Şimdi Ara

AMD x4965 icin öneriler?Ürünler sorunsuz geldi.8 Haziran 2010

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

güncellleme!! 8 Haziran 2010

Bilgilendirme amaçlıdır. Amd sisteme su soğutma kurmak isteyen arkadaslara fikir verebilmesi açısından detaylarıyla yazıyorum.
    Sistem sadece işlemci soğutma üzerine kurulmustur..Fiyat/performans ve kalite acısından en iyi parçalar seçilmiştir..Bu parcaları secerken yabancı ve türk forumlar ,firmalar ve test etmiş siteler incelenmiş ,forum ıcınde bu sonuclar bu işi bilen ,fikir sahibi arkadaslar ile konusulup degerlendırılmıs ve alınmasına karar verilmiştir..Şu an amd sisteme ve belli bir bütceye sahip arkadaslar assagıdakı parcaları gözü kapalı alabilirler...(assagıda ki parcalardan sadece hortum,sıvı ve fanlar türkiye de bulunmaktadır..diğerleri için maalesef yurtdısından sipariş vermek gerekmekte)

Amd sistem için alınması kesinleşen parçalar...

EK Water Blocks EK-Supreme HF Nickel universal (775/1156/1366/AM2/AM3/939/XEON)

XSPC RX480 Quad Radiator

Swiftech MCP655 12v DC Pump - with Speed Controller

Swiftech MCRES Micro Revision 2 reservoir

Herbie Clip® Nylon Hose Clamp Size H - Black 20 adet

Bitspower G 1/4 Matte Black 1/2in. ID Barb - BP-MBWP-C01 12 adet

Feser Mavi UV duyarlı Hortum 1/2"(12.7mm) ID - 3/4"(19.05mm) OD (2m) 2 adet

The Feser One Fluid - UV Mavi
    2 adet

Scythe "slip Stream" 120MM 1900rpm
    8 adet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 8 Haziran 2010; 15:37:54 >

• beyler radyatör olarak Alphacool NexXxoS Pro III - Rev. 2 link karar kıldım..geriye kaldı 3 parca..

pompa olarak başlangıc olarak Thermaltake P500 Pompa link yeterli olabilir mi?500litre az mı gelicek acaba?

su tankı olarak EK EK100RES2 Multioption RES 100 Rev2 (100ml) link düşünüyorum acaba dogru mu yapıyorum?

işlemci bloğu kaldı ama phenom x4965 için henüz bir cpu blogğu carpmadı gözume:(

evet sanırım amd ıcın en cok adı gecen blok bu Alphacool HF 14 Livingstone Socket 754/939/940/FX/Opteron/AM2/AM2+/AM3 link stokta yok görunuyor ama bulabılırsek tabı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 25 Nisan 2010; 23:06:36 >

• hıcbır amd ci su sogutma kullanmıyor anlasılan...

bu arada şu sayfada nikel-bakır ilk sırada ki cpu bloğu nasıldır ?nikel mi bakır mı iyi sogutur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 26 Nisan 2010; 16:26:17 >
  • CPU Block : HEATKILLER veya SWIFTECH XT ... Ama AMD aparatlarına hiç bakmadım bi araştır.

Radyatör : Thermochill veya FESER al madem buz tutturmak istiyorsun.

Fan : Ses sorun olmaz diyorsan Silverstone FM122 al.

Pompa : Swiftech MCP655 Devir ayarlı üzerine pompa tanımam.

Hazne : DÜkkanıma bakabilirsin.veyawww.sivisogutma.com dan irtibata geç
  • onca arastırmam sormam sorusturmama ragmen maalesef istediğim yeterli bilgiye ulasamadım bazı durumlarda da kafam karısmadı değil..sonuc olarak özellikle 3 ana parcayı cpu blok-radyatör ve pompayı yurt dısından almanya dan getirtme karar aldım..

alışveriş yapmayı düşündüğüm site http://www.pc-cooling.de

almayı düşündüğüm ürünler...

cpu blok :EK Water Blocks EK-Supreme HF Acetal + Nickel - universal Bilgi için tıkla
    Radyatör:Aqua airplex revolution 420/360 Bilgi için tıkla
    Pompa:Eheim Pumpe 1250 Bilgi için tıkla

Hazne,hortumlar ve rekorları sanırım buradan halledebilirim...

• Almanyadan getirtme imkanın varsa. Radyatörü FESER al. Hazne konusunda ben yardımcı olurum DARKSTONE haznelerinden alabilirsin.
  • hımm ok bakayım var mı ?illaki vardır da hangı sitede acaba...eyv...sagolasın
  • google a tfc feser yaz ;) . Hazne için de ben yardımcı olurum....
  • ya google yazdık da:) tfc dıye gectıgını bılmıyordum bende feser dıye aratıyorum :) neyse sunu buldum herhalde iş görür

TFC Xchanger - Quad Radiator 480
  • Tozunu attırır hemde :) alacağın en iyi radyatördür.
  • awww..eyvallah hocam ya cok sagolasın işte bunu ögrendıgım ıyı oldu....cok sagol..

hazneyı dedıgın gibi ayarlarız burdan...birde ben bu parcaları alırsam yok hortum uymadı yok bunun girişi kucuk yok bunun büyük tarzı sorun olmaz değil mi?en kalın hortumu kullanmak ıstıyorum sanırım1/4 diye gecıyor..yanı bu parcaları alıp hotumdu rekordu vs buradan montajlayabılırız degıl mı?bak yerın de kadıköyde bende üsküdardayım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 27 Nisan 2010; 17:36:56 >
  • Hortum 1/2 3/4 olarak geçiyor. Rakorları da G1/4 1/2 ;)....
    Hazne için dükkanıma bak :)
  • tamam su haznesını senden alıcam söz:)

hatta yerın yazıcıoglunda sanırım 2.kat olması lazım oraya da gelırım hortumları rekorları vs alırım..o kolay da dediğim gibi herhangi bir uyum sorunu olmaz değil mi?yanı cpu blogu kucuk hortum ıcın yapılmıstır bız buyuk hortum kulanmak ısterız vs..ya da her parcada her durumda ıstenılen kalınlıkta hortum kullanılabılıyor mu?bu urunlerı alırsam degıstırme olayı cok zor ve zaman kaybı olacak...
  • Ok benim yerim değilde bnm hazneler orda satılıyor irtibat halindeyiz. Orada beni ali gönderdi de yardımcı olurlar....
  • ya hoca ısrarla cevap vermıyorsun soruma:)

tamamdır sagolasın ..şimdi ürünleri getirtmeye ugrasacagım...test sonuclarını da yayınlarım buradabakalım nasıl olacak umarım deger bunca ugrasa masrafa..
  • CPU block girişleri her zaman G1/4 universaldir. Alacağın rakor önemlidir.Yukarıda alacağın hortum ve rakorları yazdım zaten.Birde dediğin adrese gittiğinde zaten istemediğin kadar yardımcı olacaktır CEM bey :)..
  • ha ok o zaman tamamdır..bu hortum rakor olayları hakkında bılgım yoktu o yüzden sordum..tamamdır o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

ha ok o zaman tamamdır..bu hortum rakor olayları hakkında bılgım yoktu o yüzden sordum..tamamdır o zaman..

Son sipariş listesini buraya koyda uyumluluk sorunu yaşama.
  • sipariş listesi şu şekilde olacak..performans birinci önceligğim olduğu ıcın parcaları kaliteli secmeye çalıştım sagolsun alidarkstone da yardımcı oldu..ve ilk asamada sadece işlemci için sogutma uygulayacagım

cpu blok :EK Water Blocks EK-Supreme HF Acetal + Nickel - universal Bilgi için tıkla
    Pompa:Eheim Pumpe 1250 Bilgi için tıkla
    TFC Xchanger - Quad Radiator 480

Hazne,rakor hortum vs seyleri buradan halledebiliriz ..uyum sorunu cıkmaz herhalde dıye dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 1 Mayıs 2010; 13:38:14 >

• kac tane konun var senin dostum :D
    o kadar büyük radyatöre gerek yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.