Şimdi Ara

Huzurlarınızda Nokia N8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
1
Favori
78.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Finlandiya merkezli lider telefon üreticisi Nokia, akıllı telefon pazarındaki değişime, hazırlık çalışmaları devam eden yeni modellerle dahil olmayı planlıyor. Intel ile iş birliğine giderek bir Maemo & Moblin birlikteliği olan MeeGo platformunu cep telefonlarında kullanmayı planlayan Nokia, öte taraftan yüksek performans segmentinde yer alacak modelleri için Qualcomm'un Snapdragon platformuna da yakın ilgi gösteriyor. Apple ve HTC gibi yükselen değerlerin farkında olan Nokia, akıllı telefon pazarı için çok sayıda yeni model üzerinde çalışıyor. İşte o modellerden biri olan ve firmanın yeni amiral gemisi olacağı düşünülen N8'in teknik özellikleri ortaya çıktı. Detaylı fotoğraflarından sonra teknik özellikleri de beliren N8, Nokia için büyük önem taşıyor zira N8, Symbian^3 platformunu kullanan ilk cihaz olarak firmanın gelecek modelleri hakkında ipuçları taşıyor.



    alt="Huzurlarınızda Nokia N8"


    Telefon endüstrinin merakla beklediği modellerden biri olan N8, henüz Nokia tarafından resmi olarak detaylandırılmış olmasa da, pek çok modelde olduğu gibi üründen önce detaylı özellikleri geldi. Üçüncü çeyrekte yani yaz döneminde çıkması beklenen telefon, açıklanan özelliklere göre 113.5 x 59 x 12.9 mm boyutlarında ve 135 gram ağırlığında olacak. Dört-bant GSM, beş-bant 3G ve WCDMA desteği ile sunulacak telefonda 640 x 360 piksel çözünürlüğünü destekleyen 3.5-inç boyutundaki kapasitif dokunmatik, OLED ekran (16:9 nHD) kullanılacak. Bu noktada özellikle parantez açmakta fayda var zira keskin ve canlı görüntüler sunma konusunda başarısı ispatlanan OLED ekran tercihi, çoklu ortam özellikleriyle de iddialı olan N serisi için oldukça önemli bir argüman.



    alt="Huzurlarınızda Nokia N8"


    Nokia N8 için netliğe kavuşan bir diğer detay ise sahip olduğu işlemci. Yayınlanan bilgilere göre N8'e, 680MHz'de çalışan ARM11 tabanlı bir işlemci güç veriyor. 256MB RAM ve 512MB ROM bellek ile donatılan telefon, 16GB entegre depolama kapasitesiyle geliyor. 32GB'a kadar microSD kart desteği sunan Nokia N8'in öne çıkan iddialı özelliklerinden bir diğeri de sahip olduğu kamera. 12 megapiksel çözünürlüğündeki kamera, Carl Zeiss Tessar f/2.8 28mm lens, Xenon flash, 20x sayısal yakınlaştırma ve 720p (25 fps) video çekim yeteneği gibi güçlü detaylarla donatılmış.



    alt="Huzurlarınızda Nokia N8"


    Diğer özellikleri arasında Wi-Fi b/g/n, çoklu dokunmatik, Bluetooth 2.1, Stereo-FM radyo,entegre GPS (A-GPS), 3D akselometre, yakınlık sensörü ve Dolby Digital Plus gibi detaylara yer verilen N8, microUSB portuyla birlikte Mini-HDMI konnektörüne de sahip. BL-4D 1200mAh pil kullanan Nokia N8, 2G ve 3G üzerinden yapılacak görüşmelerde sırasıyla 7.7 saat ve 5.4 saat, 720p video (H.264) oynatımında 7.7 saat, 720p video kaydında ise 3.2 saat aralıksız kullanılabilecek. Taşınabilir çoklu ortam üssü olacak gibi görünen Nokia N8, yukarıda da belirttiğimiz gibi üçüncü çeyrekte, beş farklı renk seçeneği (Koyu Gri, Gümüş Beyazı, Yeşil, Mavi, Turuncu) ve 500$ civarındaki yurt dışı satış fiyatı ile pazara sunulacak.



    alt="Huzurlarınızda Nokia N8"














  • neden çözünürlüğü düşük tutuyorlar anlamıyorum.. herkes daha yüksek çözünürlüklü telefon için uğraşır nokia geriden geliyor..
  • görünüşü oldukça güzel olmuş
  • - Çözünürlük standartların gerisinde kaldı.
    - Tasarım kişiden kişiye değişen bir şey olsa da, bana göre berbat.
    - Batarya zayıf. Böyle bir cihazda 1.500Mah kapasiteli bir batarya görmek isterdim.
    - Diğer özellikleri gayet iyi.

    Ancak Eldar Murtazin bu cihazı enine boyuna incelemiş ve hiç beğenmemiş. Klasik Symbian sorunları aynen devam ediyormuş. Cihaz ilk açıldığında gayet stabil ve hızlı iken zamanla cihaz yüklemeler yapıldıkça yavaşlamalar ve klasik kilitlenmeler çok can sıkmaya başlıyormuş. Fotoğraf ve video kalitesi ise SE Satio'dan biraz daha iyi imiş. Özetle Murtazin'e göre bu cihaz N97 den sonra yeni bir Nokia fiyaskosu imiş.

    Umarım bu sefer haklı çıkmaz Murtazin. (N97 de haklı çıkmıştı) Karşılaştığı problemler versiyon updateleri ile düzeltilir diye düşünüyorum. Gerçi şimdiye kadar yazılım cephesinde ilk başta kötü olupta daha sonra tamamen düzelen bir versiyona hiç rastlanılmamıştır ama umut fakirin ekmeğidir.




  • ekran dirençsel mi sığasal mı onu göremedim
  • -Ekran çözümürlüğü daha yüksek olabilirdi.Tasarımı çok kötü.Batarya yetersiz.1 ghz işlemcili telefonlar varken böyle bir telefona 680 mhz işlemci olmamış.ARM cortex A8 den daha iyi demişler, bekleyim görücez.
    +Kamerasının yüksek performanslı olacağını düşünüyorum.Özellik olarak bir eksiği gözükmüyor.Ekranın oled olması iyi(en azından az enerji tükettiği için batarya açığını kapatıyor birazda olsa).32 gb micro sd desteği güzel.
    Yeni Symbian platformu süpriz...
  • Resimler güncellendi.
  • Ekran çözünürlüğü yeterli, 3.5" ekranda 1080p isteyen adamın aklına şaşarım
    Tasarım süper olmuş . Turuncu ve mavi renge bayıldım.
    Batarya normal standartlarda. Önemli olan bataryanın verimli kullanımı ki bunu başaran bir cihaz. 7 saate yakın 3g görüşmesi diyor.
    işlemcisi düşük olabilir fakar 1ghz işlemci kullanan diğer telefonların yaptıkları işler de çok süper değil hiçbiri o işlemci ile çıkıp fifa 2010 oynatamıyor
    kamera 12mp artık aşmış olaylar. ben hala 5mp de çekiyorum. Video kalitesi de 25fps ideal zaten izlediğimiz pek çok film 25fps.
    HDMI portu artık mecburi
    flash 4 geldi heleşükür.
    qt dahil edildi bravo

    fiyat 1000 lira olacaktır hayırlı olsun
  • hele şükür xenon flaş takmışlar.n82 ve 6220c modellerinden başka düzgün resim çeken yoktu.Halt edermiş gibi hepsine çift led taktılar kapalı ortam çekimleri iyi değildi.500 e düşünce alırım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bence bu sefer olmuş.




  • cihaz güzelde symbian nedir ya :D



    işlemcisi yeterli değil pilide ama genele olarak güzel
  • Tasarım harika. Bence süper olmuş.
  • symbian ın geliştirilmiş halini koyuyor adamlar eski haliyle kullanılcak değil ya. neyse ben nokıa yı sevmem ama bu modeli yok satar gibime geliyor
  • herkese slm bende bu telefonu beklıyordum 16senelık nokia kulllanıcısı olarak ama bukadar sevdıgım nokia fırmasını artık bırakıcam neden herseferınde ılla özelliklerden kısıyor sımdı 680mhz koymus tamam ama rakıplarde 1ghz var ama sarjı aynı gıdıyor bırde su batarya olayı butur telefonlarda sıkıntı sunu neden artırmıyorlar anlamıyorum

    son olarakta ekran cozunurlugu yanılmıyorsam n97yle aynı gozukuyor bence artırılmalıydı arkadasın bırı 3.5 ıncde 1080p ısteyenın aklına sasırım demıs bukadarda dar kafalı ınsanlar var hala teknolojı bukadar ılerlıyor adam ne yazmıs neyse socuc olarak yukarda yazdıgım 3 sey sorun bence
  • bırde sunu koymak ıstedım karsılastırmak acısından





    İşte Google'ın süper telefonu



    Donanım



    * Qualcomm Snapdragon 1GHz işlemci

    * 3.7 inçlik AMOLED dokunmatik ekran (800 x 480 çözünürlükte ve 100.000:1 karşıtlık oranında)

    * 512 MB bellek

    * 512 MB dahili hafıza

    * 32 GB'a kadar olan MicroSD kartları destekleyen hafıza kartı yuvası

    * 5 megapiksellik fotoğraf makinesi ve LED flaş

    * 720 x 480 çözünürlüğünde, saniyede 20 karelik Mpeg4 video kaydı

    * WiFi, Bluetooth 2.1 ve 3G bağlantı desteği

    * GPS ve dijital pusula

    * İvmeölçer, ışık ve yakınlık algılayıcı

    * Stereo Bluetooth kulaklık desteği

    * 3.5 mm kulaklık girişi

    * Android telefonlar için bir ilk olan aktif gürültü engelleyici mikrofon

    * 250 saat bekleme, 7 saat konuşma süresine imkan veren 1400 mAH pil








  • symbian nedir ya :D çöpp



    işlemcisi yeterli değil pilide ama genel olarak güzel cihaz
  • Nokia da biraz hareketlilik var gibi
  • işlemci yeter değil diyen arkadaş o telefon 1ghz ile fifa oynatsın, bakalım oluyor mu? nedir bu işlemci rakamlarına taktığınız anlamıyorum yahu. Ona bakarsan PSP de 333 MHZ işlemci var hala onun gibi oyun oynatan telefon var mı adam gibi?
  • Bence şuana kadar çıkan en iyi cihaz. Nokia eskiden bu kadar özelliği bir araya pek koymazdı
  • Söz konusu işlemci olmuşken ilginç bir bilgiyi paylaşmakta da fayda var. Hız aşırtma ile daha önce 1GHz'i gören Nokia N900'deki işlemcinin, 1.7GHz'e kadar çıkartıldığı iddia ediliyor;

    Huzurlarınızda Nokia N8


    Kaynak;
    http://www.howardforums.com/showthread.php?t=1634034&page=2&pp=15




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.