Şimdi Ara

N79 Wireless Ağ Geçidi Yanıt Vermiyor Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zyxel P-660W-T1 v2 modemi kullanarak N79 ile internete girmek istediğim zaman Ağ geçidi yanıt vermiyor hatası alıyordum. Nokia E75, N86 gibi telefonlarla denediğimde ise bu sorun olmuyordu. Sizdede bu sorun varsa çözümü şu şekilde.

1.) Öncelikle kullandığınız modemin son çıkan firmware ini websitesinden indirip modemi güncelleyiniz.
    2.) Daha sonra modem arayüzünde sırasıyla,
    Ağ>
    Yerel alan ağı>
    Gelişmiş>
    Herhangi bir ip kurulumu> buradaki işareti kaldırın.

3.) Daha sonra telefona manuel olarak ip adresi vereceğiz. Sırasıyla,

wlan sihirbazından modemi telefona tanıtın. daha sonra
    ayarlar >
    bağlantı >
    hedefler >
    erişim noktasını (internet ya da diğer seçeneği altında) seçin.

düzenle seçeneğini seçtikten sonra,
    seçenekler >
    gelişmiş ayarlar>
    ipv4 ayarları .

bu seçenekteki ayarlardan,
    telefonun ip adresi > 192.168.1.xxx (xxx yerine 50,80 v.s gibi herhangi bir numara yazın) ****
    alt ağ maskesi > 255.255.255.0 ****
    standart ağ geçidi > 192.168.1.1 ****
    dns adresi > otomatik

**** Yıldızlı olan yerlerde dikkat etmeniz gereken, modeminizin marka/modeline göre değer vermek.
    Mesela Zyxel modemlerde değerler bu şekilde. Sizdeki modemde ip adresi 10.0.01 şeklindeyse ona uygun değerler verin.

Zyxel modem harici diğer modemlerin değerlerini öğrenmek için,
    Bilgisayarda Ağ bağlantılarıma girin>
    Yerel ağ bağlantısına çift tıklayın>
    Destek sekmesine geçin>
    Ayrıntılara tıklayın
    Oradaki değerlere göre ayarlarınızı yapın.

İlk başta ilk 2 maddeyi yapınca sorunun çözüldüğünü sanmıştım fakat bu durumda ilk seferde telefon bağlanmıyordu. 2. seferde internete bağlanıyordu.
    3. maddeyi de yapınca sorunsuz şekilde ilk seferde internete bağlanıyor. Sadece 3. maddeyi yapınca da muhtemelen internete bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 17 Nisan 2010; 22:12:02 >

• Bende P-660w-tx var.. Bende 2. seferde giriyor modeme.. Bunu yaparsam tek seferde mi girecek ?

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Bende P-660w-tx var.. Bende 2. seferde giriyor modeme.. Bunu yaparsam tek seferde mi girecek ?

Evet.

İŞLEMCİ: AMDFX X6 6300 Soket AM3 3,5GHz 14MB Cache 32nm ANAKART: GIGABYTE 970A-DS3 AMD 970/SB950 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) EKRAN KARTI:SHAPPİRE HD7850 PCS GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon RAM: CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz KASA: ZALMAN Z11 PLUS MidT ATX SİYAH KASA POWER: XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS 600W HDD: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache SSD: Sandisk Extreme 120GB
  • arkadaş sağolasın kafayı yemek üzereydim, format üstüne format, yazılım üstüne yazılım kurdum olmadı. başka telefonlar giriyor n79 girmiyordu, arkadaşlar kafa bulur olmuştu. şimdi evde neyse de açık internetlere giremeye çalışken bile sorun oluyor. bunlarda ne gibi bir çözüm yapabiliriz? modem markasını falan bilmediğimiz durumlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztalan -- 7 Nisan 2011; 22:22:54 >
  • Kardeşim 2. şıkkı anlamadım tam nasıl oldugunu detaylı sekılde yazarmısın hala aynı sorun var

STSL 2011-2012 ŞAMPİYONU GALATASARAY!
  • Kardeşim tamamdır hallettim ya kaç yıldır bu sorun vardı hiç biyerde yoktu çözümü çok saol

STSL 2011-2012 ŞAMPİYONU GALATASARAY!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.