Şimdi Ara

metal dedektörü ! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
561.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: elbombaci

Merhaba

PI sistem çalışan metal dedektörlerinde derinlik, aranan cismin boyutları bilindiği sürece "(tahmini cisim boyutu) / (alınan sinayalin genliği) = (derinlik)" kaba formülünden bulunabilir. Tabi bu formül ne aradığını bildiğin sürece geçerli. Alıcı-Verici şeklinde çalışan dedektörlerde (örnek) sinyalin gidip geliş süresi ölçülerek derinlik bulunabilir. IR ise ne de olsa bir ışık. Yani toprağa nüfuz edemez. Kablo uzunluğu olayını ise anlayamadım. Saygılar...

selam
    ır ile topraga nüfuz etmek istemiyorum.amacım ır ile mesafe ölçen sistemde degişiklik yapıp,ır sensör
    yerine pı dedektörün alıcı ve verici kısmındaki sinyalleri kullanıp bir ölçüm yapmak.kablo uzunlugu
    ölçen makinadaki amacımda aynı.kablo uzunlugunu ölçmek için kabloya bir sinyal gönderip diger
    ucundanda bu sinyalin varış süresi hesaplanıyor ve ışık hızının 300 000 km/saat oldugu düşünülerek
    kablonun kaç metre oldugu hesaplanıyor.
    bu sistemdeki amacımda aynı olup pı sistem dedektöre adapte etmek.
    eger elinizde böyle çalışan bir sistem varsa yani ır mesafe ölçücü veya kablo uzunlugu test cihazı şeması
    ve forumda paylaşırsan veya yardımcı olursan sevinirim.
    ilgine sagol kolay gelsin.

• arkadaslar cift baslıklı semalar uzerine calışalım elimde bunun ile ilgili çalışan ve denenmiş şema var birkaç gune dogru verebilirim
  • arkadaşlar öncelikle herkese merhaba forumu uzun bir zamandan beri takip ediyorum .Başarılı çalışmalarınız ve paylaşımlarınız var.tebrik ediyorum bu konudada bende istanbulda elektronik üzerine çalışıyorum benimki biraz daha değişik radarlar üzerine ama metal dedektörleri oldum olası ilgimi çekmiş ve bende hobi olarak kullanmaktayım.Kullanmadığım dedektör çeşidide yoktur sanırım bunların arıza onarımlarını da kendim yaptım ve çalışma sistemi hepsinde aynı yapma yoluna gittiğim ve yaptığım devrelerde çok oldu boş zaman değerlendirmek amacıyla merak edip çalışıyomu diye yurt dışından alıp getirdiğim devre şemalarıda oldu çalışıyo ama uğraşmaktan ziyade tamirini yapmak daha güzel oluyor.bahsettiğiniz sitelerde adı geçen şemaların dikkat edip ve bir iki araştırma sonunda yapılamayacak bir yanları olmadığını gördüm .madem böyle birşeyler yapmak ve uğraşmak istiyorsunuz elimden geldiğince yardım edebilirim

• SNIFFER XR 71 daha önce kötülemiştim iyi çalışmıyor diye şuanda çok güzel çalışıyor. (15 cm çaplı başlıkla )gümüş yüzüge 20-40cm arası çalıyor. bobini kafama göre sardım heralde ondan. tencereye 2-3 metre. büyük başlık (40 cm çapınadaki başlıkla) abartısız oda içerisinde denediğim için metre ile ölçemiyorum.odanın hertarafına ses veriyor. tahminim 3-10 m arası. ismail ve elbombacı arkadaşlar bu mesafeler uygunmudur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selcuksehri

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba forumu uzun bir zamandan beri takip ediyorum .Başarılı çalışmalarınız ve paylaşımlarınız var.tebrik ediyorum bu konudada bende istanbulda elektronik üzerine çalışıyorum benimki biraz daha değişik radarlar üzerine ama metal dedektörleri oldum olası ilgimi çekmiş ve bende hobi olarak kullanmaktayım.Kullanmadığım dedektör çeşidide yoktur sanırım bunların arıza onarımlarını da kendim yaptım ve çalışma sistemi hepsinde aynı yapma yoluna gittiğim ve yaptığım devrelerde çok oldu boş zaman değerlendirmek amacıyla merak edip çalışıyomu diye yurt dışından alıp getirdiğim devre şemalarıda oldu çalışıyo ama uğraşmaktan ziyade tamirini yapmak daha güzel oluyor.bahsettiğiniz sitelerde adı geçen şemaların dikkat edip ve bir iki araştırma sonunda yapılamayacak bir yanları olmadığını gördüm .madem böyle birşeyler yapmak ve uğraşmak istiyorsunuz elimden geldiğince yardım edebilirim

aramıza hoşgeldin.

quote:

Orjinalden alıntı: astsb

SNIFFER XR 71 daha önce kötülemiştim iyi çalışmıyor diye şuanda çok güzel çalışıyor. (15 cm çaplı başlıkla )gümüş yüzüge 20-40cm arası çalıyor. bobini kafama göre sardım heralde ondan. tencereye 2-3 metre. büyük başlık (40 cm çapınadaki başlıkla) abartısız oda içerisinde denediğim için metre ile ölçemiyorum.odanın hertarafına ses veriyor. tahminim 3-10 m arası. ismail ve elbombacı arkadaşlar bu mesafeler uygunmudur.

burda elsan2000 model bir dedektörün derinlik bilgileri var:

http://tartemizer.tripod.com/derinden.htm

Bununla kıyaslıcak olursak küçümsenicek bir derinlik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 3 Mayıs 2006; 12:16:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: demirtas70

arkadaslar cift baslıklı semalar uzerine calışalım elimde bunun ile ilgili çalışan ve denenmiş şema var birkaç gune dogru verebilirim

bu şemaları merak ettim doğrusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: jantemirkan

arkadaşlar goldscanIV devresini yapmayı hiç düşünen varmı?ayrıca bu devre hakkında bilgisi
    olan varmı?birde pi sistemlerde ayırma özelliginden daha çok gerekli olan bulunan objenin
    derinliginin bilinmesi diye düşünüyorum.derinlik ölçmeyide gerçekçi olarak çalışan bir devre
    ile düşünüyorum.yani giden sinyal ve dönen sinyal arasındaki süreyi hesaplayıp derinliği
    ekranda göstermeyi.nokta elektronigin yapmış oldugu dedektörde derinlik bilgisi tamamen
    sanal ve tahmin üzerine.önce objenin çapını tahmini hesaplıyor ve geri dönen sinyal gücüyle karşılaştırıp tahmini bir derinlik hesabı yapıyor.burada objenin yogunlugu ve yüksekligi göz
    ardı ediliyor.bunu kendi sayfalarında yayınladıkları mahkeme kararı söylüyor.
    eger bu konu üzerinde bilgisi olan varsa bizimle paylaşsın.ben kablo uzunlugu ölçen bir devre
    bulup bunu dedektöre adapte etmeyi düşünüyorum.veya IR mesafe ölçerde olur.yeterki
    ışık hızında çalışan birşey olsun.düşüncemde yanlışlık varsa beni uyarın arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.herkese kolay gelsin.

GolscanIV ün pcb sini zaman buldukça çiziyorum. %20 sini falan çizdim.

RESIM1

RESIM2

• kaç zaman oldu doğru dürüst bişey bulamadık ne olacak bizim sonumuz babacanlar ....hem yavaş yavaş umudumu yitirmeye başladım bile.....
  • elbombacı arkadaşım önce çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı tebrik ederim.bende çalışan bir pi
    sistem dedektor var.gayet iyi çalışıyor fakat ayrım yapamadıgı için arazide bol bol çivi topluyorum.
    buraya insan ayagı degmemiştir dedigin yerde bile inşaat çivisi buluyorum.bendeki sistemi inceledim
    ve bu goldscan ile pek bir farkı yok parçalar bile aynı sayılır.goldscan ın tek farkı altın kanalı diye ayrı bir kanalının bulunması .onun için bu devrenin çalışacagına eminim fakat tek endişem ayrım yapıp yapmaya
    cagı.bende pcb sini çizdim fakat ayrı bir teknik kullandım.devreyi üçe bölüp üç pcb hazırladım böylece
    kutulama sırasında daha az yer kaplayacagını düşünüyorum.ayrıca bendeki devrenin gönderme kısmı
    çift akülü yani 24v bu daha derin bir arama saglıyor.bu kısmını goldscan a adapte ettim.senden ricam
    goldscan ın ayrım yapıp yapmayacagı hakkında bilgi ve daha öncede dedigim gibi derinlik ölçme olayı.
    sana söyledigim gibi cat-5 kablolarını test eden bir ölçü aleti var bu ölçü aleti kablonun uzunlugunuda
    sinyal gönderip ölçebiliyor.ben böyle bir devre bulabilirsem dedktöre adapte edecegim.bu devre
    pic lide olabilir program cihazlarım mevcut.senden ricam böyle bir mantıkla çalışan bir devreye rastlarsan
    ve benimle paylaşırsan sevinirim.ayrıca bu sitede bir arkadaş ır ile mesafe ölçtügünü söylüyor ondanda
    devreyi istedim fakat cevap vermiyor.böyle bir devrede işimi görür.
    sana çalışmalarında kolay gelsin.
    -

• Gençler size bazı ip uçları vereyim metal dedektörleri hakkında. Birkaç yöntem var ancak hepsinin temeli ElektroMagnetik dalganın yayılma prensibine dayanıyor. En ileri tasarım planı elinizde olsa bile kalibre edemezseniz inşası bitmiş ancak işe yaramaz bir alet. Metallerin cinsine göre söz konusu dalgaların etkisi
    algılanır ancak bunların yorumlanması önemlidir. Bir doktorun kalp kardiyogramını yorumlamısı gibi.
    Göstergeler yada pic kullanılmış yazılımlı devreler bunu tek başına belirleyemez. Esas algilayıcı obje ve devresi
    önemli. Bunun için eğer gelişigüzel eleman seçecek olursanız vede hangiyöne gideceğinizi bilmezseniz karanlıktasınız demektir. Malzemede gürültü düzeyi mümkün olduğukadar düşük olacak şekilde seçilmesi gerekir. Algılanan sinyal malzemenin öz gürültüsünden küçükse amplifiye edilse bile ikisi birden kuvvetlenecek dolayısıyla tesbit etmek dahada güçleşecek. Bobinleri istediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz. Ancak yeterli güç yayılımı için elektronk devrelerdeki normal kurallara yani empedans uygunluğuna ve frekans uyumluluğuna riayet etmeniz gerekir.

• kardeş bence pic çıkışı olan bi cihaz yapacağız ve güzel bir programla ayrım işini halletmeye çalışacağız bence en güzel fikir bu elbetteki cihazı alan bi tanede laptop alacaktır
  • Bakın arkadaşlar burda değişik dedektörler ve çalışma prenspleri var. Hep hazır şemalarla uğraşmayıp biraz da çalışma mantığı öğreneyim diyen arkadaşlar bunları inceleyebilirler. Bakabilmeniz için bilgisayarınızda powerpoint olması lazım.

http://www.hemenpaylas.com/download/690592/metal_dedetc.rar.html

**** yerine birleşik olarak hemen paylas

• quote:

Orjinalden alıntı: elbombaci

Bakın arkadaşlar burda değişik dedektörler ve çalışma prenspleri var. Hep hazır şemalarla uğraşmayıp biraz da çalışma mantığı öğreneyim diyen arkadaşlar bunları inceleyebilirler. Bakabilmeniz için bilgisayarınızda powerpoint olması lazım.

http://www.hemenpaylas.com/download/690592/metal_dedetc.rar.html

**** yerine birleşik olarak hemen paylas

söyledigin sayfayı inceledim.bunlar çok ileri teknoloji ile çalışan makinalar ve ayrıca ebat olarakta bizi
    aşıyor.ayrıca beslemeleri öyle aküyle falan olabilecek gibi degil.bunlar askeri ve güvenlik amaçlı şeyler.

• inşallah güzel bir devre yaparız birkaç zamandır yazışmalarınızı takip ediyorum gerçekten güzel çalışmalarınız var.ismail kardeşle görüştüm bir müddet uzak kalacağız sanırım.
  • herkese tekrar çok selam
    arkadaşlar bana kalırsa derinlik için önem verin ayrım olayını ikinci planda tutun
    nedenini sorarsanız sizin elinizdeki sensör birimi = bobin
    bu nedenle sizin ayrım için yapabileceğiniz pek bişey olacağını sanmıyorum
    ayrıca ayrımlı olan makinenin derinlik etkisi genelde kısa olur
    herkese başarılı çalışmalar dilerim

ayrıca bütün arkadaşlara şunu söyleyim
    birbuçuk yıl aranızdan sanırım uzak kalacağım
    askere gidiyorum
    herkes hakkını helal etsin
    benden yanada helal olsun
  • slm arkadaşlar.uzun zamandır takip edemiyordum.ben hammerhead üzerinde çalısıyorum.bu devreyle ugraşan varmı.untayk beyden bu konu hakkında düşüncelerini soracagım.benim mail adresim fehul@mynet.com msn adresim de aynı.eger ilgilenirsenin sevinirim.hammerhead ı picle deskeklemeyi düşünüyorum.ne kadar başarılı olurum bilmiyorum.tabiki devreyi iyi analiz edip neresini hangi şekilde pic le yorumlanması önemli.teşekkürler.
  • dogru söylersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: fehul

slm arkadaşlar.uzun zamandır takip edemiyordum.ben hammerhead üzerinde çalısıyorum.bu devreyle ugraşan varmı.untayk beyden bu konu hakkında düşüncelerini soracagım.benim mail adresim fehul@mynet.com msn adresim de aynı.eger ilgilenirsenin sevinirim.hammerhead ı picle deskeklemeyi düşünüyorum.ne kadar başarılı olurum bilmiyorum.tabiki devreyi iyi analiz edip neresini hangi şekilde pic le yorumlanması önemli.teşekkürler.

arkadaşım acaba ne aşamadasın? hammerhead ı yaptın mı ? nasıl çalışıyor?

• xr71

• goldscan
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.