Şimdi Ara

AMD'nin 6 çekirdekli Phenom II X6 işlemcileri 27 Nisan'da çıkıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
7.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

@Wheatherman

o zaman ekran kartını HIS HD5970 Eyefinity 2GB GDDR5 512Bit 16x yapalım sımdıkı anakarttı cıkarıp senın dedıgını koyalım en azından makul degerlere ındırmıs oluruz

Tamam hocam, her halükarda canavar bir sistem olacak nasılsa.. Çünkü anakart taban oluşturacağı için onu güçlü tutmakta fayda var.. İleride bir tane daha 5970 alırsın, 2 tane 5870'ten daha iyi performans verir..
    Tamam biraz abartı gibi oldu sanırım. 2.yi almasan da olur

• @Wheatherman

bakalım ustam bu yaz kıbrısta otelde işe girme ihtimalim var 4 ay çalışır bu makınayı alacak para kazanırsam kesın alırım belı olur topladıgım bahsıslerlede bı kardes daha alırım yanına 5970 in :D
  • Şimdiden hayırlı olsun diyelim hocam, gönlünüzce olur inşallah.
  • eyvallah sagolasın :)
  • arkadaşlar şuan da ssd teknolojisi pahalı olduğu sürece 6 veya 12 çekirdek işlemci almanın bi anlamı yok bence yapılacak en akıllı iş ssd lerin piyasada daha yaygın hale gelmesi ve ucuzlamasını beklemek şuan da amd 955 be veya intel qx9550 gayet memnun edebilecek durumda 10000 rpm lik hdd alsan 300 $ civarında onlar sonuçta manyetik disk onunda vereceği performans kısıtlı sata III teknolojili ssd nin ucuzlamasını beklemek gerek bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

@foreverFB1907
    Bu işlemciler 125 watt tpd arkadaşım, i7'lerden çok da fazla değil Bir arkadaşın da dediği gibi AMD gerçekten alkışı hakediyor.

@eneshatipoğlu
    Hocam 2x 5870 çok fena olur yahu, eğer alabileceksen öyle al tabii ki

@Budfox
    Şu anda AMD cephesinde en alınası anakart bu gibi: ASUS Crosshair III Formula

@Exxcrea
    Dostum çekirdek sayısı değil de fiyat olarak da karşılaştırsana bir o işlemcileri? 4 tane 1055T alırım ben 1 tane i7 alana kadar..

Aaaaaaaa gerçektenmi 125 watt sağol çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.Yalnız 125 watt tpd değil 125 watt tdp Bu arada istediğin yerli veya yabancı siteye bakabilirsin incelemelerde phenom x4 965 125 watt tdp ile 130 waat tdp'si olan I7 920'den daha fazla güç tüketiyor.Sen her kağıt üzerinde yazana bakarsan hayatta işin zorKaldıki AMD'nin neredeyse bütün işlemcileri güç konusunda verimsiz.AMD Phenom II X4 910e işlemci kağıt üzerinde 65 watt bak bakalım ne kadar enerji harcıyor.I5 750 95 watt tdp ve 65 watt'lık AMD Phenom II X4 910e ile başa baş enerji tüketimi konusunda ama performans olarak karşılaştırma bile yapılamayacak kadar iyi.Performans/fiyat olarak AMD iyi olabilir ama performans/enerji bakımından intel bugüne kadar çok üstün.

• foreverFB1907

amd nin performans/tdp de biraz daha geri olması intelin high-k metal kapı kullanmasından kaynaklanıyor. ve intelin bu konuda bir adım önde kalmasını sağlıyor. amd de önümüzdeki yıldan itibaren high-k ya geçecek. ve watt/performans olarak daha iyi duruma gelecek. ama ben fiyat olarak amd yi üstün buluyorum. intelin i5 750 haricinde 1 tane bile f/p işlemcisi yok. Ama amd her seviyede fiyat olarak oldukça iyi. özellikle 1000 lira altındaki pc ler için intel almanın hiç bir mantıklı tarafı yok. amd nin 100$ civarındaki işlemcileri 150$ dan fazla i3 lerle başa baş gidiyor. üstelik amd bütünleşik grafik anakart özellikleri ve fiyatı bakımından intele oranla çok daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreverFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

@foreverFB1907
    Bu işlemciler 125 watt tpd arkadaşım, i7'lerden çok da fazla değil Bir arkadaşın da dediği gibi AMD gerçekten alkışı hakediyor.

@eneshatipoğlu
    Hocam 2x 5870 çok fena olur yahu, eğer alabileceksen öyle al tabii ki

@Budfox
    Şu anda AMD cephesinde en alınası anakart bu gibi: ASUS Crosshair III Formula

@Exxcrea
    Dostum çekirdek sayısı değil de fiyat olarak da karşılaştırsana bir o işlemcileri? 4 tane 1055T alırım ben 1 tane i7 alana kadar..

Aaaaaaaa gerçektenmi 125 watt sağol çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.Yalnız 125 watt tpd değil 125 watt tdp Bu arada istediğin yerli veya yabancı siteye bakabilirsin incelemelerde phenom x4 965 125 watt tdp ile 130 waat tdp'si olan I7 920'den daha fazla güç tüketiyor.Sen her kağıt üzerinde yazana bakarsan hayatta işin zorKaldıki AMD'nin neredeyse bütün işlemcileri güç konusunda verimsiz.AMD Phenom II X4 910e işlemci kağıt üzerinde 65 watt bak bakalım ne kadar enerji harcıyor.I5 750 95 watt tdp ve 65 watt'lık AMD Phenom II X4 910e ile başa baş enerji tüketimi konusunda ama performans olarak karşılaştırma bile yapılamayacak kadar iyi.Performans/fiyat olarak AMD iyi olabilir ama performans/enerji bakımından intel bugüne kadar çok üstün.

Toplam olarak sistemin çektiği güce bakarsak AMD daha az güç tüketiyor gibi gözüküyor tabiki bu diğer bileşenlere bağlı olarak değişebilir ayrıca Cooln Quiet intelin speed step teknolojisinden daha başarılı phenom II lerde işlemci hızını boştayken 800 mhz e ve 0.800-0.960 işlemci voltajına kadar düşebiliyor.

AMD'nin 6 çekirdekli Phenom II X6 işlemcileri 27 Nisan'da çıkıyor

Toplam sistem güç tüketim değerlerine baktığımızda boştayken, Phenom II lerin AMD'nin chipset üstünlüğü sayesinde yaklaşık 20-25 watt daha az güç çektiğini görüyoruzki bu önemli bir fark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 26 Nisan 2010; 16:20:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

foreverFB1907

amd nin performans/tdp de biraz daha geri olması intelin high-k metal kapı kullanmasından kaynaklanıyor. ve intelin bu konuda bir adım önde kalmasını sağlıyor. amd de önümüzdeki yıldan itibaren high-k ya geçecek. ve watt/performans olarak daha iyi duruma gelecek. ama ben fiyat olarak amd yi üstün buluyorum. intelin i5 750 haricinde 1 tane bile f/p işlemcisi yok. Ama amd her seviyede fiyat olarak oldukça iyi. özellikle 1000 lira altındaki pc ler için intel almanın hiç bir mantıklı tarafı yok. amd nin 100$ civarındaki işlemcileri 150$ dan fazla i3 lerle başa baş gidiyor. üstelik amd bütünleşik grafik anakart özellikleri ve fiyatı bakımından intele oranla çok daha iyi.

Çok haklısınız bende aynısını söylüyorum zaten.Bu arada P/F bakımından artık AMD intel ile yarışmıyor kendisiyle yarışıyor AMD Phenom II X6 1055T ile phenom x4 965'i bile baltalayacak

• Z1mBaBwE yer kaplamasın diye alıntı yapmadım ama benim karşılaştırdığım işlemciler x4 965 ile I7 920...Sizin verdiğiniz örnekte x4 965 yok kaldı ki verdiğiniz örnekteki işlemcilerle bile başa baş sayılır güç tüketimi ve bu kadar az bir enerji farkına rağmen performans sayfasınıda koysaydınız benim değindiğim VERİMLİLİK kısmınıda görseydik Bende şimdi kalkıp x4 965 ile i3 530'un enerji tüketim sayfasını buraya koysam mantıklımı olur bunu bir düşünün
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

foreverFB1907

Çok haklısınız bende aynısını söylüyorum zaten.Bu arada P/F bakımından artık AMD intel ile yarışmıyor kendisiyle yarışıyor AMD Phenom II X6 1055T ile phenom x4 965'i bile baltalayacak

az önce i5 750 haricinde F/p işlemcisi yok demiştim. şimdi düzeltim intelin hiç f/p işlemcisi yok diyorum.
    baktım şimdi i5 750, phenom 1055t den pahalı. bütünleşik gpu lu i5 ve i3 lere hiç girmiyorum zaten. kazık demekle yetiniyorum 1055 i o ifyata hiç beklemiyordum. hiç gerek yokken 945i satıp 1055 alasım geldi (bkz. eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Nisan 2010; 16:36:21 >

• quote:

Z1mBaBwE yer kaplamasın diye alıntı yapmadım ama benim karşılaştırdığım işlemciler x4 965 ile I7 920...Sizin verdiğiniz örnekte x4 965 yok kaldı ki verdiğiniz örnekteki işlemcilerle bile başa baş sayılır güç tüketimi ve bu kadar az bir enerji farkına rağmen performans sayfasınıda koysaydınız benim değindiğim VERİMLİLİK kısmınıda görseydik Bende şimdi kalkıp x4 965 ile i3 530'un enerji tüketim sayfasını buraya koysam mantıklımı olur bunu bir düşünün

125 tdp lik bir işlemci güç tüketimi farklı olabilir 940 ın benim iddiam phenomun core i7 den daha az güç tükettiği değil toplam sistem güç tüketiminde AMD biraz daha avantajlı gözüküyor 965 ile 940 arasında pek fazla güç tüketim farkı olduğunu sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

quote:

Z1mBaBwE yer kaplamasın diye alıntı yapmadım ama benim karşılaştırdığım işlemciler x4 965 ile I7 920...Sizin verdiğiniz örnekte x4 965 yok kaldı ki verdiğiniz örnekteki işlemcilerle bile başa baş sayılır güç tüketimi ve bu kadar az bir enerji farkına rağmen performans sayfasınıda koysaydınız benim değindiğim VERİMLİLİK kısmınıda görseydik Bende şimdi kalkıp x4 965 ile i3 530'un enerji tüketim sayfasını buraya koysam mantıklımı olur bunu bir düşünün

125 tdp lik bir işlemci güç tüketimi farklı olabilir 940 ın benim iddiam phenomun core i7 den daha az güç tükettiği değil toplam sistem güç tüketiminde AMD biraz daha avantajlı gözüküyor 965 ile 940 arasında pek fazla güç tüketim farkı olduğunu sanmıyorum

Ama ne yazık ki sanmakla veya sanmamakla olmuyor.Açın bütün yerli yabancı siteleri ister işlemci ister sistemin tümüne bakın x4 965'li sistem I7 920'den daha fazla güç tüketiyor.Yani neden ortada olan bir gerçek hakkında iddia edilir anlamıyorum.Ben kalkıp intel amd'ye göre P/F desem komik olmazmı?Ama ben böyle komik iddialarda bulunmuyorum çünkü gerçek ortada amd mevcut duruma göre P/F umarım enerji konusundada düzelecek diyorum.(mevcut duruma göre dememin sebebi aslında amd pahalı intel çok daha pahalı olduğu için)

• AMD'nin 6 çekirdekli Phenom II X6 işlemcileri 27 Nisan'da çıkıyor

965 140w lık olandan 125w lik olanlar test zamanı yoktu piyasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atyay -- 26 Nisan 2010; 17:30:43 >
  • Bu paraya böyle bir işlemci helal olsun amd'ye yoksa intel bizi adeta sevecekti.
  • Yeni seri işlemciler eskilerden farklı, tahminimce 3.2ghz hızla gelecek olan 960t'nin tdp değeri 95w. Güç verimliliği iyileşmiş. Ne zaman olacağı belli değil ancak hazirana kadar 2. bir sürüm 1055t daha çıkacak ve onun da güç verimi 95w olacak, şimdilik 125w.
  • Bu AMD ne yapsa yaranamıyor millete. Adamlar yıllardır bas bas bağırıyor bizim amacımız en hızlıyı üretmek değil, en alınası olanı üretmektir diye ama hala bizim fanatik arkadaşlarımız bunu anlamamakta ısrar ediyorlar. Adamlar Ati'de bunu uyguluyorlar sonuç ortada... İşlemci pazarında da bunu uygulamaya çalışıyorlar bu kadar basit. Sorarım size en hızlı ve güçlü işlemciler mi daha çok satar ? Yoksa F/P oranı yüksek olan işlemciler mi ?

Birde konuya şu açıdan yaklaşalım.

En hızlı işlemci kimde ? Cevap : İntel i7 980x
    Türkiye'de kaç kişi satın aldı ? Cevap : Ben duymadım alanı varsa söyleyin lütfen.

En hızlı GPU kimde ? Cevap : Nvidia GTX 480
    Türkiye'de kaç kişi satın aldı ? Cevap : Forumda bildiğim 2 kişide var hadi 10 olsun.

(Profesyonel uygulamalar göz ardı edilmiştir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: atyay

965 140w lık olandan 125w lik olanlar test zamanı yoktu piyasada

http://i1004.hizliresim.com/2010/4/26/5696.jpg
    http://i1004.hizliresim.com/2010/4/26/5822.jpg

Bu iki linkteki resimlere bakarsanız 125 tdp'li olanın performansınıda görürsünüz

• 1 yıllık aralıksız kullanımda bile 3-4 lira fark oluşturacak bir tüketim farkıyla intel'i savunuyorsunuz ya, daha birşey demiyorum, komik oluyor sadece AMD çok daha ucuza çok daha güçlü bir işlemci yapabiliyor işte..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.