Şimdi Ara

İşte dünyanın en güçlü telefonu: 26 çekirdekli işlemcisiyle Ouidoo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
13.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dönemde daha çok iPhone ve Nokia klonlarıyla gündeme gelen Çinli telefon üreticileri, bu sefer öyle bir telefon yaptılar ki teknik özelliklerine bakıpta hayrete düşmemek mümkün değil. HTC HD2, Google Nexus One veya Sony Ercisson Xperia X10 gibi 1GHz işlemcili telefonlar, performans beklentilerinizi karşılamıyorsa, Çinli QderoPateo firmasının size bir teklifi var; 26 çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefon!


    Satış rekorları kıran ve çok hızlı büyüyen akıllı telefon pazarında, üreticilerin yeni model yarışı adeta soluk kesiyor. Telefon üreticileri yeni model çalışmalarına devam ederken, çip üreticileri de daha hızlı işlemcilerle performansı arttırmanın peşinde. Intel, Atom platformunu akıllı telefon pazarına sokmak isterken, Samsung ve Qualcomm gibi firmalar ise 1GHz'in üzerinde çalışan çok çekirdekli ARM işlemcilerini hazırlıyorlar.


    alt="İşte dünyanın en güçlü telefonu: 26 çekirdekli işlemcisiyle Ouidoo"


    QderoPateo Ouidoo; 26 çekirdekli işlemciye sahip olduğu söylenen akıllı telefon.


    Kimi kaynaklar önümüzdeki yıl ile birlikte çift çekirdekli işlemciye sahip telefonların pazara sunulacağını iddia etse de, şu an için bu bilgiyi doğrulayan herhangi bir telefon üreticisi olmadı. Dünya devi isimlerin tek ve çift çekirdekli modeller üzerinde çalışmaları devamededursun, çinli QderoPateo firmasının, DaTang Digital firmasıyla iş birliğine giderek geliştirdiği Ouidoo isimli telefon donanım özellikleriyle rakip tanımıyor.


    Tasarım özellikleriyle Palm Pre, kullanıcı ara birimiyle de Windows Phone 7'yi andıran telefonda, yazılım geliştirme kısmını QderoPateo, donanım adaptasyon çalışmalarını ise DaTang Digital firmasının üstlendiği bildiriliyor. Haberimizde vurgulamaya çalıştığımız üzere telefonun öne çıkan özelliği sahip olduğu işlemcisi. çok çekirdekli tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken işlemcinin hangi mimariyi temel aldığı ise henüz açıklanmadı.


    alt="İşte dünyanın en güçlü telefonu: 26 çekirdekli işlemcisiyle Ouidoo"


    üretici firma, hem donanım hem de yazılım özellikleriyle telefon oldukça iddialı olduğunu belirtiyor.


    Mikroişlemci tasarımları üzerine onlarca sayıda firmanın faaliyet gösterdiği Çin'de, alternatif işlemci tasarımları üzerine çalışmaların sürdüğü biliniyor. Ülke politikası olarak dışa bağımlılığı azaltmak için üretilen elektronik cihazlarda kendi donanımlarını kullanmak isteyen çin'in, ülkedeki bağımsız çalışmalara destek verdiği de biliniyor. Bu kapsamda bir çalışma olabileceği de düşünülen işlemci (Bir iddiaya göre Creative Zii tabanlı olabilir), hesaplama yeteneği ile göz dolduruyor.


    Yapılan açıklamalara göre telefonda kullanılan 26 çekirdekli işlemci 8 GigaFLOP seviyesinde işlem gücü sunabiliyor. Ufak bir karşılaştırma yapmak açısından, işlemcinin sunduğu teorik işlem gücünü, iPad'de kullanılan kısmen yenilikçi A4 işlemcisinin dört tanesi bir araya geldiğinde ancak karşılayabildiği belirtiliyor. Sahip olduğu işlemci sayesinde en güçlü telefon unvanını kolayca ele geçiren Ouidoo, diğer özellikleriyle de iddialı.


    alt="İşte dünyanın en güçlü telefonu: 26 çekirdekli işlemcisiyle Ouidoo"


    QderoPateo Ouidoo; Telefonun donanım ve yazılım çalışmaları iki ayrı firma tarafından gerçekleştirildi


    Yerel çin basınından elde edilen bilgilere göre telefonda, 26 çekirdekli işlemciyle birlikte 512MB RAM ve 4GB ROM bellek kullanılıyor. 28GB entegre depolama kapasitesine ve 32GB'a kadar MicroSD kart desteğine sahip olan telefon, 800 x 480 piksel çözünürlüğünü destekleyen 3.5-inç boyutunda dokunmatik ekrana sahip. Mini HDMI üzerinden 1080p görüntü aktarımına olanak tanıyan telefon, 5MP kameraya sahip.


    Diğer özellikleri arasında, Bluetooth 2.0 ve WiFi ile birlikte 3D harita tabanlı entegre GPS, Dijital Pusula,Gyro ve özel yazılım geliştirme kiti detaylara yer veriliyor. Biraz da yazılımdan bahsetmek gerekirse, Ouidoo OS işletim sistemini kullanan telefonun alt tarafta hangi çekirdeği çalıştırdığı bilinmese de (Linux olası) üst tarafta yani kullanıcı ara birimi olarak Windows Phone 7'yi ciddi şekilde anımsatan özel bir arayüze yer veriliyor.


    alt="İşte dünyanın en güçlü telefonu: 26 çekirdekli işlemcisiyle Ouidoo" alt="İşte dünyanın en güçlü telefonu: 26 çekirdekli işlemcisiyle Ouidoo"


    Telefonun kullanıcı ara birimi.


    220 saate kadar bekleme süresi sunacağı belirtilen Ouidoo, ilk olarak TD-SCDMA ağ desteği ile anavatanı Çin'de satışa sunulacak. Temmuz ayında çıkması beklenen telefon için telaffuz edilen satış fiyatı ise 441$ ile 588$ arasında. Dünya piyasalarına ne zaman çıkacağı bilinmeyen telefon için Haziran ya da Temmuz aylarında test edeceğini açıklayan Engadget çin, iddiaların ne derece doğru olduğunu gözler önüne serecek.


    Kaynaklar: Engadget, Cloned in China, Sina








  • ulen benim pc de bile 4 çekirdek var :)
  • ne güzel
  • ghz ve çekirdek sayısını karşılaştıran zihniyete selam ederim
  • bu telefonun yazılımı ve satışı için nokia ya verirlerse fiyatı 441-588$ dan çıkar iphone gibi 1000 1200 $ ları geçer. Güzel ama dokunmatik. N97 tarzı birşey olsa daha güzel olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey Amca -- 26 Nisan 2010; 10:07:59 >
  • Bu telefonu alıp bol bol performans testi yaparlar artık, zaten başka işe de pek yaramaz gibi !!!
  • Yine de iPhone killer olacağını düşünmüyorum.
  • bu telefonu nerdeyse pc olarak kulanılacak bune yaw cin işi işte mileti kitlediler gene :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noteb00k

    Yine de iPhone killer olacağını düşünmüyorum.


    Aynen
  • Yahu çin malı her şey gibi bu da gerçek değildir tabi ki, çin standartlarında 1.3 magepiksel hatta bazen 5-10 megapiksel olabilen bir kamera uluslararası standartlarda VGA olarak adlandırıldığına göre bu da bizim standartlarda çeyrek çekirdek çıkar. Windows phone 7'yi ''ANDIRAN'' arayüz andırmıyor belli ki bildiğin çakma her çin malı telefon gibi. Bugüne kadar hangi S40 diye sattıkları çin malı gerçekten S40 çıktı? Bir de Ouidoo OS kullanıyor diyorlar bildiğin çakma Java olması bile şüpheli olan çin işletim sistemi demektir bu. Çinlilerin sloganı oldu zaten çok laf az iş ve para da kazandırıyor bu adamlara. Ne diyelim yiyene hayırlı olsun bi çuval çekirdekli cep telefonları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth2012 -- 26 Nisan 2010; 11:48:37 >
  • Daha güzel bir tasarım yapabilirlerdi diye düşünüyorum..
  • neye lazım 26 çekirdek kardeşim hele biz daha tek çekirdekli akıllı telefonlarda son noktaya gelinmemiş halbuku işlemcı hızı konusunda çalışmalar yapılma ve 2 çekirdek işine hız verilse çok daha iyi olur ve bence donanım olarak güçlü olmalarının yanında da yazılım olarak gelştirmeler yapılması lazım... iş yapmaya eleman var ama mal yok ham madde yok malzeme yok neye yarar..
  • pesin hukumlu olmamak lazım...helal olsun bu cinlilere taklıt maklıt ama uretim yapabiliecek teknolojıleri,cesaretleri ve dirayetleri var...
  • Çinliler hep böyle gitmeyecek gün gelecek kaliteyi yükseltecek. O zaman göreceğiz asıl Çin'i.
  • Sadece çin'in yerel telefonu olabilir çünkü yazılım uyumluluğu yok, mimari farklı. Çekirdekler güçsüz. 6 tanesi 1 arm ediyor anca. Yazılımlar o kadar paralelleştirilemeyeceğine (öf be terledim) göre bence sadece göz boyama.
  • tasarım sıfır..
  • Sonun da yaptılar mı ? Başardılar mı ? Kaliteli birşey mi geliyor ?
  • çin malından hayır gelmez
  • adamlar iki çekirdek destekli program yazmaya üşeniyor.. 26 çekirdek destekli programı kim yazacak???
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.