Şimdi Ara

NVİDİA, ATI'ye PhysX YOLUNU AÇIYOR:)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet haber dogruysa olacak bu peki neden ve nasıl ??? işte: Nvidia, PhysX sistem yazılımını OpenCL platformuna port ederek ATI kartlara yolu açıyor.

Nvidia'nın bu kararının altında yatan sebep, bilgisayar ve Xbox 360/PS3 gibi oyun konsollarında fiziksel gerçekçiliği arttırarak oyun deneyimini daha zevkli bir hale getirten PhysX'in ATI tabanlı grafik kartlarında çalışmaması sebebiyle pek çok oyun geliştiricisinin bunu kullanmaması. Hal böyleyken de, API'sini daha yaygın bir hale getirmek isteyen Nvidia OpenCL'e port etme kararı verdi. Bu sayede CUDA da artık bir zorunluluk olmaktan çıkıp, ATI ekran kartı sahipleri de PhysX desteğinden faydalanabilecekler. ATI kart sahiplerinin alacakları verim ise donanımlarının GPU işlem kabiliyeti ile doğru orantılı olacak.

Nvidia PhysX'in kendilerine has olmasının avantajı ile dezavantajını karşılaştırmış ve genel destek sağlamayı kendi açısından daha faydalı bulmuş. İyi de olmuş herhalde ama bundna para kazanıp dx 11 de yediği kaz*gı çıkartmak istemesi de eklenmeli buna:)))

kaynak:net.com.org.EDİT:EDİT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E0B8030F -- 29 Nisan 2010; 17:35:23 >

• "Nvidia'nın bu kararının altında yatan sebep PhysX'in ATI tabanlı grafik kartlarında çalışmaması sebebiyle pek çok oyun geliştiricisinin bunu kullanmaması" Bu cümle zaten NVidia'nın girişiminin nedenlerini açıkça ortaya koyuyor. Ati kartlarda da resmi NVidia desteği ile çalışsa bile PhysX hakkındaki olumsuz kararım değişmeyecek; şahsen PhysX efektlerinin kartlara uğrattığı performans kaybına değmediğini düşünüyorum ve Havok gibi hissedilmeyecek derecede sisteme az yük bindiren fizik efektleri varken PhysX'in alması gereken daha çok yolu olduğunu düşünüyorum.
  • Bu doğruysa ATI kartlara yönelirim...
  • Daha önceden söylemiştim eğer nvidia, PhysX'in geleceğini düşünüyorsa tüm kartlarda çalışmasını sağlamaktan başka çaresi yok bakalım doğrumu bu haber.
  • Source aynı fikirdeyim .. baska çaresi de yok sanırım bunu standart hale getirip benm performansım fazla diyecektir....
  • yalnız ben bu konuda nvidianın atiye çelme takabileceğini düşünüyorum... şayet physx ati kartlarda daha iyi çalışırsa rezil olur o yüzden böyle birşey olmasını da istemez.. bence physx'i daha alt seviyelerde oynatmasına izin verecektir böylece benim kartların physx te çok daha iyi deyip millete kendi kartlarını sattırmaya çalışacaktır.. Bu ati kart sahipleri için hiç yoktan iyidir ama yinde son kullanıcı açısından nvidia yine kafa kurcalayacaktır.. physxte düşük performanslı atiler mi tam performanslı nvidia mı?? şeklinde pazarlama taktiklerini görür gibiyim...
  • @Batuist

Evet kesinlikle oyle birsey planliyor bu haber dogruysa. Ama cok basit bir cozum var Nvidia acik kaynak haline getirecek ATi suruculeriyle destek vermeyecek. ATi kullanmayacak Physxte orijinal sahibi gibi tarihin sayfalarina karisacak. ( umarim..)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki bu open gl hangi seri ati kartlarda var? mesela benim hd4770 in gpu-z görüntüsünde destek yok gibi görünüyor open gl kutucugunda tik yok.
  • Umarım gerçekleşir ve herşey tıkırında gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erikakerstedt

@Batuist

Evet kesinlikle oyle birsey planliyor bu haber dogruysa. Ama cok basit bir cozum var Nvidia acik kaynak haline getirecek ATi suruculeriyle destek vermeyecek. ATi kullanmayacak Physxte orijinal sahibi gibi tarihin sayfalarina karisacak. ( umarim..)

Hayal gücün çok geniş, Nvidia bir Ageia firması değil. PhysX'i oyunlarda şimdiye kadar nasıl kullandıysa yine kullanır. Ati bunu açık kaynak haline getirildiği halde kullanmazsa kendi sorunudur, PS 3 tarafında bir güncelleme ile PhysX destekli oyunlara destek gelirde, XBOX 360 sahipleri bundan yararlanamazsa o zaman görürüz ne olucağını. PS 4 kesin destekleyecektir bu teknolojiyi, unutmadan pc'ye çıkacak Mafia 2'de PhysX destekli olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Nisan 2010; 18:46:38 >
  • Hayal gucum genistir sagol. Bana gore Physx in yeri orijinal sahibinin yani Nvidia er gec terkedecek bu teknolojiyi . PS3 olayina gelince PS 3 un hali hazirda ki hayvani islemcisinin potansiyeli kullanilmiyorken bir de fizik hesaplamalarinida islemcisinin uzerinden alip icindeki grafik yongasina bindirecek oyle mi? PS 4 duyuruldu , Nvidia chipsetli GPU kullanacagi belli oldu ve Physxli destekli oyunlari aciklandi galiba?

(Evet Physx e karsiyim . Hayir ATi kart kullanmiyorum su anda. Oyun oynadigim iki bilgisayarimin ekran kartlari GTX 260 ve 8800M GT)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erikakerstedt -- 29 Nisan 2010; 19:29:35 >
  • Gelsin bakalım HD 5870 neler yapacak bu Physx'te merak ediyorum.

5970'in avantajı daha da artar bu gidişle. Çift GPU olmasının artısını çok görürüz. Belki yeni sürücülerle, Physx işlemi bir GPU'da, grafikler diğer GPU'da kullanılabilir. Tabi tek GPU sırf Physx için çok fazla gelir ama Physx'i grafik işlemlerinin yanında da tek GPU'ya odaklayabilirler herhalde. Ne bileyim "bir GPU %50 Physx işlemi - % 50 grafik işlemi, diğer GPU %100 grafik işlemi" gibi.
  • iyi bir haber
  • quote:

Orijinalden alıntı: marosarap

peki bu open gl hangi seri ati kartlarda var? mesela benim hd4770 in gpu-z görüntüsünde destek yok gibi görünüyor open gl kutucugunda tik yok.

Ati stream sdk kurarsanız ve 10.1 sonrası driver ile o kutucuk dolacaktır

Gpu üzerinden phsyx yaptırır umarım. Bizim zorla yaptığımız gibi cpu üzerinden devam ettirilirse hiçbir halta yaramaz.

Edit:
    ATI kart sahiplerinin alacakları verim ise donanımlarının GPU işlem kabiliyeti ile doğru orantılı olacak

Demek Hd4870 gibi bir kart lazım en azından yada dx11 için hd5830 civarı birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 29 Nisan 2010; 19:34:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Burdada birşeyler yazıyor

http://news.softpedia.com/news/NVIDIA-Porting-PhysX-to-OpenCL-Will-Work-on-ATI-Cards-140860.shtml

O haberin kaynağına gidersen şu röportajdan alınmış:

http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/03/27/nvidia-considers-porting-physx-to-opencl/1

Röportajın tarihi:

29 Mart 2009

• quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

quote:

Orijinalden alıntı: marosarap

peki bu open gl hangi seri ati kartlarda var? mesela benim hd4770 in gpu-z görüntüsünde destek yok gibi görünüyor open gl kutucugunda tik yok.

Ati stream sdk kurarsanız ve 10.1 sonrası driver ile o kutucuk dolacaktır

Gpu üzerinden phsyx yaptırır umarım. Bizim zorla yaptığımız gibi cpu üzerinden devam ettirilirse hiçbir halta yaramaz.

Edit:
    ATI kart sahiplerinin alacakları verim ise donanımlarının GPU işlem kabiliyeti ile doğru orantılı olacak

Demek Hd4870 gibi bir kart lazım en azından yada dx11 için hd5830 civarı birşey

hocam peki bu stream sdk neden driver ile inmiyor nvidadaki cuda gibi beta mı acaba? neyse şimdi indirecem hocam yardımın için teşekürler
    edit: bunu kuracam ama bi sıkıntı cıkarmı acaba? yada su an için gereklimidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 29 Nisan 2010; 19:40:42 >

• Atiye sormak lazım. Nedenini tam bilmiyorum ama ilk başlarda open cl desteklemiyordu sonradan sürücülerle belli bir seviyeye getirdiler. Ama hala nvidianın gerisinde Furmark testinde aynı ayarlarda hd4850 35 fps alırken gts250 70lerden aşağıya inmiyor. Olsun buna da şükür. Şu physx işi de adam akıllı çalışırsa mis gibi olur
  • o zaman biz niye 480 aldık yaw
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.