Şimdi Ara

Youtube sorunları-çözümleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç gündür forumun değişik bölümlerinde ve Teknik Yardımda youtube ile ilgili başlıklar görüyorum. Şu an itibariyle youtube' a girebiliyorum ;

Yaptığım işlem ise çok basit.

1- DNS olarak OpenDNS, Google DNS yada buna benzer yurtdışı serverlardan birini kullanıyoruz. Örnek resim OpenDNS dir. Üstteki 192.168.0.53 ün bulunduğu kısım benim ağ ayarlarımdır, siz orayı görmezden gelin. Yapacağınız ayar 208.67.222.222 208.67.220.220 yada arzu ettiğiniz başka bir çalışan DNS ip numarasıdır

2- C:\WINDOWS\system32\drivers\etc yolunu takip edin ve hiç bir uzantısı olmayan hosts dosyasını açacağınız bir klasör içine kesip yapıştırın. ( Silmeyin, ne olur ne olmaz ) Daha önceden bu dosya içine onlarca farklı youtube adresi kaydetmeme ve sorunsuz çalışmasına rağmen bir kaç gündür çalışmıyor. Gerçekten ilginç.

İnternet tarayıcınız açık ise kapatın ve tekrar açın...Farklı çözüm yolları mutlaka vardır ben araştırmadım, bu işimi görüyor.

İyi forumlar.

Edit: Şu an OpenDNS ile youtube' a girilmiyor. Belki sonradan düzelir ancak google dns ler sağlam 8.8.8.8 8.8.4.4

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Teşekkürler çok yararlı bi konu
  • bu arada o hosts dosyasının içine bazı illegal sitelere giriş yapmak için farklı ip numaraları vs yazdıysanız elbette artık giremeyeceksiniz. Bilginiz olsun.

Hosts dosyasını silmek/kaldırmak çok rafine bir çözüm değil farkındayım, ancak şimdilik iş görüyor. Farklı çözüm yolları bulanlar mutlaka vardır.
  • Her açılan "Youtube'a giremiyorum" adlı konulara teker teker DNS numaralarını yazmaktan bıkmıştım.
    Yararlı bi konu olmuş.
  • Bu konu açıldı diye yazmaya devam etmiycekler sanma
  • Hosts dosyasının yedeğini aldıktan sonra, orijinalinin içinden youtube'a ait tüm ip satırları silin ve tekrar deneyin. En azından deneyin ben bu şekilde girebilmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

Bu konu açıldı diye yazmaya devam etmiycekler sanma

En azından sayfanın linkini veririz numaraları yazmaktansa..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    youtube ekran sorunu
    10 ay önce açıldı
    Youtube Anasayfa Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki Vista için gerekli ayarları nasıl uygulayacağız, bunu denedim ama yapamadım ben.
  • sonunda ya, ama araştırmayan dh üyeleri gene ilk frsatta "yeni mesaj" butonuna basacaklar
  • Sadece FreeDNS, OpenDNS vs.. yazmak genellikle sorun cıkarmıyor, diye biliyorum.
  • Bu sorundan etkilenenler anladığım kadarıyla (bende dahil), daha önceden youtube açılsada video izleyemediği için hosts dosyasında değişiklik yapanlar - değişiklik yapan program kullananlar. Şimdilik bu şekilde sorunsuz kullanılıyor önemli olanda bu
  • ben youtube girmek için makat programı aracılığı ile host dosyasını değiştirip giriyordum herkes gibi bir kaç gündür bende de girmiyordu bende makat programını tekrar kurdum sorun düzeldi ilginç bir şekilde yüklediğim aynı sürüm olduğu halde
    http://makat.org/makat.exe
  • Teşekkürler artık girebiLiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcavarly

Peki Vista için gerekli ayarları nasıl uygulayacağız, bunu denedim ama yapamadım ben.

Herşey aynı ve yerli yerinde, fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

ben youtube girmek için makat programı aracılığı ile host dosyasını değiştirip giriyordum herkes gibi bir kaç gündür bende de girmiyordu bende makat programını tekrar kurdum sorun düzeldi ilginç bir şekilde yüklediğim aynı sürüm olduğu halde
    http://makat.org/makat.exe

evet bende denedim, aynı host dosyası olmasına rağmen bu sefer çalıştı. İlginç bir durum, araştırmak gerekli.

dosyayı indirip kullanmak isteyen arkadaşlar önce antivirüs taramasından geçirsinler. Elbette her türlü sorumluluk kullanan arkadaşa ait.

• virüs açısından bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum bir çok bilgisayara kurdum ve çok çeşitli virüs programları ile tarattım temiz çıktı exe olmasının sebebi hedef klasörü otomatik olarak bulup değiştirmesi sanırım tabi ki şüphesi olan varsa kullanmasın
  • Olduuuuuuuuu
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

quote:

Orijinalden alıntı: darkcavarly

Peki Vista için gerekli ayarları nasıl uygulayacağız, bunu denedim ama yapamadım ben.

Herşey aynı ve yerli yerinde, fark yok.

tekrar deneyeceğim , bakalım olur illa ki :)
  • windows7 için

Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Ağ ve Paylaşım Merkezi

yukarıdaki bölüme girin

yerel ağ bağlantısına tıklayın

özelliklere tıklayın

geri kalan yukarıdaki gibi.
  • googlenin dns lerini kullanıyorum memnunum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.