Şimdi Ara

Steve Jobs'a göre HD videolar için Blu-ray'in alternatifi 'Youtube'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Flash'ın ölü bir teknoloji olduğunu dile getirip, geleceğin HTML5'da olduğunu ifade eden Apple'ın kurucusu ve tepe yöneticisi Steve Jobs'dan yeni bir öngörü geldi. Jobs'a göre Blu-ray'in en büyük rakibi Youtube.


    Son dönemde kullanıcılarının elektronik postalara verdiği cevaplar ses getiren Steve Jobs'un Blu-ray konusunda gelen bir maile verdiği cevapta bunlardan biri oldu. Kullanıcıların beklemesine rağmen bilgisayarlarda Blu-ray'e opsiyonel olarak bile yer vermeyen Apple'ın Blu-ray'e destek vermek gibi bir planı olup olmadığı sorusuna Steve Jobs her zamanki üslubuyla kısa ve net bir cevap vermiş; "Artık Youtube HD medyaları destekliyor.". Anlaşılan Steve Jobs'a göre HD videoları paylaşmak için Youtube'u kullanmak, fiziksel diskleri kullanmaktan çok daha mantıklı.


    2005 yılında Blu-ray Disk Birliğine giren ve kurumun yönetici takımı içersinde yer alan Apple, 5 senedir Blu-ray çözümlerini bilgisayarlarında hiçbir şekilde yer vermiyor.











  • Sadece video düşünüldüğünde belki haklı olabilir ama youtube'a gelene kadar bir sürü kriter var. Öncelikle youtube üzerinden sanırım lisanslı yayın hakkı gerekiyor ve öde-izle sisteminin kurulması gerekiyor. Diğer türlü veri depolama alanı olarak kullanma gereği ise duruma göre kaçınılmaz olsada, kişisel görüşüm daha önceleri de söylediğim gibi optik depolama çözümlerinin kesinlikle geleceği olmadığı yönündedir. Kaldı ki 22 nm üretim sürecinin başladığı bir dönemdeyiz ve Blueray hala %1 'lik bir pazar payı bile elde edemedi. Durum böyle olunca acaba ar-ge masrafları çıktımı diye düşünmekten kendimi alamıyorum ama kimin umrunda ? Bu güne kadar cd/dvd gibi medyalardan zaten yeterince ekmek ( aslında pasta ) yediler. Buda boğazlarında düğüm olarak kalsın :)
  • Blueray'in alternatifi demiyor ki.. Eleman mailinde HD videolarımızı nerede tutucaz diyor, Steve Youtube'ta tut diyor :)
  • Steve komik cevaplar veriyor. Allah aşkına youtubeda'daki 720p ve 1080p bile blu-ray kadar yüksek bitrate ile verebiliyor mu videoları?

    Steve tutsun videolarını youtube'da, çünkü apple'in hi-def bir kaydedicisi yok zaten, daha nolduğunu bilmiyor olayın.

    Ailemin filmini en yüksek bitrate ve en yüksek kalite ile kayıpsız kaydetmek isterim. Zaten upload hızları malum, youtube'a upload ile büyük vakit geçer HD filmler için.

    Flash ve bluray inadı devam ediyor
  • blu-ray'i sadece lisansız video saklayıcısı olarak mı düşündü acaba? bunun dosyası var, filmi var, ne bileyim oyunu var... en azından blu-ray olarak satılan dolu ürün var. bunları da youtube ile mi çalıştıracaklar? ya soru "blu-ray'in alternatifi nedir?" değil ya da ortada bir sorun var.
  • Gine kendi çıkarları için insanları haksız yönlendirmeleri devam ediyor Steve Jobs'un
  • 2005 yılında Blu-ray Disk Birliğine giren ve kurumun yönetici takımı içersinde yer alan Apple, 5 senedir Blu-ray çözümlerini bilgisayarlarında hiçbir şekilde yer vermiyor.



    Bazen bu tür oluşumlara katılmak, bu oluşumu desteklemek için değilde köstek olmak ileriye yönelik planlarını ilk elden öğrenmek için yapılabiliyor. Bu adamı bir dönemim sahte peygamberleri gibi görmeye başladım. Sektörün dikkatli olması gerek.
  • ipad'de usb bağlantısına ne gerek var, bilgilerini gmail'de tut gibi bir şey..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resler

    2005 yılında Blu-ray Disk Birliğine giren ve kurumun yönetici takımı içersinde yer alan Apple, 5 senedir Blu-ray çözümlerini bilgisayarlarında hiçbir şekilde yer vermiyor.



    Bazen bu tür oluşumlara katılmak, bu oluşumu desteklemek için değilde köstek olmak ileriye yönelik planlarını ilk elden öğrenmek için yapılabiliyor. Bu adamı bir dönemim sahte peygamberleri gibi görmeye başladım. Sektörün dikkatli olması gerek.


    Kesinlikle doğru. Bunun en güzel örneği de sırf Avrupa Birliği'nin "birliğini" bozmak için onlara katılmış olan İngiltere'dir
    İngiltere'nin hiçbir Avrupa Birliği politikasında kıta avrupası ülkeleriyle aynı fikirde olmamasının da temel sebebi budur. Muhtemelen Steve Jobs'ın da temel amacı bu.




  • youtube olarak olmasada blu-ray vb. formatların film olarak bakıldığında (data olarak bakmazsak) bana göre en büyük rakibi mkv ve t.o.rrent tir..

    Büyük bir ihtimalle blu-ray formatı steve için yeterince "magical" değil
  • cihazında USB bağlantısını gereksiz gören bir adamın bu tür sözleri artık kaale alınmamalı... Adam artık yaşlandı galiba.. beyni sulanmış... Saniyede kusursuz 30.000Kbps aktarım yapan bir internet servisi varmıymış birde onu söyleseymiş (B-ray içerik aktarım hızı)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 19 Nisan 2010; 15:26:23 >
  • Hayret, daha forumdan hiç kimse çıkıp da "Adam doğru söylüyor, haklı!" dememiş ...
  • İşin komik kısmını kimse gormemis daha.steve hd video icin youtube kullanin demis bir nevi.peki youtube ne kullaniyor.FLASH
    bu bir celiskimi steve bey
  • Ps3 kullananlar ne yapacak acaba onu merak ediyorum. Oyunları Youtube üzerinden oynarız herhalde.
  • ekmek yoksa pasta yiyin diyenler uzun surede orada kalamamisti apple da bir simariklik sezmedim degil umarim sonlari benzemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF34 -- 19 Nisan 2010; 16:39:04 >
  • Bence www.vimeo.com teknik altyapısı ve kalitesi olarak YOUTUBE'dan daha kaliteli bir sisteme sahip. HD Kalitesini fazlasıya desteklediği gibi kesinlikle videoları taciz edercesine bir reklam politikası yok. Hele eğerki sitenize bir video yerleştirirseniz "SIFIR" reklam oluyor.

    Gelecek bence VİMEO'da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nezihdarcin

    Bence www.vimeo.com teknik altyapısı ve kalitesi olarak YOUTUBE'dan daha kaliteli bir sisteme sahip. HD Kalitesini fazlasıya desteklediği gibi kesinlikle videoları taciz edercesine bir reklam politikası yok. Hele eğerki sitenize bir video yerleştirirseniz "SIFIR" reklam oluyor.

    Gelecek bence VİMEO'da


    Merak etmeyin, onlarda belirli bir süre sonra gerekeni yapacaklardır. Kimse babasının hayrına o kadar masraf yapmaz.
  • şu sent from my iphone ibaresini koymadan da olmuyo ha stiv
  • Yanlış bir cevap olmuş , Youtube medya dosyalarını kayıpsız saklamıyor.
    Ayrıca hiçbirşey belli olmaz belki ileride iflas falan eder , ne olacak sonra o kadar önemli dosya.
    Apple için Youtube HD mantıklı olacaktır çünkü neredeyse tüm cihazlarında Youtube desteği var.
  • Evet Vimeo belki babasının hayrı için reklamsız site yapmıyor, ama bir şekilde google-adsense tarzında mini reklamları sayfa şablonuna alıyor... Eminimki YOUTUBE gibi videoların üzerine METİN Reklamlar almak kadar iğrenç birşey yapmaz... Kesin farklı bir iş ve gelir modeli vardır..

    VIMEO Paralı üyelik yapababilir, buna inanırım ama video üzerine zırt pırt reklam almayacaktır.. Yoksa İZLESENE , VIDIVODO , DAILYMOTION'dan farkı kalmaz.

    quote:


    Merak etmeyin, onlarda belirli bir süre sonra gerekeni yapacaklardır. Kimse babasının hayrına o kadar masraf yapmaz
    .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.