Şimdi Ara

Intel ikinci jenerasyon CULV işlemcilerini hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Intel, ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarlar için ikinci jenerasyon CULV işlemcilerini kullanıma sunmayı planlıyor. Arrandale serisi mobil işlemcilerin düşük güç tüketimli modellerini, üreticilerden gelen taleplere bağlı olarak yılın ikinci yarısında duyuracağı düşünülen Intel, CULV V2 işlemcilerini ise üçüncü çeyrekte sunmaya başlayacak. Yeni jenerasyon için hazırlık çalışmaları devam eden işlemcilerden detayları beliren ilk model, çift çekirdekli Celeroın U3400 oldu. 

     

    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Arrandale tabanlı Celeron U3400, 1.06GHz'de görev yapacak ve 18 Watt güç çekecek. Turbo Boot teknolojisinin desteklenmediği yeni işlemci, entegre bellek kontrolcüsü ve entegre grafik birimi gibi yapıları da çatısı altında bulunduracak. Seviye 2 bellek kapasitesi 2MB olacak işlemcinin DDR3-800MHz bellek desteği sunması beklenirken, 166MHz'de çalışan entegre grafik biriminin 500MHz'e kadatr hız aşırtılabileceği belirtiliyor.

     

    Üçüncü çeyrekte satışa sunulacak Celeron U3400'ün sistem üreticilerine maliyeti hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor. 







  • 32nm - 18W ve Ultra düşük güç tüketimi kelimelerinin yanyana gelmesi bir hata olmuş.. tamamen tezat.. Zaten notebook işlemcileri 25W'tan başlamıyor mu?? bunlar 45nm ile üretilmiyor mu?? 18W çok mu düşük hemde 32nm bir işlemci için?? Bence bunlar pazarmalama taktikleri.. insanların beyinlerine önce düşük düşük düşük diye kelimeleri ezberletiyorlar sonra işlemcileri ellerine verip hadi ne ezberlemiştiniz söyleyin bakalım diyorlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.