Şimdi Ara

Sarı ışığa son (Alıntı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk makinam olan 60GB birgün tam oyun zevkimin maksimum olduğu anda pelt oldu ve yedek parça olarak satıldı. Arkasından 80GB'lık bir makina aldım. Ancak daha önce yaşadığım pelt olayından ötürü, yeni makinaya da aynısı olacakmış gibi gözüm devamlı makinaya dönüyor ve arada kalkıp elimle makinanın ne kadar ısındığına bakar olmuştum. İğrenç bir PARANOYA...

Bildiğimiz gibi bu makinaların en büyük hastalığı "ISINMA" ve bu ısınma sonucu gerek ana işlemci ve gerekse grafik işlemcisinin soğutucu bloğu ile arasındaki macunun akarak işlemci ayaklarına inmesi, bunu takiben kısa devre ve diğer yaşanabilecek arızalar... Bunun üzerine yeni gelen makinemde daha henüz bir aylık olmasına rağmen bu sendromdan kurtulmak için bir çözüm bulmaya karar verdim. İstanbul'da bu tür arızaların tamiratını yapan arkadaşlarımdan pelt bir makina istedim ve sağolsun onlarda beni kırmayarak bir tane yolladılar. Amacım makinanın içini alıp bir bilgisayar kasasına yerleştirmek, daha iyi bir soğutma sistemi yaratmak ve bu sarı ışık olayına bir çözüm yaratmaktı. Ancak makinanın içini açıp incelediğimde makinanın yeni bir kasaya taşınmasına gerek olmadığını, çözümün kendisinin, makinanın içerisinde olduğunu tespit ettim. Nasıl mı? İŞTE BAŞLIYORUZ...

İŞTE BAŞLIYORUZ..

PS3'ü içini açarak inceleme fırsatı bulan arkadaşlarım aşağıda anlatacaklarımı daha iyi anlayacaktır sanıyorum. Ben aşağıda yaptıklarımı henüz hiçbir problem yaşamamış yeni 1 aylık makinama uyguladım. PS3 anakart bloğunun üzerinde 2 adet işlemcinin bulunduğu (ana işlemci ve grafik işlemci) ve bu işlemcilerin üzerinde soğutucu 2 blok ve bu blokları soğutucuya taşıyan parçalar mevcut. Soğutucu fan ve çevresindeki soğutma bloğu anakart ile makinenin zemini arasında.

Sarı ışığa son (Alıntı)

Resimde görüldüğü üzere makinanın fan bölümü montajlı durumda kasanın tabanına oturuyor. Fanı incelediğimizde pervane yaprakları bilgisayardan bildiğimiz fan pervanesi gibi uçak pervanesi dizaynında yapılmamış. Pervane yaprakları zemine 90 derece olarak dizayn edilmiş. Buda bu fanın bir taraftan çekip belli bir yöne üfleme yapamayacağını bize gösteriyor. Yani fanımızın bütün amacı makinanın içerisindeki havayı kasanın çevresindeki soğutucu bloklarının arasından geçirerek hem blokları soğutmak hemde makinanın içerisindeki sıcak havayı dışarı atmak.

Sarı ışığa son (Alıntı)

İŞTE PROBLEM BURADA BAŞLIYOR...

Fanın hava alabileceği tek yer fan göbeği çevresindeki boşluklar. Ancak fanımızın ısınmış makina havasını çevre bloklar ve sonrasında kasa kanallarının dışına atarken sıcak hava devamlı makinamızın içerisinde dönüyor ve taze hava girişi sırasında dışarıdan girecek havada otomatikman içeri girerken ısınıyor. Dahada açıklayıcı olursak ki bu bilgisayar performanslarında ve eşdeğer devrelerde de aynıdır; makinamızın ısınan yerindeki fan sistemi en taze serin havayı almalı ve makina içerisindeki sıcaklık belli bir sıcaklığın altında tutulmalıdır. Bu yüzden gerek bilgisayarımızda ve gerekse diğer prosesör lü cihazlarda makina içerisindeki ısı seviyesi prosesör çalışma sağlığı için çok önemlidir. PS3'ümüzün tek hava alabileceği fan göbeği kenarlarıda makinamızın altına yapışık olduğu için hem sağlıklı taze havayı alamıyor ve devamlı olarak makinanın içerisindeki sıcak havayı emerek soğutucu bloklara giden havanın serin bir hava olmasını sağlamayarak makinamızın aşırı sıcak bir kabin içerisinde çalışmasına sebep olarak makinayı bozulmaya zorluyor.

PEKİ NE YAPTIM...

Makinedeki gerekli incelemeyi yaptıktan ve hastalığı tespit ettikten sonra fan tabanının makina kasası zeminine denk gelen yere 15cmx15cm olan bir bölgeye 72 adet delik açtım.

Sarı ışığa son (Alıntı)

PEKİ BU NEYİ SAĞLADI?...

Daha önce internette yapmış olduğum araştırmalar sonucu bir PS3'ün iç sıcaklığının 50-70 derecelerde olduğunu görmüştüm. Yapmış olduğum modifiye sonucunda yaptığım ölçümlerde makina iç sıcaklığının 20-25 derecelerde kaldığını gördüm (değer ortalama 3 saat COD5 oynandıktan sonra alınmıştır). Yani anlaşılacağı üzere fanımızın hava alma olayını makinamızın içerisindeki sıcak havadan kurtarıp, dış temiz hava ile sağlamış olduk. Şu anda 5-6 saat oyun oynasam dahi makinanın tabanı ve kasası soğuk ve çıkan hava ılık. Makinaları garantili olmayan arkadaşlarımın 1 dakika bile beklemeden benim yaptığım bu işlemi makinalarına uygulamalarını şiddetle tavsiye ediyorum (Bu arada ben bu uygulamayı garantili olan makinama yaptım drunken_smilie ).

Arzu edenler makinanın çalışırken hava alışını duman ile gösterdiğim videoyu aşağıdaki linkten indirebilirler.

http://rapid share.com/files/300396080/SDV_0107.AVI

-------------------------------------------------

UYGULAMA 2

Sarı ışığa son (Alıntı)

Sarı ışığa son (Alıntı)

Sarı ışığa son (Alıntı)

bu yöntem ile normalde makinanın 20 dakikada ulaşacağı ısıyı aralıksız 3 saat çalışınca aldım ve çok çok etkili oldu makinada normalde arka tarafından aşırı bir sıcaklık çıkıyodu şimdi öyle değil gayet iyi normal bir hava üflüyo....

Göründüğü kadar kolay değil o deliği açmak için çok uğraştım

Makinayı ilk alındığı gibi yapmanızı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 12 Nisan 2010; 5:04:44 >

• keşke içini açmadan yapabilsek ama imkansız.

quote:

Fanı incelediğimizde pervane yaprakları bilgisayardan bildiğimiz fan pervanesi gibi uçak pervanesi dizaynında yapılmamış. Pervane yaprakları zemine 90 derece olarak dizayn edilmiş.

e peki bunu eğimli kanatçıklı pc fanıyla değiştirsek olmaz mı hazır içini açmışken

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."
  • Güzel çalışma olmuş .Ben ps3 ü yatık vaziyette altında 25 cm lik notebook fanı ile soğutuyorum gene az da olsa ısınma problemi mevcut.
    Peki bir sorum olacak ,alt kısmına 72 adet deliği açınca alta da laptop soğutucusu olduğu için makinenin içerisine daha fazla taze hava mı girmiş olur yoksa delikleri açtıktan sonra laptop soğutucusunu kullanmayayim mi?Hangisini tavsiye edersin?
  • bir kaç gün önce makina oyun oynarken aşırı derecede fanı dönmeye başladı bir buçuk yıldır kullanıyorum hiç böyle dönmemişti fan hemen makinayı kapadım inceledim altı ütü altı gibi sıcaktı bu sıcaklık o kadar fazlaydıki ps3'ün durduğu yerde alttaki cam bile aşırı sıcaktı makinayı koydum dışarı anca yarım saatte soğudu açtım sorun yoktu .benimde bu yöntem aklıma gelmişti fakat fanın akımı yana olduğu için pek faydası olmayacağını düşünmüştüm ve hava alan delikleri kırayım pencere gibi olur diye düşündüm ama vazgeçmiştim bu gösterdiğinizi en kısa sürede yapacağım.

Psn : spyofthegod
    Disk Oyunlar : MGS4/FFXIII/Uncharted: D.F./Uncharted 2: A.T./Heavy Rain/GOW3/SF4/SSF4/GT5P/GT5/Eye Pet/PES2009/NBA2009/Virtua Tennis 2009/Tekken 6/GTA IV
    Psn Oyunlar : Bomberman Ultra/Hustle Kings/Flower/Peggle/MGS5GZ/LBP3

• uygulama 2 yi anlamadım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

uygulama 2 yi anlamadım ben

Fotoğraflardan pek anlaşılmıyor. Beyaz bir şey var gibi gözüküyor da onun da ne olduğunu çıkaramadım.

PSN: Arphenion
    GT: quaran19
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu ps3 için õzel ektra fan aksesuarı var, o nasıl? kalıcı sonuç degil mi?

(Güç + Karizma) birleşmesi ile meydana gelen Beyaz Büyü.....
  • gittigidiyor.com da 25tl den satılan ps3 ektra sogutucular var, ne diyosunuz bu ürün için? fikri olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: REAL MADRID

gittigidiyor.com da 25tl den satılan ps3 ektra sogutucular var, ne diyosunuz bu ürün için? fikri olan var mı?

Ben bunlardan singapur'da görmüştüm alacaktım ama makinem 160 gb olduğu için satan arkadaş almamamı gerek olmadığını söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeisJustaGame -- 12 Nisan 2010; 11:32:14 >

Psn : spyofthegod
    Disk Oyunlar : MGS4/FFXIII/Uncharted: D.F./Uncharted 2: A.T./Heavy Rain/GOW3/SF4/SSF4/GT5P/GT5/Eye Pet/PES2009/NBA2009/Virtua Tennis 2009/Tekken 6/GTA IV
    Psn Oyunlar : Bomberman Ultra/Hustle Kings/Flower/Peggle/MGS5GZ/LBP3

• quote:

Orijinalden alıntı: REAL MADRID

gittigidiyor.com da 25tl den satılan ps3 ektra sogutucular var, ne diyosunuz bu ürün için? fikri olan var mı?

Sarı ışığa son (Alıntı)

eğer bunlardan bahsediyorsan hiç tavsiye etmiyorum, hiçbir halta yaramıyor aksine makinenin overheating (aşırı ısınma) hatası sebebi bunlar.

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."
  • 160a 190a bakmaz bu iş, yaz geldi, ısı herşeyi öldürür, ps3 nasıl dayansın? makinaya delik açmak istemiyorum, mutlaka saglam bi sogutucu vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REAL MADRID -- 12 Nisan 2010; 11:41:21 >

• Bu çalışma yapılırken insanın aklına birtakım sorular geliyor ister istemez, acaba sony bukadar mühendis kadrosu ile bunları düşünemedi mi diye ?
    (artık bu sorunun cevabını size bırakıyorum)

İlk olarak çalışma güzel ama gereksiz buluyorum ben.

ikincisi makina üzerine yapacağınız bu müdahale direk makinayı garanti dışı bırakır, arkadaş bu konu hakkında önemli olarak bahsetmesi gerekiyordu zannedersem unutmuş.

üçüncü olarak işlemci sıcaklığının 25 derecede kaldığını söylemişsiniz, bu sabit sıcaklığı ölçebilmeniz için işlemci üzerine sensör yerleştirmeniz gerekiyor, kaldıki pc işlemcilerinin bile standart masa üstü çalışma ısıları 25-30

derece arasıdır, ps3 ü bu sıcaklık değerinde tutmak çok zordur diye tahmin ediyorum (önceyi yıllarda pc için yaptığım su soğutma ve hava soğutma deneyimlerine dayanarak)

• quote:

Orijinalden alıntı: Arphenion

quote:

Fotoğraflardan pek anlaşılmıyor. Beyaz bir şey var gibi gözüküyor da onun da ne olduğunu çıkaramadım.

PS3 ün alt kapağı o. Arkadaki duvarın rengi oradaki beyazlık..

• quote:

Kardeşim 2. uygulama başka bir arkadaş yapmış ve oda bende delik açmak yerine bunu uyguladım demiş.Bu arada ikinci uygulamayı yapan arkadaş bu tamir işlerinde çok uzman bir arkadaş ve 72 tane delik açmış arkadaşın çalışmasının çok faydalı olacağını ve herkesin yapması gerektiğini söyledi.

Sıcaklık ölçme değerlerine gelince yapan arkadaşlarda her türlü donanım mevcut o ısı değerlerini kafalarına göre söylemiyorlar.

Not: Ben yukardaki makaleyi alıntı yaptım ve bende delik açacağım garantisiz makina zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 12 Nisan 2010; 15:04:45 >

bana da japon mühendislerin delik açmayı düşünmemeleri mantıksız geliyor.

bu arada benim makine garantisiz olmasına rağmen ben yapmayı düşünmüyorum.
    yarın bir gün satacak olursak değeri yarıya iner altı delik diye

Orijinalden alıntı: ceyhunc.

quote:

Orijinalden alıntı: Arphenion

quote:

PS3 ün alt kapağı o. Arkadaki duvarın rengi oradaki beyazlık..

hıı gördüm komple kesmiş altını 2. uygulamada

• arkadaşlar nette biraz araştırma yaptım ve "SONY PS3 İÇİN MEGA SOĞUTUCU 4`LÜ FAN" ismiyle satılan ürün var, 20tl fiyat koymuşlar, ama bu ürünün Sony marka olanı yok, hep çakma ama bana iş görcek izlenimi verdi, usb ye takıyoruz ve ekstra 4 fan birden sogutuyor, ne dersiniz? makinaya delik açmak bu üründen daha mı parlak bir fikir yani?

• son seri fatlar ve slimlerde sarı ısık 0a yakın
    eskı serıler ıcın ıy bır calısma olmus emegıne saglık
  • quote:

Orijinalden alıntı: xamaximax

son seri fatlar ve slimlerde sarı ısık 0a yakın
    eskı serıler ıcın ıy bır calısma olmus emegıne saglık

Son seri fat derken 2 usbli 80gblık modellerde dahil mi.Çıkış tarihleri 160gb fat ile aynı 2008 eylül gibi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.