Şimdi Ara

HI - FI ile ilgili temel bilgiler (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
39
Favori
268.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bilgiler
  • ilk mesaj 2005 ben o yıllarda hı fı kelimesini bile duymamıştım.
  • merhabalar ,

    formları acemisiyim ve doğru yerde miyim bilemiyorum.

    bose aquistmass 3 ile yamaha a s 300 anfi kullanımı uygun mudur ?

    teşhirden bu iki ürünü çok uygun fiyata buldum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
  • slm arkadaşlar hi-fi ile ilgili doğru yerde miyim bilemiyorum. ama ben sorularımı yinede yöneltim tecrübeli ve bilgili arkadaşlara. şimdi iki sorum var benim önceliğim müzik dinlemek ve bu yüzden müzik setlerinden mi daha iyi performans alırım yoksa müzikte önerebileceğiniz şu an 1000 tl bütçeye uygun kurabileceğim bir hi-fi sistem varmı ? sinema ikinci planda. diğer sorum şu hi-fi konusunda epey bi acemiyim. eğer hi-fi kurmak istersem dediğim gibi müzikte başarılı gümbür gümbür çalabilecek marka model neler önerirsiniz hi-fi konusunda nasıl yardımcı olabilirsiniz bana ? müzik setlerinde ustayımdır ama müzik setinede yönelmek istemiyorum demode oldular ama müzikte gerçekten sağlam bir set başarılı bu yönden kararsız kaldım olsanız hangisine yönelirdiniz şimdiden teşekkürler....
  • ibretlik konu
  • Bu konuyu boş bırakmak doğru değil. Zamanında çok emek verilerek çok bilgi aktarılmış. Konunun tecrübe sahiplerinin konuya paylaşım yapmalarını rica ediyorum.
  • çok iyi olmuş :)

    Sesi odadaki halı, perde tüm kumaşlar, yuvarlak duvar kenar köşeler iyi yönde etkiliyormuş. Bunuda dikkate alın. Uzman tv de izlemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 5 Aralık 2013; 22:04:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar benim hifi deck sistemin bağlantısı ile ilgili bir sorum olacaktı. yardımcı olursanız sevinirim. benim technics su-v660 amfi, sh-ge 90 dsp, yine technics cd player ve sbt 200 hoparlörden oluşan sistemim var... fakat şu anda hepsi bağlı çalışır durumda fakat bir arkadaşımdan sh-ge 70 eko geldi.. internette baktım aynı sistemde hem sh-ge 90 dsp hem de sh-ge 70 kullanılabiliyor. fakat ben bağlantılarını nasıl yapacağımı bir türlü kararlaştıramadım. şu anki konumda dsp tape 1 olan kısımda bağlı ve anfinin iki tane düğmesi var onlardan büyük olanı tape konumunda bekliyor sürekli dsp orada bağlı olduğu için, diğer küçük olan düğme ile deckler arasında seçim yapıyorum... bu sistemin bağlantısı konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.
  • birde technics gt 550 tuner vardı onu yazmayı unutmuşum. inşallah ayrıntılı ve anlaşılır bir dilde anlatmışımdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf

    Saygılar, Sevgiler Daha Evvelden Hazırlamıs oldugum Kendı Arsıvım Olan Hifi Yazılarımı sizinle paylaşmak istedim Umarım Yardımcı olur Tesekkurler..



    Tek kelimeyle şahane bir yazı teşekkürler.
  • Slm arkadaşlar bende denon avr 1312 var hopörlör olarkta fadel wharfadale crystal 30.5 center ve surround olarakta sony müzik setinin 8 ohm luk kabinleri var frekans ayarı ne yapmalıyım anfim giriş düzeyinde olduğu için alırken ses ayar mikrofonu yoktu frekanslar konusunda pek bi bilgim yok hangi kabini hangi frekansta kullanayım yardım edermisiniz teşekkürler:)
  • Arkadaşlar DH forum sitesinde oldukça yeniyim ve ses sistemleri üzerinde hiç bir deneyimim olmadığını söylemem gerekiyor.Bir süre önce hoparlörlerinden aldığım sesin detaylarının bana yetmediğini anladım müzik dinlemek için elimde MacBook Pro 13 inch var içinde kullanılan ses Kartının markası cirrius Logic 3,5 milimetrelik kulaklık çıkışı aynı zamanda optik ses çıkışı destekli olduğunu belirtmem belki gerekli olabilir çünkü hoparlörümü direk bu çıkış üzerinden bağlıyorum. Müzik cd lerini kendi bilgisayarımda iTunes aracılığı ile cd nin orjinal formatlarında (44100 Hz, AİFF) olarak kaydederek dinliyorum içlerinde yine iTunes üzerinden satın aldığım 320 kbps AAC formatlı Albümler de bulunmakta. Hoparlör olarak bas gitarımı da bağladığım stagg marka aktif hoparlör kullanıyorum ( gitarımı bağladığımda prosesörün sesini hiç bozmadan verebilen en uygun yollu hoparlör olduğu için. Prosesörün markası: BOSS GT 10B), kimi zaman seinheiser hd 202 model kulaklığımı kimi zaman ise film izlemek için kullandığım Logitech x540 model ses sistemimi ama hepsi de müzik dinlerken ses detayı konusunda aynılar ( ses renkleri farklı elbette) bunun sebebi nedir kaynaktan ötürümü yoksa benim kulağım da mı bir sorun var anlayamadım test ettiğim müziklerin hepsi kayıpsız klasik müzik albümleriydi
    Bir diğer merak ettiğim soru ise müzik dinlerken en çok aradığım hiç bir sesin birbirine girmemesi özellikle basların tiz ve midleri bastırmaması ve enstrümanları birbirinden rahatlıkla ayırt edebilmek istiyorum kısacası olabildiğince seslerin flat olması bunun için m-audio av40 model referans hoparlör özellikle dikkatimi çekti bunu MacBook Pro'ma bağlayacak olursam istediğimi elde edebilirliyim yada sizin öneriniz ne olurdu (oldukça uzun olan bu sorularım için kusuruma bakmayın lütfen yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reddawn kullanıcısına yanıt
    Hocam
    Yazını okudum,hayal kırıklığına uğradım,senin dediklerin doğruda ,benim amfimde bahsettiğin dönemden technics su-v650 ve Total harmonic distortion: 0.002% yani rakamlar iyi ancak müzikden ne kadar kaybediyoruz acaba diye düşünüyorum,ne kaybettiğini ancak daha iyisini dinlediğinde anlayabiliyorsun,dipsiz kuyu gibi,LP alıyorsun,anfin sesi yutuyor,o yutmaz ise kolonlarda kayboluyor,o yetmez ise yeni baskı LP ler kayanğı dijital olunca verdiğin paralar çöp oluyor,teknoloji değişiyor gelişiyor ama hala neden eski analog anfilere dünya para veriyoruz,temiz cihaz kovalıyoruz,sanki hatasız boyasız araba arıyoruz,harcadığımız paralarla rahat orta sınıf bir araba alabiliriz sanırım.
  • Genco89 G kullanıcısına yanıt
    Bildiğim birşey varsa bu işlerin macbooklarla olmadığıdır
  • Frontoza F kullanıcısına yanıt
    Neden peki ?
  • Hocam

    Senin anlattığın ve sorduğun Hİ-Fi den farklı bir kulvar,netice itibari ile hepimiz artık basit kaynaklardan da müzik dinliyoruz,ama hi-fi müzik sistemleri hala var ve hala pahalı ve neden sorusunu açıklamak da o kadar kolay değl.Biraz müziği hissetmekle alakalı diyebilirim,mesal jazz meraklılarına baktığında bu işi bir ipod veya macbookdan değilde ,hi-fi sistemden ve hi-fi içinde de jazzın rengini verebilecek LP,amfi ve kolon üçlüsünden oluşturduklarını görürsün,benim gibi rock ve metal dinleyen birisi için se ortalama bir hi-fi sistemin yeterli olabildiğini görürsün,dinlediğin ve dinleyeceğin müziğe görede kuracağın ses sisteminin hassasiyetleri meydana çıkar .Öncelikle bu forumu baştan okumanı öneririm.Hoparlör seçimi müzik tarzına göre çok önemlidir bence,diğer hususda detaylarını verecek amfi ve ses kaynağı olarak gider.
  • Frontoza F kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız öncelikle bu yüzden teşekkür ederim. Dediğiniz durumu az buçuk farkındayım, sonuçta elimdeki sistemin kaliteli olmadığının da farkındayım ama yinede aralarında bir fark olması gerektiğini düşünürdüm bu farkı duymak için dinlediğimde pek bir fark olmadığını gördüğümde kendi kulağımdan şüphelendim. Özellike gerçek bir müziksever (klasik,jazz,blues ve senfonik metal aşığıyımdır 60-70'lerin klasik pop müziklerinide beğenirim hepsi olmasada ) ve amatör olarak müzikle uğraşan biri için kulağının yeterince iyi olmama düşüncesi insanı biraz üzebiliyor :) en azından beni üzdü desem yeridir çünkü müziğin yeri bende çok ama çok farklıdır. Bu alanda iyi olmak için elimden geleni yapan bir insanım.
    Birde İzmirde hi-fi sistem deneyebileceğim yada satan bildiğiniz bir yer var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genco89 -- 12 Şubat 2015; 15:33:12 >




  • İzmir'de bildiğim bir hi-fi mağazası yok.Ancak 2 .el veya sıfır cihaz baktığımda internetten karşıma çıkan birkaç isim var sürekli,oralardan aratabilirsin.Sahibinden sitesinebaksana mesala orda anfi aratsan birkaç mağaza çıkıyorioralardan görmek istediğin şeylere ulaşabilirsin belki.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.