Şimdi Ara

dreambox yardım mavi ekran dreamup çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dreambox 500s kullanıyorum. Alet cörtledi daha önce birkaç defa daha başıma gelmişti, 2 kere uyducudan imaj attırdım düzeldi, ikide birde uyducuya gitmekten bıktığım için rs232 kablo aldım ve dreamup ile yedek aldım. Daha sonra 1 kere daha cörtledi ve dreamup ile imaj attım. Şimdi bir kez daha cörtledi mavi ekranda kalıyor. Aleti rs232 ile pc'ye bağlıyorum dreamup ile bağlanıp connect'e basıyorum. Flash yüklüyor daha sonra upload completed waiting for acknowledge aşamasında kalıyor. Görebilediğim kadarıyle aleti network'e bağlayınca ip'de almıyor (router üzerinde bağlantı ışığı yanıyor ancak modem loglarında ip aldığına dair bilgi yok ve yakın değerlere ping attığımda bir işe yaramıyor)
    Ne yapabilirim web'den baya bir aradım ama bieşy çıkmadı. Kablo problemli olsa dreamup ile hiçbirşey yapamazdım herhalde değil mi?
    Yardım

• başka bir dreamup versiyonu ile imaj atmayı dene. Problem ortadan kalkacakdır.
  • 1.3.3.0
    1.3.3.4
    1.3.3.5 denedim hiçbiri olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataliz -- 27 Nisan 2010; 9:24:55 >
  • aynı durumda olabileceklere bilgi,
    kablo değişti durum değişmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kataliz

1.3.3.0
    1.3.3.4
    1.3.3.5 denedim hiçbiri olmadı

Dreamup 1.3.3.4 yazılımını kullanın ve Gemini 4.20 imajını yükleyin mutlaka sorunun ortadan kalkması lazım. Bu durumda olan kullanıcı sayısı oldukça fazla. Bunları yaptıkdan sonra düzelmesi lazım. Ayriyeten yazılımı yüklemeye başlamadan önce 4-5 defa fllash erase yapın.
  • flash erase yapamıyorum,
    çünkü status upload completed waiting for acknowledge'i geçmediği için flash butonu açık gelmiyor
  • sorun çözüldü ancak akşam eve gidince emin olacağım,
    aynı problemi yaşayan arkadaşlar için burada durumu anlatırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DreamUp 1.1.0.0 versiyonunda Flaşh yazısı otomatikman gözükmektedir.
  • ama 1.1 versiyonu her nedense dreambox'ı tanımıyor,
    fişi takmama rağmen öyle kalıyor. bağlantı hiç kurulmuyor
  • Son durum şöyle,
    kilitlenmelerden birinde artık iyice imaj atamaz duruma düştük, bunun üzerine iş yerinden arkadaşım hyperterminal ve kermit ile imaj atmayı başardı (1 saat sürüyor). Daha sonra aleti eve götürdüğümde neden kilitlenmeye başladığını anlamak için test etmeye başladım. Her defasında bir parametre değiştirerek (yedek bir adaptör daha var elimde başka tip bir adaptör) Sorunun adaptörden kaynaklanmadığını anladım. Bundan sonra elimde ihtimal olarak sadece çok ısınma kaldı.
    Uzun kasmalardan sonra kendi başıma uğraşarak nemesis imaj atıp ayarlamayı başardım. Şimdilik problem yok gibi. Ancak uzun süre çalıştırıp bakmak lazım. Ayrıca pli jade3 imaj atarken crc32 hataları almamdan dolayı donanımsal bir sıkıntının hala var olabileceğini akla getiriyor. Benzer sıkıntı yaşayan biri başka bir forumda jtag ile düzeldiğini yazmış. Benimdesorunum devam ederse başka çare kalmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.