Şimdi Ara

Cam tavan güvenli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,şu sıralar arabayı değiştirme arefesindeyiz. Şahsi görüşüm artık cam tavanlı bir araca geçme yönünde fakat Allah korusun kaza sırasında artısı/eksisi varmıdır? İnternetten biraz araştırdım fakat herhangi birşey şimdilik bulamadım. Cam tavanlı bir araca ait kaza resimleri yada güvenlik testi ile alakalı bilgiler varsa , paylaşırsanız sevinirim.

    Teşekkürler.



  • zamanında bunun bahsi geçmişti en son cam tavanlı araçların normallere göre daha tehlikeli olduğu ortaya çıktı ama çok fazla bir fark yok çünkü sizin bildiğiniz gibi cam tavan normal bir cam değil normal tavan sacı kadar dayanıklı olabiliyorlar ben zamanında bir belgesel tarzı bir şey izlemiştim arabaların ön camı hakkında ön camlar zamanla geliştirililmiş ve tehlikesi minimuma indirilmiş hatta beni en çok şaşırtan özelliği şuydu ön cam ne kadar büyük bir darbe gelse bile öncam normal bir cam gibi parçalanıp hemen aşağı inmezmiş ve de ben bunu duyduktan sonra kazalı araçlar daha bi dikkatli baktığımda bunun doğru olduğunu anladım yani demek istediğim cam tavan günümüz teknolojisinde o kadar da güvensiz değil
  • evet normal camlar kirilip dokulmuyorlar. Tuzlabuz olup oylece kaliyor. Sanirim iki tarafinda guvenlik filmi var. Benimde tahminim cam tavaninda boyle bir film arasinda oldugu fakat elimde tam olarak bir bilgi yok. En cokta takla atmis bir test aracinda cam tavanin durumunu merak ediyorum. Nedense internette boyle bir resim mevcut degilz.sasilacak birsey.
  • Peki güneş insanı rahatsız edince bunu tavan boyunca perdeleyebiliyor musunuz ? Yazın sıcakta çok can yakar cam tavan. Klimanızın performansı bile yetersiz kalır güneş vurdukça ! Hele Antalya'da filan kullanacaksanız vay halinize !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Peki güneş insanı rahatsız edince bunu tavan boyunca perdeleyebiliyor musunuz ? Yazın sıcakta çok can yakar cam tavan. Klimanızın performansı bile yetersiz kalır güneş vurdukça ! Hele Antalya'da filan kullanacaksanız vay halinize !


    Hocam tabiki elektrikli olarak perdeleniyor boydan boya. :) Normal tavandan hiç farkı kalmıyor kapattığında içten.Qashqai'de böyle ama pejo,citroen gibi diğer araçlarda da bu şekilde.Farklı olanı var mı bilmiyorum.Forumda MVDR arkadaşın paylaştığı takla atmış bir QQ fotoları var http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=35388255 buradan bakabilirsiniz.Gayet sağlam gözüküyor.Zaten öyle incecik bir cam değil,illa ki güvenliği sağlanmıştır,bu arada karartılmış bir cam mevcut.




  • Teşekkür ederim izahatın için :)
  • Selamlar.. Peugeot 206 Roland Garros sahibiyim.. Üst komple cam.. Bu modeli almamda en önemli faktörlerdendi.. herne kadar sürerken aracı bunun keyfini çıkaramasamda ailece yada arkadaşlarla gezerken arkada oturanlar için tarifsiz bir deneyim ve zevk oluyor.. güvenliğine gelince aklıma hep takılırdı olası bir takla atma durumunda aracla zemin arasına sıkışma ihtimalim olurmu diye.. Hala tedirginlikler var ve ne kadar emniyetli olur bilmiyorum ama sürekli emniyet kemeri kullanıyorum.. ama birde artı bir durumu olabilir.. takla atarsa araç olurda sağ kalırsam cıkışı daha rahat olsun diye cam kırma cekici aldım araca.. ne derece avantaj yada dezavantaj inşallahdeneyerek öğrenmem.. bu arada cam tavanda tente var istediğinde kapayabiliyorsunuz..
  • Allah korusun oyle birsey olmaz. Cam cekici bir ise yaramayacaktir. Cok buyuk olasilikla cam dagilmayacaktir cunku. ozellikle almayi dusundugum Peugeot araclarda kazali bir cam tavan gormek,benim icin cok belirleyici olacaktir.
  • Aslında haklı olabilirsin cam kırıcı işe yararmı bilmiyorum ama bu cam kırıcıyı almamdaki esas neden farklı.. şöyleki bir kaza durumunda eğer kendine gelebilirsen bir çıkış bulmak amacıyla kırılmayan bir cam yada çatlak bir camı iyice kırıp tekmeyle camı devirmek için.. Bizzat yaşadığım bir olaydan dolayı böyle düşünüyorum.. Van-Hakkari yolunda hakkariye giderken şaranpole yuvarlanan bir araç farkettik kaza yeni olmuştu toz duman içindeydi araç.. bayağı engebeli bir şaranpoldü. eğim fazlaydı.. neyse arkadaşımla yavaş yavaş indik.. aracın kapıları açılmıyor.. ön cam çatlamış ama yerinden çıkmıyor.. aracın içinde 3 adam, silahlar falan sağda solda.. neyse besmele çektik, başladık taşla camı kırmaya, dağıtmaya ama dağılmıyor.. abi cam kırılıyor, tuz buz gibi ama dağılmıyor.. tabi araca vurduğumuz her darbede adamlar ah uh belim diyordu, ama oraya ambulansın gelmesi imkansıza yakın çünkü telefon çekmeyen bir yer.. yaptıgımız yanlışta olsa bu sefer tekme taş girdik yan camlara neyse uğraş didin camı çıkardık iki elemanıda tek tek çekmeye başladık o eğimli şaranpolden yola doğru.. üçüncü elemanada yardıma gelen başka bir araç yetişti.. sonuç itibariyle bu camlar kırılsada darbeyle taşla, ama dağılmıyor bi türlü.. sanki cam değil sac eğiyoruz, ben şahsen adamları kurtarma psikolojisinde var gücümle o camları taş ve arkadaş yardımıyla zar zor açabildim.. naylon gibi yapışmıtı ön cam, köşesini kaldırıyordum elimle komple hareket ediyordu cam, arkadaşımla yarısını kıvırdık ön camı ve bir yan camı.. bu olaydan dolayı en azında her araçta bir cam kırıcı (aynı zamanda emniyet kemer kesici) lazım diye düşündüm.. tedbir bizden.. Taktir yaradandan..




  • Peki kurtarabildiniz mi adamları , ne oldu sonra ?
  • İki adamı arkadaşımla çeke çeke çıkardık.. diğer arkada oturanı diğer bir araçtan yardıma gelen bir başka adam çıkardı.. şaranpolden yola çıkarana dek emdiğim süt burnumdan geldi.. araçla götürmek üzereyken başka bir transit geldi.. uzattık elemanları doğru Hakkari Devlet Hastanesine.. Transit bizden önce gitti.. İşin açıkçası hareketli zamanlardaydık pekte karışmadık sonraki gelişmelere.. sadece hastanede hayatta oldıklarını ve hayati tehlikelerinin olmadığını söylediler.. kurtuldular Allaha şükür.. İki hafta sonra aynı yerden tekrar geçtim.. indim araçtan aracın parçaları duruyordu.. o eğimli uçurum gibi yerden o iki kişiyi nasıl çıkarabiildik inanamadım.. yaktım bir cigara güldüm kendime.. farklı bir duygu hayat kurtarmaya vesile olmak ve içtiğim en lezzetli sigaraydı.. ama zor olan kısmı ite kaka adamları çıkarırken ölümüne sebebiyet verebilme riskii.. ama başka çare yok.. en yakın köye git.. telefon et.. hakkariden ambulans gelsin.. teyyy..




  • Geçmiş olsun herkese. Siz insanlığınızı göstermişsiniz. Herkesin başına gelebilirdi :)
  • sansiniz varmis kazaya bulastiniz diye sonradan basiniza bir is gelmemis.malum burasi turkiye neler neler oluyor.insanlik yapsan suc yapmasan suc.gecmis olsun.
  • cam tavan konusunda küçük bir fikir vereyim.. araçların takla esnasında dirençlerini tavanları sağlamazlar. direnci sağlayan tavan direkleridir..yani A,B ve C sütunu dediğimiz ön, orta ve arka direkler. eğer roll-cage kullanmıyorsanız ki özellikle kullananları tenzih ediyorum, güvenliğiniz yüksek oranda sütun direncine bağlıdır, tavanınız isterse 30mm çelik olsun direkler sağlıklı değilse tost olursunuz. cam tavana gelince, emin olun yeni nesil araçların cam tavanları, sac tavanlar kadar güvenli..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukyus
    cam tavan konusunda küçük bir fikir vereyim.. araçların takla esnasında dirençlerini tavanları sağlamazlar. direnci sağlayan tavan direkleridir..yani A,B ve C sütunu dediğimiz ön, orta ve arka direkler. eğer roll-cage kullanmıyorsanız ki özellikle kullananları tenzih ediyorum, güvenliğiniz yüksek oranda sütun direncine bağlıdır, tavanınız isterse 30mm çelik olsun direkler sağlıklı değilse tost olursunuz. cam tavana gelince, emin olun yeni nesil araçların cam tavanları, sac tavanlar kadar güvenli..

    evet dedikleriniz dogru onemli olan tabiki sutunlar ama cam tavani sormamin nedeni hani kirilirda iceridekilere daha cok zarar verir yada Allah korusun takla atarken,emniyet kemerlerininde takili olmadigini varsayarsak,disari firlamak gibi riskler olabilir mi die merak etmistim. Gerci bunu yapanlarda dusunmustur ama hic cam tavan kaza testi gibi birsey gormesim. Bunlara bakiliyordur tabiki ama hic viideo yok.




  • fikir verebilir.. benzeri bir konu zaten gündeme getirilmiş..
    http://forum.donanimhaber.com/m_34948543/tm.htm
  • Aslında mesele camın sağlam olup olmadığı değil yerinden çıkıp güvenlik riski yaratıp yaratmadığı zira metal saç da olsa 0.4 mm kalınlığında ve bu kalınlıktaki polikarbon bileşenler çelikten daha sağlamlar ki mutlaka tavan camının yapısında da bunlar vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.