Şimdi Ara

Apple iPad'e Çinli rakip geliyor: Meizu mBook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin'in en büyük klon elektronik cihaz üreticisi olarak gösterilen Meizu, Apple iPhone'dan sonra iPad'in de klonunu hazırlayacaklarını duyurdu.

     


    Meizu firmasının mBook olarak adlandırdığı iPad klonu tablet'in 8,4 inç boyutunda kapasitif dokunmatik ekrana sahip olacağı belirtildi. 1024x768 çözünürlük sunacağı belirtilen mBook'ta 1080p video oynatma özelliğinin olacağı ve HDMI çıkışı sayesinde HDTV'lerle kullanılabileceği öğrenildi. Meizu'nın yaptığı açıklamada mBook'un kullanıcılara 12 saatlik batarya ömrü sunacağı belilirtilirken, mBook tabletinin 1.5 Ghz işlem hızına sahip bir işlemciye sahip olacağı açıklandı. Snapdragon işlemcisinin kullanılması beklenen mBook'ta işletim sistemi tercihi Android'den yana kullanılabilir.

     

    Meizu mBook tablette, Apple iPad 3G modelindeki özelliklerin bulunucağı ifade edildi. Meizu'nın üreteceği iPad klonu olan mBook'un 2011 yılı başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

     







  • Gelen geçen ipade rakip çıkarmaya başladı zaten. Bakalım daha ne kadar görüceZ?
  • USB, Kamera ve Adobe flash desteği de koydular mı tamamdır :))
  • Ipad'dense bu daha fazla tercih edilebilir...
  • i pad tamamen saçmalık bence bu tür cihazlar daha alınabilir
    ipad gösteriş meraklılarına hitap eden bi ürün ben aldıgım ürünün verdigim parayı haketmesini beklerim
  • Taklit demek biraz hata aslinda. Her PC yapan digerini taklit etmis olmaz sanirim, yada her telefon yapan. Bu da bir urun ailesi. Apple dan once de tablet yapan oldu, apple a onlari taklit ediyor diyen oldu mu? meizu nun soylediklerine pek inanasim gelmiyor. iphone ciktiginda da reklam amacli olarak bir urun duyurmuslardi, kagit userinde super birseydi. ancak nedense hic cikmadi urun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya

    Taklit demek biraz hata aslinda. Her PC yapan digerini taklit etmis olmaz sanirim, yada her telefon yapan. Bu da bir urun ailesi. Apple dan once de tablet yapan oldu, apple a onlari taklit ediyor diyen oldu mu? meizu nun soylediklerine pek inanasim gelmiyor. iphone ciktiginda da reklam amacli olarak bir urun duyurmuslardi, kagit userinde super birseydi. ancak nedense hic cikmadi urun.


    +1
  • şu aralar çıkan tablet haberlerinin büyük bir çoğunluğu "bubbleware". yani balon, ama ipade rakip, android/winmo7 işletim sistemli bir tablet çıksa güzel olurdu
  • Rakipler çıksın tabi ki daha fazla ürün seçeneği daha ucuz olma olasılığı ve daha gelişmiş teknolojilere adım atma şansı rekabet her daim iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya
    Taklit demek biraz hata aslinda. Her PC yapan digerini taklit etmis olmaz sanirim, yada her telefon yapan. Bu da bir urun ailesi. Apple dan once de tablet yapan oldu, apple a onlari taklit ediyor diyen oldu mu? meizu nun soylediklerine pek inanasim gelmiyor. iphone ciktiginda da reklam amacli olarak bir urun duyurmuslardi, kagit userinde super birseydi. ancak nedense hic cikmadi urun.

    Meizu m8 iphone rakibi olarak lanse edildi ve satilmakta su anda.
  • Evet. simdi meizunun sayfasini da inceledim, sahiden duyurulmus. kusura bakmayin yanlis bilgilendirme icin. duzeltmiyorum, yazilan cevap anlamsiz kalmasin diye :)
  • Meizu donanımsal olarak çok güçlü ve başarılı cihazlar üretiyor her zaman. Malzeme kalitesini de iyi yaparlarsa ipad yerine mBook tercih edilebilir. Hele ki elinde iphone'u olan biri değişiklik ve eksik özellikler için mBook alır gibime geliyor. İkisi birbirini tamamlar çünkü. Hem iphone os hem de android mükemmel olurdu.
  • birde çift hatlı olursa dadından yinmez.
  • çinliler herşeyi yapıyorlarda kalite ne durumda acaba??? yada kalite diye bir kelime biliyorlarmı dillerinde böyle bir kelime var mı acaba???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    çinliler herşeyi yapıyorlarda kalite ne durumda acaba??? yada kalite diye bir kelime biliyorlarmı dillerinde böyle bir kelime var mı acaba???

    Burada Meizu'dan bahsediliyor. 20-30$ gibi fiyatlara çift hatlı dokunmatik telefon satanlardan değil. Aralarında çok fark var. Meizu M8 hem özellik ve donanımda hem de malzeme kalitesi olarak çok iyi mesela.
  • Bu tabletlerin sorunu yazılım desteğinin olmaması. Appstore olduğu sürece Apple iPad ile fark yaratmaya devam edecektir.

    Android, WebOS, Windows Phone 7 ile millet uğraşacağına tablet işletim sistemi ile uğraşsa daha iyi olacak.

    Sanırım Nokia Intel beraberliği daha Maemo bir ümit vaad ediyor. Zira Intel yazılımcıları x86 mimarisi ile bu işe çekebilecek güce sahip, Nokia'da zaten mobilde başarılı fakat sorun işlemcinin ne kadar verimli olacağı ?

    Bunuda zaman gösterecek.
  • Yazılım desteği konusuna kısmen katılmıyorum. Katılmadığım nokta şu ki, eğer mBook, haberde de geçtiği üzerer Android işletim sistemine sahip olacaksa ki olacaktır bence, uygulama ve yazılım konusunda çok fazla bir sıkıntı çekmeyecektir. Son 2 aylık dönem içerisinde Android için yapılan uygulamaların 9000'den fazla olduğu konuşuluyor.

    Dediğin gibi bu zaman gösterecek
  • Android tabii ki güzel bir işletim sistemi yazılımlarıda var ama tablete uygun yazılımı var mı ?

    Varsa ki sanmıyorum çünkü pazarda android tabanlı tablet yok ki yazılım üretilsin.

    Bu işlemi başlatabilmek için ya Sony gibi Playstation gibi bir marka yaratıp yazılım üreticilerini çekeceksiniz (apple'ın iPad ile yaptığı bu) yada Xbox gibi PC oyunlarından kolayca çevrilebilecek bir platform ortaya koyacaksınız (Nokia-Intel işbirliği).

    Bunun dışındaki çözümler şu an için yaş.
  • Ne kadara satışta bu cihaz buna alternatif olarak ne düşünelebilir?
  • @yamasut_over anatolia

    mBook, 2011 yılı başlarında satılacak büyük ihtimalle fiyat bilgisi henüz yok.. Alternatif olarak görünen en iddialı iPad klonu bu sanırım

    @gun

    Haberle ilgili bazı kaynaklarında Android'in 10.1 inç'lik ekran için büyük bir uyarlama işleminden geçeceği yazıyordu sanırım cep telefonlarındaki Android işletim sistemi mBook için uyarlanacak, bu şekilde olursa da akıllı telefonlardaki uygulamalarda doğal olarak revizyona uğrayacaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.