıvarındadır. Labratuvar ortamı yok cok sınırlı. Hocaları cok karıyerlıdır. Neredeyse yarıdan fazla yurt dısı doktoralıdır. MIT Stanford Waterloo Moscow Vigina Michigan gibi daha sayamadım yerden doktorasını almıs hoca vardır. Ama gel gorku onlarda gecım derdındedırler. Sen ozel bır caba sarf etmedıgın surece kımse gelıpte senınle ılgılenmez. Aynı seyler emınım kı ODTU ıcınde gecerlı. ODTU yaz dememın sebebı tamamen ıngılızce ogrenebılmen maskka bır meselesı yok yani. ITU de ingilizceyi adam akıllı konusabılen iyi liselerden gelen ogrencıler sadece iyiler. ıngılızce konusunda mezunları sıkıntı yasar bende ogleyım suan. Senın yerınde olsam Ucak dıyede cok dıretmezdım cunku neredeyse aynı bolumler 5 6 ders farklı ucak tasarımı ucus mekanıgı aerodınamık ucus kontrol sıstemlerı gıbı dersler makınada yok fakat lisansta zaten bu dersler cok dolu dolu ogretılmez bunun yerıne ucaktan yuksek yaparsan daha verımlı olur boylece calısabılecegın alanlarıda sınırlamazsın. Ek olarak makina yazacaksanda BILKENT SABANCI KOC makına yaz dusunme bıle. Cunku bu unılerın hem hocaları cok ıyı hem mezun olduktan sonra dırek kendı sektorlerınde ıs bulabılırsın hemde ıyı ortalama yaarsan yurt dısındakı unılerele cok baglantıları var rahatca ıyı bır referansla burslu master doktora ıcın gıdebılırsın. ITU ODTU guzeldır dogası geregı makina ucak eğitimi cok zordur fakat mezun oldugunda ısız kalmanda bu ulkenın ayıbıdır bunu unutma derım.

    Ek olarak bu lınklerdekı yorumlar gayet ITU makina ıcın nettır. ITU ucakda cok farklı degıldır fakat nispeten makınaya gore daha kolaydır.

    1)https://eksisozluk.com/entry/75296189

    2.linkdeki videoyu izlemene gerek yok tamamen sacmalamıs Combat Engıneer diye biri uzunca bir yorum atmıs onu okusan yeterlı vıdeoyu dınlemne gerek yok.
    2)https://www.youtube.com/watch?v=xIaZCGtyTzI&t=186s

    Her ıkı yorumuda ben yapmadım onu belırtmek ısterım ama tamamen aynı gorusteyım cok haklı yorumlar yapmıslar ben daha fazla bıle yazardım da gerek yok acıklamıslar gayet ıyı bır sekılde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 28 Temmuz 2019; 13:31:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.