Şimdi Ara

Tilgin HG 1311 C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
132.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni fiber abonesiyim. Tilgin HG 1311 C diye bir modem kurdular. modemin ayarlarını yapabildim. ancak ağdaki istemciler için belirli bir MAC adresine sahip olana belirli bir IP atama ve dolayısı ile hep o IP adresini almasını sağlama işlemini bir türlü gerçekleştiremiyorum. yani aletin DHCP sunucusunun otomatik rasgele IP dağıtma özelliğini kapatıp manuele geçiremiyorum.

konu hakkında bilgi sahibi ve bahsettiğim sorunu kendisi çözmüş olan forum kullanıcılarının yardımlarını bekliyorum.

şimdiden teşekkür ederim.

NOT: lütfen "DHCP kullan n'olcuk ki" gibi mesajlarla konuyu şişirmeyelim. ayrıca diğer modemlerle kıyaslama yapmayın. onları ben de biliyorum.

• Belki yazacaklarım, sorunuzla çok ilgili olmayacak ama mesajımın yeri az da olsa burası olabilir.

Superonline yeni fiber internet abonelerine, arkadaşın dediği gibi Pirelli yerine Tilgin HG 1311 veriyor artık. Tabii bu bir modem değil, router.

Ancak şöyle bir durum var: Bilgisiz ya da bilgi vermeyi sevmeyen kurulum ekibinin söylediğinin aksine, başka routerları ya da router özellikli modemleri de bazı ek özelliklere sahip olması şartıyla sisteme tanıtıp kullanabilirsiniz.

Nedir bu ek özellikler?

Birincisi cihazda WAN portu ya da router ayarlarından WAN olarak kullanma seçeneğinin bulunduğu bir LAN portu olmalı.
    İkincisi cihazın MAC adresi kopyalama özelliği olmalı (benim Linksys modemin ayarlar sayfasından kolaylıkla yapılabiliyor; yeni routerların çoğunda mevcut bu ayar).

İzleyeceğiniz adımlar da çok basit: Tilgin'în MAC adresini cihaza girip WAN ayarları sayfasında, Superonline'ın verdiği kullanıcı adı ve parolayı tanımlamak.

Ben de fiberi dün bağlattım. Doğal olarak teknik personel de aradığım müşteri hizmetleri de başka router kullanamayacağımı, cihazın -buraya dikkat- "seri numarasının" merkezde kayıtlı olduğu için kesinlikle kurulum sırasında verilen Tilgin router'ı kullanmam gerektiğini söylediler.

O kadar komikler ki! Sen tut 100 Mbps fiber internet hizmeti ver, metrelerce Cat6 kablo çek, sonra kurduğun cihazda gigabit portu bile olmasın, üstüne bir de kablosuz hızı 104 Mbps sınırını geçmesin. Tabii, onların mantığına göre WAN portunun 100'lük, kablosuz standartının 104 Mbps olması 100 Mbit internet bağlantısı için yeterli. Cihazın kablosuz aktarımının en iyi koşullarda 10 Mbit falan olduğunu kim ne bilecek değil mi? Kaldı ki benim yaptığım denemelerde Tilgin'dan kablosuz veri aktarımım en fazla 5 Mbps idi.

Ben de yukarıda anlattığım yöntemle Linksys WAG320N modemimi kurup, ulaşılabilecek en yüksek kablosuz hızına ulaştım tabii: 26 Mbps (En üst değer derken 50 Mbps abonesi olmama rağmen Superonline'ın sağlayabildiği 30 Mbps hızı tavan değer kabul ettim). Eh, 5 Mbit nerde, 26 Mbit nerde, değil mi?

Bence siz siz olun, modeminiz ya da router'ında WAN ve MAC klonlama ayarı varsa Tilgin'ı hiç kurdurmayın. Olan benim salonumun duvarına oldu: 2 kocaman delik!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 28 Nisan 2010; 16:56:15 >

• monoblaine cevabın için teşekkür ederim. çok aydınlatıcı oldu. ben hemen araştırmalarıa başlıyorum. aklı başında 100 Mbps destekleyen bir modem bulmalıyım. TTNet'ten kalma Airties RT211 evde duruyor ama onu hiç beğenmedim. zaten MAC kopyalama özelliği de yok sanırsam.

peki Linksys WAG320N'de belirli MAC adresli istemcilere manuel IP atama özelliği de var mı?
  • Olması lazım diye hatırlıyorum. Akşam eve gidince incelerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polysynaptic

monoblaine cevabın için teşekkür ederim. çok aydınlatıcı oldu. ben hemen araştırmalarıa başlıyorum. aklı başında 100 Mbps destekleyen bir modem bulmalıyım. TTNet'ten kalma Airties RT211 evde duruyor ama onu hiç beğenmedim. zaten MAC kopyalama özelliği de yok sanırsam.

peki Linksys WAG320N'de belirli MAC adresli istemcilere manuel IP atama özelliği de var mı?

Yalnız benim Linksys için verdiğim kablosuz değerlerinin yakalanabilmesi için modülasyonun sadece 802.11n (karışık ya da otomatik modda değil), anten kazancının 5 Ghz, bant genişliğinin 40 Mhz olması lazım. Tabii bilgisayardaki wireless alıcı da bu değerlerde çalışabilmeli. Kablolu bağlantıdaysa bir sıkıntı yok çünkü portların hepsi gigabit, yani 10/100/1000.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 28 Nisan 2010; 17:16:03 >

• adamlar "SuperOnline bizi seçti" diye göbek atmışlar :)

şuradan Tilgin press release.
  • Evet, ne menem bir şeydir bu Tilgin diye araştırırken gördüm onu.

Sanırım IPTV desteğini göz önünde bulunduruyorlar. Yoksa fiber için düşünülebilecek en iyi router'ın Tilgin olduğunu hiç sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 28 Nisan 2010; 17:13:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Rt-N12-D1 Dd-Wrt Hatası
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cihaz triple play için uygun. Superonline 'ın dağıttığı yeni Pirelli modemlerde de triple play desteği mevcut. IPTV başta olmak üzere VoIP ve İnternet özellikleri de bulunuyor tabi bunların. Sanırım yakın zamanda WebTV yerine IPTV 'ye geçilecek.
  • IPTV ve voIP desteği olabilir ama ben DHCP reservation yapamıyorum. DHCP'yi kapatıp manuel IP de dağıtamıyorum. nasıl bir alettir bu anlamadım.
  • Linksys WAG320'de DHPC reservation var. Sanırım Linksys'in daha alt seviye routerlarında da var. Ama kablosuz konusunda gördüğüm en iyi performans WAG320'ye ait.
  • IP adresi atama işlemini modem tarafında değil de, bilgisayar tarafında da yapabilirsiniz eğer hiç çözüm bulamazsanız.
  • quote:

monoblaine cevabın için teşekkür ederim. çok aydınlatıcı oldu. ben hemen araştırmalarıa başlıyorum. aklı başında 100 Mbps destekleyen bir modem bulmalıyım. TTNet'ten kalma Airties RT211 evde duruyor ama onu hiç beğenmedim. zaten MAC kopyalama özelliği de yok sanırsam.

100 Mbps destekleyen modem aramanıza gerek yok, çünkü:

1-Fiber ile doğru düzgün 100mbit hızı alamıyorsunuz artık
    2-100mbit sınırsız'ın ücreti 600 TL
    3- İlk soruda sorduğunuz belirli MAC'e IP atama ve DHCP ayarları her modem/routerde olması lazım. Menüleri kurcalamanızı öneririm. Eğer yoksa da, size admin şifresi vermemişler / o menüleri bloklamışlar firmware'dan demektir, geçmiş olsun.
    4- İki günde bir zırt pırt kullanıcıyı aldatan, zam yapan, kotayı şişiren, yasal kota sınırını azaltan, ligtv'yi kotaya ekleyen bir firma için kendiniz yatırım yapmayın, adamlarını çağırın yapsınlar. Beceremiyorlarsa da Pirelli modem istiyorum, bu ihtiyaçlarımı karşılamıyor diyin, gidip para vermeyin boşuna, yazıktır günahtır.
    5- Ben aldım gbit n-wireless router zamanında, şimdi pişmanım, boşa gitti diyebilirim şu an itibariyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 28 Nisan 2010; 18:59:17 >

• 100 liraya Asus WL-520gu alırsanız, Tomato firmware yada DD-WRT ile (Ben tomato kullanıyorum) hem mac cloning vs her türlü şekilde superonline ile kullanırsınız, hemde çıkış gücü 254 mw a kadar yükseltilebildiği için kablosuz çekmiyor derdiniz olmaz. 200 lira veririm derseniz N destekli WRT160NL var linksysnin, o da dd-wrt ile kullanılabiliyor.
  • herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.

uğraşıyorum bakalım. önce para ödemeden halletmeye çalışacağım....
  • Modem adına başlık açılmış, o yüzden yeni bir başlık açmıyorum,

Yönetim sayfasında tarih değiştirme ayarı bulamadım. Ocak 2000 gösteriyor. Değiştirebilen var mı?
  • Bu arada, Tilgin modemine meraktan baktım. Superonline heralde daha ucuz bir modem bulamazdı Tilgin'den başka

Bir kere seri olarak "ethernet" sınıfına koymuş kendi sitesinde. Halbuki "Fiber" serisi de var, heralde o pahalı geldi

Ucuz ürün, tam Türk işi. Kaliteli markanın kaliteli ürünü bize yaramaz çünkü

Pirelli'den tek farkı, "Multiple IPTV services distribution", yani birden fazla TV'ye IPTV dağıtımının sağlanması.

http://www.letlhaka.co.za/Tilgin_HG1310.pdf
    http://www.tilgin.com/Products/Ethernet-access/HG15203/Features1/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 29 Nisan 2010; 14:45:12 >

• yasaları zenginler için çıkartanlarda suç. SuperOnline -elbette- yasada olandan bir gıdım fazlasını vermez kullanıcıya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

IP adresi atama işlemini modem tarafında değil de, bilgisayar tarafında da yapabilirsiniz eğer hiç çözüm bulamazsanız.

şu anda bu şekilde yapmaktayım. ama sonra bir sorun olur mu bilmiyorum. DHCP hem Tilgin'de he elbette Windows'da kapalı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

IP adresi atama işlemini modem tarafında değil de, bilgisayar tarafında da yapabilirsiniz eğer hiç çözüm bulamazsanız.

şu anda bu şekilde yapmaktayım. ama sonra bir sorun olur mu bilmiyorum. DHCP hem Tilgin'de he elbette Windows'da kapalı.

Laptop kullanıyorsanız ve bu laptop u başka kablosuz ağlarda da kullanıyorsanız, IP ayarları her kablosuz ağda geçerli olamayacağı için sorunlar yaşayabilirsiniz. Ama sürekli evinizdeki ağda sabitseniz sorun yaşamazsınız.
  • Arkadşlar bu modemde şu anda internete bağlı olmama rağmen power ışığı kırmızı olarak yanıp yanıp sönüyor yaklaşık 25 30 dk dır böyle niye böyle olur.İnternete girişte hiçbir sorun yok şuanda
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.