Şimdi Ara

FOTO ANALİZ: 'OTOPARKTAKİ SAYGISIZ SÜRÜCÜYÜ BULUN'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FOTO ANALİZ: OTOPARKTAKİ SAYGISIZ SÜRÜCÜYÜ BULUN

Değerli arkadaşlarım,

Fotoğrafı az önce çektim. Sizden (bir veya birden fazla) saygısız sürücüyü bulmanızı ve bir durum analizi yapmanızı rica ediyorum. 6 Nolu araç benim, yorumdan vareste tutulmasını rica ediyorum, çünkü en son park eden benim.

Analizle beraber aşağıdaki soruları da cevaplarsanız sevinirim. Benzer durumlarla karşılaşıyorsanız (her gün) fotoğraflarla paylaşırsanız daha da iyi olur.

Saygılarımla,

Taner Göde

1. Neden böyle park ederler?
    2. Bu mudur apartman kültürü?
    2. Komşularını düşünmezler mi?
    3. Bizimki at arabası, onlarınki fayton mu?
    4. Apartman doldu, otoparkta sıkışıklık var.
    5. Herşeyin üstünde "SAYGI" esas değil mi?

• 3-4-9

250 cm lik bir cebe nasıl olurda 180cm enindeki bir aracı ortalayarak sokamazsınız ? Bu sorunun cevabını merak ediyorum ,hiçmi aynaya bakmazlar... ?

Taner abi sende tam çizgidesin gözümden kaçmadı... =D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 21 Nisan 2010; 19:37:44 >
  • 3,4,9.
  • Abi benim cephe yıkılacak, çıkan molozları yumruk büyüklüğünde parçalayarak adresine teslim edeyim, bir daha yamuk park eden olursa tepeden sallarsın, emin ol bir daha nizami park edeceklerdir.
  • Otoparkta yer yoksa hatalı park eden aracın önüne koyarım arabamı ben çıkana kadar kıpırdayamaz yerinden.
  • sorular

1. Neden böyle park ederler ?
    2. Bu mudur apartman kültürü?
    2. Komşularını düşünmezler mi?
    3. Bizimki at arabası , onlarınki fayton mu?
    4. Apartman doldu, otoparkta sıkışıklık var.
    5. Herşeyin üstünde "SAYGI" esas değil mi?

cevaplar

1. ne bilsinler birinin park yerini gözetlediğini
    2. budur
    3. senin araba pasatsa seninki fayton
    4. 3 le 9 numara düzgün park etsin yer olur
    5. onarla da biliyorlar saygı olayını konuşular fazla yanaşmasın diye aralıklı park ediyorlar (kapı açınca bizimkine vurmasın hesabı heralde)
  • sıfır yanaşmak lazım sağdan soldan. 3 gün kıpırtadamasın arabasını
    bunun acemilikle alakası falan yok .

birde 6 nolu araç yamuk duruyor.
    gerçi geçenlerde adanaya geldim , görseydim düzeltirdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dövmeye gelelim mi ağabey?

• 4 daha önceki 3 ve 5 numaralı aracın kurbanı olmuş sanırım, 3 te daha önceki 2 ve 4 ün

sonuç itibari ile hepsi şuan hatalı.. peki kim gerçekten hatalı?

200 liraya ehliyet dağıtan kurslar mı hatalı?
    50 metre aralıkla duran iki aracın arasına park etmeyi öğreten hoca mı hatalı?
    3dk lık 1 tur atıldıktan sonra tamam ehliyeti alabilirsin diyen sınav hocası mı hatalı?
    Yıllardır aynı soruları soran, kursa gitmeyen bir kişinin bile sınavlardan 100 100 aldığı sistem mi hatalı?
    Kendinden başka kimseye saygısı olmayan insanlar mı hatalı?
    Hergün yüzlerce aracın trafiğe çıkmasına izin veren kurumlar mı hatalı? (pzts günü Okan Bayülgen'in programının konusu Trafikti ve her gün ortalama 400 araç istanbulda trafiğe çıkıyormuş varın hesabını siz yapın )

yoksa senin komşuların mı hatalı Taner Abi

• Taner abi sen nasıl bineceksin arabaya :)

aslında bütün araçlar hatalı park etmiş bence
  • Yurdumuzdaki insan sayısı çok azaldı
  • İşten saat 18:30'da geldim ve otopark dolmuştu, yer kalmayınca da mecbursun "caddeye park etmeye".

4 ve 9 numaralı araç bayan sürücülere ait. 4 numaralı araç sürekli bu şekilde park ediyor. 9 da "rastgele" park etmekten yana. 3 numaralı araç eşimin, Pazar günü akşam yine berbat bir park düzeninde ancak bu şekilde sıkışarak park edebildim.

Ya ben bu duruma fazla hassasiyet göseriyorum, ya da "böyle gelmiş, böyle gider, sen de uy birader" mı demem lazım? O zaman dikine değil de enine 3 araçlık yere park eder ve ne demek istediğimi anlatabilir miyim o zaman?
  • 3 te zaten Taner beyin değil mi
    ben 3 te fazla kusur görmüyorum. 4 nizami parketseydi 3 ün çizgiyi geçmesini absorbe edebilirdi.
    sonuç itibariyle 4 ve 9 suçlu.
  • Otoparkta bir kaç asi var gibi geldi bana.

Burada benim gördüğüm asıl sorun, otopark çizgi aralıklarının birbirine çok yakında konumlandırlmış olmasının yarattığı bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor gibi geldi bana...

Mesela Dar4Kapılı araçlar yerine bir Coupe parkediyor olsaydı onun için tek uygun yer belki sıranın geniş sonu olurdu.

3 coupe araç olsaydı, o çizgiler çoktan oynamıştı yerinden...

Bence otoparkı 1 araçlık azaltın ve taşları yeniden döşetin. Büyük ihtimalle apartmana uyarı yazısı asmadan bu işi çözebileceğini sanıyorum. Daha doğrusu ne kadar da iyimserim ama bence araçların aralarını açın ve insanlar rahatça inip binsin araçlarına...

Son çözüm ise Yolcu Kapılarını sıfırlama türü park olabilir. Ama halihazırda o park sistemi işletmeniz zor görrünüyor...

Aklıma 1920'lerde çekilmiş eski bir fotoğraf karesi geldi. Ama onu 7-8 yıldır bulamadım internette... 6 katlı minik asansör otopark. Yıl 1920-1925 belkide...

Büyük şehirlerde pek yakında bu işe başlayan firmalar görebiliriz gibi geliyor bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 21 Nisan 2010; 20:01:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

İşten saat 18:30'da geldim ve otopark dolmuştu, yer kalmayınca da mecbursun "caddeye park etmeye".

4 ve 9 numaralı araç bayan sürücülere ait. 4 numaralı araç sürekli bu şekilde park ediyor. 9 da "rastgele" park etmekten yana. 3 numaralı araç eşimin, Pazar günü akşam yine berbat bir park düzeninde ancak bu şekilde sıkışarak park edebildim.

Ya ben bu duruma fazla hassasiyet göseriyorum, ya da "böyle gelmiş, böyle gider, sen de uy birader" mı demem lazım? O zaman dikine değil de enine 3 araçlık yere park eder ve ne demek istediğimi anlatabilir miyim o zaman?

Taner Bey, merhaba.

Benim de size ufak bir sorum olacak.

Apartmanın otoparkında sıkışıklık varsa sizin de öyle tahmin ediyorum bir daireniz var, her daireye bir araba düşmez mi ?

Sizin eşinizin aracın önüne ya da eşiniz sizin aracın önüne gelecek şekilde park etmesi gerekmez mi ?

Kısacası 1 daireniz olduğu için 1 arabalık hakkınız var, 1 daireye 1 arabalık park yeri düşer, siz bu şekilde park ederek 2 park yerini işgal etmiyor musunuz ?

Benim görüşüm, sizin apartmanda park yeri sıkıntısı olduğu için, bir arabalık park yerini kullanmanızın doğru olacağı ve 2 arabası olanların 1 dairesi varsa 1 arabalık park yerini kullanması, 2 dairesi varsa 2 arabalık park yeri kullanması gerektiği.

Hatalı park eden araçlar var, bu konuya değinmedim konu bölünmesin diye.

Saygılar sunuyorum Taner Bey

• Abi bi tanesi adam gibi dümdüz parkedememiş yav
  • kapı koluna kağıt sıkıştırın içinde bir not olsun....Bazen işe yarıyor..
  • 1.Buraya hatalı park eden '' Eşektir'' ibaresinin bulunduğu bir tabela asın.
    2.Hatalı park etmiş araçların ön camına ''en içten dileklerinizi'' yazın.

Şaka bir yana bende de simetri rahatsızlığı var,yukarıdan o araçlara baktıkça bol bol uzun hava okurdum.
  • evrimini tamamlayamamış yaratık bence bu yapılan

otopark var mı ?

-var

zeminde araçların ne şekilde park edileceğine yardımcı olmak için işaret çizgi var mı ?

-var

park yerleri geniş tutulmuş mu ?

-evet resimden belli zaten.

sorun ne peki ?

kişilik bozukluğu bencillik toplusal kurallara uymama alışkanlığı vurdum duymazlık sapkın takıntılar

bir bünyede birleşince bu tarz görüntülerle yaşamın her evresinde karşılşılıyor malesef...

bunun para maddiyat kültür okumuş okumamış vs. ile alakası yok

tamamen kişinin benliğiyle alakası var

düzelirmi hayır..

tavsiyem apartman sakinleri olarak

her araç için otopark alanı belirlemeniz ve her araçın otopark yerini duvara veya yere plaka yazımı şeklinde oluşturmanız

ancak öyle bir düzen sağlana bilir

her araç sahibinin bir otopark yeri olur duvarda yazar plakası(fosforlu sarı renk) oraya araçını park eder.

resimde 9-4 numaralı araç sahipleri art niyetli olduğu belli bencil...

diğer araçlarda başka hatalı parklar yüzünden tam girememiş yerlerine

3-1-2 birde 8 numaralı araç sola vermiş kendini

• 4 ile 9 ne söylenir bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.