Şimdi Ara

Playstation 3 VGA anliyanlar lütfen baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Playstation 3 VGA anliyanlar lütfen baksın

Arkadaşlar yukarıdaki kabloyu almayı düşünüyorum. 21" 1080P Full HD Monitörüm var fakat sadece VGA girişi var . Xbox360'ı çok rahat HD olarak oyniyabiliyorum bu monitörde fakat Playstation 3 ' ün yani Sony'nin çıkarttığı orjinal bir VGA kablosu yok ve ben biraz araştırdıktan sonra yukarıdakini buldum. Birisi monitörün VGA olduğu için büyük ihtimalle HDCP yoktur dedi ve şu aşağıdaki çeviriciyi tavsiye etti

Yani bana hem o VGA kablosunu hemde bunu almam gerektiğini söyledi , bu çevirici kutularla daha önce hiç uğraşmadım , kullanımları kolaymı acaba birde yukarıdaki anlattıklarımı alsam işe yararmı? Teşekkürler okuyup ilgilenen arkadaşlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2A20571EF -- 13 Nisan 2010; 20:25:41 >

• Üstteki kabloyu sipariş ettim ben de. Alttaki VGA box a para verene kadar geçici bir çözüm olarak. Bakalım ne kadar doğru yapmışım, gelsin de. İkisini birden alman gerekmiyor. Alttaki daha profesyonel tabi ki. Ürün gelince tekrar yorum yazarım ancak bir haftadan önce gelmez..
  • Bende Playasia'dan şimdi kabloyu sipariş veriyorum 33$ fiyatı varmış eğer açılmazsa (HDCP desteği yok monitörümün bildiğim kadarıyla ) aşağıdaki VGA Boxu almam gerekicek , çok saol bilgilendirmen için
  • Ben de kablo alcamta bir sorum var.Ben normalde salonda Full HD ekranda oynuyorum.Ama bizimkiler salonu işgal ettiğimden şikayetçi.Bildiğiniz üzere HDMI'da ses ve görüntü aynı kablo üzerinden yapılıyor.Bunu VGA'ya bağlarken yanında ses kablolarını nereye bağlıcaz.Daha almadım ama alcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkDevil_

Ben de kablo alcamta bir sorum var.Ben normalde salonda Full HD ekranda oynuyorum.Ama bizimkiler salonu işgal ettiğimden şikayetçi.Bildiğiniz üzere HDMI'da ses ve görüntü aynı kablo üzerinden yapılıyor.Bunu VGA'ya bağlarken yanında ses kablolarını nereye bağlıcaz.Daha almadım ama alcam.

Xbox360 'tan kullandığım kadarıyla VGA ile monitöre bağlıyorsun onun hemen yanındanda ses kabloları çıkıyor onlarıda hopörlöre takıyorsun. ( Monitöründe hopörlörler varsa monitörüne takıcaksın )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2A20571EF -- 13 Nisan 2010; 21:00:09 >
  • A/V çıkışından bağlıyorsun zaten. HDCP, HDMI çıkışında olur. Bir şifrelemedir o. Cihaza gerek yok üşenmeden kablo değiştireceksen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunc.

A/V çıkışından bağlıyorsun zaten. HDCP, HDMI çıkışında olur. Bir şifrelemedir o. Cihaza gerek yok üşenmeden kablo değiştireceksen

Şu yukarıdakinden var bende, baktım HDCP desteklemiyor ama 1080p monitör. Yani sadece kablonun kullanmam için yeticeğinimi söylüyorsun ? Eğer öyleyse çok iyi olur fakat görüntü alamazsın diyorlar VGA Box olmadan HDCP desteklemiyorsa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum yanlış mı gördüm acaba HDMI'dan vga ve kompozite mi dönüştürüyor aldığın kablo??
  • quote:

Dostum yanlış mı gördüm acaba HDMI'dan vga ve kompozite mi dönüştürüyor aldığın kablo??

Evet bildiğimiz scart girişiyle CRT Tv'ye bağlanan kablonun takıldığı yere bunu takıp diğer ucuda VGA'ya(monitöre) takılıyor
  • PS3'e takılan kısmı bir an HDMI çıkış sandım. Yanlış bilgilendirmek korktum . Tamam o zaman sorun yok, gelsin deneyelim.
  • quote:

PS3'e takılan kısmı bir an HDMI çıkış sandım. Yanlış bilgilendirmek korktum . Tamam o zaman sorun yok, gelsin deneyelim.

Katılıyorum , gelsin bakalım olmadı biraz daha dişi sıkıp resmini gösterdiğim VGA Box'tan alırım

• vga box ve kabloya o kadar para verene kadar monıtorunu satıp dvi girisli bi monıtor al
    vga box 100 liradan baslıyor
    ben acer aldım fullhd 23'' 350 lira
    100 lira vga box almaktan ıyıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: xamaximax

vga box ve kabloya o kadar para verene kadar monıtorunu satıp dvi girisli bi monıtor al
    vga box 100 liradan baslıyor
    ben acer aldım fullhd 23'' 350 lira
    100 lira vga box almaktan ıyıdır

Haklısın öyle yapmayı düşünüyorum , bir kaç tane Xbox360 orjinal oyunu + monitörü sattımı üstüne az biraz ekleyip parayı çıkartırım sanıyorum. Şu kablo gelsin bir deniyeyim şuan kullandığım monitörde açmaz ise ya kendimi kasıp HDMI çıkışlı bir monitör alıcam olmadı DVI girişli monitör alıcam
  • Merhaba arkadaşlar.

Bu tür bir ürün elime geçince yorum yazacağımı söylemiştim, fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar için. Öncelikle aldığım ürün şudur :
    http://dx.com/p/pc-monitor-hdtv-vga-cable-for-ps3-wii-1-2-meter-24903

Ürün sandığımdan çok daha geç bir sürede elime ulaştı. İki ay gibi bir sürede geldi. Ve inceleme yerine oyuna daldığım için yorum yazmayı unuttum . Kablonun Wii girişi de vardır, ancak Wii'm olmadığı için denemedim.
    (Bu siteden aldığım diğer ürünler çok daha erken elime ulaştı, merak eden arkadaşlara duyurulur).

Kablo bu sarı havalı zarfta geldi ve diğer siparişlerim gibi kutusuzdu. Ama gayet sağlam.
    Bu da sistemim. Acer V223HQ monitörümde sadece VGA girişi vardır.
    Paketten bir de ses için kablo çıkıyor. Bununla kırmızı ve beyaz RCA uçları hoparlörünüze uygun hale getirebilirsiniz. Ses kalitesi gayet iyidir.

İkinci fotoğraftaki küçük çeviriciyi kablomuzun VGA ucuna taktıktan sonra monitörümüze bağlıyoruz. Yalnız buradaki en büyük ve can alıcı sorun şu:
    Ben ilk bağlantıyı yaptığımda "INPUT NOT SUPPORTED" uyarısı aldım monitörde. Büyük bir hayal kırıklığının ardından, sıkıcı ve bir o kadar hırslı bir çabayla:

1) Bu elimizdeki kablonun RCA girişlerindeki yeşil uçlu olanı(video için) 37 ekran televizyona kompozit girişten bağladım. Görüntü ayarlarından aşağıdaki ayarı yapıp(Component/D-Terminal) 30 sn dolmadan televizyondan çıkarıp VGA ucuyla monitöre bağladım. Eğer PS3 menüsünü ezbere biliyorsanız böyle bir atraksiyona gerek duymayacaksınız.

2) Ardından 720p görüntü ayarını seçtikten sonra ilerleyip ses ayarını da uygun olan seçeneği seçtikten sonra rahat bir 'Oh!' çektim..

Ve artık PlayStation3'ümüz sadece VGA girişi bulunan monitörümüzde daha yüksek çözünürlükte kullanıma hazırdır.
    Kablonun kullanımdaki en büyük sorunu ise, zaman zaman ekranı iki saniyeliğine de olsa karartması.
    Bu benim için çok sorun olmuyor ama sizin için ne derece sinir bozucu olur bilemem...

Şu an için tek oyunum FIFA 09

Makinenin hassaslığından netliği yakalayamadım. En az 1,5 metre uzaklıktan rahatlıkla oynayabilirsiniz.
    Herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunc. -- 4 Ocak 2014; 15:08:25 >

• İnceleme için teşekkürler gerçekten ihtiyacı olanlara yardımcı olacaktırAsıl mesaj yazma amacım şudur ki bu "input not supported" olayı hakkında yalnız değilsinizBende de Acer X233H var dvi girişli ilk monitörü aldığımda dvi dan bağladım bir de ne göreyim "input not supported" deli olmuştum.Allahtan forumda bu monitörden olan arkadaşlar yardımıyla halletmiştim.Arada bir ps3 ü açınca yine uyarıyla karşılaşıyorum neyse ki menüyü görmeden düzeltebiliyorumYalnız bu Acer monitörlerde bir sıkıntı var ki o da ps3 te dvde izleyemiyorum(bluray filmlerdeki düşük çözünürlüklü ekstra videoları da)"Input not supported" diye uyarı veriyor.Dvd deneme şansınız varsa bir deneyebilir misiniz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: soldat88

İnceleme için teşekkürler gerçekten ihtiyacı olanlara yardımcı olacaktırAsıl mesaj yazma amacım şudur ki bu "input not supported" olayı hakkında yalnız değilsinizBende de Acer X233H var dvi girişli ilk monitörü aldığımda dvi dan bağladım bir de ne göreyim "input not supported" deli olmuştum.Allahtan forumda bu monitörden olan arkadaşlar yardımıyla halletmiştim.Arada bir ps3 ü açınca yine uyarıyla karşılaşıyorum neyse ki menüyü görmeden düzeltebiliyorumYalnız bu Acer monitörlerde bir sıkıntı var ki o da ps3 te dvde izleyemiyorum(bluray filmlerdeki düşük çözünürlüklü ekstra videoları da)"Input not supported" diye uyarı veriyor.Dvd deneme şansınız varsa bir deneyebilir misiniz acaba?

DVD deneme şansım yok ama PS3 Media Server'dan altyazılı filmleri oynatabiliyor, belki işinize yarar.
    Bir de 1080p çözünürlüğü seçtiğimde görüntü saniyelik olarak gidip geliyor ve iptal etmek zorunda kalıyorum.. Bu da Acer'a has bir şey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunc. -- 18 Haziran 2010; 21:01:03 >

• NEC 22WV monitörde çalışır mı?
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

Bu tür bir ürün elime geçince yorum yazacağımı söylemiştim, fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar için. Öncelikle aldığım ürün şudur :
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24903

Ürün sandığımdan çok daha geç bir sürede elime ulaştı. İki ay gibi bir sürede geldi. Ve inceleme yerine oyuna daldığım için yorum yazmayı unuttum . Kablonun Wii girişi de vardır, ancak Wii'm olmadığı için denemedim.
    (Bu siteden aldığım diğer ürünler çok daha erken elime ulaştı, merak eden arkadaşlara duyurulur).

Kablo bu sarı havalı zarfta geldi ve diğer siparişlerim gibi kutusuzdu. Ama gayet sağlam.
    Bu da sistemim. Acer V223HQ monitörümde sadece VGA girişi vardır.
    Paketten bir de ses için kablo çıkıyor. Bununla kırmızı ve beyaz RCA uçları hoparlörünüze uygun hale getirebilirsiniz. Ses kalitesi gayet iyidir.

İkinci fotoğraftaki küçük çeviriciyi kablomuzun VGA ucuna taktıktan sonra monitörümüze bağlıyoruz. Yalnız buradaki en büyük ve can alıcı sorun şu:
    Ben ilk bağlantıyı yaptığımda "INPUT NOT SUPPORTED" uyarısı aldım monitörde. Büyük bir hayal kırıklığının ardından, sıkıcı ve bir o kadar hırslı bir çabayla:

1) Bu elimizdeki kablonun RCA girişlerindeki yeşil uçlu olanı(video için) 37 ekran televizyona kompozit girişten bağladım. Görüntü ayarlarından aşağıdaki ayarı yapıp(Component/D-Terminal) 30 sn dolmadan televizyondan çıkarıp VGA ucuyla monitöre bağladım. Eğer PS3 menüsünü ezbere biliyorsanız böyle bir atraksiyona gerek duymayacaksınız.

2) Ardından 720p görüntü ayarını seçtikten sonra ilerleyip ses ayarını da uygun olan seçeneği seçtikten sonra rahat bir 'Oh!' çektim..

Ve artık PlayStation3'ümüz sadece VGA girişi bulunan monitörümüzde daha yüksek çözünürlükte kullanıma hazırdır.
    Kablonun kullanımdaki en büyük sorunu ise, zaman zaman ekranı iki saniyeliğine de olsa karartması.
    Bu benim için çok sorun olmuyor ama sizin için ne derece sinir bozucu olur bilemem...

Şu an için tek oyunum FIFA 09

Makinenin hassaslığından netliği yakalayamadım. En az 1,5 metre uzaklıktan rahatlıkla oynayabilirsiniz.
    Herkese iyi forumlar...

Hocam monitörün HDCP destekliyor mu? Ben de sony var aynı kablodan almayı düşünüyorum da sorun çıkmasın...

• Arkadaşlar bende HDCP olmayan bi Plazma TV'ye sahibim ve PS3 bağlantı sorunumu çözmek istiyorum. Bununla ilgili derdimi anlattığım bi başlık açtım (BURADA).
    VGA boxları araştırıp duruyorken bu başlığı gördüm ve ilgimi çekti fakat anlamadığım bişey var bu kablo PS3'ün HDMI çıkışına mı Scart çıkışına mı takılıyor? Scart (AV) çıkışından ise bu çıkıştan HD görüntü almak cidden mümkün mü? Bir de bu kabloyu Türkiye'den edinme şansımız yok sanırım? Yurtdışından en kısa sürede nereden alınabilir ki? Ayrıca arkadaş ara sıra kararma oluyor demiş. Ne sıklıkta oluyor acaba? Mesala 15dklık bi maçta bi kez oluyorsa eyvallah ama 5-6 kere oluyorsa sinirden parçalarım ben aleti :D.
    Teşekkürler.

• İzmir elden satılık ps3 vga kablo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.