Şimdi Ara

Elektronik Kitap okuyucuları Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanların nerede olurlarsa olsun istedikleri şeylere anında ulaşma arzusu gün geçtikçe artıyor. Müzik çalarlarla başlayan bu istek günümüzde artık haberleşme gereçlerinden, yüksek çözünürlüklü videolara kadar ulaşmış durumda. Tabi akıllı telefonlar ve yeni nesil kablosuz teknolojileri sayesinde interneti de gittiğimiz hereyere götürebilmemiz bu durumu hızlandırıyor. Benzer bir durum da elektronik kitap konusunda karşımıza çıkıyor. Kitap okumak, arşiv ve kütüphane oluşturmak her ne kadar güzel bir hobi/uğraş olsa da verimlilik, kullanım ve erişebilirlik açısından çağımızın gerisinde kalıyor.Bu duruma çok benzer bir geçiş dönemi hatırlarsanız mektup konusunda da yaşandı. Posta sisteminin artık yetersiz ve yavaş kalması bilgisayar çağında insanları elektronik posta kullanımına yönlendirdi. Bugün artık bankalardan devlet kurumlarına kadar birçok yerde evrakınızı eğer tercih ederseniz elektronik posta şeklinde alabiliyorsunuz.


    Kitap konusunda da benzer bir geçiş süreci görüyoruz. Elektronik kitap aslında çok yeni bir fikir değil. Özellikle yurtdışında son birkaç senedir Amazon gibi büyük şirketlerin elektronik kitap satışına başlaması elektronik kitap okuyuculara yönelik talebi de arttırmış durumda. Bildiğimiz lcd teknolojisinden farklı olarak elektronik kitap okuyucular için özel geliştirilen elektronik kağıt ve elektronik mürekkep teknolojileri sayesinde sadece ekranda yeni bir görüntü oluştururken enerji harcayan elektronik kitap okuyucular normal lcd ekranlara nazaran çok daha fazla çalışma süresi sunarken diğer taraftan gözleri de yormuyor.


    Türkiyede ise elektronik kitap okuyucu kullanımı son birkaç aya kadar kişisel bir meraktan öteye gitmiyordu zira ülkemizde henüz bu altyapıyı destekleyen yayın evleri ve satıcılar bulunmuyordu. Ama bu durum artık geçerli değil. Türkiyenin en popüler kitap satış sitelerinden biri olan Idefix, bu konuda atağa geçerek hem yayınevlerini elektronik kitap satma konusunda bir çatı altında toplamayı hedefliyor hem de 3 adet farklı elektronik kitap okuyucuyu pazara sürerek kitap severlerin elektronik kitap teknolojisinden kolaylıkla faydalanmasını saglıyor.


    Idefix'in satışına başladığı elektronik kitap okuyucular çeşitli ihtiyaçlara göre 3 farklı model şeklinde sunuluyor. Bunlar Cybook Opus, Reeder ve Poly Book.


    alt="Elektronik Kitap okuyucuları Türkiye'de"


    Idefix'in satışa sunduğu ilk model Cybook Opus. 600 x 800 - 200 dpi çözünürlüğünde 5" E-Ink ekrana sahip cihazın boyutları
    155 x 108 x 10 mm, ağırlığı ise 150gr. ARM tabanlı 400MHz hızındaki işlemciyle donatılan üründe 1000mAh kapasiteli lithum polimer pil kullanılmakta. Cihazın pili tam doluyken tam 8000 sayfa çevirme yapabilirsiniz. Bu değerler günde 250 sayfa okuyabilen sıkı bir kitap kurdu için 25 gün tek şarjla ürünü kullanabilmesi anlamına geliyor. Dahili hareket sensörü sayesinde cihazı yatay veya dikey konumda kullanabilmek mümkün. 1GB dahili depolama alanı olan ürünün hafızasını dahili MicroSD kart ile arttırabiliyorsunuz. Linux tabanlı bir işletim sistemine sahip ürünün satış fiyatı 220€ + KDV.


    alt="Elektronik Kitap okuyucuları Türkiye'de"


    Idefix'in satışa sunduğu bir diğer elektronik kitap okuyucusu ise Reeder. 600x800 167dpi 6" E-Ink ekrana sahip cihazın
    boyutları 170 x 124 x 8.8 mm, ağırlığı ise
    240 gr. Yine ARM tabanlı 400MHz hızında çalışan işlemciye sahip üründe Cybook'a göre dokunmatik ekran ve 802.11b/g kablosuz ağlara bağlanma yeteneği de bulunmakta. Bu sayede elektronik kitap okuyucunuzla kitap okumanın dışında internette sörf yapabilme imkanınız da mevcut. 2GB dahili hafızaya sahip ürünün depolama kapasitesini MicroSD kartlarla 32GB'a kadar arttırabiliyorsunuz. 1530mAh gücünde bir pile sahip üründe bu pil sayesinde 10000'in üzerinde sayfa değiştirme yapabilmeniz mümkün. 4 yönlü tilt hareket sensörüne sahip ürünün içerisinde yine Linux işletim sistemi bulunuyor. Ürünün satış fiyatı
    550 TL + KDV.


    alt="Elektronik Kitap okuyucuları Türkiye'de"


    Idefix'in satışa sunduğu son elektronik kitap okuyucusu ise Poybook N520. 800x600 çözünürlüğünde 5" E-Ink ekran'a sahip ürünün boyutları
    152 x 108 x 11,6 mm, ağırlığı ise
    195 gr. 336 MHz'lik bir işlemciye sahip üründe, diğer iki elektronik kitap okuyucudaki gibi Linux işletim sistemi yerine Win CE işletim sistemi bulunuyor. Resimden de anlaşıldığı üzere dahili klavyeye sahip üründe kitap okumanın yanı sıra kişisel notlarınızı da tutabilirsiniz. 512MB flash rom, 64MB SDRAM'e sahip üründe Micro SD kart girişi, 3,5-inch stereo kulaklık girişde bulunmakta. Böylece kitap okurken müzik dinlemeniz de mümkün. Pil kapasitesinin belirtilmediği üründe tek şarjla 8000 sayfa çevirme yapabiliyorsunuz. Tabi bu sayı bir taraftan müzik de dinlerseniz azalacaktır. İçerisinde önceden yüklenmiş 2200 ingilizce kitabın bulunduğu cihazın satış fiyatı ise
    283,90 USD + KDV.


    Idefix'in yaptığı bu projeyi destekleyen yayınevleri ise şu şekilde. Altın Bilek Yayınları, April Yayıncılık, Aras Yayıncılık, Ataç Yayınları, Can Yayınları, Denizler Kitabevi, Helikopter Yayınları, İz Yayıncılık, Kabalcı Yayınevi, Kırmızı Kedi Yayınevi, Kitap Yayınevi, Kurtuba Kitap, Notos Kitap, Oğlak Yayınları, Optimist Yayın Dağıtım, Özgür Yayınları, Pan Yayıncılık, Sel Yayıncılık, Siren Yayınları, Şema Yayınevi, Versus Kitap Yayınları, Yeditepe Yayınevi ve Yordam Kitap. Ayrıca elektronik kitap kullanımını teşvik etmek için Can Yayınları ile yapılan kampanyada, ilk iki ay boyunca elektronik kitap okuyucu satın alan kişilere 267 TL değerinde 25 adet Can Yayınevi kitabı da hediye ediliyor.








  • fiyatları gördünüzmü.ben bu fiyata bu ürün alınmaz derim.

    bu fiyatlar neredeyse insanları kitap okumaktan soğutacak!
  • gerçek kitap gibi dokunma hissi ve kağıt kokusu vermediği sürece almam
  • Acaba hangi dosya formatlarını destekliyorlar? PDF başta olmak üzere pek çok farklı formatta kitap mevcut...
  • daha kitap okuyucular çıkmadan önce aklımda olan birşeydi yani böyle bişey olsada kullansak diye başta pdf olmak üzere bir çok döküman okuyorum bilgisayardan galiba bunlar pdf desteklemiyorlar zaten destekleede siyah beyaz ne demek yahu pdf dosyalarımda bir çok resim bulunmakta fotoğrafçılık makinalar ve daha bir çok konu da ama siyah beyaz olması bu cihazları benim için eğersiz kılıyor sanırım bu konuda yine en iyisi ipad olacak yada ülkemize windows 7 li güzel herhangibir makina gelirse elbette 11.6 civarı kibar birşeyler inşallah gelir bu kitap okuyucular gereksiz yere çok pahalı yaptığı iş çok kısıtlı sonuçta alan alır ama ben bu cihazlara 100 lira vermem
  • @stradivardi
    Adam önce siyah-beyaz çıkarıcak ki sonra da renklisini satabilsin. Dünya elektronik çöplüğüne döndü.
  • Valla ben Goldmaster sunny vs firmalardan daha alınabilir fiyatlı olanlarından bekliyorum. Yoksa bu işi cep telefonlarıda yapıyor...
  • Öncelikle Idefix in bu girişimini tebrik etmek lazım çünkü ilk farkedilmesi gereken nokta şu ki elektronik kitap olayının ilerde kaçınılmaz olarak öyle yada böyle şimdiki kitapların yerini alacağı gerçeğiyle bağlantılı olarak bunu ne kadar çabuk hayata geçirirsek o kadar yararımıza olacaktır. Kitapların kullanımının ne kadar yeşil alana zarar verdiğini tahmin edersiniz !?.. Sırf kağıdın yarattığı his uğruna bu girişimi desteklememek olmaz.



    Diğer taraftan çıkan elektronik kitap okuyucuların fiyatlarının yüksek olması olayın ticari boyutunu farkeden şirketlerin cihazlar yaygınlaşmadan önce büyük dilim koparma isteklerinin sonucu..



    iPad in bu konuda bu pazarı silebilme potansiyeli nedeniyle bu cihazların reklamlarıyla bu sıra çok karşılaşacağız bana kalırsa.. Kısa dönemde fiyatlarının ciddi şekilde düşmeye başlayacağı gerçeği de sözkonusu olduğundan şu an bunlardan bi tane almak hiç akıllıca olmayacaktır derim bende.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

    gerçek kitap gibi dokunma hissi ve kağıt kokusu vermediği sürece almam


    Ama şöyle düşünün; Elektronik kitaplar sayesinde daha az kağıt kullanılıyor yani daha az ağaç kesiliyor.
  • bu kadar basit özellikteki cihazların maliyeti çok yüksek olmamalı ama neden bu fiyatlara satılırlar anlamak güç
  • bu ürünlerin fiyatları umarım 2010 un son çeğreğine kadar bir düşüş gösterir. uzun zamandır bu elektronik kitap okuyucu piyasasını takip ediyorum ve avrupada ürün çeşitlerinin artmasıyla doğru olantılı olarak fiyatlarda da genel itibariyle bir düşüş ivmesi görülmekte.
    e book reader cihazlarının avantajları çok;
    *okuyucu seyah etmek istediğinde 5 adet kitabı yanında götürmek istese mutlaka büyük bir zahmeti olacak ve taşıma sıkıntısı ortaya çıkacak.
    *bu cihazı kullanan kişilerin çevreye olan duyarlılığını ortaya çıkarıyor ve kağıt israfı ortadan kalkıyor.
    *Binlerce kitabı yanınızda taşıyabilirsiniz.
    * şunu düşünün arabada, okulda, kafede ve bir çok sosyal ortamda kitap okumaya kalkıştığınızda bütün gözler sizin üzerinizde oluyor ve bu sonuçta okuyu açısından iyi birşey olmuyor bu durumdan okuyucu rahatsız oluyor.
    * bu cihaz için yukarıdaki durumu örnek göstermek pek yeri olmaz sanırım.
    * ve satın aldığınız kitapların sanal ortama geçirilmiş basımları en az %50 oranında fiyatları düşecek.ve kısa süre içinde bu cihaza verdiğiniz parayı satın aldığınız kitaplardan amorte edebileceksiniz. bu çok güzel bir sonuç.
    *10000 sayfa ve daha fazla süreye kadar kitap okuma imkanınız olacak. arkadaşlar 10000 bin sayfa çok yüksek bir rakam her gün 100 sayfa kita okuyan bir kişi için 100 günlük bir şarj kullanım süresi oluyor.
    * ve kitaba zarar vermekten korkan kişiler için ve not almakta çok süre kaybedenler içinde güzel bir teknoloji, dokunmatik ekran, artık önemli yerlerin altını çizebilece altı çizili sayfayı farklı kaydedebilecek ve not almak için kaybettiğiniz süre ortadan kakmış olacak.
    *kablosuz bağlantı sayesinde günlük gazaete, dergi vb bir çok ortama ulaşabilecek güncel konulardan haberdar olacaksınız.
    * bu ürünlerin renkli ekran olanlarıda mevcut
    inşallah bu cihazların fiyatları türkiyedede 150$ lara düşer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neyıh -- 24 Nisan 2010; 15:08:18 >




  • Aslında bir yandan iyi çünkü kameralı telefonlar çıktığında insanlar ihtiyaçları olmadığı halde bu telefonlara yöneldiler ve fotoğraf çekmeye başladılar. Bu tip okuyucularda muhtemelen ileride telefona entegre olur, böylece kitap okuma oranı artar.
  • e-kitap okumak çok sıkıcı ve zevksiz , evet ağaçların korunması için güzel bişey , kaldıgın yeri işaretliyorsun yazı tipini değiştirebiliyosun vs...
    bende meizu mp3 player var txt formatında butun e-bookları goruntuleyebiliyor 4gb hafızası var bilmem ne iste video falan oynatıyor sonuc olarak dmeek istedigim 150 tl ye aldım aleti , bu kadar vermye gerek yok bence
  • evet teknik bir gelişme iyi ve güzel,ama ben kitabı kitap gibi okumak isterim,meraklılarına hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taskalp

    bu ürünlerin fiyatları umarım 2010 un son çeğreğine kadar bir düşüş gösterir. uzun zamandır bu elektronik kitap okuyucu piyasasını takip ediyorum ve avrupada ürün çeşitlerinin artmasıyla doğru olantılı olarak fiyatlarda da genel itibariyle bir düşüş ivmesi görülmekte.
    e book reader cihazlarının avantajları çok;
    *okuyucu seyah etmek istediğinde 5 adet kitabı yanında götürmek istese mutlaka büyük bir zahmeti olacak ve taşıma sıkıntısı ortaya çıkacak.
    *bu cihazı kullanan kişilerin çevreye olan duyarlılığını ortaya çıkarıyor ve kağıt israfı ortadan kalkıyor.
    *Binlerce kitabı yanınızda taşıyabilirsiniz.
    * şunu düşünün arabada, okulda, kafede ve bir çok sosyal ortamda kitap okumaya kalkıştığınızda bütün gözler sizin üzerinizde oluyor ve bu sonuçta okuyu açısından iyi birşey olmuyor bu durumdan okuyucu rahatsız oluyor.
    * bu cihaz için yukarıdaki durumu örnek göstermek pek yeri olmaz sanırım.
    * ve satın aldığınız kitapların sanal ortama geçirilmiş basımları en az %50 oranında fiyatları düşecek.ve kısa süre içinde bu cihaza verdiğiniz parayı satın aldığınız kitaplardan amorte edebileceksiniz. bu çok güzel bir sonuç.
    *10000 sayfa ve daha fazla süreye kadar kitap okuma imkanınız olacak. arkadaşlar 10000 bin sayfa çok yüksek bir rakam her gün 100 sayfa kita okuyan bir kişi için 100 günlük bir şarj kullanım süresi oluyor.
    * ve kitaba zarar vermekten korkan kişiler için ve not almakta çok süre kaybedenler içinde güzel bir teknoloji, dokunmatik ekran, artık önemli yerlerin altını çizebilece altı çizili sayfayı farklı kaydedebilecek ve not almak için kaybettiğiniz süre ortadan kakmış olacak.
    *kablosuz bağlantı sayesinde günlük gazaete, dergi vb bir çok ortama ulaşabilecek güncel konulardan haberdar olacaksınız.
    * bu ürünlerin renkli ekran olanlarıda mevcut
    inşallah bu cihazların fiyatları türkiyedede 150$ lara düşer.


    Ben de bu konuyu epeydir takip ediyorum.
    Ben e-bookları ppc'den okuyorum. Yukarıdaki özelliklere ek yapmak istedim. Özellikle yabancı dillerde yazılmış olan kitapları okurken büyük faydası var. Çünkü ppc ye yukleyeceğiniz lingvosoft gibi bir sözlük programı sayesinde bilmediğiniz kelimeleri sadece tek tıkla öğrenebiliyorsunuz. Sözlük karıştırmak ya da dijital sözlüklerde kelimeleri tek tek girerek anlamını aramaktan çok daha pratik. Sadece bilmediğiniz kelimenin üstüne tıklayıp, ardından copy'ye sonra da simge halindeki lingvosofta tıklmak yeterli. 3 tıkla, okumaya hiç kesinti vermeden kelimenin anlamını öğrenebiliyorsunuz. Bu yüzden, özellikle yabancı dille yazılmış kitapları artık klasik kağıt kitaplardan hiç okmuyorum.
    Ayrıca bir e-book reader taşımaktansa ppc de kitap okumayı da daha mantıklı buluyorum. Artık 4.1'' ekran ppclerde seyrek karşılaşılan bir özellik değil ve bu boyut bence yeterli.
    Göz yorulmasına gelince, e-inkin lcd ekrana göre göz dostu olduguna dair yaygın bir kabulleniş var ama, bunu doğrulayan herhangi bir tıbbi yayın görmedim ben. Göz doktorları ekranın zararının normal kitap okumaktan daha fazla olmadığını söylüyorlar.
    Şimdi merakım idefix'de satılacak e-bookların pdf gibi bilinen bir formatta olup ppc ler ya da pc lerde de okunup okunamayacakları. Bir de korumalı olacağından, aynı kitabı ikinci-üçüncü defa yuklemeye izin verip vermeyecegi. Mesela ppc hard reset yapılma zorunda kalınınca ya da yeni bir ppc alınınca o kitapları yeniden mi satın almak gerekecek acaba?




  • kdv yüzünden gene alınabilirligini kaybetmiş bir ürün
  • Güzel bir ürün, fiyatı dışında
  • Tabii bir de şu var,
    Memlekette ne kadar kitap okuyan var ki, elektronik kitap okuyucu satılabilsin...
  • Çok güzel kullanışı bir ürün ucuzlayınca alabilirim
  • Her ne kadar kağıt kullanımını azaltıyor olması sebebiyle tercih edilmesi gereken bir ürün olsa da, ülkemizde kitaba en azından 15-20TL vermeye üşenirken yada veremezken bu ürünün bu fiyatla piyasada tutunabileceğini sanmıyorum. Ürünün TR'de ilk olduğu da göz önüne alınırsa sokaktaki insana fiyat olarak hitap etmesi için en azından bir 5 seneye ihtiyacımız var gibi görünüyor.

    Bende sanırsam ucuzlamasını bekleyecek olanlardanım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.