Şimdi Ara

anakarta elektrik geliyor ama bilgisayar acilmiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sevgili dostlar benim bilgisayarimda 4-5 aydir devam eden bir sorun var. ne zaman bilgisayari kapatsam acmak istedigim zaman ilk deneyisimde acilmiyor. power tusuna basiyorum, anakarta elektrik geliyor ama "diiiit" sesi gelmiyor ses gelmedigi zaman da bilgisayarin monitoru karanlik sekilde oylece kaliyor. diit sesi gelene kadar bilgisayari kapatip aciyorum power tusundan. diit sesi yarim saatlik ugraslarim sonucu geliyordu sonunda. ancak simdi bu problem daha da ilerledi. gun boyunca suren bilgisayari acip kapatma rituellerim tamamen faydasiz kalmis durumda. sormak istedigim soru su: bu problem niye var ve bunu nasil onleyebilirim ?



  • Sorun %90 ihtimalle Power Supply'dan kaynaklanıyodur..Yazın bu tür birşey başıma gelmişti.Önlemini şimdiden almazsan ilerde Ekran kartı,İşlemci,vb. Donanımlarında zarar görebilir.Benim Ekran kartım yanmıştı..
  • yukarıdaki arkadaşında belirttiği gibi power suply hatasından dolayı kaynaklanabilir. geçen sene yazın bu şekildeki bilgisayarı 2 parça yakarak zarla zorla kurtarabilmiştim. eğer bu işlerden biraz anlıyorsan daha doğrusu elin tornavida tutuyorsa kasana uygun bi power supply al ve makinana tak. aynı sorunu vermeyeceğine garanti verebilirim.
  • power supply almadan once jumperla bi cmosa reset atsam veya anakart pilini cikarsam acaba sorun cozulebilir mi ? cunku canavar gibi power suppyim var thermaltake 700w belki anakart kendini kitlemistir diye dusunuyorum.. hem power supply yanmissa heryere elektrik nasil geliyor ki :S yardimlariniz icin simdiden tesekkurler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subnoise -- 25 Nisan 2010; 12:01:08 >
  • Powerdan olduğunu sanmıyorum ramlerde olabilir büyük ihtimal.Ayrıca ilk dedigin gibi biosu pilini çıkarıp tekar tak.sonra rami dene hala aynıysa en son çözüm olarak şunu dene bide anakartı herşeyi sök kasanın dışında bağlantı yaparak dene
  • selam
    subnoise

    Bilgisayar açılırken gelen "diit" sesi ve benzeri sesler anakart ve işlemcinin sağlam olduğunun göstergesidir.
    yani kısaca bilgisayardan duyduğunuz sesler hata sesleri vb. işlemci ve anakart arızalı ise bu sesleri duyamazsınız.
    Sizin probleminiz de bunlardan biri olabilir. Yarım saat uğraştan sonra açılıyor demişsiniz emin olunki tamamen şans.. açılması
    Donanım bilginiz varsa sorunu uzay montajında deneyerek çözmeye çalışın yani donanım testi yapın.
    yeterli bilgiye sahip değilseniz en yakın teknik servise götürün.
    kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.