Şimdi Ara

Ati pazar payını arttırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yılın ikinci çeyreği herkesin beklediği gibi Nvidia için kötü geçerken Ati ve Intel için oldukça verimli geçti. Son altı çeyrek yılın en yakın seviyesine kadar indi.

    Grafik piyasasında 2003'ün Nisan başı Haziran sonu arasında tam tamına dünyada 48,9 Milyon grafik işlemcisi satıldı. Bu toplam satış oranı bir önceki çeyreğe göre % 5 az iken bir sene önceki aynı döneme göre % 16 fazla.

    Pazar payları ise şöyle dağıltı. Nvidia toplam pazarın sadece % 27'sini alırken Ati % 21'ine Intel ise % 32'sini aldı. Geçen çeyreğe göre Ati % 1,6, Intel % 5 büyürken, Nvidia'nın pazar payı satış oranı % 4,5 azaldı.

    Entegre olmayan pazarda ise toplam pazar % 9 azalırken Nvidia hala açık ara lider. Kısaca masa üstü harici ekran kartı pazarı diyebileceğimiz burda % 54 Nvidia'nın iken Ati % 37 ile ikinci. Bu pazarda da Nvidia % 3 kaybetti, Ati % 2 kazandı. Bu pazar geçen çeyreğe göre

    Toplam masa üstü için satılan grafik işlemcisi 18 Milyon adet oldu.ve buda geçen çeyreğe göre %10 azalma demek. Notebook pazarı ise %6 büyüyerek 8.8 milyon adet satış rakamına ulaştı.

    Bu notebook piyasası her zaman ki gibi Ati'nin kalesi. Bu kalede geçen dönemde ise dahada güçlenmiş durumda. Öyleki pazar payını % 7 arttırarak % 59 gibi büyük bir rakama ulaşmış durumda. Intel'de tekrar % 8 arttırarak % 16'ya ulaşmış.

    Nvidia ve Via ise pazar paylarını kaybediyorlar. Nvidia % 7'lik bir düşüş ile %11'e, Via % 3'lük bir düşüş ile % 6'ya gerilemiş durumda. Notebooklar için olan harici ekran kartı çözümlerinde ise Ati %68'e sahipken Nvidia %19'dan %9,5'a düşmüş.


    Sayfanın Linki : http://www.theinquirer.net/?article=11054








  • rekabet kaliteyi artırır nvidia nın ense yapma vakti geçmiş demekki..
  • ati'ye helal olsun çıkardığı grafik işlemciler mükemmel.doğal olarak satış rakamlarını artırdı.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by pusu</i>
    <br />rekabet kaliteyi artırır nvidia nın ense yapma vakti geçmiş demekki..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hewm de fiyatı düşürür[bgdnc2]
  • Alma 3Dfx in ahını çıkar aheste aheste...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.