Soru: Bilgisayarımdaki bazı klasörleri pratik biçimde şifrelemek ve gerektiğinde şifre girerek açmak istiyorum. Bunun için en basit ve ücretsiz çözüm nedir?
Cevap: Bir kayıt defteri hilesiyle Windows'un şifreleme / çözme özelliğine hızlıca erişebilirsiniz. Başlangıç'tan Çalıştır bölümüne girip "regedit" komutunu verin. Daha sonra; "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\CurrentVersion\Explorer\Advanced" anahtarını açın ve boş alana sağ tıklayıp YENİ > Dword değerini yaratın. Adını EncryptionContextMenu koyduktan sonra değerinin 1 olarak girin ve kaydedip çıkın. Artık bir dosya üzerine sağ tıklayıp şifreleyebilirsiniz....
:)) ya işin ilginç tarafı bu yol doğrumu bende curent version yok şimdi baktım sakın yanlış bakmışsındır demeyin resim koymak zorunda bırakmayın allala nasıl oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenvirus -- 30 Ağustos 2005, 1:32:29 >
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\CurrentVersion\windows\Explorer\Advanced olacak herhalde ama denedim sağ tıklayınca değişen birşey olmuyor acaba kapatıp acmakmı gerekiyor
:)) ya işin ilginç tarafı bu yol doğrumu bende curent version yok şimdi baktım sakın yanlış bakmışsındır demeyin resim koymak zorunda bırakmayın allala nasıl oluyor
VsP Yazılım Bilgisayar Barkod Otomasyon Sistemleri Online Adsl Başvuru,Tarife Değişikliği,TTnet Müzik, www.vspbilgisayar.com Tel:0232-4386004 Fax:0232-4380308
hay dilimi ... kardeş ordaki olay efs dir o da klasorlere sifre koymak icin değil veri güvenligi içindir. neyse uzatmamak lazım klavyeden bıktım yaw. dokuman kurcalamak lazım boyle yuzeysel bakmamak lazım...