Şimdi Ara

işlemci ısısı 70 dereceye kadar çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

amd phenom II X4 965 3.4 ghz
    4 gb kingston 1333 mhz
    1 gb hd4890 vapor x
    1 tb sata 2 hdd
    akasa zen 520 w kasa

ve sunbeam core contact freezer alıp takmama rağmen ısı Mirror edge,gta IV veya üst düzey oyunlarda 65, 1-2 saat sonra ise 70 dereceye kadar cıkıyor.

fanım falan hepsi yeni ancak niye böyle oluyor.kasa kapağını açmaktan başka cözüm bulamadım ne yapmalıyım kasa içinde 1 tane kasa fanı var ama yetmiyor heralde.

bir de ekran kartı da cok ısınıyor 70 dereceyi rahat görüyor yeni pc topladım hep sorun hep sorun ne yapmalıyım sizce teşekkürler

• tek kasa fanı yetersiz kalıyo iç havalandırmaya sanırım
    amd işlemcilerin standart ısılarını bilmiyorum ama 70 yüksek gibi görünüyor
    içeri temiz hava alıcak ilave bir yada 2 fan takmanı öneririm
    birde ses sorun olmaz diyosan işlemci ve ekran kartı fanlarını full çalıştır
    ben işlemci için full devir yaptırıyorum oc li kullandığım için
  • evet 70 derece bence de yüksek ama fan takıcak yer yok nasıl olucak bilmiyorum

önerisi olan arkadaş varsa fikrini yazabilir
  • up
  • kasa arkadında 12 cm fan var bu sana yemiyorsa fanların üfleme yönleri ile birsorun olduğunu düşünüyorum. birde pc boşta iken cpu %kaç kullanıyor. virusten kaynaklı bir kasılmada olabilir.
  • Ekran kartı 70 derece normal ısıda hele 4890 VaporX ise. İşlemci de çok fazla sıcak sayılmaz ama işlemci soğutucusu takarken termal macun sürdün mü?
    Aksi halde işlemci ile soğutucu arasında ısı aktarımı az olur ve işlemci sıcaklığı normalden yüksek olabilir.
  • aynı işlemciyi aynı soğutucu ile bende kullanıyorum en fazla 45 derece gördüm sıcaklığı ki ben montaja ilgili çok sorun yaşadım ekran kartı ısısı işlemciyede vuruyor muhtemelen iyi montajlayamadınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam aynı işlemci bendede var 4ghz'de 45 dereceyi geçmiyor sıcaklıklara biosdan baktınmı kullandığın yazılımda yada anakartla ilgili sorun olabilir
  • arkadaşım birde işlemcinin fan ının peteklerine bak toz tıkamış olabilir

birde tam temas etmiyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagribo -- 28 Nisan 2010; 8:35:28 >
  • yeni aldıysan aldığın yere geri götür ve dereceleri göster donanımsal bir sorunda olabilir.anakart chipset sorunu gibi.
  • Bence tam emin olabilmeniz için komple kasayı pc teknisyenine götürün güzelce bir temizleyip montajını yapsın derim...

Ya da iyi bilen birine montajı yaptırın...
  • arkadaşlar montajı ben yapmadım vatanbilgisayarda yaptırdım ancak sunbeam cpu fanını bilgisayarcıda taktırdım.standart bir termal macun kullandı gözümün önünde yaptı.
    Tüm yüzeye yaydı termal macunu ancak kalitesinden şüpheliyim.Bir arkadaş ekran kartının ısısı işlemciye vurabilir demiş gerçekten öyle oluyor galiba ekran kartı fırın gibi oluyor
    işlemci de 58-60 derece oluyor.Montajda sorun olduğunu düşünmüyorum cünki vatanbilgisayar yaptı dediğim gibi.Ancak cpu fanı o kadar büyük ki peteklerden içeri hava bile zor giriyor
    hatta girmiyor.Havayı dışarı atan boruyu çıkarmak zorunda kaldım

ikincisi işlemci 3.9 ghz den fazla oc olmuyor hatta 3.9 da oyunlarda 10 dk da fln reset atıyor makine.

Şuan baktım işlemci boşta 45-46 derece max yük altında 60-62 civarı oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: _What_

arkadaşlar montajı ben yapmadım vatanbilgisayarda yaptırdım ancak sunbeam cpu fanını bilgisayarcıda taktırdım.standart bir termal macun kullandı gözümün önünde yaptı.
    Tüm yüzeye yaydı termal macunu ancak kalitesinden şüpheliyim.Bir arkadaş ekran kartının ısısı işlemciye vurabilir demiş gerçekten öyle oluyor galiba ekran kartı fırın gibi oluyor
    işlemci de 58-60 derece oluyor.Montajda sorun olduğunu düşünmüyorum cünki vatanbilgisayar yaptı dediğim gibi.Ancak cpu fanı o kadar büyük ki peteklerden içeri hava bile zor giriyor
    hatta girmiyor.Havayı dışarı atan boruyu çıkarmak zorunda kaldım

ikincisi işlemci 3.9 ghz den fazla oc olmuyor hatta 3.9 da oyunlarda 10 dk da fln reset atıyor makine.

Şuan baktım işlemci boşta 45-46 derece max yük altında 60-62 civarı oldu

İmkanı yok o işlemcinin boşta 45-46 olmasına kesinlikle montajda sorun var...

Ben tam yük orthos kasması ile 47-48 görüyorum...

• maalesef durum böyle kasa içi havalandırma mı sorun yoksa işlemcinin montajımı bilmiyorum.termal macundan şüpheliyim.

bu şekilde kullansam sorun yaşar mıyım sizce
  • quote:

maalesef durum böyle kasa içi havalandırma mı sorun yoksa işlemcinin montajımı bilmiyorum.termal macundan şüpheliyim.

bu şekilde kullansam sorun yaşar mıyım sizce

Yaşarsınız phenom 2 ler için oldukça yüksek sıcaklık değerleridir...

O yüzden sağlam bir şekilde yeniden montaj yaptırtınız...
  • kasa kapağını açtım 41 derece şuanda.

bir süre böyle kullanmayı düşünüyorum neyse artık yakınımda bilgisayarcı 1 tane var zaten montajı o yaptı.gözümün önünde sürdü macunu da.
    aslında bir sorun yoktu.bilmiyorum ben cok şanssızım galiba.yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

montajı tekrar yaptıracağım yine de.tşk
  • quote:

kasa kapağını açtım 41 derece şuanda.

bir süre böyle kullanmayı düşünüyorum neyse artık yakınımda bilgisayarcı 1 tane var zaten montajı o yaptı.gözümün önünde sürdü macunu da.
    aslında bir sorun yoktu.bilmiyorum ben cok şanssızım galiba.yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Ben size montajı nasıl yapacağınızı anlatsam sizde işe ilk olarak bir OEM ürünler satan mağazadan termal macun alarak başlasınız...

Boş verin bilgisayarcıyı en sağlamı siz yapın montajı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

kasa kapağını açtım 41 derece şuanda.

Ben size montajı nasıl yapacağınızı anlatsam sizde işe ilk olarak bir OEM ürünler satan mağazadan termal macun alarak başlasınız...

Boş verin bilgisayarcıyı en sağlamı siz yapın montajı.

dostum ben termal macun alayım yarın veya bugün sen buraya yazarak izah edersen deneyebilirim.Yine de biraz tedirginim bozarım diye.
    İnşallah biraz faydası olur.tşk

• Öncelikle kasanızı açın daha sonra anakartınızın vidalarını sökün kasadan çıkartın anakartı zor bir işlem değil sadece zahmetli biraz sonra,dışarıda anakartın üstünde fanın klipslerini açınız(demir mandalları var fanın onları) çıkartabiliyorsanız önce fanı çıkartın daha sonra mandalı kaldırarak çıkartırsınız işlemcinizi,eğer ki çıkmıyorsa içinde kalmış olan hava vakumlama görevi gördüğünden çıkartırken birşeyi kopartma ihtimaline karşın cpunuzun hemen montajlandığı pin kısmının yanında işlemciyi sabit tutan mandal bulunacaktır,onu kaldırıp işlemcinin sogutucu kipi ile komple çıkartınız dışarıda sağa sola hareket ettirrek çıkartın,herhangi bir OEM ürünler satan mağazadan termal macun satın alın ve güzelce aşırıya kaçmıyacak bir şekilde sürünüz kredi kartınız ile daha sonra işlemcinizin üstüne yayabilirsiniz ince bir katman şeklinde ancak ne çok ince olsun nede çok kalın (taşacak biçimde olmasın) daha sonra anakarta montajlayıp mandalını kapatın ve fanı headsinki ie birlikte düzgün bir şekilde emin olduktan sonra klipslerini kapatın ve sisteminizi açınız...

NOT : Bu işlemleri yaparken temizlik eldiveni kullanmanızda yarar vardır aksi halde işlemci ile vücudunuz temas halinde iken statik elektrik işlemciye zarar verebilir...

Daha detaylıda anlatırım hele bir alın...

Soruarını bizzat cevaplarım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.