Şimdi Ara

Thermaltake Symphony : Estetiğin soğutucu hali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Performanslı ve göze hitap eden ürünleriyle kullanıcıların gözünde iyi bir imaj yakalayan thermaltake firması, Symphony isimli yeni su soğutma sistemi ile bu imajını tazeleme peşinde. Harici bir su soğutma sistemi olarak tasarlanan Symphony, aslında bir sogutma sisteminden çok bir ev sinema setinin höperlörüne benziyor. Sistemin dışında duran soğutucu kısmının yerden yüksekliği 1 metre 10cm. Ürün her ne kadar çalışma prensibi olarak Zalman Reserator a benzese de, görünüş ve boyut bakımından zalmandan bir hayli farklı bir ürün.

    Boyutlarıyla adeta bir kuleyi andıran Symphony'nin 72x12cm büyüklüğünde bir radyatörü bulunmakta. Bu radyatörün üzerine sıralı olarak 5 adet 12cm'lik düşük devirli fanlar bulunuyor. Fanların önünde bulunan toz filtresi sayesinde ise hem fanlar gizlenmiş oluyor hemde ürün şık bir görünüm kazanıyor. Radyatörün altında ise su haznesi ve su akışını sağlayan iki adet pompa bulunmakta. Sistemin genelinde suyun dolaşacagı yol uzun olduğundan 2 pompa ile su akışının rahat olması sağlanmış.

    Sistemin hortumları ise son derece kaliteli. Kolay katlanıp ezilmiyen cinsten olması güzel. Ayrıca sisteme has özel bağlantı uçları sayesinde kolay ve zahmetsiz bir montaj yapmak mümkün. Olası bir durumda sistemi sökmeniz gerekse bile öçindeki suyu tahliye etmenize gerek yok. Birleşme noktalarındaki uçların özelliği sayesinde uçları birbirinden ayırdığınız zaman hortumlardaki su dışarı akmıyor.

    Sistemin birazda kasa içine giren bölümünden yani bloktan bahsedelim. Bilindiği gibi su soğutmalı sistemlerde en önemli parça işlemci bloğudur. Blok ısıyı ne kadar iyi emerse sistem de o kadar verimli çalışır. Resim de de görüldüğü üzere Thermaltake' in bloğunun temas yüzeyi son derece pürüzsüz. Ayrıca bloğun kendine has giriş çıkışları bulunuyor. Hortum bağlantılarının hazır olduğu sette size sadece bloğu takmak ve hortumları birbirine bağlamak oluyor. Bloğün günümüzdeki tüm güncel sistemlerle uyumlu olması da bir başka artı yönü ...

    Birazda ürünün performansını konuşalım. 2.8 GHz hızında çalışan bir prescott işleciyi tam yük altında 48 derecede tutmuş. Ürünün hitap ettiği kesime rağmen böyle yüksek bir performans sunması gayet iyi. Hem şık hemde soğutma performansı başarılı olan bu ürün, vereceğiniz parayı sonuna kadar hakedecektir. Şu an piyasada çok yeni olduğundan ülkemizde bulunmayan ürünün Amerika satış fiyatı yaklaşık 350$ olarak belirlenmiş. İlk başta ibraz pahalı gözüksede kaliteli işçiliği ve parçaları ile bu parayı vermeye değecek bir ürün Thermaltake Symphony. Sanıyoruz ki bu ürünü yakın bir zamanda Dijitalcenter aracılığı ile temin edebileceksiniz...








  • Güzel bir ürüne benziyor ama yurt dışında bile 350$ ise TR de bu fiyat 400$+KDV olur :(
    Buna 3 tane block takabilirmiyiz acaba birde o war :)
  • Ne sacma bısı ya 350+ bayılıım Sonra 48 dereceye cıkarsın Oooldu Gıdıp ogrenıp ya da Bırılerıne kompresor sogutma yaptırırım cok daha ıyı. oda sıcaklıgı 20 oldugunda (Avrupada standart oda sıcaklıgı 19 C dır) Imzam dakı degerler olusuyor. Cıft Fan tam devır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 31 Ağustos 2005, 9:00:39 >
  • o 48 derece dual-core pentiumun.Yani loadda 95C olan işlemciyi 48de tutuyor.Buda çok iyi bişey ama saçmalamışlar artık .Yakında benim boyumuda geçer bunlar
  • bilgisayarın bulunduğu odanın küçük olduğu düşünülürse bu aleti nereye koaycaksın.gereksiz masraf bence.
  • Hem çok boş yere masraf edilmiş olur hemide zaten onu nereye sığdıracsınız bi küçük çocuk boyunda
    Hemde testlerden de görüldüğü gibi 2.8 prescot full load da zaten en fazla 60 derece olur,onu 12 derece indiriyo güya ama yinede değmez bence,eğer 3 tane blok takılabilirse wede fiyat biraz daha düşürülebilirse alınabilir.
  • 60 mı yanlışın var.60 idlede oluyor
  • sistem genel olarak değil de blok çok hoşuma gitti..
    sistemi genel olarak ele alırsak zalman reserator çok daha iyi ve fonksiyonel....zalman çözümü daha az yer kaplıyor ve 3 blok yanında geliyor(cpu,vga,nb)
    bana göre boş bir sistem...kaç kişi susoğutmam ev sinema sistemimle uyumlun olsun diye o kadar para verirki??
    ama blok cidden hoş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agoze

    60 mı yanlışın var.60 idlede oluyor

    prescott 2.8 ler prescott serisinin en az ısınan işlemcisidir.idle da 49-52 arası olurken loadda 65 e kadar çıkabilir.bence 350$ lık bir sistemin ancak 48 e düşürmesi büyük bir başarı değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maymunkral

    quote:

    Orjinalden alıntı: agoze

    60 mı yanlışın var.60 idlede oluyor

    prescott 2.8 ler prescott serisinin en az ısınan işlemcisidir.idle da 49-52 arası olurken loadda 65 e kadar çıkabilir.bence 350$ lık bir sistemin ancak 48 e düşürmesi büyük bir başarı değil.


    +1 katılıyorum ona verecegımız para sacmalık
    onun yerıne gıdıp 18.000 btu lu klıma aldıkmı oda ıcını 10 derece sogutur
    hem kasa hemde bıraz ferahlarız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 31 Ağustos 2005, 12:41:23 >




  • fiyat/performans açısından rezalet bişeye benziyor. elektrik parasından korkmasam vestelin 540 ytl ye satılan 9000 btu luk klimasını alıp odaya takarım.daha iyi olur..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agoze

    o 48 derece dual-core pentiumun.Yani loadda 95C olan işlemciyi 48de tutuyor.Buda çok iyi bişey ama saçmalamışlar artık .Yakında benim boyumuda geçer bunlar


    Dual Core pentıum oldugunu nereden cıkardın ki ?
  • güzelmiş
  • çok performanslı gelmedi bana ama ilginç bi ürün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aLLyC

    quote:

    Orjinalden alıntı: agoze

    o 48 derece dual-core pentiumun.Yani loadda 95C olan işlemciyi 48de tutuyor.Buda çok iyi bişey ama saçmalamışlar artık .Yakında benim boyumuda geçer bunlar


    Dual Core pentıum oldugunu nereden cıkardın ki ?

    deilmi yani.Bende boyuna bakınca öyle olur diye düşündüm




  • kimse buna para verip alacak kadar salak değildir herhalde...
  • Bir kaç derece soğuk tutacak diye Hürriyet Heykeli boyutundaki bir şeyi odama sokmam açıkçası.
  • Rezil bi fiyat..DijitalCenter hiç zahmet edip de getirmesin!
  • evet zaten 2 katı olur avrupa ile hiç alası da yok insanın
  • Aslında eğer Pentium 4 3.6 Ghz'iniz ve onu 4 Ghz'e overclock edip, çift 7800 GTX SLI ve DFI Lan Party nF4 kullananlar için ideal. Yani bunu alacaksınız acaip bişiler soğutmanız gerek. Birde mümkünse sabit diskler bile bunla soğutulmalı çünkü o zaman artık kasayı tamamen kapalı kutu haline getirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.