Şimdi Ara

HD ses gerçekten farklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamdaki sistemi almadan önce Philips hts basit bir ev sinema sistemim vardı 5+1. HD görüntünün SD den farkını gözlerimle görünce HD sesinde aynı şekilde fark yaratacağını düşündüğüm için philipsi yamahayla değiştim, japon malı panasonic bd10 blu-ray playerı yok pahasına satıp pioneer aldım ve jamonun kibar, giriş seviyesi detaylarda bir bilene göre nisbeten iyi hop takımını da aldım. Ve yeni sistemle birlikte pekçok kez denedim ancak aşağıda da yazdığım gibi HD sesin nimetlerini fazla anlayamadım. Belki sorun işin acemisi olduğumdan receiver ayarlarında olabilir diye yamaha topicinde başladığım yazılarıma ayrı bir yerde devam etmek, fikir almak, soru sormak, yeni şeyler öğrenmek ve benim gibi düşünen ile düşünmeyenlerin yani "dts hd ma dinlerim başka da birşey dinlemem" diyenlerle "dinlediklerimden hangisi dts hd idi tam anlayamadım" diyenlerin neleri doğru neleri yanlış yaptıklarını çözebilmek...

İLAVE: İmzamdaki sistem daha önce jamos506 takımından oluşuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 24 Haziran 2010; 9:34:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Ben hala DTS HD MA ile Dolby Digital arasında bir fark bulamadım. Daha önce de yazdığım gibi değişik filmlerde az önce de IceAge3 de defalarca dinledim ancak fark yok. Resimdeki ve imzamdaki cihazlar geçerli, sadece çizgi hatalı XF yerine ZV geldi. Cihazlarım ne olursa olsun muhakkak bilinen en iyi ses ile DD arasında bir fark olması gerekmez mi? Sanki bir yerde hata yapıyormuşum, bir ayarda değişiklik yaparsam herşey düzelecek gibi geliyor. O yüzden RX V 765 deki ayarları yazıyorum. Değiştirmem gereken yanlış birşey varsa fikirlerinizi söylerseniz sevinirim...

OPTIONS tuşuyla gelenler: ** Volume Trim: +6.0 db. / Decoder Mode:Auto / Extenden Surround:Auto (bunu kapasam da fark yok)
    ** Signal Info: Audio format:DTS HD MSTR / Channel:3/4/0.1 / Sampling:48 kHz. / Bitrate:---(burada niye değer yok)
    ** Video: In: HDMI 1080p / Out:HDMI 1080p

SETUP tuşuyla gelenler: ***Speaker Setup:Auto ile iki kez yapmıştım.
    ***Sound Setup:1-Dynamic Range:Min/Auto - STD - Max (max yaptım değişen birşey yok)
    2-Lipsync:HDMI Auto:On / Auto Delay:100 ms. / Off Set:0 ms. / Manual Delay: 5 ms.
    ***Function Setup:1-HDMI: Control:off / Standby Through:on / Audio Output:Amp / Resolution:Thrgh
    2-Display: Dimmer:0 / FL Scroll:once / OSD Shift:-5
    3-Volume:Adaptive DRC:off / Max.Volume:+16.5 db. / Init Volume:-69.0 db.
    4-Input Rename:Blu-ray
    5-Zone2
    ***DSP Parameter:Straight (no parameter)
    ***Memory Guard:Off

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

...Sayın tcmb,
    gelen video sinyalinde 7.1 kanal DTS HD MA yazısı olduğuna göre sesi AVR çözüyor demektir, herhalde ön panelde de DTS HD MA yazısı çıkıyordur. Böyle olunca en azından AVR setup'nda sorun olmaması lazım. Ses farkının olmaması ise, kağıt üzerinde iki ses formatı arasında çok fark olmasına rağmen pratikte ne kadar fark var bende çok emin değilim... Bir ara test edip kendi sistemimde fark var mı yazarım.. nedense şimdiye kadar aynı filmi kullanarak böyle bir mukayese yapmadım...
    ekleme... imla

quote:

* Yamahada ekranda DTS HD MA yazıyor. King kong, terminator salvation, changelling, ice age3, fast&furious yanılmıyorsam bunların hepsinde dts hd ve kimisinde dts hd ma seçeneği var. Hepsinde aynı sahneleri defalarca kimisinde etkilenmiyeyim diye gözlerimi, ışığı kapatıp dinledim Jamo s506 lar üst seviye seçim olmayabilir ancak sonuçta aynı cihazda iki farklı seçeneği (ki bu hd sesleri duyabilmek için elimizdeki cihazları değiştirdik) dinlediğimizde birşeyleri ayırdetmemiz lazım. Örneğin kipada satılan Intum lcd ile de seyretsek toshiba sv led ekranda da seyretsek hd yayın ile sd yayın farkını anlayabiliriz. O kadar hd, kayıpsız ses, alırsan hd sesleri çözen receiver al, blu-ray izle vs.vs. dendiğine göre dağlar kadar olmasa da dinleyenler birşeyleri fark etmeli. Şu ana kadar ayarlarda bir hata yapmadıysam bence bizlere yapılan tükettirmeye yönelik gazdan başka birşey değil. Kimi arkadaş yazıyor "falanca bd filmi izledim ve dts hd ma sesi iliklerime kadar hissettim" diye. Ben de dağdan inmedim, güzel sanatların her dalını severim, bilinen şeydir tıp fakültesinden doktor harici herşey çıkar diye kulağım da iyidir. Belirgin bir fark olsa ben de duyardım.
    ** Sonuçta sevgili asukrumercan gözlemlerini bekliyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@tcmb
    ...DD, DTShdma farkını almayabilirsin. valla aynı sonuca senden başka ulaşan da var.
    yalnız minimalist farklar için sistemin giriş seviyesinin daha üstünde olması gerektiği fikiri vardır bende.dinlemeler bu yönde...

• Farklı olmasaydı
    TrueHD , DTS-HD
    olarak adlandırılmazlardı!

Bahsigeçen topictede belirttim. Kullandığım donanım/ekipmanlar imzada
    Gayet net farkı Farkediyoruz, AİLECEK...
  • quote:

* @the_cantan, ...
    Üstte yazan @asukrumercan tüm sistemlerin en üstlerini kullanıyor, üstelik sadece bir katta değil evinin her katında . Bu fark ayırtedilebilir bariz bir fark olsa onun ayırt etmesi lazım ki elinde seçenekler fazla, ilgili ancak hiç dikkat etmediğini, söylüyor. Oysa en kötü lcd tv. de en berbat hd yayını izleseniz, en iyi crt tv de izleyeceğiniz en iyi sd yayından daha fazla memnun kalırsınız. Sanırım elimdeki basit philips 5+1 sinema sistemini boşuna dağıttım Belki de hd seslerin daha katedeceği yol çok, o zamanda inşallah elimizdekileri tekrar dağıtmak zorunda kalmayız . Şu dikkatimi çekti; hop takımını alırken tavsiye amaçlı söylenenler genelde jamo giriş seviyelerinde ekstradan woofera gerek kalmadığı şeklindeydi ancak woofer olayı tamamen değiştiriyor.

quote:

Biraz önce karşılaştırmalı testi yaptım,
    test bluray: Hellboy II, DTS HD MA 7.1, ve DTS 5.1
    test alanı, 2. ve 4 bölümler

Sistem 1:
    Yamaha Z11+Denon 2500 BT bluray player+Jamo D7 9.2
    Sistem 2:
    Yamaha 565+PS3 slim+Bose Acustimass 10 5.1
    Her iki sistemde de sesin berrak ve detaylı olması ayrıntıların netleşmesi açısından DTS HD MA çok daha başarılıydı, özellikle Z11'li 9.2'de fark daha fazlaydı, DTS'de sahneye perde örtülmüş gibi geldi. Yamaha 565'li 5.1'de fark birinci sistemdeki kadar olmasa da yine sesin detaycılığı ve crisp, berrak olması çok farkediyordu. Hatta küçük sistemdeki DTS HD MA büyük sistemdeki DTS'den daha başarılıydı diyebilirim, yine ses daha crisp, berrak, detaylı geliyordu. (Büyük sistem sahneyi DTS'de muhtemelen 9.2 ve çok daha güçlü olmasından dolayı daha fazla dolduruyordu ama küçük sistemdeki DTS HD MA sesi, ses kalitesi açısından daha iyiydi.)

Bu karşılaştırmayı yapmam iyi oldu böylece AVR ne kadar üst düzey olursa olsun kaynak'tan gelen ses kadar çalabildiği de daha net ortaya çıktı, HD sesler giriş seviyesi AVR'lerde bile ses kalitesi olarak kendini belli ediyor.

Ahmet Üstad'ın dediği gibi bitpazarına nur yağmıyor...

Sayın merkez bankası veya manhattan bank, , dinlemelerinizi birde gözünüz kapalı yapın, ses farkı mp3 ile lossless formatlı müzik kadar farklı. Derinliğin çok daha arttığını farkedersiniz diye düşünüyorum... örnek vermek gerekirse, yağmur yağarken DTS'de sesler güruh halinde gelirken HD'de diğerine göre daha detaylı tane tane geliyor..

***Onkyo forumunda konusu geçtiği için, Sn. Murgaylı açısından da bu test bence önemli, önceki neslin AVR veya çoklu sistemleri ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta işleyebildikleri ses kadar performans sağlayabilirler...

quote:

...*** Sevgili Mercandedem yazmıştım ben sadece gözümü değil, ışığıda kapattım diye, Hellboy2 yi koydum bdplayera, hangi sahneyi izlediysen yazar mısın bir de benim ayarlarımdan farklı bir seçeneğin var mı avr de. Uğraştırdım o ayar bu ayar ama bu kadar para verip sistemler kurduktan sonra insan nasıl merak edip şimdiye kadar farkı var mı diye bakmaz bunu da söylemeden geçemiyecem.

• quote:

Yukarıdaki mesajımda yazmıştım 2. ve 4. bölümler.
    Doğrusu şimdiye kadar diğer parametrelerden aklıma gelmemiş..

quote:

Receiver ayarında hoparlörler 8 ohm gözüküyor ama benimkiler 6 Onu değiştirdim. Hellboy un tamda aynı bölümlerine bakmışız; 7. Dakikadan itibaren yaklaşık 1 dakika. İnce ayrıntı için yağmur damlaları, surround ses için kılıç darbeleri vs. Biraz dikkat edince HD MA daha doyurucu ve daha çevreleyici, detaylarda biraz daha iyi. Ancak getirin birini oturtun karşısına farkı ayırt edebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Bu arada wooferı odanın önünden arkasına aldım auto hop ayarı yaptırınca şöyle bir uyarı geldi: check wiring,check extrasp. Bu ayar benim extra ön hop larım mı olduğunu sanıyor ki, bunu düzeltmek için ne yapmam gerek.

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Hocam;

Ben hep söylüyorum.
    DTS ile DTS-HD-MA fark var diye

Ayrıca bu fark ekipmanların performansına göre daha belirgin veya daha az belirgin olabilir.
    Player+AVR+Hoparlör

Benim sistemde(imzada mevcut olan 7.1hop takımı ile) aradaki farkı hn. bile farkediyor.
    Ki daha önce bahsetmiştim biryerlerde. ona göre kalite/surr.etki düşşe bile sadece frontlar yeterliymiş.
    Bu nedenledir ki diğer topicte kişinin ne beklediği önemli/alaklı demiştim

Asla ve asla 7.1 film izledikten sonra DD 2.0 bile film izlemek istemiyorum.
    DD 2.0 kayıtları bile artık Neural Surround 7.1 ile 7.1 olarak izliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Farklı olmasaydı
    TrueHD , DTS-HD
    olarak adlandırılmazlardı!

Bahsigeçen topictede belirttim. Kullandığım donanım/ekipmanlar imzada
    Gayet net farkı Farkediyoruz, AİLECEK...

* Muhakkak fark var/dır, ama biz ailecek ve gayet net olarak ayırt edemiyoruz/m, soru/sorun orada. Az önce hoparlör ayarlarını manual yaptım ses biraz daha düzeldi gibi geldi ancak saat geceyarısını geçtiği için inceleme yarına kaldı. Renault Clio da da ABS var, Honda da , Mercedeste de. Frene ani ve hızlı bastığınızda hangisini kullanırsanız kullanın ABS nin takırtısını ayaklarınızın altında hissedersiniz. Tabiki Mercedes ile Clio nun farkı olacak ama frene basan herkes ABS nin devreye girip girmediğini anlar. Neyse yarın yeni bir deneme sonrası tekrar görüşürüz...

• Arkadaşım jamo s506 tamam giriş seviyesinde güzel bir ürün fakat aynı kategoride kişiselde olsa qualral 5000 daha başarılı... Bende bu seti pioneer 919 ile kullanıyorum fakat pek fazla bir ayırt etmiyor... Benim tavsiyem 506 arkalara çekip önlere daha başarılı bişiler alman yönünde olacaktır...

Birde 506 ile 300 subun uyumu nasıl benim 200 kullanmam gerek kalmıyor aşırı baskın geliyor streo olarak kullanınca sende durum nasıl...?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv de ses var görüntü yok
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence kullandığın sistemlede bu farkı anlaman gerekir.bu farkı anlamak için bence bir filmi önce dd,arkasından dts hd ma olarak
    izlemelisin.o zaman farkı hissedeceksindir.özellikle aynı sahnelerde fark muhakkak oluşur.tamam s506 jamonun giriş seviyesi
    modellerinden biri olabilir ama,bu farkı hissettiremeyeceğini düşünmüyorum.bence ekipmanın bu iş için yeterli.yanlız sistemi 7.1 e
    taşımayı düşünüyorsan,bencede 506 ları arkaya çekip önlerde daha cüsseli bir model kullanmak,olumlu katkı kesinlikle yapacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

bence kullandığın sistemlede bu farkı anlaman gerekir.bu farkı anlamak için bence bir filmi önce dd,arkasından dts hd ma olarak
    izlemelisin.o zaman farkı hissedeceksindir.özellikle aynı sahnelerde fark muhakkak oluşur.tamam s506 jamonun giriş seviyesi
    modellerinden biri olabilir ama,bu farkı hissettiremeyeceğini düşünmüyorum.bence ekipmanın bu iş için yeterli.yanlız sistemi 7.1 e
    taşımayı düşünüyorsan,bencede 506 ları arkaya çekip önlerde daha cüsseli bir model kullanmak,olumlu katkı kesinlikle yapacaktır.

DD ile DTS arasında zaten DTS lehine çok net fark var.Bence mukayese edilmesi gereken DTS ile DTS HD olmalı.
    tcmb nickli arkadaşın anlatmak istediği eğer dts ile dts hd arasında hoparlörler 5.1 olarak kullanıldığında fark olmuyor ise; sisteme 2 hoparlör
    daha eklenerek 7.1 yapıldığında ve avr + 2 kanal daha dijital ses işleyip bunları eklenen hoparlörlere verdiğinde bu fark hissediliyor demektir.Yanılıyormuyum?
    Burada önemli olan mevcut 5.1 sistemde hd sesin farklılığını anlamak olmalı.Nasıl ki aynı 5.1 sistemde DD ile DTS arasındaki farkı anlayabiliyorsak, aynı sistemde (5.1)
    dts ile dts hd arasındaki farkı anlayabilmeliz.
    Arkadaşlar, eğer hd sesleri anlayabilmek için sistem en az 7.1 olmak zorunda ise avr de işlenen +2 kanal ses ve eklenen +2 hoparlör mutlaka olumlu yönde fark yaratacaktır.Bence bunu 5.1 sistemlerdede yapabilmeli. tcmb'nin farkı anlayamaması doğru olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY
    Arkadaşım jamo s506 tamam giriş seviyesinde güzel bir ürün fakat aynı kategoride kişiselde olsa qualral 5000 daha başarılı... Bende bu seti pioneer 919 ile kullanıyorum fakat pek fazla bir ayırt etmiyor... Benim tavsiyem 506 arkalara çekip önlere daha başarılı bişiler alman yönünde olacaktır...
    Birde 506 ile 300 subun uyumu nasıl benim 200 kullanmam gerek kalmıyor aşırı baskın geliyor streo olarak kullanınca sende durum nasıl...?

Sub 300 ü kapatıp film izleyince olay yavanlaşıyor ve pek keyife vermiyor. Uyum derken nasıl olunca uyumsuz olması gerekir? Efektli filmlerde camlarda zangırdama ve aşırı uğultu oluyor o da zannedersem sub un yerinden kaynaklanıyor, araştırıken öğrendiğime göre çapı biraz büyük olanlar odanın ortasına (duvarın) konumlandırmalıymış bir kez de öyle deniyeyim. Tabi arkada iki ayar var onları her ikisini de ortaya getirdim nasıl yapmam gerek tam bilmiyorum.

• quote:

Sub 300 ü kapatıp film izleyince olay yavanlaşıyor ve pek keyife vermiyor. Uyum derken nasıl olunca uyumsuz olması gerekir? Efektli filmlerde camlarda zangırdama ve aşırı uğultu oluyor o da zannedersem sub un yerinden kaynaklanıyor, araştırıken öğrendiğime göre çapı biraz büyük olanlar odanın ortasına (duvarın) konumlandırmalıymış bir kez de öyle deniyeyim. Tabi arkada iki ayar var onları her ikisini de ortaya getirdim nasıl yapmam gerek tam bilmiyorum.

Demek istediğim Sub300 bası s506 fazla gelmiyormu fakat zaten demek istediğimi anlatmışsın.... Gerçi ben bası çok seven biri değilim ondan.... birde şu var işin teknik yanını bir yana bırakırsak o oraya konur bu buraya konur falan filan özellikle sublar çok yer ayırırlar benim odamın içinde çok set ve sub denedim en iyi sesi creative megaworkun subundan aldım sub200 şu anki yeri sağ hopla monitör arasında ve duvardan 60-70 cm kadar önde deneye deneye en akustik sesi öyle aldım seninde yapacağın bu duvarlar,eşya yerleşimi odadaki titreşime elverişli biblo süs eşyası vb. unsurlar sese çok etkisi vardır.... İşin teknik kısmını zaten bir çoğumuz uygulamıyoruz-uygulayamıyoruz zaten.... Hop yerleşimi dairesel olarak düşünülüp tam merkezde sesin yoğuşlaşacağı yerdir ve ön hoplar merkeze 30-40 derece arkalar aynı mesafede olacak falan filan.... Bilmem demek istediğimi anlata bildimmi? Arkadaki ayarlar ise biri vereceğı hz cinsinden frekans ayarıdır genelde 100 hz tercih ediliyor galiba en azından ben öyle kullanıyorum ve volumede odanın büyüklüğüne ve zevkine göre açman-kısmen gerek

Sn. @Tamerege"nin dediği gibi aynı filmi hem dts hemde dts-hd olarak dinlersen farkı muhakkakki heleki 765 gibi bir anfiyle çok rahat hissedersin fakat bu belirginlik daha berrak ve keskin ses olarak alırsın... s506da giriş seviyesinde yabana atılacak bir set değildir...

• quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal
    DD ile DTS arasında zaten DTS lehine çok net fark var.Bence mukayese edilmesi gereken DTS ile DTS HD olmalı.tcmb nickli arkadaşın anlatmak istediği eğer dts ile dts hd arasında hoparlörler 5.1 olarak kullanıldığında fark olmuyor ise; sisteme 2 hoparlör daha eklenerek 7.1 yapıldığında ve avr + 2 kanal daha dijital ses işleyip bunları eklenen hoparlörlere verdiğinde bu fark hissediliyor demektir.Yanılıyormuyum?Burada önemli olan mevcut 5.1 sistemde hd sesin farklılığını anlamak olmalı.Nasıl ki aynı 5.1 sistemde DD ile DTS arasındaki farkı anlayabiliyorsak, aynı sistemde (5.1)dts ile dts hd arasındaki farkı anlayabilmeliz.Arkadaşlar, eğer hd sesleri anlayabilmek için sistem en az 7.1 olmak zorunda ise avr de işlenen +2 kanal ses ve eklenen +2 hoparlör mutlaka olumlu yönde fark yaratacaktır.Bence bunu 5.1 sistemlerdede yapabilmeli. tcmb'nin farkı anlayamaması doğru olabilir.

Hoparlörler bunlar. küçük resimdeki jamonun minikleri back surroundda (tabi 7.1 dinlerken ayırıyorum onları yoksa sürekli ayrık olsa hanımdan fırçayı yiyoruz odanın her tarafı hoparlör oldu diye) Eski yıllanmış kenwoodlar (6 ohm jamoyla aynı) surroundda ve önler resimdekiler. Yani sistem zaten 7.1 şu an.
    quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal
    Nasıl ki aynı 5.1 sistemde DD ile DTS arasındaki farkı anlayabiliyorsak, aynı sistemde (5.1)dts ile dts hd arasındaki farkı anlayabilmeliz.
    Ben bu farkı ayırtedemiyorum işte.
    quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY
    ...aynı filmi hem dts hemde dts-hd olarak dinlersen farkı muhakkakki heleki 765 gibi bir anfiyle çok rahat hissedersin fakat bu belirginlik daha berrak ve keskin ses olarak alırsın... s506da giriş seviyesinde yabana atılacak bir set değildir...

Belki HD seslerdeki fark bu berraklık ve keskinlik olabilir. Ama aynı filmin sahnesini ertesi gün hd formatta açıp dinletseler “hah bu hd format” diyebileceğimi sanmıyorum.
    Benim öğrenmek istediğim, teknik olarak hd sesleri duyan arkadaşlar avr nin ekranına bakmadan sesi ayırt edebiliyorlar mı yoksa ekranda dts hd mstr yazısını görünce mi sese hayran kalıyorlar. Sorun bir bendeyse avr yi servise göndermeyi düşünüyorum.
    Şu ana kadar duyduğum en güzel ve gerçekçi ses The Shawshank Redemption mkv sini pc den avr ye aktarırken duyduğum sesti ve üstelik dolby digitaldi sadece. Filmin bir sahnesinde seyredenler muhakkak hatırlar; cezaevi müdürü Andy Dufresne in cezaevinden kaçtığı günün sabahında mahkumun odasına gelir ve elindeki taş parçalarını yere doğru fırlatır. O sırada ufaklıkla birlikte sistemin önünde yere oturmuş filmi seyrediyoruz. Abartmıyorum benim kız elindeki bir şeyleri yere düşürdü sandım ve sinirle bağıracaktım ki dikkat etsene diye sonradan jeton düştü.

• @tcmb

bağırma küçücük çocuğa
  • Belki HD seslerdeki fark bu berraklık ve keskinlik olabilir. Ama aynı filmin sahnesini ertesi gün hd formatta açıp dinletseler “hah bu hd format” diyebileceğimi sanmıyorum.
    Benim öğrenmek istediğim, teknik olarak hd sesleri duyan arkadaşlar avr nin ekranına bakmadan sesi ayırt edebiliyorlar mı yoksa ekranda dts hd mstr yazısını görünce mi sese hayran kalıyorlar. Sorun bir bendeyse avr yi servise göndermeyi düşünüyorum.

sana aynen katılıyorum bende ciddi fark göremedim ses biraz daha temiz biraz daha tok ama dts de arasında fark anlaşılmıyor,ama pes etmedim denemelerim sürüyor,bu formda ati ekran kartlarıyla hd ses başlığı altında buna benzer yorumlar yaptım,acaba ekrankartıyla hd sesleri cözmemizden mi kaynaklanıyor sesin farksız olması,cünki ahmet arkadaşım bu konuda iddalı sesin farklı olduğunu söylüyor,popcorn da dinlemek isterdim doğrusu..kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::
    @tcmb
    bağırma küçücük çocuğa

** Bağırmadım emmisi, de sen 40 yaşındaki adama ne bağırıyogn şinci.

quote:

Orijinalden alıntı: erdos113
    ...sana aynen katılıyorum bende ciddi fark göremedim ses biraz daha temiz biraz daha tok ama dts de arasında fark anlaşılmıyor,ama pes etmedim denemelerim sürüyor,bu formda ati ekran kartlarıyla hd ses başlığı altında buna benzer yorumlar yaptım,acaba ekrankartıyla hd sesleri cözmemizden mi kaynaklanıyor sesin farksız olması,cünki ahmet arkadaşım bu konuda iddalı sesin farklı olduğunu söylüyor,popcorn da dinlemek isterdim doğrusu..kolay gelsin.

Senin sistem benimkinden daha iyiymiş, ben de jamoları dün gece yamaha ns 777 ile değiştirdim, iki surround ve center bulursam tekrar deniyeyim bakayım.

• insan dvd kalitesinden hd filim kalitesine geçince vay be diyor,bu ne güzel bir görüntü,üstelik projeksiyonda görüntü büyüdükce hataları ortaya cıkar ama hd görüntüde olmayınca,ulen işte budur diyor.aynı şeyi hd ses te de arıyorsun ama yok bence yok belki ilerde seskartı hd mi olunca fark olur...
  • Jamoları değiştirdim önlerde yamaha ns777 var, center yok surround ve center için yamahanın takımını düşünüyorum. Az önce ilk kez yamahaları dinledim Hellboy2 nin 7. dakikasında elemanın tek başına gösteri yaptığı bölümde; öndeki frontlardan dts hd ma iken nefes sesleri de geliyor ancak dts izlerken aynı sahnede bu sesler hiç yok. Tabi bende center olmadığı için bunu net ayırt edebiliyorum. Sanırım kayıpsız ses bu, dts de fazlalık böyle sesleri kırpıyorlar herhalde. Ancak diğer efektlerde pek bir fark yok. Hoparlörler tamamlanınca tekrar deniyeyim.
  • Sn. tcmb hocam artık şu imzanıda değiştirsen he
  • Bence kulağının gelişmesi için zaman gerekli sana.. müzik kulağı gibi bir kavram. evde gitar çalarken kimisi hep aynı şeyleri çaldığımı düşünüyor ama ben hafif bir akord kaçmasındaki yarım sesleri bile anlayabiliyorum. tabii ki bu zamanla gelişti.
    Ben de yazının başını okuduğumda aklıma ilk gelen kolon Yamaha 777 tavsiye edecektim. inanılmaz parlak ve net sesleri var.ben Yamaha 363+sony ff6000 kullanıyorum AC3, DD ile DTS arasında bariz farkı herkes anlayabiliyor. sen de uzun süre HD ma film dinlersen normal DTS lerin kalite farkını fark edeceksindir. Mercedes den Şahin e binmiş gibi bir durum olacaktır..
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukman
    Bence kulağının gelişmesi için zaman gerekli sana.. müzik kulağı gibi bir kavram. evde gitar çalarken kimisi hep aynı şeyleri çaldığımı düşünüyor ama ben hafif bir akord kaçmasındaki yarım sesleri bile anlayabiliyorum. tabii ki bu zamanla gelişti. ...

* Sanırım bunda haklısın, zaman herşeyin ilacı gibi. Dün gece LOTR in kopyasını seyrettik Dolby Digital olarak, görüntü çok güzeldi, ancak ses DTS HD gibi odayı tam doldurmuyor, yayılmıyor gibi geldi. Zamanla gözlemlerimi yazarım.

** Bu arada geçen bir yerde daha yazmıştım yeni bilgi olursa aktaralım diye nereye yazdığımı bulamadım, elektronik eşya sigortaları ile ilgili. Ev sigortası ile deprem sigortası Anadolu Sigortadan yapılmıştı benim o zaman konuşmuştuk sigortacıyla yeniden sordum, verdiği bilgiye göre; ev sigortaları değilde ecs denilen elektronik cihaz sigortalarında kaza ile kırılan panel tv gibi elektronik eşyaları 100 euro standart muafiyeti içinden keserek ödüyormuş.

DÜZELTME: 100 euro ve en az hasarın% 10 u olmak kaydıyla. Yani dolap çöktü üzerindeki 6.000 tl lik cihazlar yamuldu, o zaman 500 tl yi kesiyor, 5.500 ödüyor geri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 3 Mayıs 2010; 11:49:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.