Şimdi Ara

Teknoloji Gündemi Eyefinity Özel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji Gündemi Eyefinity Özel'de ATI'ın HD 5000 serisi ekran kartları ile hayatımıza giren Eyefinity Çoklu Monitör Teknolojisinin iş ve eğlence yaşamına kattıklarını konuşuyoruz. Teknik kısımda Erdi Özüağ, oyun ve eğlence kısmında Erdinç İyikul'un yorumlarıyla yer aldıkları bu özel bölümde Eyefinity hakkında bütün merak ettiğiniz sorulara yanıt bulacaksınız!





  • Teşekkürler.

    Video açılış ekranı oldukça yaratıcı olmuş.
  • Eyefinity genel olarak bana şu anki fiyatlarıyla vereceğim parayı (monitör, vb) haketmeyecek gibi görünüyor olsa da Flight Simulator'ı ayrı tutuyorum zira sadece FS için Eyefinity başlı başına her kuruşunu hakeder bence.

    İncelemeye gelirsek, öncelikle teknik bir incelemeden çok sohbet havasında geçmiş, şahsen Eyefinity'nin yüksek çözünürlüklerindeki performans değerlerini karşılşatırmalı görmek isterdim, örneğin çoklu monitör fiyatı nedeniyle kullanmayı düşünmesem bile sahip olduğum 5850'nin üçlü monitör modunda nasıl bir performans göstereceğini merak ediyorum ilk günden beri. Bunun dışında Eyefinity'yi NVidia'nın 3D teknolojisiyle karşılaştırmışsınız ama ben NVidia'da 3D'siz de tıpkı Eyefinity gibi çoklu monitör desteği olduğunu zannediyordum, oysa incelemede NVidia'nın çoklu monitör desteği sadece 3D açıkken mevcutmuş gibi değerlendirilmiş ve karşılaştırılmış. Bu konuyu biraz daha açarsanız sevinirim.




  • @Father Torque

    Merhaba,

    Yakın bir zamanda bütün ekran kartı testlerimizde eyefinity performanslarına da yer vereceğiz. Böylece elinizdeki kartların eyefinity alyındaki performanslarını değerlendirme şansı bulacaksınız.

    Nvidia konusunda açıklık getirmek gerekirse, evet nvidia GTX 470 ve GTX 480 ekran kartları ile kurulacak SLI düzenlerinde 3D açık değilken de 3'lü monitör düzeni kurmak mümkün fakat Nvidia başından beri olayın 3D kısmı üzerinde duruyor bunun en büyük nedenlerinden biri de ATI tarafında tek kartla yapılabilen bir şeyi biz 2 kartla yapıyoruz demek yerine biz 2 kart kullanıyoruz çünkü 3D destekli bir teknoloji sunuyoruz demek.

    3D teknoloji başlı başına etkileyici bir teknoloji fakat yapılması gereken yatırımın maliyeti ve uzun süreli kullanımlarda kullanıcılarda oluşabilen rahatsızlık şu an için yaygınlaşması açısından en büyük engeller olarak görünüyor.




  • guzel bir çalışma olmus elinize saglık..
  • Çok güzel bir söyleşi olmuş.Eyefinity hakkında sorulacak soru bırakmamışsınız.Ergonomi anlamında tek ve büyük hantal ekranlar yerine, eyefinity ile çoklu küçük motitörler kullanmak; üstelik daha fazlasını görerek gerçekten güzel bir gelişme oldu.
    ATI'nin son dönemdeki ulaşılabilir fiyat politakasını ve mantıklı teknolojik atılımlarını takdir etmek lazım.
  • teknoloji güzelde her şey tamamen duygusal ben kendimden bahsediyim iyi kötü para biriktirip pc donanımlarımı elimden geldiğince yenilemeye çalışıyorum fakat millet işçiyi takmıyor bile anlayan anladı bu benim şahsi görüşüm bu ülke benim gibi insanlarla dolu original oyun dalgası bizim gibileri aşar aşar diyorum çünkü o kadar kazandırmıyorlar kazansak meraklısı olarak oyunlarıda original alırız bu teknolojileride sürekli yenileyip kullanırız daha bir çok şey var ama sonuç her zaman için maddiyata dayanıyor bu dünya aleminde aslında dayanmaz ama dayandırıyorlar... sohbet için teşekkürler...
  • Güzel bir söyleşi olmuş aklıma takılan ne varsa hepsinin yanıtını bulmuş oldum sayenizde...


    Teşekkürler..
  • Üstadları bir arada görmek güzeldi:)İnceleme için teşekkürler.
  • 3d teknoloji ile kıyaslama yapılması cok anlamsız.bir tercih yapmam gerekse 3d yi tercih ederim.monitorler arasındaki panellerin gectigi seritler beni acayip rahatsız eder oyun oyanrken kafam illaki oraya takılır hic hos bir goruntu vermiyor monitorler arasındaki bosluklar.su an evlerimizde 2. monitorler yokken 3 lü 4lü 5 vs. kurulumu kac kisi yapacakki.



    kafamı kurcalayan bir soru var.su an evimde 2 monitoru aynı anda kullanıyorum(acer gd245hq 120hz 3d vede samsung 2232 bw).birinde film izlerken birinde nette dolasmak yada birinde tv izlerken digerinde baska bir sey yapabiliyorum.ama is oyun oynamaya geldiginde ana monitor olarak belirledigim monitorde oyunu acıyor ve diger monitorde o an ne varsa o sekilde orada kalıyor.oraya mudahale edemiyorum. oyun anında gecis yapamıyorum acaba bu teknoloji buna olanak saglıyorumu merak ettim.
  • samsungun özel bir monitör yapıp aradaki köşeleri kaldırsa ve altı monitörede tek kablo üzerinden veri ve güç iletimi sağlasa ve atide altı giriş yerine tek girişten altı monitör desteği verse güzel olur.
  • Gerçekten çok bilgilendirici olmuş, teşekkürler
  • merhaba ben mesut çevik :) bu sesi nesaman duysam pc me yenı bır donanım alasım gelıyor ya gercekten acıklayıcı ve guzel bır video
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NiKIL

    kafamı kurcalayan bir soru var.su an evimde 2 monitoru aynı anda kullanıyorum(acer gd245hq 120hz 3d vede samsung 2232 bw).birinde film izlerken birinde nette dolasmak yada birinde tv izlerken digerinde baska bir sey yapabiliyorum.ama is oyun oynamaya geldiginde ana monitor olarak belirledigim monitorde oyunu acıyor ve diger monitorde o an ne varsa o sekilde orada kalıyor.oraya mudahale edemiyorum. oyun anında gecis yapamıyorum acaba bu teknoloji buna olanak saglıyorumu merak ettim.


    Aynı durundayım, açıkçası bende merak ediyorum bu durumu? yada örneğin 2 ekrana yayamıyormuyuz görüntüyü, diye bir ekleme daha yapayım sizin sorularınıza?
  • İki firmanın teknolojiside para tuzağından başka birşey değil bence, öncelikle atinin bu eyefinity si ekranların çerçeveleri nedeniyle oyun zevkine engel oluyo, illa çevreyi de görmek istiyorum derseniz 3 monitör alıp bir sürü kablo vs masrafına gireceğinize 1 tane panaroma tipi monitor alın gerçek geniş monitör hissini yaşarsınız.Nvidia nın 3d teknolojisi ise normal görüntü kalitesinine YAKIN (monitöre çıplak gözle baktığınızdaki kaliteyi alamazsınız) bir kalitede görüntü alabilmek için bile pahalı gözlüklerden almanız gerekiyor tabi birde monitor boyutu var işin, en önemlisi göz sağlığınıza zarar veriyor ki buna paha biçilemez, servetiniz olsa giden sağlığınızı geri getiremeye bilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeloreaN* -- 16 Nisan 2010; 2:30:47 >
  • görüntüyü yayma işlemi ekran kartı ayarlarından yapılıyor. ama 2 monitör oyunlar için pek iyi sayılmaz. görüntü çerçeveleri tam ortaya gelir bu durumda
  • Merhaba mesut bey, Bu teknoloji world of warcraft gibi online oyunarıda destekliyormu merak ettim, şahsen ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum ve 5 ay kadar bekleyip 470gtx alacaktım ama 3 lü monitörün raidlerde getireceği avantajı düşününce azımın suyu akmıyor değil :) , şu an elimde samsung 206bw var ikinci elden birtane daha 20" dvi monitör alıp , orayada birtane HDMI çıkışlı monitör alsam hepsi ayrı marka ve özellikte olsa sorun yaşatmadan çalışırmı onuda merak ediyorum.cevap verirseniz çok sevinirim . inceleme çok güzel olmuş teşekkürler.
  • Tekli bütünleşik ekranlar ne zaman gelir acaba?
  • Güzel olmuş , zaten herhangi birinizin evinde sohbet edip oyun oynamaya gitmişsiniz gibi bir durum var

    Benim en çok takıldıgım nokta , bildigim kadarı ile samsung un eyefinty için ürettigi monitörler de zaten tamamen çerçevesiz değil , yani görüntüde bu yüzden arada hep bir ayrıklık olusuyor. İkinci nokta ise HD5770 birçok oyunda 3lü monitörde eyefinity ile oldukça güzel performans veriyor. Bununla ilgili birçok video var ,, burada sanki oldukça yetersiz HD5770 ile Eyefinity oyun oynanmaz gibi sonuç çıkmış sanki. Ama mantık dogru , 3 monitöre ve aparatlara para verebilen birisi , En az bir HD5850 alacaktır.

    Ek ? Birde şeyi sorayım , mesela kullanıcılar Lg SL9000 ile 3 lü kullanımda Eyefinty kullanabiliyorlarmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 16 Nisan 2010; 8:59:20 >




  • Donanimhaber olarak incelemelerinize ingilizce altyazı ekleyip de sunsanız daha iyi olmaz mı? Artık birçok yabancı site, kaynak olarak Donanimhaber'i kaynak gösterip haberleri sunuyorlar. İngilizce videolarla piyasada iyice ağırlığını arttırabilir gibi geliyor Donanimhaber.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.