Şimdi Ara

Nikon S4 ; 10x optik yakınlaştırmalı compact dijital fotoğraf makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiyat, boyut ve içerdikleri özelliklerle geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden compact dijital fotoğraf makinaları, kullanıcının fazla ayar yapmadan en iyi sonucu alabilmelerini sağlamak için her geçen gün biraz daha gelişiyorlar. Genelde 5-7 mega piksel çözünürlüğe sahip ve ortalama 3x optik yakınlaştırmadan fazlasına sahip olmayan compact dijital fotoğraf makinalarına, Nikon'un Almanyada yapılan IFA2005'de tanıtımını yaptığı 6 yeni modelden biri olan S4 ile rakiplerine oranla bir çok gelişmiş özelliği bulunan bir seçenek daha ekleniyor.

    Nikon S4, 6 mega piksel çözünürlüğe ve sınıfında pek rastlanmayan 10x optik yakınlaştırmaya sahip. 111.5 x 68.5 x 37 boyutlarında ve 205gram ağırlığındaki fotoğraf makinası, 2.5'' boyutlarında 110.000 pikselden oluşan bir LCD ön izleme ekranına sahip. Cmpact makinalar boyutları gereği kullanıcıların sürreekli yanlarırnda taşımasına ygun olduklarından, Nikon S4'de kullanıcılarırn en az pil sorunu yaşamalarını sağlamak için makinada özel şarjlı piller yerine standart 2 adet AA batarya kullanmış. Bu şekilde kullanıcıların tatilleri ve ya gezileri esnasında batarya bulamama ve ya şarj bitmesi gibi olaylar nedeniyle sorunlar yaşama olasılığı en aza indirilmiş. Nikon S4, ek hafıza genişletme yuvası olarak SD kart slotu kullanmakta.

    S4'de kullanıcıların ek bir çaba sarf etmeden en iyi başarımı almalarını sağlayacak bir çok fonksiyon bulunmakta. Flaşın yetersiz kaldığı ve ya ters yönden kuvvetli ışık geldiğinden dolayı istenen kalitenin sağlanamadığı fotoğraflarda makina içerdiği D-Light fonksiyonu ile resim üzerinde otomatik beyaz ayarı yaparak resmin ayrı bir kopyasını oluşturuyor böylece çektiğiniz fotoğraları tekrar izlerken kötü süprizlerle karşılaşmıyorsunuz. Makinada bulunan bir diğer fonksiyon, otomatik kırmızı göz düzeltme sayesinde flaş yüzünden gece çeekimlerinde oluşan kırmızı göz görüntüsünü resmi kayıt etmeden önce otomatik olarak düzeltiyor.

    S4, kullanıcılara portre çekimlerinde yardımcı olan Face priority AF, isimli bir mod içermekte. Kamera bu mod da iken sahnedeki kişinin yüzünü diğer objelerden ayırarak odaklamasını ona göre ayarlıyor ve en yüksek başarımda portre çekimleri yapılabilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca Anti Shake özelliği ile fotoğraf çekimi esnasında eğer makina titretilirse, kullanıcıyı fotoğrafın bulanık çıktığına dair uyararak anı kaçırmasını engelliyor.

    Nikon S4'de bulunan 16 farklı sahne modu, otomatik ve el ile ayar seçeneklerininde bulunduğu 7 farklı beyaz ayarı, 5 farklı flaş modu, 4 cm den makro çekim yapabilme, dahili flaş, 160x120 30 kare/sn den başlayarak en fazla 640x480 piksel 15 kare/sn ye kadar 3 farklı seçenek içeren sesli video çekim modları ile gezileriniz sırasında hiçbir ek ayara ihtiyaç duymadan sadece denklanşör tuşuna basarak en iyi başarımı elde etmeniz sağlanmış durumda.

    Nikon S4, Nikon Coolpix 900'de de kullanılan merceğin gövdeden bağımsız olarak dönebildiği bir tasarıma sahip. Bu sayede compact makinalarda pek rastlanmayan LCD ön izleme ekranının değişik açılardan fotoğraf çekim esnasında döndürülmesi mümkün oluyor. Nikon S4, sağladığı yakınlaştırma oranı, tasarımı, çözünürlüğü ile gerçekten eksiksiz görünüyor fakat bu küçük makinada Image - Stabilizer bulunmadığından 10x yakınlaştırma pratikte kullanıcıların fazla işlerine yaramayabilir. Image - Stabilizer'ın olmadığı ultra zoom makinalarda en yüksek yakınlaştırma oranında başarım sağlayabilmek için tripod kullanılması gerekiyor. S4'ün ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatının ne olacağı hakkında henüz bilgi bulunmamakta.


    Sayfanın Linki : http://www.ifa-show.com/2005/nikon_review/105_nikon_coolpix_s4.html








  • Mkinanın özellikleri güzel ama lensi yana açılınca esnetiği bozuluyor
  • Ykarda anti shake var denmiş ama aşağıda image stabilizer(anti shake ) yok denmiş.Bu ne çelişki böyle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Ykarda anti shake var denmiş ama aşağıda image stabilizer(anti shake ) yok denmiş.Bu ne çelişki böyle.


    image stabilizer tamamen mekanik bir çözümdür ve el titrese dahi resmin bozulmadan çekilebilmesine yardımcı olur. Anti Shake ise resim bozuk çekildiğinde tekrar çekmeniz için sizi uyarır...
  • yazılanları yandaki reklamdan dolayı tam olarak okuyamıyorum
  • HERGÜN 10 LARCA YENİ MODEL ÇIKIYOR PİYASAYA MARKALAR ŞİRKETLER KIYASIYA REKABETDE PASTADAN PAY ALABİLMEKİÇİN UĞRAŞ VERİYOLAR BU DURUM BİZE BİRAZDAHA UCUZLUKLA YANSIYA BİLSE NE HOŞ OLACAK DİMİ BU MAKİNA GÜZEL AMA PAHALI BİRAZDAHA UCUZ OLSALAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: özgün

    yazılanları yandaki reklamdan dolayı tam olarak okuyamıyorum


    anasayfada bu haber var ordan daha rahat okuyabilirsin
  • 11cm 7 cm 2.5 cm .. Görece ince ölçülerde gerçekten yine çok iyi bir makine gibi duruyor. Bu arada lens harici gibi emanet duruyor.

    Tam freebag de taşımalık.

    Fiyat ne civarda olacak bu aletin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 5 Eylül 2005, 18:03:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.