Şimdi Ara

2010 Adac Yaz Lastiği Testleri LASSA Testte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
16.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ADAC karar: Tavsiye edilir
    Pirelli P6 Cinturato ---------- Nokian H
    Continental Premium Contact 2 ---- Dunlop SP Sport Fastresponse
    Uniroyal RainExpert

ADAC Rating: Önerilen

Michelin Energy Saver ---- Bridgestone Turanza ER300 ECOPIA
    ESA Tecar Spirit 3 ------ Barum 2 Brillantis
    SEMPERIT Comfort-Life ------ Firestone TZ300a
    Yokohama C.drive 2 ----- ---- Kumho KH17 Solus
    Fulda Carat Progresso

ADAC Rating: Önerilen Koşullu

Goodyear DuraGrip ------- Ceat Tornado
    Lassa impetus REVO ------

ADAC Rating: Önerilen değil

Interstate Touring IST-1 M + S SP06 Goodride Radyal M + S

Pirelli Cinturato P6 H besonders empfehlenswert 59 bis 92 2,5 2,0 3,1 2,9 2,1
    Nokian H H besonders empfehlenswert 62 bis 84 1,8 2,3 3,4 2,6 2,7
    Continental PremiumContact 2 H besonders empfehlenswert 67 bis 103 2,0 2,2 3,1 2,6 2,9
    Dunlop SP Sport Fastresponse H besonders empfehlenswert 60 bis 99 2,0 2,2 3,4 2,6 3,0
    Uniroyal RainExpert H besonders empfehlenswert 57 bis 87 2,3 2,3 3,0 2,6 2,9
    Michelin Energy Saver H empfehlenswert 78 bis 112 2,0 2,8 3,1 2,1 0,5
    Bridgestone Turanza ER300 ecopia H empfehlenswert 63 bis 98 2,1 2,6 3,3 2,8 2,4
    ESA-Tecar Spirit 3 H empfehlenswert 66 bis 70 2,9 2,1 2,6 2,5 3,1
    Barum Brillantis 2 H empfehlenswert 52 bis 78 2,5 2,8 3,7 2,1 2,0
    Semperit Comfort-Life H empfehlenswert 56 bis 94 2,7 2,7 3,7 2,1 2,4
    Firestone TZ300a H empfehlenswert 54 bis 88 2,1 2,6 3,2 3,0 3,1
    Yokohama C.drive 2 H empfehlenswert 58 bis 81 2,1 2,8 3,1 2,5 3,0
    Kumho Solus KH17 H empfehlenswert 52 bis 71 2,6 2,7 2,9 2,3 3,8
    Fulda Carat Progresso H empfehlenswert 50 bis 83 2,3 2,9 3,3 2,6 3,7
    Goodyear DuraGrip H bedingt empfehlenswert 56 bis 94 2,2 3,2 3,2 2,5 1,6
    Ceat Tornado H bedingt empfehlenswert 49 bis 64 2,7 3,1 3,5 2,6 1,8
    Lassa Impetus REVO H bedingt empfehlenswert 65 bis 69 3,1 3,1 3,1 2,1 2,9
    Interstate Touring IST-1 M+S H nicht empfehlenswert 40 bis 46 3,0 5,3 2,8 2,0 0,7
    Goodride Radial SP06 M+S H nicht empfehlenswert 41 bis 52 3,7 5,3 3,8 2,4 0,5

ADAC lastik testi

Test yaz lastikleri 225/45 R 17 W, Y

Pirelli Cinturato P7 W besonders empfehlenswert 98 bis 150 1,8 2,2 2,9 1,9 1,6
    Dunlop SP Sport MAXX TT Y besonders empfehlenswert 104 bis 151 1,6 2,0 3,3 2,6 2,4
    Continental ContiSportContact 3 Y besonders empfehlenswert 106 bis 173 1,4 2,1 3,5 2,3 3,0
    Michelin Pilot Sport PS3 Y besonders empfehlenswert 121 bis 167 1,5 2,2 3,7 2,2 2,8
    Bridgestone Potenza RE050 A Y besonders empfehlenswert 99 bis 164 1,5 2,4 3,3 2,9 2,7
    Goodyear Eagle F1 Asymetric Y empfehlenswert 97 bis 151 1,7 1,9 3,6 3,2 1,9
    Vredestein Ultrac Cento Y empfehlenswert 89 bis 152 1,7 2,7 3,2 2,1 2,6
    Hankook Ventus S1-evo W empfehlenswert 95 bis 142 1,7 2,9 3,1 2,4 2,3
    Kumho ECSTA LE Sport (KU39) Y empfehlenswert 89 bis 115 1,7 2,4 3,1 2,5 3,5
    Uniroyal RainSport 2 W empfehlenswert 99 bis 150 1,9 2,5 3,5 2,7 2,9
    Firestone Firehawk SZ90 Y empfehlenswert 98 bis 149 1,8 2,6 3,6 3,1 2,9
    Maloya Futura Sport W W empfehlenswert 93 bis 130 2,1 2,9 3,9 2,5 3,0
    Nankang Noble Sport NS-20 W nicht empfehlenswert 65 bis 91 2,2 3,8 3,5 3,0 2,1
    Sava Intensa W nicht empfehlenswert 86 bis 120 3,2 4,3 3,5 1,5 1,1
    Goodride Neza200 M+S W nicht empfehlenswert 61 bis 84 3,2 4,5 4,1 2,5 1,2
    Wanli S-1063 W nicht empfehlenswert 56 bis 81 2,9 5,0 3,2 2,2 1,8
    Sunny SN3800 M+S W nicht empfehlenswert 40 bis 79 3,5 4,8 3,8 2,4 1,9

ADAC karar: Tavsiye edilir

Pirelli Cinturato P7 ----------- Dunlop SP Sport Maxx TT
    Continental Conti Sport Contact 3 --------- Michelin Pilot Sport PS3
    Bridgestone Potenza RE050 A

ADAC Rating: Önerilen

Goodyear Eagle F1 Asymmetric ------ Ultrac Cento
    Hankook Ventus S1 evo- --------- Kumho ECSTA LE Sport (KU39)
    Uniroyal RainSport 2 --------- Firestone Firehawk SZ90
    Maloya Futura Sport W

ADAC Rating: Önerilen değil

Noble Nankang Sport NS-20 ------ Sava Intensa
    Goodride Neza200 M + S ------- Wanli S-1063
    Sunny SN3800 M + S ----------

• Pirelli lastiklerini Türkiye'de yerden yere vururlar..

Buna forumumuzda dahil..

Adac testlerinde her zaman ilk sıralarda..Bu nasıl iş anlamadım gitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aristo48

Pirelli lastiklerini Türkiye'de yerden yere vururlar..

Buna forumumuzda dahil..

Hocam haklısın elbette.Ancak bu testler neye göre yapılıyor anlamış değilim.Bende kullandım zamanın da burda arkadaşlarda var kullanan.Çok ses yapıyor ve konforlu değil sert olduğundan.Sanırım yerden yere vurulmasının sebebi bu

Bence lastik deyince 1 michelin 2 bridgstone.

Her zaman tercihim michelin olmuştur.O kadar kötü yol şartlarına rağmen hiç sıkıntı yaşatmadı.Tabi konfor herşeyden önce gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 15 Nisan 2010; 10:46:20 >

• 1. tercihim michelin
    2. tercihim conti

başkada lastik kullanmam

türkiye şartlarına en uygun lastiği michelin yapıyor konforlu ve uzun ömürlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Buna forumumuzda dahil..

Hocam haklısın elbette.Ancak bu testler neye göre yapılıyor anlamış değilim.Bende kullandım zamanın da burda arkadaşlarda var kullanan.Çok ses yapıyor ve konforlu değil sert olduğundan.Sanırım yerden yere vurulmasının sebebi bu

Her zaman tercihim michelin olmuştur.O kadar kötü yol şartlarına rağmen hiç sıkıntı yaşatmadı.Tabi konfor herşeyden önce gelir

bu testler yapılırken sıralama kuru zemin-ıslak zemin-ses-yakıt tüketimi-aşınma gibi kriterlerden oluşuyor. her bir kriterin belli bir çarpanı var, her kriter için alınan puan bu çarpanla çarpılıp toplam sonuç elde ediliyor.

bence bu testlerde salt olarak sonuca bakmaktansa her kriter için alınan puan ayrı ayrı incelenmeli ve kişinin kullanım stili-beklentilerine göre lastik seçimi yapılmalıdır.

mesela test sıralamasında 5 olan bir lastik, yakıt tüketimi açısından bakıldığında birinci gelebilir. bu noktada diğer özellikler de çok vasat değilse önceliği düşük yakıt tüketimi olan birisi için tercih bu yönde olmalıdır.

veya sıralamda 3 gelmiş bir lastik kuru ve ıslak zemin performanslarında en iyi değerleri almış ama ses ve yakıt tüketimi konusunda düşük puan almış ise, performanslı araç kullanmayı seven birisinin ses ve yakıt tüketimi değerlerini göz ardı edip, kuru ve ıslak zemin performansına göre lastik değerlendirmesi yaparak 3. sıradaki lastiği alması gerekir.

not: örneklerde verdiğim lastiklerin yukarıdaki listeyle alakası yok, tamamen sallamasyon bir örnek

• Goodyear Duragrip kullanıcısı olarak sanıyorum şikayetlerimde haklılığım bir kez daha ortaya çıktı.Koşullu önerildiğine göre baksanıza.
  • Lassa bildiğim kadarıyla petlas dan daha gelişmiş bir firma... Daha üst sınıf lastikler üretiyor araçlar için....

kış testlerinde de... yaz testlerinde de pek iyi sonuçlar alamadı maalesef lassa..... Bizim zamanında demek istediğimizde buydu... Testlerini bilmediğimiz bir lastiği hayati bir parçayı türk malı olacak diye alıp almamak konusuydu..... İnş ilerleyen zamanlarda lassa ve petlas da Önerilen Tavsiye edilen lastik durumuna gelir de rahat rahat lastiğini alıp kullanırız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Lassa bildiğim kadarıyla petlas dan daha gelişmiş bir firma... Daha üst sınıf lastikler üretiyor araçlar için....

kış testlerinde de... yaz testlerinde de pek iyi sonuçlar alamadı maalesef lassa..... Bizim zamanında demek istediğimizde buydu... Testlerini bilmediğimiz bir lastiği hayati bir parçayı türk malı olacak diye alıp almamak konusuydu..... İnş ilerleyen zamanlarda lassa ve petlas da Önerilen Tavsiye edilen lastik durumuna gelir de rahat rahat lastiğini alıp kullanırız...

amin
  • Az kaldı Lassa kendini çok geliştirdi. 3-5 sene içersinde üst sıralarda göreceğiz.
  • 1.conti
    2.michelin

şuan kleber takılı ama eski contim gibisi yok
  • Anlamadığım Bridgetone Turanza ER300 ile Lassa, TR'de aynı fabrikada üretiliyor. Bridgestone'un teknolojisinden birşey kapmıyorlar mı?

Testlerde çok iyi puanlar alan Turanza ER300'ü üreten firma aynı kalitede Lassa'yı niye üretemez diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Benim aklıma TR'de üretilen Lassa İmpetus ile Turanza ER300 aynı lastikmiş gibi geliyor. Yani ADAC testlerine giren Turanza ER300 ile TR'de Brisa'da üretilen Turanza ER300 aynı mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Anlamadığım Bridgetone Turanza ER300 ile Lassa, TR'de aynı fabrikada üretiliyor. Bridgestone'un teknolojisinden birşey kapmıyorlar mı?

Testlerde çok iyi puanlar alan Turanza ER300'ü üreten firma aynı kalitede Lassa'yı niye üretemez diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Benim aklıma TR'de üretilen Lassa İmpetus ile Turanza ER300 aynı lastikmiş gibi geliyor. Yani ADAC testlerine giren Turanza ER300 ile TR'de Brisa'da üretilen Turanza ER300 aynı mı acaba ?

Bildiğim kadarıyla lastiğe özelliğini veren içindeki karışım. Sırt deseni elbette önemli ancak herşey demek değil. Lastiği oluşturan karışımında çok büyük önemi var. Bu nedenle aynı fabrikada üretilse bile hatta sırt deseni aynı olsa bile aynı performansı verecek anlamına gelmez.

• Bridgestone ile aynı lastik olduğu halde nasıl olmuşta sıralamada bridgestone'dan daha geri kalmış ?
  • Mercedes diyince A serisi de var, AMG'de var. Siz nasil sadece markalari birbirleri ile kiyaslayabiliyorsunuz anlamak zor.
    Her lastik markasinin her butceye gore lastik modelleri var ve genelde de odediginiz paraya gore daha iyi performans alabiliyorsunuz.

Gidip Pirelli'nin ya da Continental'in ucuz bir modelini alip memnun kalmayan birisi butun modelleri icin yorum yaparsa isler biraz karisiyor haliyle.
    Uzunca bir sure P7 kullandim cok basarili bir lastik diyebilirim. Ama yerine gore Pirelli 2500 alanlar sikayet edebiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Anlamadığım Bridgetone Turanza ER300 ile Lassa, TR'de aynı fabrikada üretiliyor. Bridgestone'un teknolojisinden birşey kapmıyorlar mı?

Bildiğim kadarıyla lastiğe özelliğini veren içindeki karışım. Sırt deseni elbette önemli ancak herşey demek değil. Lastiği oluşturan karışımında çok büyük önemi var. Bu nedenle aynı fabrikada üretilse bile hatta sırt deseni aynı olsa bile aynı performansı verecek anlamına gelmez.

İçindeki karışım diye tabir ettiğiniz aromatik yağların oluşturduğu bir bileşendir.Evet Lassa ve Bridgestone aynı fabrikada üretilir.Ancak Bridgestone daha uluslararası bir marka olduğu için hiç bir zaman Lassa'nın kendi pazarında bir tehdit oluşturmasına izin vermez.Bir çok arkadaşın yorumlarında yakıt tasarrufu yol tutuş gibi konularda yorum yapılmış.Eğer bir lastiğin konforlu ve yakıt tasrruflu olmasını istiyorsanız yuvarlanma direncini azaltmalısınız.Ancak yuvarlanma direncini azaltmak lastikte dayanıklılıktan ödün vermek anlamına gelir.Yakıt tasarrulu ve konforlu olan bir lastiği kullanan tüketici bisal onbin km de lastiğinin balon yapmasıyla karşılaşınca bütün fikri değişecektir.Yani lastik konusunda eğer bir özelliğin çok iyi olmasını istiyorsanız diğer özelliğinden veya özelliklerinde feragat etmeniz gerekiyor.Lastik konusunda yapılan testler özneldir lastik sesi ve fren mesafeleri dışında alabileceğiniz sayısal bir veri mevcut deildir.

• Ben aracımı aldığımda üzerinde Pirelli P6000 vardı. 50binde değiştirdim. Islak havalarda kalkışta patinajda kalırdı. Çok sert virajda hafifçe dışa kayaırdım. Zaten çok hız yapmam.

ADAC'ın o zamanki testine bakarak Bridgestone Turanza ER300 aldım. 55 bin km oldu, herhalde önümüzdeki kışa girmeden değiştiririm, ama hala kayma mayma yok.
    Özellikle yağmurlu havalarda lastikleri hatırlıyorum ve her seferinde iyi ki bunu aldım diyorum!
    Adac'ın testi çok güvenilir bence. Şimdiki teste de güvenir başka marka alırım, marka fanatiği değilim.
  • quote:

Buna forumumuzda dahil..

İhtiyaçla alakalı bir durum. Tertemiz asfaltta çok iyi olabilir ama bozuk asfaltta işe yaramazsa sıkıntı.Lassa belki gerilerde kalmış durumda ama birçok yolda iş gören bir lastik.Petlas ta aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Buna forumumuzda dahil..

bu testler yapılırken sıralama kuru zemin-ıslak zemin-ses-yakıt tüketimi-aşınma gibi kriterlerden oluşuyor. her bir kriterin belli bir çarpanı var, her kriter için alınan puan bu çarpanla çarpılıp toplam sonuç elde ediliyor.

bence bu testlerde salt olarak sonuca bakmaktansa her kriter için alınan puan ayrı ayrı incelenmeli ve kişinin kullanım stili-beklentilerine göre lastik seçimi yapılmalıdır.

mesela test sıralamasında 5 olan bir lastik, yakıt tüketimi açısından bakıldığında birinci gelebilir. bu noktada diğer özellikler de çok vasat değilse önceliği düşük yakıt tüketimi olan birisi için tercih bu yönde olmalıdır.

veya sıralamda 3 gelmiş bir lastik kuru ve ıslak zemin performanslarında en iyi değerleri almış ama ses ve yakıt tüketimi konusunda düşük puan almış ise, performanslı araç kullanmayı seven birisinin ses ve yakıt tüketimi değerlerini göz ardı edip, kuru ve ıslak zemin performansına göre lastik değerlendirmesi yaparak 3. sıradaki lastiği alması gerekir.

not: örneklerde verdiğim lastiklerin yukarıdaki listeyle alakası yok, tamamen sallamasyon bir örnek

açıklama gayet yerinde olmuş .bulunduğunuz şehre yılda yaptığınız km e kullanım tarzınıza vs e göre en iyi listedeki lastik sonuncu lastik olabilir.

• Michelin primacy hp neden yok ?
  • Lassa adına büyük hayal kırıklığı ki kumhonun sıradan lastiğine bile lassanın top olanı açık farla geçilmiş..................
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.