Şimdi Ara

IBM 2010 mali yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • IBM yatırımcıların merakla beklediği 2010 mali yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında %5 artışla 22.9 milyar dolar gelir açıklayan IBM'in net kârı ise %13 artış ile 2.6 milyar dolar olarak gerçekleşti.


    Global Teknoloji Hizmetleri bölümü %6.3 artış ile 9.3 milyar dolar gelir açıklayan IBM'de Yazılım bölümünün elde etttiği gelir 5 milyar dolar, Global Kurumsal Hizmetler bölümünün elde ettiği gelir ise 4.4 milyar dolar olarak açıklandı.


    Ocak, Şubat ve Mart dönemlerini kapsayan üç aylık ilk çeyreği 14 milyar dolar nakitle kapatan IBM, aynı dönemde bir önceki yıla kıyasla 400 milyon dolarlık artışla 1.4 milyar dolarlık nakit akışı yarattığı belirtiliyor.








  • IBM'in ne gibi yazılımları var acaba?? Zannedersem bizim bildiğimiz anlamda PC için değilde genelde ürettiği gömülü sistemler için yazdığı yazılımlar olsa gerek?? var mı PC için yazılımları yada şuan benim mi gözümden kaçtı??? Zaten genelde kurumsal ürünlerden para kazanan bir firma.. çok pahalı cihazlar üretiyorlar.. örneğin tıpta kullanılmak üzere..
  • Bu ıbm girmediği iş yoq.Adamlar alış eriş marketlerındekı kasa ve evımızdekı uyduların çoğunda ibm çipsetlet kullanılıyor.
  • ibm bu sektörde en iyi firmadır bnce.. yıllardır yaptıkları herşey cok kaliteli olmuş.daha çok iş makinelerine yoğunlaşan firma.(INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES).AYRICA IBM kendi işletim sistemini çıkardı microsoft bu işletm sisteminin telif haklarını aldı şuan bile bundan yararlanıyor.
  • buna rağmen 2010 yılı ilk çeyrekte en fazla kar sağlayan firma Apple oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    IBM'in ne gibi yazılımları var acaba?? Zannedersem bizim bildiğimiz anlamda PC için değilde genelde ürettiği gömülü sistemler için yazdığı yazılımlar olsa gerek?? var mı PC için yazılımları yada şuan benim mi gözümden kaçtı??? Zaten genelde kurumsal ürünlerden para kazanan bir firma.. çok pahalı cihazlar üretiyorlar.. örneğin tıpta kullanılmak üzere..


    İstatistikte analizler için kullandığımız SPSS programı IBM'e aittir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.