Şimdi Ara

Lenovo ThinkPad X100e, çift çekirdekli işlemci güncellemesi alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     

    Lenovo tarafından Tüketici Elektroniği 2010 fuarında tanıtılan ThinkPad X100e isimli ultra-taşınabilir bilgisayar, daha güçlü işlemci seçenekleriyle güncelleniyor. 1.6GHz'de çalışan tek çekirdekli Athlon Neo MV-40 işlemcisiyle lanse edilen dizüstü bilgisayara, 1.6GHz'de çalışan çift çekirdekli Athlon Neo X2 L335 (512Kb L2) ve yine çift çekirdekli Turion X2 L625 (1MB L2) işlemci seçenekleri de ekleniyor. 4GB'a kadar bellek desteği sunan sistemde, ekran kartı olarak yonga setine entegre Radeon HD 3200 kullanılıyor ve bu sayede yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma desteği de sunuluyor.

     

    Depolama sürücüsü olarak 160GB, 250GB ve 320GB kapasiteli disk seçeneklerinin sunulduğu ThinkPad X100e, 3 veya 6 hücreli pil ile alınabiliyor. Lenovo'dan yapılan açıklamaya göre  ThinkPad X100e, yeni işlemcilerden Athlon Neo X2 L335'i 45$, Turion Neo X2 L625 ise 70$ farkla alabilecek.







  • dün tüm x serisini web sitesinden detaylı olarak inceledim.
    lenova gerçekten çok güzel ürünler yapıyor. ürünlerde kullanılan malzeme kalitesi çok güzel. hitap ettikleri kesimin ihtiyaçlarını çok iyi belirliyorlar.
    ileride almayı düşündüğüm notebookların başında x serisi geliyor. tek tespit ettiğim eksik hdmi çıkışının olmaması.

    iş serisinde kesinlikte 1 numaralı tercih.
  • dün hepsiburada'dan aldım X100E. Tek çekirdekli olmasına rağmen çok hızlı, klavye mükemmel, çok hafif (1.48 kg), fiyat süper (890 TL). Üzerinde işletim sistemi ve HDMI çıkışı yok. Netbook niyetine aldım (Half-Life 2 oynanabiliyor).
  • Pi ömrü hakkında bilgi var mı acaba?
  • Nano L3100 işlemciyi seçenekler arasında görmek isterdik, Lenovo ilk Nano işlemci kullanan firmalardan biriydi, Üsküdar'ı geçti, intel AMD ye döndü...
  • @sahafiec AMD mobil sistemler cok problemli oluyor toshiba amd turion işlemcili bir model vardı arkadasımda diz üstünde durcak durumda bile değildi.o kadar sıcaktı yani ama amd kendini bu konuda geliştirdiyse onu bilemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsoy

    dün hepsiburada'dan aldım X100E. Tek çekirdekli olmasına rağmen çok hızlı, klavye mükemmel, çok hafif (1.48 kg), fiyat süper (890 TL). Üzerinde işletim sistemi ve HDMI çıkışı yok. Netbook niyetine aldım (Half-Life 2 oynanabiliyor).



    merhaba
    hb da da cihazda hdmi cıkış görünüyor.
    HDMI Var
    sizin aldığınıda yokmu?
    yok ise bunu hb ye bildirmişmiydiniz?
    teşekkürler
  • Haber güzel de...



    Bu güncellemeleri nerede yaptırıp da alabiliyoruz o yok... Yani ben MV-40 yerine Neo X2 işlemcili istiyorum diye, bir Lenovo satan perakendeciye gitsem bu ürünü güncelleyip verecekler mi? ... Hiç sanmıyorum. Lenovo'nun Türkiye sayfasında, perakendecilerim ve yetkili satıvılarım dediği firmalarin web sitelerine bakıyorsunuz ürün yok!!!... Bir de neymiş istersek güncellemeli alabiliyor muşuz!!! Hadi canım sende!..
  • Amerikada yasiyorum, 1 hafta once belirtilen modelin tum yuksek ozellikleriyle beraber aldim.www.lenovo.com dan siparis ettim 6 gunde geldi. Gercekten inanilmaz performansli 64 bit ultimate win7 kurdum direkt. Skorlari filan da cok cok iyi verdi. Pili ise 6 hucreli 3 saat uzeri gidiyor. Eee pc 1000h vardi yavasligi yuzunden degistirdim. Zaten su an X100e den yaziyorum. :)
  • Ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz? Henüz Türkiye'ye gelmedi bahsettiğiniz model. Ayrıca prize takılıyken aldığınız performansla bataryadan kullanırken aldığınız performans aynı mı? Teşekkürler...
  • AMD neo MV40 için süper pi 1m test sonucu yazılabilir mi?
    tşk..
  • anlaşılan en iyisi görüp bakmak.
  • AMD Neo L325'li model Türkiye'de satılacak mı? Satılacaksa ne zaman? Bilgisi olan var mı?

    Teşekkürler
  • Teknomarketlerde ararsanız bulamayabilirsiniz. ThinkPad serisi bilgisayarlar ekseriyetle kurumsal tarzda satılıyor. Yine de bazı sitelerden internet üzerinden satın alabilirsiniz...
  • 13.3 inç thinkpad var L325 işlemcili. L serisi bile eskidi sayılır. K serisi çıktı daha az guç tuketen ama o hiç yok piyasada.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/lenovo-ibm-thinkpad-edge-amd-athlon-l325-15ghz-2gb-320gb-133-tasinabilir-bilgisayar-nue6gtx/ProductDetails.aspx?productId=bd750827&categoryId=98
  • Bildiğim kadarıyla L serisi eskimedi. Zaten bu sene içerisinde çıktı. K serisini de ilk defa duyuyorum. Daha önce başka yerlerde de söylemiştim, tekrar edeyim: Üzerinde her ThinkPad yazan ürün geleneksel ThinkPadler gibi değildir. Mesela bir önceki mesajda bahsi geçen Edge serisi ThinkPadler gerek malzeme gerek konfigürasyon açısından ayrı bir sınıf olarak değerlendirilmeli. SL serisi ise Edge'den daha kötü malzeme kullanılan ve tabiri caizse ThinkPad adına ihanet edilen bir seri.. L serisi ise önceki R serisinin yerine geçecek olan seri.. Gerçek manada ThinkPad kullanmak istiyorsanız X, T veya R (yeni adıyla L) serisi bir ThinkPad alın. Bütçeniz müsait değilse R serisi en uygun fiyatlı seri olarak düşünülebilir. Serinin devamının olmadığını gözönünde bulundurun...
  • Hocam X2 çekirdekli işlemciyi nerden bulabiliriz.

    Makine tek çekirdekli bende var 4GB ram taktım ve şimdi SSD disc alıcam ama önce işlemciyi X2 yapmam lazım nerden alabilirim işlemciyi yardım ederseniz çok sevinirim.
  • Arkadaslar gecikmeli olarak cevap veriyorum kusura bakmayin,

    Benim makinanin islemcisi L625 2 GB ram li 320 gb hard diskli kilifiyla beraber 620 dolara aldim. Fakat ben bunlari guncelledim. Maximum 4 gb destekledigini soyluyor bagzi yerlerde fakat 8 gb ddr 2 ile kullaniyorum. SSD hard diskte Intelin 80 gb lik serisini kullaniyorum. Pilde ve prizdeki performans ayni fakat makinaya cok yuklenildigi zaman cok isiniyor kendini kapatiyordu. SSD hard diskten sonra bu sorunda cozuldu, SSD hard diskle degistirdigim icin normalde 2.30-3 saat giden pil 3.30-4 saat gitmeye basladi.
    Islemcisini guncellemek isteyen arkadaslara kotu bir haber olucak ama, islemci cipsetin ustune gomulu. Yani tek cekirdek makinalar soldering olayi ile ancak guncellenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.