Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Delta Pulse

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Cevap: Delta Pulse Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
durmaz

10 Mart 2007, 14:13:32  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Elbombacı arkadaşım vermiş olduğunuz pdf yerleşim planında VD5 in yönü ters değilmi
bilgi verirseniz sevinirim.

elbombacı

10 Mart 2007, 17:12:20  

Verdiğim yerleşim planında o diyot dik olarak çizili. Dik diyotlarda diyotun eksisi pcb ye bakar veya havaya bakar diye bir kaide yok. Dolayısıyla bu diyotun yönünü yerleşim planından anlamanız mümkün değil. Bu tür karışıklıkları önlemek için malzemeler açık şema takip edilerek dizilmeli.

Kolay gelsin.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
altay74

10 Mart 2007, 19:15:04  

cümleten selamünaleyküm dedektör seven arkadaşlar..bu siteyi yaklaşık 1 aydır takip etmekteydim,önceleri dedektör yapma konusunda isteksizdim,fakat sayın master hunter ,elbombacı vede ismail sürek bey'in çalışmalarını ve aldıkları verimi görünce isteksizliğim geçti :)) kendilerine çalışmalarından ötürü çok teşekkür ederim..ilk olarak kendime master hunter abimizin forumdaki tavsiyeleri üzerine deltapulse ve hammerhead yapmaya karar verdim,pcb lerle uğraşmak istemediğim için master hunter abimizden sipariş geçtim,zira böylelikle hatasız imal olmuş ve çalışan pcb olacaktı elimde.kalan malzemeler zaten çoğu elimde vardı,olmayanlarda kolaylıkla piyasadan temin ettim.her neyse devreyi bitirdikten sonra haliyle birde bir çalışmadı :)) sebebine gelince tr kodlu test noktalarına,osilaskobum olmadığı için önem vermemiştim.yaptığım hatada ordan çıktı,,tr kodlu bazı noktalara dikkat edin alt yollara bağlantı geçişi var,oralara köprü atın...ancak şema ile pcb de birbirini tutmayan tek nokta var (555 in 2 ve 6 nosu hariç) açık şemada vd 12 r35 5.6k ya,,vd 13 te r36 56 k ya irtibatlı iken pcb de ters bağlı..son olarakta piyasadan aldığım ampermetre biraz kuvvetli olduğu için çok az sapıyordu,r 37 yi söküp direk bağlamama rağmen çok fark olmadı,bende basit bir op-ampla durumu hallettim,bu konuda sıkıntı yaşayan varsa nasıl olduğunu çizerim..şu an deltapulsenin montajıda kutulamasıda bitti,en son halini resimleri ile beraber test sonuçlarını buraya yazacağım.herkese kolay gelsin.

paflagonya80
Uzaklaştırılmış

12 Mart 2007, 14:05:20  

dogru bende 4 tane delta palse 3 tane hemmerhaed devre yaptım çalışmıyor. berbat makina bunlar....
başka makinaları deneyin.
ismail surek

12 Mart 2007, 16:58:19  

quote:

Orjinalden alıntı: paflagonya80

dogru bende 4 tane delta palse 3 tane hemmerhaed devre yaptım çalışmıyor. berbat makina bunlar....
başka makinaları deneyin.

yapma be gözünü seveyim deltayı tek sen mi yapıyorsun bak kaç kişi yaptığından bahsediyor yapıyoruz çalıştırıyoruz hatta delta üzerinde değişiklikler bile yapıyoruz daha verimli sonuçlar alabilmek için....
hemen devreye suç buluyorsunuz biraz devreye bakın yaa sorun forumdakilere yardımcı olan mı yok_?
hammerhead için yakında yazı yazacağım çalıştıramadığın normal ama o devrede bir direncin değeri yanlış diye hatırlıyorum en kısa zamanda bilgi vermeye çelışcağım....

electronic bash hack'im
elbombacı

12 Mart 2007, 23:02:34  

Bu videolar orjinal deltapulsenin videoları. Bak bakalım PI dedektörlerin performansı nasılmış. Hammerheadın da derinlikleri yaklaşık böyle.

Deltapulsenin 1 metrekarelik bobin ile mp4 formatında testi:
http://www.savefile.com/files/549058

Deltapulsenin 25cm başlık ile tekparayı 40cm mp4 formatında testi:
http://www.savefile.com/files/549079

Ayrıca deltapulsede birtakım modifiyeler ile bu derinlikler daha da arttırılabiliyor. Tecrübe ile sabit. Rahmetli-41 arkadaşım bu konuda artık sana bişey yazmıcam.

Saygılarımla.

Not: Eğitim şart !

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
defineci_2006

13 Mart 2007, 21:46:05  

canım kardeşlerim başaracağınıza inanıyorum hele ismail SÜREK kardeşimiz hayırlısıyla tezkeresini alsın o zaman göreceksiniz başarınızı..
ya babacanlar bir gün arasanız erzurumdan bişey isteseniz çok memenun olacağım(elektronik malzeme hariç :))))) )
gurur kaynağımsınız ALLAH a emanet olunuz

evren kılıç

13 Mart 2007, 21:46:06  

arkadaşım sana yalan borcum yok ama eger istiyorsan sana videosunu çekip göndere bilirim yapılması gerekenler zaten forumda mevcut
quote:

Orjinalden alıntı: Rahmetli-41

buuuu arada yaptıgım devreyı sana gondereyımmı guvenıyormusun kendıne benn dedıgım verıyı yakaladım senınkısıde aynı degerde calıstırabılırım dıyormusun yoksa sadece konu olsuın dıyemı yazdın yoksa ugrastırmayalım kandırmayalım bırbırımızı

evren1623@hotmail.com
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) " Kim bir ilim öğrenir de onu gizlerse ona kiyamet gününde ateşten gem vurulur. " buyurmuştur
WISHNE

Sisteme Gözat

14 Mart 2007, 22:09:16  

arkadaşlar farklı fikirler bile olsa tartışırken seviyemizi korumaya dikkat edelim.
ilgili mesajlar silinmiştir.

Herkese iyi forumlar.

MSN : wishne@passport.com
wishne.com.tr
Rahmetli-41
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Mart 2007, 22:45:11  

calızmaz ugrasmayın calızmaz calısma bıle yapmaz buu devreler bılıyorum
evren kılıç

14 Mart 2007, 22:57:22  

kardeşim senin işin gücün yokmu eger çalışmayacağına inanıyorsan yapmazsın olur biter seni zorlayanmı var ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım işi gücü bırakıp sana lafmı yetiştirecez şurada 12-13 mesajın var onlarda ipe sapa gelmez şeyler varsa bildiğin birşey paylaşırsın açıklamasını yaparsın ne demek çalışmaz neye dayanaraktan söylüyorsun beyninde similasyonunumu yapıyorsun varsa çalışanı koy devre şemelarını yapalım...
quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 14 Mart 2007; 22:59:52 >

evren1623@hotmail.com
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) " Kim bir ilim öğrenir de onu gizlerse ona kiyamet gününde ateşten gem vurulur. " buyurmuştur
Rahmetli-41
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Mart 2007, 1:26:03  

quote:

Orjinalden alıntı: evren kılıç

kardeşim senin işin gücün yokmu eger çalışmayacağına inanıyorsan yapmazsın olur biter seni zorlayanmı var ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım işi gücü bırakıp sana lafmı yetiştirecez şurada 12-13 mesajın var onlarda ipe sapa gelmez şeyler varsa bildiğin birşey paylaşırsın açıklamasını yaparsın ne demek çalışmaz neye dayanaraktan söylüyorsun beyninde similasyonunumu yapıyorsun varsa çalışanı koy devre şemelarını yapalım...
quote:

kafanda devrenın calısmadıgını anlaman lazım yoksa bısey ogrenmemısın demektır senn benım yazdıklarım senıı yedı sekız boyy asıyor senn buuu ıste zayıfsın 40fırın ekmek yemenn gerekıyor zayıflaman ıcın
MASTER HUNTER

15 Mart 2007, 8:45:28  

Selam....

Arkadaşlar noldunuz yine yav.......Valla ben arkadaşlarımı bilmem ama yakın zamanda bitirdiğim delta pulsenin fotograflarını yayınlıyorum.....Bizimde hemşerilerimize katkımız olsun...

Ucuz ve kaliteli dedektörler için tıklayın.....

http://www.tanyerielektronik.com
MASTER HUNTER

15 Mart 2007, 8:49:35  

· Teknisyenler için Hammerhead ve Delta Pulse Pcb kart….
· Cam elyaf kaliteli borda fabrikasyon baskı….
· Yüzde yüz çalışma garantili….
· Her iki dedektörün tüm yapım aşamasını içeren yapım rehberiyle birlikte….
· A’dan Z’ye tüm elektronik komponentler….
· Her iki dedektör için yapım aşamasında bulunan teknisyenlere sınırsız teknik destek……..
· Türkiye’nin her yerine ödemeli gönderim…..
· Çok yakında Sniffer XR-71pi dedektörün yeniden gözden geçirilmiş son versiyon orijinal pcb kart ve elektronik elemanları…..
· İsteyen amatörlere, istediği başlık çapına göre çalışan hazır dedektör kartı yapılır….
· Her iki makinayı elemanlarıyla birlikte alan teknisyenlere yılların tecrübesine dayanan defineciliği çok yönlü ele alan pek çok önemli ipuçlarını içeren 50 sayfalık şekillerle açıklamalı “Definecinin El Kitabı” isimli klavuz hediye………

Definecilik ve Dedektörler hakkında her türlü soru ve sorunlarınız için Msn ve Mail;

mhunter@mynet.com

MASTER HUNTER………….

MASTER HUNTER

15 Mart 2007, 8:51:53  

PROFESYONELLER İÇİN…. PROFESYONELLERE ÖZEL DEDEKTÖR…..

· Delta Pulse….
· Lorenz Deepmax dizayn…
· 100Hz Çalışma Frekansı….
· Büyük parça define avcılığı modeli…..
· Herhangi bir modifeyeye gitmeden 75cm çaptan 2m2 başlığa kadar aynı makinede kullanım imkanı…
· 1m2 başlıkla Max.320cm; 2m2 başlıkla max. 480cm gerçek derinlik…
[obje:1x2m saç levha])
· 15 Volt/2,2Ah Çalışma gerilimi…
· Çift akü…
· Güçlendirilmiş 1 Watt Stereo ses çıkışı….
· Stereo müzik seti kulaklığı…
· Standart 1m2 Başlık...
· +125 derece ısıya dayanıklı özel alaşım bobin zırhı..
· Tek şarjla 8 saat kesintisiz define avı….
· 100uA’lik orijinal ibreli gösterge ve gece aydınlatması….
· Zor doğa koşullarına dayanıklı alüminyum ön ve arka panelli kasa…..
· Akü Şarj ikaz lambası………..
· Şebeke Şarj adaptörü…………
· Oto çakmak girişi şarj aparatı…..
· Sigorta Korumalı……..
· Yaklaşık 4 kilo toplam ağırlık…..
· Kaliteli malzeme, kaliteli işçilik…..
· Full Sistem…..
· 1 Sene Garanti…….
……………………………………………………………………..

Dedektörün A’dan Z’ye her parçası için piyasada bulabildiğimiz en kaliteli elektronik malzemeler kullanıldı….....Derinlikten taviz vermeyen profesyoneller için özenle imal edildi….…Özellikle küp içerisinde saklı ve benzeri büyük ölçekli defineler için tasarımlanmış höyük tabir edilen yığma tepelerde aramalara uygun, boşluk tesbit edebilme özelliği bulunan vazgeçemeyeceğiniz bir dedektör……Delta Pulse ve Hammerhead dedektörle definecilikte kuralları siz koyacaksınız……

MASTER HUNTER imzasıyla……..

Forumdonanimhaber üyesi definecilerine çok özel fiyatla……………

(15cm çaptan 2m2 başlığa kadar istenilen her başlıkta, istenilen her amaca uygun pulse dedektör tasarımlanır….)

Msn ve Mail

mhunter@mynet.com

Siparişleriniz için hemen arayın

0532 783 35 47

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 23 Temmuz 2007; 16:28:14 >

POLAT37

15 Mart 2007, 11:19:34  

Arkadaşlar herkese slm ben bu forma tesadüfen geldim ve çok ilgimi çekti yazdığınız yazılardan ve bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim .Yalnız sizin gibi deneyimle insanlara bir sorum olacak .Bu define arama çubukları var bu çubuklar 4 tane ve karşılıklı iki kişi geçerek tutuluyor.Ve define nerdeyse yada her ne gösteririse o tarafa doğru yön gösteriyorlar. Bunların herhangi bir elektrik yada elektronik bağlantısı yok .Merak ettiğim konu bunun içinde ne varki bu çubuklar yön gösteriyor .Eğer herhangi bir bilginiz varsa lütfen yazın yoksa sıyıracam.Çubukların sahibine sordum adam devlet sırrı gibi saklıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .Allah işlerinizi ve devrelerinizi ras getirsin

Msn Adresim: polat037@msn.com

Rahmetli-41
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Mart 2007, 24:23:38  

master hunter arkadasım maalesef yayınladıgın hammerheadı yaptık fakat sonuc berbat brr degısıklımı varrr devreende devrenın orjınalınıde bulduk fakat gınede cokkk kotu sonuc 2-3cm algılma en nn azzz 20cmden asagı algılamayan dedektor dedektor degıldır sızz hammerheadda degısıklık yaptınızmı herhangı bırr baska uygulama ustunde
elbombacı

15 Mart 2007, 24:34:04  

quote:

Orjinalden alıntı: POLAT37

Arkadaşlar herkese slm ben bu forma tesadüfen geldim ve çok ilgimi çekti yazdığınız yazılardan ve bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim .Yalnız sizin gibi deneyimle insanlara bir sorum olacak .Bu define arama çubukları var bu çubuklar 4 tane ve karşılıklı iki kişi geçerek tutuluyor.Ve define nerdeyse yada her ne gösteririse o tarafa doğru yön gösteriyorlar. Bunların herhangi bir elektrik yada elektronik bağlantısı yok .Merak ettiğim konu bunun içinde ne varki bu çubuklar yön gösteriyor .Eğer herhangi bir bilginiz varsa lütfen yazın yoksa sıyıracam.Çubukların sahibine sordum adam devlet sırrı gibi saklıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .Allah işlerinizi ve devrelerinizi ras getirsin

Arkadaşım bu çubuklar tamamen yalandır. Bu çubuklar dengesizlikten rastgele dönüyor. Bunkların hiçbir fiziksel açıklamsı yok. İsterseniz şöyle bir deney yapabilirsiniz; ilkönce bu çubukları biyere sabitleyin hiç kimse deymesin ve sallanmasın. sabit biyerde kalsın. daha sonra da elinize bi parça altın alın etrafında altını gezdirin bakalım çubuk altını takip ediyormu diye?

Yani anlatmak istediğim o çubukların dönmesi tamamen dengesiz tutulmalarından kaynaklanıyor. Bunlar para tuzağından başka bişey değil. Bu çubukların içinde uranyum olduğunu söyleyenleri bile gördüm.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
POLAT37

15 Mart 2007, 24:37:02  

arkadaşım vermiş olduğun bilgiden dolayı teşekkür ederim eğer msn adresin varsa bu konuyu senle konuşmak istiyorum

elbombacı

15 Mart 2007, 24:38:24  

elbombaci@mynet.com

Fakat msn ye akşamları girebiliyorum. Şu an iş yerindeyim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbombaci -- 15 Mart 2007; 12:39:15 >

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
POLAT37

15 Mart 2007, 24:40:35  

msn me ekledim seni kabul edersen yada açarsan sevinirim

POLAT37

15 Mart 2007, 24:42:59  

kaç gibi giriyorsunuz ona göre bekliyecem sizi

elbombacı

15 Mart 2007, 13:11:49  

İşten sonra okula gidiyorum. Bu yüzden biraz geç evde oluyorum. 22:00 gibi bi aksilik olmazsa açarım.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
POLAT37

15 Mart 2007, 14:05:00  

arkadaşlar bana bu konuda yardım edebilecek bilgisi olan herkezi bekliyorum saygılarımla

kemal1982

17 Mart 2007, 12:30:45  

slm arkadaşlar
ben delta pulse yapıyorum fakat karaköyde ve yazıcı oglunda
milkro ampermetre bulamadım. biyerlede satıldıgını bilen arkadaşlar varsa söylemelerini rica ediyorum..

jantemirkan

17 Mart 2007, 10:29:06  

kemal1982 arkadaşım elektronikçilerden vumetre olarak ararsan bulabilecegine inanıyorum.belki aynı
akım dgeinde olmasada 250 mikro amper ve 500 mikro amper olanları var fakat kullanacagın yere göre bir ön direnç baglaman gerekebilir.ben o şekilde kullanıyorum .herkese çalışmalarında başarılar.

ASALET KANDA DEGİL RUHTADIR(Kazanoga Jabagı)
KAFKAS KARTALI
altay74

17 Mart 2007, 10:40:34  

quote:

Orjinalden alıntı: jantemirkan

kemal1982 arkadaşım elektronikçilerden vumetre olarak ararsan bulabilecegine inanıyorum.belki aynı
akım dgeinde olmasada 250 mikro amper ve 500 mikro amper olanları var fakat kullanacagın yere göre bir ön direnç baglaman gerekebilir.ben o şekilde kullanıyorum .herkese çalışmalarında başarılar.

ampermetre zayıf olursa şönt direnç kullanacaksın yok eğer daha yüksek amperli ise muhakkak akımı,devrenin çalışmasını etkilemeden kuvvetlendirerek ampermetreyi sürmen gerekir.zira ben öyle yaptım.

altay74

17 Mart 2007, 11:04:37  

quote:

Orjinalden alıntı: POLAT37

arkadaşlar bana bu konuda yardım edebilecek bilgisi olan herkezi bekliyorum saygılarımla

polat37 arkadaşım adamın devlet sırrı gibi sakladığı birşey yok,çünkü kendiside bilmiyor neden döndüğünü :))) çubuk işi hikaye,ve şakül denilen zımpırtıda hikaye..mesela zamanında bir tanıdıkla çok güvendiği şakülün palavradan ibaret olduğunu söylemiştim,inanmadı bana,,neyse denemeye gittik,metalin üstünde çok tuttuğu zaman dönmeye başlamıştı mübarek şakül :)),,ama metalin üstünde basit bir ağaçtan düzenenek yapıp sabitledim,şakülde en uzak bir hareketlenme kalmamıştı,şakülü uzun zaman elinde tuttuğun zaman haliyle elin titremeye başlıyor bu yüzden dönüyor..bir keresindede bir yerde çubukları olan ihtiyar bir vatandaşla tanışmıştık,ihtiyar ağzına gümüş alırsa gümüş paraya,,altın alırsa altın paraya,boş plastik kutuyu ağzına alırsada boşluk buluyordu :)) ve bu kadarda değil,kimin çakmağını ağzına alırsa çakmağın sahibini bile çubuklarla bulduğunu iddaa ediyordu. :))) çubukların bir işe yaramıyacağını çünkü hiç bir mantıksal dayanağı olmadığını söylediğimde bana kızmıştı,ömrünü abuk sabuk iki çubuk ardında tüketmişti,fazla iddalaşmadım kalbini kırmak istemedim..neyse yerlere yattım o gün gülmekten,,benim için eğlenceli fakat boş bir gündü..

altay74

17 Mart 2007, 11:33:47  

arkadaşlar aşağıda dünyanın sayılı dedektörlerinin test sonuçlarının olduğu adresi yazıyorum..dün bitirdiğim delta pulseyi denemeye araziye gittim,küçük salça tenekesini kum altında 65-70 cm den algılıyordu,çok büyük objeleride havadan 170 cm civarı,tabii 27 cm çapındaki başlıkla..birde 70 cm2 lik kare başlık yapmıştım oda bu değerleri yaklaşık yüzde yirmi arttırdı..sonuçlar beni çokta memnun etmemişti, taki test sonuçlarını okuyuncaya kadar,,evet bazı kişilerin beğenmediği deltapulse dedektörü dünyanın sayılı dedektörlerini çoğunu geçmişti,hemde bu kadar düşük maliyetle. .yalnız deneme yaparken özellikle büyük başlıkla,yüzeyi çok yavaş tarayın devrenin derindeki metale tepkisi geç oluyor,es geçebilirsiniz....şu an devreyi geliştirmek için yapmayı planladığım,üç dört adım var bunlar
1. alıcı kısma sadece alıcı bobini tasarlayıp iki bobinli yapmak.
2..verici bobini daha kuvvetli sürmek.
3..ilk op-ampa seri bir op-amp daha bağlayıp kazancı arttırmak.
bu yapmayı düşündüklerimi yapan varsa sonuçları yazarsa sevinirim..

test linki http://metaldetection.net/english/Metal_detector-tests.htm

elbombacı

17 Mart 2007, 17:27:03  

quote:

Orjinalden alıntı: kemal1982

slm arkadaşlar
ben delta pulse yapıyorum fakat karaköyde ve yazıcı oglunda
milkro ampermetre bulamadım. biyerlede satıldıgını bilen arkadaşlar varsa söylemelerini rica ediyorum..

Hocam senle de hiç karşılaşamadık okulda ya. Denk gelemiyoruz hiç. Aslında bi yemek arasında görüşüp konuşabiliriz diye düşünüyorum.

Karaköy pasajında Elmadağ elektronikte bu parça var ben oradan alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbombaci -- 17 Mart 2007; 17:33:35 >

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
qlun
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2007, 17:31:31  

Arkadaşım
mikro amper metreyi karaköy pasajı elmadağ elektronikte görmüştüm 2. katta koridorun sonunda

saygılar
elbombacı

17 Mart 2007, 17:34:53  

quote:

Orjinalden alıntı: qlun

Arkadaşım
mikro amper metreyi karaköy pasajı elmadağ elektronikte görmüştüm 2. katta koridorun sonunda

saygılar

Aynı zamanlarda yazmışız

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
qlun
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2007, 17:38:58  

ewet tesadüf
kemal1982

17 Mart 2007, 17:58:58  

yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar

ahmet kardeş dedigin gibi ben sizin ders programına bakar yemek arasında falan bulmaya çalışırım
selçuk hocayla görüştüm delta pulseyi kabul etti
baskı devresinide ütüyle yapmaya çalışcam daha iyi yöntem bilenler varsa yazarsalar sevinirim
herkeze başarılar

ahmetyakup

17 Mart 2007, 23:53:24  

Merhaba Arkadaşlar
uzun süredir forumunuzu takip ediyorum.amatör olarak elektronik ile uğraşıyorum. Devre hazırlama, PCB hazırlama konularında bir yerlere geldiğimi düşünüyorum.ancak elektronik temel bilgisi yönünden zayıfım. İnternette bulunabilecek devrelariş kolaylıkla hazırlayıp, yapabiliyorum ancak çalışmadığı zaman çoğunlukla işin içinden çıkamıyorum.sniffer xr71 devresini hazırladım. aşağıda fotografları da var oldukçada dikkatli çalıştığıma inanıyorum.Ancak bir problem var. Devre bobin yakınında metal yokken ötüyor ses veriyor metal yanına gelince susuyor. Bir yerlerde birşeyleri ters yapmış olabilirmiyim bu problem neden olabilir bir bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.LF357 J opm kullandım. Devrenin neresinde problem olabirlir.Saygılarımla şimdiden herkese teşekkürler.

Ekteki dosya (2)

Ay
ahmetyakup

17 Mart 2007, 23:59:05  

Fotograflar biraz bulanık olmuş bunlar birazdaha net....

Ekteki dosya (2)

Ay
ismail surek

18 Mart 2007, 12:39:28  

AHMET YAKUP KARDEŞ ELİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM
DEVRENİN TERS ÇALIŞMASI NORMAL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 18 Mart 2007; 0:39:55 >

electronic bash hack'im
elbombacı

18 Mart 2007, 9:30:19  

Merhaba

Devrenin ters çalışma sorunu birçok sebepten kaynaklanabilir. LF357J kullanmanız sorun çıkarmaz.
-4538 lerin çıkışındaki sinyallerin çıkış zamanlamaları doğru mu? (Buradan bakabilirsiniz)
-4066 entegrelerinin kontrol uçlarına 4538 lerin gelmesi gereken uçları geliyor mu?
-Opampların kazanç dirençlerinin değerleri ve kazanç direncine bağlı diyotlar doğru mu?

Buraları kontrol etelisiniz. Buralar eğer tamamsa sorun şemanın şu bölgesinde :

Bu tarz sorunlar biraz kıldır, uğraştırır adamı. Kolay gelsin.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
ahmetyakup

18 Mart 2007, 9:31:36  

İsmail bey devrenin bu şekilde çalışması sorun değilmi. Arazide aramaya çıktınız sürekli ötüyor. Bunu ters çevirmenin yolu nedir. daha önce Delta Pulse yapmaya çalıştım o makina metal bobine yaklaştığında ses veriyordu. Bu terslik giderilemez mi.
Teşekkürler...

Ay
elbombacı

18 Mart 2007, 9:37:09  

Devrenin ters çalışması tabiikide bir sorun. İsmail arkadaşım yanlışlıkla yazmıştır. Siz dediğim noktaları bi kontrol edin.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
ahmetyakup

18 Mart 2007, 9:44:54  

Devreyi hazırlarken sniffer xr nin bc 184 ve bc 214 transistörlerinin kullanıldığı bir başka cizimide elime geçmişti. Burada d1,d2 d10 bat85 kullanılmıştı vende transistörlei BC547,546ve557 kullandım ancak diyotları bat85 kullandım. d34001 yerinede 4148 kulladım. Ayrıca elbombacı kardeş kontrol ucu tediğiniz yerler +E -E nokltalarımı.Ayrıca elimde 500uA gösterge var 100uA bulamadım bunu bu devreye neşekilde bir ön kuvvetlendirici gibi birşey ile adapta etme şansımız varmı.
teşekkürler

Ay
elbombacı

18 Mart 2007, 9:48:43  

1-) 100uA göstergenin bağlandığı noktadaki sinyali bir opampla beş kat kuvvetlendirmelisiniz.

2-) Oradaki direnci 5 kat arttırmalısınız. (Fakat bu devenizde belki birtakım bozuk çalışmalara sebep olabilir denemek lazım)

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
ahmetyakup

18 Mart 2007, 13:08:49  

Devreyi hazırlarken sniffer xr nin bc 184 ve bc 214 transistörlerinin kullanıldığı bir başka cizimide elime geçmişti. Burada d1,d2 d10 bat85 kullanılmıştı vende transistörlei BC547,546ve557 kullandım ancak diyotları bat85 kullandım. d34001 yerinede 4148 kulladım.

Elbombacı arkadaşım söylediğin kontrolleri yaptım. sonuç değişmedi. başka bir fikrin varmı sorun hala devam ediyor

Ay
siberci7

18 Mart 2007, 21:46:34  

ahmet yakup arkadaşım. güzel pcb. tebrikler. d34001 diot bendeki şemada yok.göremedim.d3 4148 zaten. ama d74001 var.. 4001 ve 4148 farklı diyotlar. 4001, 1N4001 in kısaltılmışıdır. 4001 basit bir diyottur. yerine 4007 kullanabilirsin. ama 4148 kullanamazsın.. bende mühendisliğinden pek anlamam elektroniğin. sana bu kadar yardımcı olabilirim.. kolay gelsin

ismail surek

19 Mart 2007, 9:55:38  

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetyakup

İsmail bey devrenin bu şekilde çalışması sorun değilmi. Arazide aramaya çıktınız sürekli ötüyor. Bunu ters çevirmenin yolu nedir. daha önce Delta Pulse yapmaya çalıştım o makina metal bobine yaklaştığında ses veriyordu. Bu terslik giderilemez mi.
Teşekkürler...

daha önce delta pulse ı yapan bir arkadaşta devresinin ters çalıştığından bahsetmişti elbombacının söylediklerini dikkate al ...
ses çıkış frekansının olduğu yere hassas bir frekansmetre ekle çünki tabiatta bazı sesler insan kulağı tarafından hissedilmez anlık bir değişim olduğunda sesi belkide fark edemezsin ama frekans metrede en ufak bir değişim yakaladığında devre ikaz verecek şekilde dizayn edebilirsin...bu sayede derinlik artar
birde
bc 184 ve bc214 transistörleri genelde dedektör devrelerinde kullanılır bunun nedeni çalışma frekansının yüksek olması ve en önemlisi düşük gürültüde olaması piyasada bc214 bulmakta zor ama yinede bulunuyor....
başarılı çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 19 Mart 2007; 10:00:56 >

electronic bash hack'im
altay74

19 Mart 2007, 11:58:02  

quote:

Orjinalden alıntı: siberci7

ahmet yakup arkadaşım. güzel pcb. tebrikler. d34001 diot bendeki şemada yok.göremedim.d3 4148 zaten. ama d74001 var.. 4001 ve 4148 farklı diyotlar. 4001, 1N4001 in kısaltılmışıdır. 4001 basit bir diyottur. yerine 4007 kullanabilirsin. ama 4148 kullanamazsın.. bende mühendisliğinden pek anlamam elektroniğin. sana bu kadar yardımcı olabilirim.. kolay gelsin

4001 diyodu orda sadece devreyi ters gerilimden korusun diye konulmuş,eğer artı eksiyi karıştırmam diyorsanız koymayın,ama bence kesinlikle koyun,elektronik hata affetmez

elbombacı

19 Mart 2007, 24:38:36  

Malesef ismail arkadaşım bu dediğin PI dedektörlerde hiç işe yaramaz. BFO dedektörlerde frekans kaymasını görmek amaçlı kullanılabilir ama PI dedektörlerde bi anlam ifade etmez. Zaten o sesin frekansı dedektörü hiç yerinden kımıldatmasan bile kendiliğinden değişiyor ve br müddet sonra dedektör kendini yeni ortama kalibre ediyor (deltapulse için yazıyorum). Bu yüzden PI dedektörlerde ses çıkış frekansının değişmesiyle işimiz yok bizim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbombaci -- 19 Mart 2007; 12:39:02 >

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
altay74

19 Mart 2007, 15:45:44  

quote:

Orjinalden alıntı: ismail surek

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetyakup

Teşekkürler...

daha önce delta pulse ı yapan bir arkadaşta devresinin ters çalıştığından bahsetmişti elbombacının söylediklerini dikkate al ...
ses çıkış frekansının olduğu yere hassas bir frekansmetre ekle çünki tabiatta bazı sesler insan kulağı tarafından hissedilmez anlık bir değişim olduğunda sesi belkide fark edemezsin ama frekans metrede en ufak bir değişim yakaladığında devre ikaz verecek şekilde dizayn edebilirsin...bu sayede derinlik artar
birde
bc 184 ve bc214 transistörleri genelde dedektör devrelerinde kullanılır bunun nedeni çalışma frekansının yüksek olması ve en önemlisi düşük gürültüde olaması piyasada bc214 bulmakta zor ama yinede bulunuyor....
başarılı çalışmalar

ismail arkadaş bu şekilde derinlik artmaz,frekansmetre değil osilaskop bağlasan gene olmaz,osilaskopta belki dalga şekillerine göre hassas bir yorum yapabilirsin,tabii devrenin kaale alamadığı darbeleri,onuda ses çıkışına değil ilk preanfinin çıkışına bağlarsın..ahmet yakup arkadaş devrenin ters çalışması muhtemelen 4066 ların herhangi bir sebebten çalışmıyor yada sağlıklı çalışmıyor,bu sebeb herşey olabilir,kısa devre,yalnış irtibat,ters takılmış eleman vb.bunuda burda değil, devre ile kendi aranda bulman gerekir.iş başa düşüyor yani,aynı sorun hammerhead ta başıma gelmişti,,bir hatamdan dolayı 74hc221 leri bozmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 19 Mart 2007; 15:47:31 >

altay74

19 Mart 2007, 17:50:52  

ahmet abi dilini ve parmaklarını yormana değmez,kimse bu devreler çalışmıyor demesin,dersede bari çalıştıramadım desin..yapmak isteyen bence boardları yapmaya uğraşmasın,hata yapma ihtimaline karşın vede çizmekti çıkarmaydı delmeydi vs. ye hiç gerek yok.en azından benim için öyleydi, ucuz ve kaliteli hazır yapılmış boardu master hunter den sipariş geçin,olsun bitsin...

bu aşağıdaki yapmayı düşündüklerimden yapmayı deneyen varmı..

1. alıcı kısma sadece alıcı bobini tasarlayıp iki bobinli yapmak.
2..verici bobini daha kuvvetli sürmek.
3..ilk op-ampa seri bir op-amp daha bağlayıp kazancı arttırmak.

elbombacı

19 Mart 2007, 21:38:18  

Arkadaşlar bu tarz kişiler forumu karalama amaçlı yazılar yazdıklarında lütfen bu kişilerle muhattap olmayalım. O kişiler orada klavyelerini eskitsin dursunlar... Her mesajın sağ üst tarafında şikayet butonumuz var. Oraya bir tık olay tamam. Görevli arkadaşar gereğini yapacaklardır.
Herksese çalışmalarında başarılar.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
ismail surek

20 Mart 2007, 1:44:37  

yaw kardeşim niye olmasın deneyen var mı _?_?_?
ses gürültüsünün değişimlerini ölçmek amaçlı diyorum....
şimdi arkadaşın makineside hazır ters çalışıyor yaklaştıkça sesi yavaş yavaş kesiyor bu yavaşlamanın ilk bir başlangıcı var ama hissesdilmez kulakla ve ilk başlangıç en derin mesafede olur...
olmayacaksada nedenini bilelim
ben ortaya bir teori sunduysam buyrun mantıklı bir şekilde çürütün....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 20 Mart 2007; 1:44:53 >

electronic bash hack'im
elbombacı

20 Mart 2007, 6:31:24  

İsmail arkadaşım bence 19 Mart 2007; 12:38:36 tarihli mesajımı sanırım görmedin. Bir gözat istersen.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
altay74

20 Mart 2007, 14:23:25  

elbombacı arkadaşım,şu deltapulsenin videolarını bir daha koyarmısın,benim bilgisayar bozuk dosya diyor açmıyor.bi bakayım adamlar ne yapmış belki başka bir fikir sahibi daha olurum yaww

altay74

20 Mart 2007, 14:44:31  

kafaya takacak bir şey yok durmaz,açık şemaya göre takacaksın o kadar basit

altay74

20 Mart 2007, 15:24:06  

quote:

Orjinalden alıntı: durmaz

mrb altay74 VD3 VE VD4 de takıldım.

durmaz iki diyotta aynı hatta paralel olduğu için dikkate alınacak bir durum yok,birini ötekine göre ters tak yeter

altay74

20 Mart 2007, 15:36:16  

durmaz son olarak vd 12 ile vd 13 pcb de ters,seninkinde de ters,sen şemaya göre tak...bayağı fark ediyor,devre daha sağlıklı çalışıyor deltapulse yapanların dikkatine sunulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 20 Mart 2007; 17:03:32 >

durmaz

20 Mart 2007, 17:03:21  

evet VD12 VE VD13 diyotların şemadaki isimleri değişmiş yönleri doğru ikiside aynı diyot olduğu için sorun yok .
teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 20 Mart 2007; 17:09:40 >

altay74

20 Mart 2007, 17:06:53  

quote:

Orjinalden alıntı: durmaz

evet VD12 VE VD13 diyotların şemadaki yönleri doğruda isimleri değişmiş ikiside aynı diyot olduğu için sorun yok.
teşekkürler.

hayır yönleri yanlış,,bir diyodun katodu 56 k ya ,diğer diyodun anadu 5,6 k ya gidecek

durmaz

20 Mart 2007, 17:18:43  

mrb altay74 msn niz varmı

hakandurmaz74@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 21 Mart 2007; 11:03:52 >

elbombacı

22 Mart 2007, 8:22:42  

quote:

Orjinalden alıntı: altay74

elbombacı arkadaşım,şu deltapulsenin videolarını bir daha koyarmısın,benim bilgisayar bozuk dosya diyor açmıyor.bi bakayım adamlar ne yapmış belki başka bir fikir sahibi daha olurum yaww

http://www.savefile.com/files/549058

http://www.savefile.com/files/549079

Dosyalar mp4 formatında. Bsplayer ile açmalısınız. Bende sorun yok.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
Sayfa:   <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Cevap: Delta Pulse Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
1 Bilgisayar'da 30 Kullanıcı
Dojop Teknoloji standında N-Computing ürünleri hakkında bilgi alıyoruz!
Monster 18.4'' GTX280M SLI
Mobil ortamda GTX280M SLI ekran kartıyla performansın zirvesinde!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız