Şimdi Ara

Alice in Wonderland İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]Açıklama: Tavşan deliğine dönüş

    Alis Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland) İngiliz yazar Lewis Carroll'ın yazdığı bir roman şeklinde hayatımıza girmişti. Romanda Alice adındaki bir kızın bir tavşan deliğinin içerisine düşerek fantastik bir dünyaya adım atmasını ve sonrasında gelişen olaylara tanık oluyorduk. Alice adlı kızımız sihirli dünyalarda sıradışı olaylar yaşıyor, içtiği iksirlerle kah bir dev, kah bir cüce oluyordu. Bu fantastik kurgu romanı okuyanların da hoşuna gitmiş olacak ki Alis Harikalar Diyarında klasikler arasında yerini aldı. Zira 1865'de yazılan bir romanın hala okunması ve unutulmaması küçümsenecek de bir başarı değil.
     
    Başarıyla beraber gelen şöhret Alis Harikalar Diyarında'yı kitap sektörünün yanında farklı sektörlere de çekmişti. Romanın çizgi film, film ve tiyatro uyarlamaları yapılmıştı. Bu yelpazeye Disney Interactive Studios tekelinde yapılan romanın oyun uyarlaması da eklendi. Biz de oyunu aldık, oynadık. Bakalım nasıl olmuş?



    Alice in Wonderland hikayesine sadık bir video ile başlıyor. Videoda genç ve güzel (bence çok da güzel değildi) Alice yeşillikler arasında gezinirken takım elbiseli bir tavşana rastlıyor. Haliyle şaşıran Alice bir an duraksıyor ama tavşan da korkmuş olacak ki koşarak kaçmaya başlıyor. Genç ve güzel Alice de tavşanın peşinden koşuyor ve onu takip ediyor. Bir ağacın önüne geldiği zaman tavşanın ortalıkta olmadığını görüyor ve duruyor. Ancak farketmemiş olduğu çukurdan çıkan tavşan Alice'yi eteğinin paçasından tutup çukurun içine atıyor. Böylece Alice harikalar diyarına düşerek de olsa ilk adımını atmış oluyor.

    Alice düştükten sonra ayağa kalkıyor ve kendisini bir odada buluyor. Odada birkaç kapı, üstünde "iç beni" yazan dolu bir şişe, anahtar ve küçük bir kapıcıktan başka hiçbir şeyin olmadığını da belirteyim. Alice ilk önce anahtarı alıyor eline ve küçük kapıyı açıyor. Ancak kapıdan geçemeyecek kadar büyük olduğunun bilincinde olarak masanın üstünde duran ve üzerinde "iç beni" yazan iksiri yudumluyor. Sonra efendim bir de bakıyor ki iksir elinde ufacık kalmış, Alice kocaman bir dev olmuş. Ayrıca bir kapının deliğinden de iki tavşanın kendisini izlediğinin de farkında değil.



    Takım elbiseli tavşanımız da "Bir daha iç şunu" diye içinden sayıklarken Alice şişeyi bir kere daha yudumluyor ve bu sefer şişe kadar küçük bir ebata ulaşıyor. Küçük kapıdan geçerek tam anlamıyla harikalar diyarına girmiş oluyor. Sonrasında ise biz takım elbiseli tavşanın kontrollerini elimize alarak harikalar diyarına giriyoruz ve macera başlıyor.

    Peki bu macerada neler yaşıyoruz? Alice in Wonderland oyuncuyu içine çeken, kendisini sevdiren bir adventure oyunu mu? Cevap vermeye ikinci sorudan başlıyorum ve kolay bir hayır cevabı veriyorum. Alice in Wonderland bana kendisini bir türlü sevdiremedi. Tamam kötü bir oyunda değildi ancak nedense adventure havasını alamadım oyunda.

    İncelemenin devamı için tıklayınız



    [Kunye=503-4]

    Minimum sistem gereksinimleri:


    Önerilen sistem gereksinimleri:
    [/html]



  • hocam oyun indirilmeye değer mi?
  • oynayacak oyununuz yoksa satın alarak oynayabilirsiniz. ama piyasada birsürü oyun varken alice in wonderland oynamak boş yere zamanınızı çalabilir. şahsen önermiyorum...
  • Anca oynayacak oyun olmadığı zaman oynamaya değecek bir oyunu satın almam için önce tüm saç tellerimin sayısını ezbere bilmem gerekir. (aklıma başka bi sebep gelmedi, salladım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pc Veteran

    oynayacak oyununuz yoksa satın alarak oynayabilirsiniz. ama piyasada birsürü oyun varken alice in wonderland oynamak boş yere zamanınızı çalabilir. şahsen önermiyorum...

    İnceleme için teşekkürler hocam ama keşke incelemeseydiniz o zaman
  • İnceleme için teşekkürler,gerçekten başarılı.Lakin piyasada arka planda kalmış daha iyi oyunlar var ikene,filmden çıkma oyunlarda bu ısrar niye diye sorsam?Aslında objektif inceleme yaptığınızı biliyorum lakin,filmden çıkma oyunlar inceleme yapmaya dahi değmeyecek oyunlar kanaatindeyim...
  • inceleme güzel olmuş elinize sağlık. Türkçe yapılan Wii incelemeleri zaten az sayıda. Bu yüzden diğer inceleme yapan site ve dergilerdekinden farklı bir inceleme olduğu için teşekkür ederim.
  • oyunları incelerken objektif olmaya hassasiyetle önem veriyoruz. ayrıca görevimiz sadece güzel oyunları incelemek olmamalı. beğenmediğimiz oyunları da sizle paylaşmalıyız. sanırım bu oyunun 1 tane daha türkçe incelemesi var ve orada da vasatın üstünde bir puana layık görülmüş. benim görüşüm puanıma yansıyan nottur. tabi birkaç saat oturup oynanabilecek bir oyun alice in wonderland ama verdiğiniz paranın hakkını vermeyecek ve bir yerden sonra oyuncuyu sıkacak bir oyun...
  • Oynanacak bir oyun değil.Belki çocuklar için iyi bir oyun ama.
  • inceleme için teşekkürler ama biraz çocuk oyununa benziyor..
  • oyunu oynadım ama 14.dkda denetim masaası/program kaldır/alice...
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.