Şimdi Ara

5800 Kulaklık önerisi...? (CX-200 , EP-630)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malum bizim telefonun orjinal kulaklığı pek verimsiz. Yeni bir kulaklık almayı düşünüyorum Sennheiser CX-200 ile Creative EP-630 arasında kaldım. Şimdi bir iki sorum olacak, tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

1. Orjinal kulaklıktan sonra "aman aman" fark edermi?
    2. EP-630 için "Çok yüksek bass veriyor baş şişiriyor" diyorlar. Ben pc'de, arabada bass severim ama çok yüksek, baş ağrıtıcı düzeydeyse istemem.

Diğer topiclerde kafam allak bullak oldu sadece 5800 için yorum istiyorum, orjinal kulaklığa göre artısı eksisi nedir kardeşler..

• Ep 630 kullandım. Orjinal kulaklık ile arasında bence baya büyük bi fark var. Orjinal kulaklıkta bass diye bişey yok zaten. Ses de baya az. Dışarıdan gelen bütün sesleri duyarsın. Ama Ep630'da böyle sorunlar yok.

Cx200 hakkında bi fikrim yok.
  • Ben cx500 ile kullanıyorum, dünyalar kadar fark var diyebilirim.
  • iRiver mp3 playerım vardı yanında Sennheiser kulaklık ile geliyor. (Sanırım..DH'de öyle okumuştum) 5800 ile mükemmel uyuşuyordu, kırıldı orjinal kulaklığa kaldık. Hem dışarıdan birsürü ses alıyor, hem gevşek kulağımdan çıkıyor. Bass denen birşey yok.

Şuanda tek endişem baş ağrıtması ve tiz yoksunluğu. Sizler bu sorunları yaşıyormusunuz? Tiz abartıldığı derecede yok oluyormu? Bass abartıldığı derecede kafa şişiriyormu? Bass'ı zaten dediğim gibi arabada, evde. vs. severek dinlerim ama kulaklıkta ne derecedir bilemediğim için size soruyorum. Yeşekkür ederim.

Not: Dinleyiş tarzım Hiphop, arada sırada çok nadiren slow parça...
  • Biri siyah biri de beyaz 2 adet EP630 sahibi idim. Onlardan önce CX300 kullanmıştım.

Bassları baş ağrıtıyor diyenleri bilemem ama sonuçta bu kulaklığı hakedebilecek müzik çalan cihazların hemen hepsinde ekolayzır denen bir şey var. Bas çok gelirse kısarsın olur biter ( Ben sonda dinliyorum ). Fazla mal göz çıkarmaz misali. Az olmasın da fazla olsun, fazla olunca bir şekilde kısarsın. Ama az olunca EQ dan açmaya kalkarsan sesler patlama yapar olay bu.

CX200 kullanmadım ama açıkçası EP630 gayet iyi gidiyor diyebilirim. Bir süre önce de Mymemory den sipariş ettiğim CX300-II Eko kulaklığım geldi. İlk başta dedim noluyor falan ama sonra ses açıldı CX300 deki gibi. Yani şu anda onu da önerebilirim yurt dışından getirmeyi planlıyorsan.

Forumda gene MDR EX082 ilgili yorumlar vardı. Pek itimat etme, 5800 da seviyesi çok az. Yani belki bir MP3 çalarda iyi olabilir ama 5800 da ses pek yüksek değil ex082 ile. He ama kaliteli ( yani ses kaliteli çıkıyor. Basslar doygun. Ama ses düşük işte. ) bunu esgeçmeyelim, kimileri de daha düşük sesi sever.

Orijinal kulaklığa göre karşılaştırmaya gelirsek. Açıkçası bir EP630 bir CX200-II bir CX300 ya da CX300-II yanında orijinal kulaklık ancak çöp olarak değerlendirilebilinir.

EP630 da ve CX serisindeki kanal tipi kulaklıklarda. Kulaklığı takıp müzik dinlemsen bile dışarıdan gelen ses baya azalıyor. Müzik dinlerken ise; dışarıdan gelen hiçbir sesi duymazsın. ( Aşırı durumlar hariç tabiki. Yani sonuçta kafatası sert bir yapıya sahip ve sesi iletir. Yani hava atmak için gazına yüklenilen bir ferrarinin varlığını malesef farketmek zorundasınız. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 21 Nisan 2010; 13:19:20 >

• 5800 içinden çıkan kulak içi kulaklıklardan bir farkları varmı bunların?
    ona göre alıcam bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buFF00n

5800 içinden çıkan kulak içi kulaklıklardan bir farkları varmı bunların?
    ona göre alıcam bende.

Onları denemedim ama N86 ile gelen kulaklıktan daha iyi değildir büyük ihtimalle. Bu bakımdan en büyük fark ses seviyesinde yaşanır. EP630 dahi o kulaklığa göre bariz bir ses seviyesi farkı oluşturur. Bunun dışında sesler daha net ve anlaşılır olur. O kulaklıkta bas var ama ses senki boğuk gibi. Yani tizlerde ve midlerde pek iyi değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ep-630 aldım bugün çok memnun kaldım. İsteyen arkadaşlara öneririm daha Burn-in olmadığı halde orj. kulaklık ile bariz fark oluşturdu.

En önemlisi ise bence, dışardaki sesi kulağıma, kulağımdaki sesi de dışarı vermemesi. Bass kesinlikle baş ağrıtıcı düzeyde değil çok memnun kaldım. (5800 ile kullanıyorum)
  • Beyler ben de yeni konu açmadan burdan sorayım dedim.
    Şu anda forumdaki neredeyse herkes güzel ses veren, kaliteli bir kulaklık arıyor bu yüzden benim için işler daha da zorlaşıyor. Biliyorum biraz kafanız karıştı...
    Ben kulağa rahat oturan, sanki kulaklık takılı değilmiş gibi hissettiren bir kulaklık arıyorum. Evet kalite de önemli fakat tamamen önceliğim rahatlık.
    Kutudan çıkan beyaz kulaklığın ucundaki şey beni çok rahatsız ediyor, o yüzden kullanamıyorum. Ve bana göre iyi ve kaliteli de ses veriyor.
    Fakat dediğim gibi rahatsız edici, kulak-içi kulaklıkların hepsi mi böyle ?
    Eğer öyleyse kullanamayacağım demektir. En küçük ucu takmama rağmen bile rahatsız oluyorum.
    Bana önerebileceğiniz rahat kulaklıklar var mı?Ya da direk şu kafanın üstünden takılanlardan, headset deniyor galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli Psikolog

Beyler ben de yeni konu açmadan burdan sorayım dedim.
    Şu anda forumdaki neredeyse herkes güzel ses veren, kaliteli bir kulaklık arıyor bu yüzden benim için işler daha da zorlaşıyor. Biliyorum biraz kafanız karıştı...
    Ben kulağa rahat oturan, sanki kulaklık takılı değilmiş gibi hissettiren bir kulaklık arıyorum. Evet kalite de önemli fakat tamamen önceliğim rahatlık.
    Kutudan çıkan beyaz kulaklığın ucundaki şey beni çok rahatsız ediyor, o yüzden kullanamıyorum. Ve bana göre iyi ve kaliteli de ses veriyor.
    Eğer öyleyse kullanamayacağım demektir. En küçük ucu takmama rağmen bile rahatsız oluyorum.
    Bana önerebileceğiniz rahat kulaklıklar var mı?Ya da direk şu kafanın üstünden takılanlardan, headset deniyor galiba?

kardeş sanırım tam senin istediğin gibi birşey biliyorum. --SONY MDR-AS20J KULAKLIK--
    geçen ay bi arkadaşım almıştı ve çok memnun kalmıştı. ne içerden dışarıya nede dışardan içeriye ses alışverişi olmuyormuş. bende ondan almayı düşünüyorum. tavsiye ederim.

• quote:

quote:

kardeş sanırım tam senin istediğin gibi birşey biliyorum. --SONY MDR-AS20J KULAKLIK--
    geçen ay bi arkadaşım almıştı ve çok memnun kalmıştı. ne içerden dışarıya nede dışardan içeriye ses alışverişi olmuyormuş. bende ondan almayı düşünüyorum. tavsiye ederim.

Dediğin modele bakacağım fakat özelliğini "ne içerden dışarıya nede dışardan içeriye ses alışverişi olmuyormuş" diye belirtmen beni yanlış anladığını düşünmeme sebep oldu.
    Ben öyle bir model değil, kulağımda hisetmediğim bir kulaklık istiyorum, yani rahatlık derken kulağa batmasın, kaşındırmasın anlamında.

• quote:

Öncelikle kanal tipi kulaklıkların genel yapısı aynıdır. Ama pek tabi kaliteden kaliteye kulakta durması değişiyor. HPM70 ten aşağısını kullanmadım bu tip kulaklıklarda. Hepsi rahat oturdu kulağıma. Dediğim gibi Nokia nın yeni gelen kulaklığını denemedim. Ama N86 nın ki benim de kulağımda sanki basınç varmış gibi his uyandırdı. Kanal tipi kulaklıklar herkese olmayabiliyor.

Ayrıca ekleme yapayım. Kanal tipi kulaklıklar normal kulaklıklara göre daha derine dış kulak yoluna girer. O yüzden paylaşım yapmanız sağlıklı değildir. Silikon değiştirmeniz ya da yıkamanız önerilir.

Mümkünse bir yerde deneyin bu ürünleri. EP630 genel bir kanı sağlayabilir kulağınız için kanal tipi kulaklıklara karşı.

Kanal tipi uymuyor ise böyle bir şey daha uygun kaçacaktır.

http://www.hepsiburada.com/creative-ep-570-kulaklik/ProductDetails.aspx?productId=bd850841&categoryId=520

Sanırım yeterli gelecektir.

Ama unutma. En iyi baslar kanal tiplerinde alınır genelde.

• quote:

quote:

quote:

Dediğin modele bakacağım fakat özelliğini "ne içerden dışarıya nede dışardan içeriye ses alışverişi olmuyormuş" diye belirtmen beni yanlış anladığını düşünmeme sebep oldu.
    Ben öyle bir model değil, kulağımda hisetmediğim bir kulaklık istiyorum, yani rahatlık derken kulağa batmasın, kaşındırmasın anlamında.

kulaklığa bakarsan zaten kulak içi olmadığını göreceksin. ve rahatsız edecek bir şeyin olacağını hiç sanmıyorum ama almadan önce takıp denemekte fayda var

• Arkadaslar beni yanlis anlamayin da SONY MDR-AS20J tarzi kulakliklar, yani kulak ici olmayanlar kaba kacmiyor mu disarida kullanmak icin? evde, mekanda neyse de disarida bence kaba... Tabi bu benim dusuncem sizin dusunceleriniz farkli olabilir.

Bana abes gozukuyor :)

Ben de kulaklik ariyorum su an E72 kullaniyorum ve Ipod Touch da almayi dusunuyorum. Bu cihazlar ile 100 TL'nin altinda hangi kulakligi almami onerirsiniz?

Kulak ici demisken, ufacik olanlar var kulaktaki delikten iceri dogru gidiyor :D onlardan nefret ediyorum :D biri ne dinliyorsun bakayim dese nasil verecegim? kulaginin icine sokup pisletecek :)

EP-630'un yorumlarini okudum hepsiburada.com'da herkes cok begenmis. Bahsettigim gibi ufak olanlardan degil galiba bu. Kanala girmesin de :) ne onerirsiniz bana?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORATAKAR -- 21 Nisan 2010; 23:19:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noneik

Arkadaslar beni yanlis anlamayin da SONY MDR-AS20J tarzi kulakliklar, yani kulak ici olmayanlar kaba kacmiyor mu disarida kullanmak icin? evde, mekanda neyse de disarida bence kaba... Tabi bu benim dusuncem sizin dusunceleriniz farkli olabilir.

Bana abes gozukuyor :)

Ben de kulaklik ariyorum su an E72 kullaniyorum ve Ipod Touch da almayi dusunuyorum. Bu cihazlar ile 100 TL'nin altinda hangi kulakligi almami onerirsiniz?

Kulak ici demisken, ufacik olanlar var kulaktaki delikten iceri dogru gidiyor :D onlardan nefret ediyorum :D biri ne dinliyorsun bakayim dese nasil verecegim? kulaginin icine sokup pisletecek :)

EP-630'un yorumlarini okudum hepsiburada.com'da herkes cok begenmis. Bahsettigim gibi ufak olanlardan degil galiba bu. Kanala girmesin de :) ne onerirsiniz bana?

EP630 tabiki çok güzel. Ama bu da kulak içine girer. He büyük başlığını takarsın. Kulak deliğin çok geniş değil ise sıkışır kalır. Ama o da pek konforlu olmaz.

MyMemory.co.uk diye bir site var. Oradan CX300-II Eco modelini almanı öneririm. 20 sterlin yani 45 lira yapıyor. TR deki fiyatı ise 120 lira civarı yani garantili diye %60-70 fazla vereceğine iki tane kulaklık al daha iyi. Hep paran da artar. TR deki garanti muamelelerini düşününce en iyisi böyle yapmak.

İlla TR den diyorsanız ancak EP630 olabilir. O da 50TL altı bir fiyata bakın derim.

• ben de bugün cx-200 aldım ve inanılmaz memnun kaldım. telefonun kulaklığını sadece ilk aldığımda denedim o kadar bi daha da elimi sürmedim. bugüne kadar phillips kulaklığım vardı ondan da memnundum ama bozulunca gittim cx-200 aldım ve farkı anladım. süper bi kulaklık kesinlikle tavsiye ederim. eğer istanbulda oturuyosan doğubankta alt katta 45 liraya bulabilirsin.
  • 29tl ye gitti gidiyordan ep-630 orjinal alabilirsiniz ben bugün sipariş ettim gelince fikirlerimi paylaşırım.
  • beyler kafami karistirmayin :) en fazla 100 lira civarinda bir kulaklik alabilirim ama bir kere alabilirim, memnun kalmazsam bir adaha alamam :)

memnun kalmak derken de profesyonel degilim, ogrenciyim, garibanim :D telefonda ve ipod touch'da muzik dinlemek icin almayi dusunuyorum.

Sennheiser mi Creative mi?

ikisini de cok oven var ne yapmaliyim :)
  • Bende şunu belirtmek istiyorum alıcak olan arkadaşlara. Normal kulaklıkları düşünürsek kaliteli bir kulaklık gerçekten bass ve tiz açısından çok farkediyor lakin konu kulakiçi olduğu zaman dünyalar kadar para harcamayın bence. Ortalama bir kulakiçi kulaklık size yetecektir bide bozulma temassızlık gibi şeyler cok sık oluyor paranıza yazık olmasın. Bende sennheiser'ın normal bi kualklğı var suan modelini hatırlamıyorm. Kardeşimde 10 tl ye pirhana kulak içi kulaklık almış. Emin olun bas ve tiz olarak çok çok yakınlar. Kulakiçi olunca bas ve tiz çok çok artıyor. Yukarıdada bi arkadaşın dediği gibi bence max 50 verilmeli. Çok paraya alınacak bi kulakiçi kulaklık çok çok fark yaratmaz. İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Visam Lord -- 21 Nisan 2010; 21:57:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Visam Lord

Bende şunu belirtmek istiyorum alıcak olan arkadaşlara. Normal kulaklıkları düşünürsek kaliteli bir kulaklık gerçekten bass ve tiz açısından çok farkediyor lakin konu kulakiçi olduğu zaman dünyalar kadar para harcamayın bence. Ortalama bir kulakiçi kulaklık size yetecektir bide bozulma temassızlık gibi şeyler cok sık oluyor paranıza yazık olmasın. Bende sennheiser'ın normal bi kualklğı var suan modelini hatırlamıyorm. Kardeşimde 10 tl ye pirhana kulak içi kulaklık almış. Emin olun bas ve tiz olarak çok çok yakınlar. Kulakiçi olunca bas ve tiz çok çok artıyor. Yukarıdada bi arkadaşın dediği gibi bence max 50 verilmeli. Çok paraya alınacak bi kulakiçi kulaklık çok çok fark yaratmaz. İyi forumlar...

hadi bana yardim edin o zaman :) haklisin ve ben de zengin degilim sonucta. Ogrenciyim kartima guveniyorum :)

amator anlamda cok sey farketmeyecekse onerilerinizi bekliyorum :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.