Merhabalar,aranıza yeni katıldım hi-fi hakkında kendimce bir şeyler biliyorum zannederdim, fakat yazılanları okudukça çok ta bilgili olmadığımı gördüm ve bir konuda sizlere danışmakta fayda gördüm...
Konum şu, hali hazırda evimde kullandığım DENON POA 4400 mono block 2 adet power ampli ile bunları süren Denon PMA 1200 Pre amplim var ve bunlara şu an JBL E-100 hoperlör aldım ( 4 adet ) şimdi oluşan bu sistem hakkında bana biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.. teşekkürlerimle....
Konum şu, hali hazırda evimde kullandığım DENON POA 4400 mono block 2 adet power ampli ile bunları süren Denon PMA 1200 Pre amplim var ve bunlara şu an JBL E-100 hoperlör aldım ( 4 adet ) şimdi oluşan bu sistem hakkında bana biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.. teşekkürlerimle....
Kanımca abartmışsınız dostum 4 tane e100 bir sürü amp, stadyumda yaşadığınızı düşünmeye başlıycam.
2 adet 180 Watt'lık DENON POA 4400 mono block anfiye neden 4 adet 125-250 Watt arası anfi ile sürülmesi tavsiye edilen kolon aldın. Sistemin 2 adet monoblok anfi ile zaten Stereo olarak kullanıldığı için sadece 1 çift E80 yeterli olurdu.
Ya da ikisine o kadar para vereceğine bir çift daha farklı seçenek düşünebilirdin.
Ayrıca eğer konu stereo seste saflıksa, preanfi kullanmak neden.
Zaten şimdilerde üretilen pek çok High-End sistemde, ayrıca bir preanfi (Prepower) katı kullanılmaması öneriliyor.
Çoğu zaman seste olumsuz distorsion ve gereksiz dengesizliklere yol açıyor. Preanfi (Prepower) daha ziyade daha eski zamanlarda bazı Solidstade (Lambalı) anfilerde, ses girişi kaynaklarını uygun seviyelere getirmek için kullanılırdı.
Ancak günümüz sistemlerinde yavaş yavaş kullanımlarına gerek kalmıyor.
Saygılar...
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.
Bu arada aklıma gelmişken sorayım dedim. Soracağım hep unutuyordum da.
Sevgili Killforyou!
Nick'inin altında, odyofil yazıyor o ne demek.
Audiophile olmasın?
Saygılarr...
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.
İyi güzel hoş da, bu biraz piyasadaki şarkıcıların kendi kendisine sanatçı ünvanı yakıştırmasına benzemiyor mu? Bu nick altı ünvan uygulaması!
Ben doğru bulmuyorum.
Saygılar...
- Eğer hoparlörünüz bi-wire (frekans ayrımlı) bağlantılı ise (bas ve tiz sürücüler için ayrı ayrı kablo girişleri) aradaki köprüleri kullanmak yerine hoparlör kablosundan bir parça ile köprüleme işlemini yapın daha iyi sonuç elde edersiniz, yada en iyisi iki kablo ile bi-wire kullanin, uzmanlar bi-wire bağlantının sesi %30 iyileştirdiğini söylüyor.
Bİ-wire bağlantısı tam olarak nasıl yapılır? Resimli olarak gösterebilirseniz çok makbule geçecek. Diamond9,6 larımı Sony STR-497 avr' me bi-wire bağlamak istiyorum. Kullanım klavuzunda bu bağlantı anlatılıyor ama yine de ustalardan daha açıklamalı olarak öğrenmek isterim. Yanlış birşey yapıp sisteme zarar vermek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar hepinize selamlar. sizden bi konu hakkında bilgi almak istiyorum. bende son nin lbt serisi bi müzik seti var. bu setin ön panelin şu yazı var'' digital out for md'' bu ne anlama geliyo dijital çıkış? ama ne için stüdyo anlamında bi özlellik mi bu. bilgisayarımım kullaklık çıkışından b kablo ile müzik setimden ses alıyorum şuan. ve bu dijital çıkış yerine de bi kablo götürüp bilgsayarımdan kontrol edebilir miyim yine setimi? eğer dediğimgibi bi durum için ise bu dijital out? bu kablo yu nerden edinebilirim. hepinize sevglilerimle
Birkaç sene evvel Md Diskler vardı. Mini Disc'ler yani. O cihazla bağlantı yapmak için konulmuş bir çıkış bu. Ama uyum sağlar mı? Bilmiyorum. Hakikaten hiç denememiştim. Bende merak ettim. Muhtemelen Tos fiş şeklindedir çıkışı heralde. Yanılıyormuyum. Eğer öyleyse, Normal bir Coaxiel kablo ile denemek lazım.
Eğer Optic çıkış ise, Optik kablo ile dene.
Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: nephente
arkadaşlar hepinize selamlar. sizden bi konu hakkında bilgi almak istiyorum. bende son nin lbt serisi bi müzik seti var. bu setin ön panelin şu yazı var'' digital out for md'' bu ne anlama geliyo dijital çıkış? ama ne için stüdyo anlamında bi özlellik mi bu. bilgisayarımım kullaklık çıkışından b kablo ile müzik setimden ses alıyorum şuan. ve bu dijital çıkış yerine de bi kablo götürüp bilgsayarımdan kontrol edebilir miyim yine setimi? eğer dediğimgibi bi durum için ise bu dijital out? bu kablo yu nerden edinebilirim. hepinize sevglilerimle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 26 Nisan 2007; 9:42:33 >