Şimdi Ara

Final Fight: Double Impact İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Bu sefer jeton derdine düşmek yok!


    - Aman abi gözünü seveyim son hakkımız, dikkatli harca!
    - Formdayım, çok formdayım. Haggarla ezerim kafalarını.
    - Fazla motivasyon iyi değil, fazla motivasyon iyi değil! Hedefe kitlen yeter.
    - Tamam oğlum, atsana jetonu artık başlasın. Ne kıymetli jetonmuş arkadaş.
    - Haydi hayırlısı ile atıyorum, attım!


       Az jeton, çok iş! Birçoğumuzun çocukluğunun geçtiği arcade salonlarının kilit lafı bu olsa gerek. Tek başına bir anlam ifade etmeyen ama arcade makinasi ile birleşince oyuncunun gözünden o an dünyanın en değerli nesnesi haline gelen jetonlar, arcade salonlarının ve bir dönemin gençliğinin önemli bir hatırasıdır.

       Yukarıdakine benzer diolaglara eminim ki yolu arcade salonlarına düşenler, az girmemiştir. Hatta yeni bir jeton almak için çıkışmayan paranın vermiş olduğu stres yüzünden arcade makinası başında heba olan insanları görmüşlüğüm de var. Bir dönem geçliğinin ayıla bayıla oynadığını, uğrana gözünü kırpmadan jeton harcadığı serilerden biri de şüphesiz ki, Final Fighterdır. Kaçırılan kızının peşinden koşan bir baba, o kıza aşık genç bir delikanlı ve o delikanlılın şimdiki tabirle kankasını kontrol etmemize izin veren bu bol aksiyonlu oyun şimdi de orjinaline sadık kalma şartı ile konsollarımızın içinde jetonsuz bir şekilde hayat buldu.

    ''



     
      Final Fight: Double Impact giriş yaptığımızda hoş bir süprizle karşılaşıyoruz. Sokağın bir köşesine konumlandırılmış arcade makinesi ve o makinenin yanına sıralanan menü seçeneklerini görmekteyiz. Güzel tasarlanan açılış ekranı buram buram kokan nostajik havası ile arcade salonlarını aşındırmış olanları hemen içine almayı başarıyor.
     
      Ana menüde yeni oyun seçeneğini tıklayarak maceraya girmeden önce, dikkatinizi menüde ikinci sırada bulunan “ Jump In” yazısı çekecektir. Jump In modu sayesinde artık Jessica’yı yalnız kurtarma derdinden kurtulmuş oluyoruz. O an Final Fight oynayan herhangi bir kullanıcya bağlanıp, iki kişi olarak karşınıza gelen sopalı düşmanları tokatlamaya başlıyorsunuz. Eğer o an oynayacak kimse yoksa, tek kişilik modunuzu online girişlere açık bırakıp aksiyona başlayabilir ve bu sayede online olarak oynamak isteyen kullanıcıların oyununuza girmelerine fırsat tanımış olursunuz.


    ''



     
      Final Fight’da bizleri yazının başında da belirtiğim gibi 3 farklı karakter bekliyor. Kaslı kolları, iri vücudu ve düşmanları bacak arasına sıkıştırıp yere çakmasıyla ünlü Jessica’nın babası Haggar, seri yumruklar ve tekmelerle donatılmış Jessica’nın sevgilisi Cody ve Cody ile benzer özelliklere sahip onun en sağlam dostu Guy. Her karakter ayrı özellikler ile donatılmış olsa da hepsinin karşılarına çıkan düşmanları rahatlıkla tokatlayabilecek bir yapıya sahip olduklarını söyleyebilirim. İlerleyişimiz sırasında tekme tokat dalmanın dışında düşmanlarımızın üzerlerinden düşen, kesici ve vurduğunda ağırlığından ötürü ses getirecek silahlara da kavuşuyoruz. Bunların bazılarını saymak gerekirse kılıç, bıçak ve demir su borularını söyleyebilirim. Özellikle keskin bıçakları kullanmak yerine direk düşmana doğru fırlatmak, çok daha fazla can götüren bir seri saldırı olarak yapımda sık kullandığımız bir yöntem.

      Düşmanların üzerlerinden ve çevreden sadece kullanacağımız silahlar düşmüyor. Bunların dışında sağlık barımızı arttıran tavuk butu ve meyvenin yanı sıra, toplam puan seviyemizi arttırmaya yarayan altın külçeleri düşmekte. Ne kadar hızlı olabilirsek, düşmanlardan okkalı tokatlar yemeden, sağlık barımızı ve puanımızı yükseltmek için gerekli olan bu tarz itemları da toplayabilir ve yolumuza sağ salim devam edebiliriz.

    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • online desteği varmı
  • Güzel inceleme
  • atari salonunda istinasız her bu oyunu oynadığımda hiç tanımadığım birinin (ki genellikle çakal it kopuk olurdu) yanıma yanaşıp "geçiyimi? , geçemediysen geçiyim, öle değil bak böle yapıcan, dur ben geçerim çekil" demesi benim hafızama bu oyundan daha çok kazınmıştır...
  • atari salonlarının benim için en üst noktası :) puanım olsa direk alırdım ki sırf bu oyun için yakın zamanda puan alıcam sanırım :) inanılmaz dı demosunu oynamak bile duygulandırdı :)
  • yaa bu hagar ile cody nin atari versionun ne özelliği varki ignden felan 8.5 alıp editörün tercihi olabiliyor?
    oyun kıtlıgı var diyemi puanlar böyle havada ucuşuyor
    bir atasözü var eger durum böyleyse..
    -- keçinin olmadıgı yerde koyuna apturrahman çelebi derlermiş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birmezun

    yaa bu hagar ile cody nin atari versionun ne özelliği varki ignden felan 8.5 alıp editörün tercihi olabiliyor?
    oyun kıtlıgı var diyemi puanlar böyle havada ucuşuyor
    bir atasözü var eger durum böyleyse..
    -- keçinin olmadıgı yerde koyuna apturrahman çelebi derlermiş




    belli bi yaşın üzerindeki herkez için editörün seçimi olucaktır bu oyun :) keçi koyun kuzu arama burda koca bufalo var :)




  • bu oyun yüzünden ne dayak yemiştim ya atariçiden.

    kuzu koç değil boğa bu oyun. süper oyundun hala süpersin hagar:))
  • 20 yıl önce felan, arcade salonunda takılırken,2 dallama; bizden haraç parası, jeton felan istemişti.İyi klavga etmiştik,kuzenimin burnu aldığı kafa darbesi ile kanamıştı,Allah'tan delikanlı yüreği ile vermedik,didiştik kavga ettik.
  • Çok güzel oyundu. Tek jetonla hiç bitiremedim ben
  • PS3'de beraber oynamak isteyen varsa eklesin.
  • Psn'den almak lazım. Alır almazda arkadaşları çağırmalı.
  • Jeton uğruna az para harcamadım ama Haggar ile milleti tokatlamak adına değer.:)

    Bu arada Erdinç İyikul'un yazılı incelemelerini okumak bile çok keyifli. :)
  • BSC editörü nasıl olunur efsane yorumlarıma ihtiyacı var sitenin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Origami Killer -- 30 Nisan 2010; 13:46:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Origami Killer

    BSC editörü nasıl olunur efsane yorumlarıma ihtiyacı var sitenin


    Editör olma isteğin güzel ve umarım olursun ama ufak bir şey dikkatimi çekti ve bir eleştiri yapacağım. Lütfen yapıcı bir eleştiri olarak algıla. Editör olmak için önce bol bol inceleme okumalısın. Mesela bu incelemeye yazdığın ilk mesaj dikkatimi çekti. Online desteği var mı yazmışsın. Eğer incelemeyi okusaydın Online desteği olduğunu bilirdin. Başta da dediğim gibi sadece yapıcı bir eleştiri. Sataşmak için yazmadım.
  • ben de yeni grafiklerle yapacaklar sanmıştım street fighter gibi
    geçiniz
  • Bu oyunun bir de üç boyutlusu var. Oynayan var mı?
    [sizer=blue]Final Fight: Double Impact İnceleme

    [sizer=blue]Final Fight: Double Impact İnceleme

    [sizer=blue]Final Fight: Double Impact İnceleme

    Bir de bir şeyi merak ettim. Cody Street Fighter'da neden kelepçeli dolaşıyor? Hapse nasıl düşmüş?




  • 3D olan versiyonu acayip tırt birşeydi.

    2D'ye devam.
  • Oyunu geçenlerde live'dan indirip oynadım ancak gamepad ile oynamak hiçte keyifli değil.
  • PS2 deki 3D versiyonu çoğu kişi beğenmez ama tam tersi benim çok hoşuma gidiyor. Ara ara canım sıkıldıkça bitiriyorum. Oyunun Story modu 2 kişi oynanmıyor.Story modu yaklaşık 6-7 saatte bitiyor.Autosave yaparak gidiyor oyun zaten.Hikaye Cody'nin kardeşi Kyle'ın üstünden gidiyor. Cody'nin kaçırılmasıyla beraber Kyle'ın abisini bulma çabaları üstüne kurulu Story modu. (Spoiler vermeyeceğim son boss ilk oyundaki hikaye ile bağlantılı bir karakter) Karakter geliştirilerek güzel ve nostalji öğelerine yer verilmiş.Ayrıca çok eğlenceli mini oyunlar var. (Bul karıyı al parayı , araba parçalama , varil kırma vs)

    Ayrıca normal Final Fight arcade versiyonu da oynayabilirsiniz.

    Bir de 3D olan versiyonun hikayesiz 2 kişi oynanabilen bir arcade versiyonu var oyunun içinde. 3D olan arcade versiyonunun son bossu SF den Cammy belirteyim

    Not: Para kazandıkça müzikler satın alıyorsunuz dükkanlardan. Dehşet müzikler var oyunda belirteyim. Beğenmeyenler olsa da bir şans verin çok eğleneceksiniz diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 30 Nisan 2010; 17:58:41 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.