Şimdi Ara

Sistem Toplamama Yardımcı Olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.Ben Ekim'e kadar komple yeni bir sistem toplicam.Araştırma yapıyorum arasıra.Sisteme ayıracağım fiyat ortalama 3 milyarı buluyor.en fazla 3 olmadı 3.500ytl ayırabilirim bilgisayara.sizlerin tavsiyelerini bekliorum.benim kesin almak istediğim marka ve parçaları aşağıya yazıcam.bazılarında marka olmicak çünkü kararsızım hangisi konusunda karar vereceğime bazılarında 2 seçenek bazılarında hiç bişi yazmicam.fiyatlarıda yazmıorum.sizler 5 aşağı 5 yukarı fiyat bilgisine sahipsinizdir.cevaplarınızda yazarsanız sevinirim.bir de ben istanbulda toplicam sistemi(istanbuldaki piyasayı bilmiorum 1 senedir orda yaşıorum daha-tahminim kadıköy ve mecidiyeköy taraflarından toplicam sistemi).acaba nerden nası alabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.internetten de getirtebilirim güvenip.hadi yawaş yawaş toplayalım lütfen bana bi sistem.yardım edenlere görüş belirtenlere şimdiden minnettarım..

    işlemci : amd-athlon 64 3000+ venice (ekime doru alıcam.acaba üst düzeydekilerin fiyatları biraz daha düşermi? 3500+ mesela? )

    anakart dfi-lanparty nf4 sli-dr / asus-a8n sli deluxe ( 2sinden hangisi yada başka ne olabilir? )

    ram : twinmos 1gb 400 Dual ( bundan başka tavsiyeniz varmı ? )

    ekran kartı : leadtek-px6600gt tdh extreme ( doru seçim sanki? başka ne önerirsiniz? sli dimi bu? )

    hard disk : samnsung 200gb sata2+ncq ( marka konusunda karasızım en az 200gb yada 250 şimdilik istiorum.ama almışken 300 mü alsam?ne alsam?arşiv yapıorum çünkü.ilerde bi 300 daha almak kolay olur.daha mantıklı dimi 300gb? )

    monitör : sony , philips , viewsonic yada başka herhangi bir marka ne önerirsiniz? 19' LCD olsun.oyun ve filmleri rahat rahat seyredim,oynim.tepkime süresi düşük olsun.gördüğüm kadarı ile 19' lerde tepkime süresi en az 12ms daha.henüz 8ms çıkmamış.

    floppy : çokta gerekli deil.şimdiki pc'imde yok bile.ama almışken 8-10 dolar bişi ztn. mitsumi yada sony siyah

    cd/dvd yazıcı : dvd yazıcı olarak forumda nec fırtınası var bende nec-nd3540a siyah düşünüorum.cd-rw olarakta lg 52x32x52 kafi olur.

    kasa : şu anda aopen-h600b27 kullanıorum ve memnunum.yine aopen mi alsam diorum ama deişik bi kasada olsun istiorum açıkcası.şu anda aopen-h600b28 yada h700 serisini düşünüorum.psu larıda gayet ii 400watt yeterli olurmu ? başka ne önerirsiniz.yoksa psu suz orta düzey bi kasa alıp ii bi psu alsam daha mı mantıklı?

    modem : zoom x6 yada x5. x5 düşünme sebebim acaba wireless modem de sorun yaşarmıyım.kopma çok oluor diyen oldu.çelişkide kaldım.masaüstünde durcak ztn sorun olcağını zannetmiorum.almışken wireless alim diorum.zoom dan memnunum ama yine de başka önerisi olanlar yazsın lütfen.airties ve u.s robotics alternatif olabilir.usr ve zoom a güveniorum ama.

    ses kartı : ses sistemi olarak ii bi teyp alıcam ve bunu pc ye bağlicam.bunun için ses kartı gereklimi yoksa anakartın üstündeki yetermi ? creative audigy 2zs almayı düşünüorum. (?)

    ups : ne önerirsiniz ? piyasadaki herhangi bi marka yeterli olur mu ? tamamen sie bırakıorum ...

    yazıcı / tarayıcı / fotokopi : hp(hewlett packard) düşünüorum ama model hangisi ?

    başka nelere gerek var? aklıma gelenler şimdilik bunlar.şimdilik o/c filan düşünmüorum onun için kasa içi fan cpu fanı filan almam gereklimi? cpu deilde ii bi kasa fanı alsam set olarak ii olabilir...

    fikirlerinizi bekliorum...let's go...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 30 Ağustos 2005, 12:21:24 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lecher

    işlemci : amd-athlon 64 3000+ venice

    anakart dfi-lanparty nf4 sli-dr (oc yapacaksan) yoksa nf4 msi diamond

    ram : twinmos 1gb 400 Dual (twister serisi al oc a da yatkın) bulabilirsen adata vitesta ddr500 al.

    ekran kartı :msi-nx6800 tdh128 avrupa fiyatı 140 euro civarında hem 256 bit hem oc da 6600gt yi geçer.

    hard disk : samnsung 200gb sata2+ncq hd olarak iyi bir tercih bulursan wd de düşünebilirsin. sata2 leri pek bilmiyoruma ama daha düşükleri varsa 2 tane alıp raid yapabilirsin.

    monitör : sony , philips , viewsonic bu üç markada çok iyidir ama tavsiyem oyun oynayacaksan lcd tad vermez. ölü pixel olayları var daha tam oturmuş bi teknoloji değil sıkıntıları var ve crt den şaşma derim.

    cd/dvd yazıcı : dvd yazıcı olarak forumda nec fırtınası var ben philips öneririm ikinci olarak. bunun dışında ext almanı tavisye ederim ya bir box alıp bağla yada direk ext bir model satın al mesela Iomega da düşünebilirsin. Kullanmadığın zamanlarda kapatır sistemi hızlandırmış ve sessizleştirmiş olursun!

    kasa : şu anda aopen-h600b27 kullanıorum ve memnunum. Aopen den şaşma! PSU min 400W olsun bence.

    modem : usr yada siemens.

    ses kartı : anakartın üstündeki kart eğer profesyoınel çalışma yapmayacaksan yetecektir.

    ups : en az 1 kva ama bilenmedik markaların 1 kva ları 0.6kva ayarına kadar düşebiliyor.bence her ihtimalde 1.5 kva almanda fayda var bu arada monitör açılıp kapandığında dahi sistem kapanmasın istiyorsan min reel 3kva.

    yazıcı / tarayıcı / fotokopi : al in one yer açısından avantajlı ama kalitede iyi ürünler değildir mesela scan özellikleri zayıftır benim tavsiyem lite serisi bi canon scanner onun yanına bi hp inkjet al. eğer lazer mono düşünürsen renk önemli değil dersen OKI den şaşma 130 dolarlık bir modeli vardı çok iyi!

    ekstra dvb kart düşünebilirsin bir de güzel bi ses sistemi gerçi teyp alıp bağlıycam demişsin ama bunu mu kastettin bilmiyorum.

    kolay gelsin...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.