Kardeş resimden anladığım kadarıyla bir mile takilarak ucuna pervane türü şeyler bağlanıyor şayet öyle ise tornada yaptırabilirsin yada su borusu gibi bir şeye civata kaynatarakta çok hassas bir şekilde yapıla bilir belki
Bugün uzun uğraşlar sonunda kanatları yapmayı başardım..250mm çapında 6,9mm et kalınlığı olan pimaştan yaptım..Yine de 1 günümü aldı.Sadece balans ayarları kaldı. Kenan Bey'den öğrendiğim balans ayarlama işlemlerini de en yakın zamanda yapacağım. Bunun için önce 3 kanadın da ağırlığı aynı olmalı, ve Hub'a 120 derecelik açıyla bağladığımızda, ortadan asılınca dengede kalması gerekiyor..Birkaç fotoğrafını koyuyorum buraya:
Ufaltılmış ön izleme resmi
Ufaltılmış ön izleme resmi
kardeş aşağıdaki video daki pervane patlaması maalesef pervanenin ana direğe çarpması sonucu oluyor senin kullandığın malzemede çok esnek ve kırılgan önden rüzgar alınca geriye doğru esnemesi sonucu direğe çarparak sistemine zarar vermesin ben olsam çift kat hatta belkide 5-6 kat yaparak zımpara ile aerodinamik hale getirirdim ve kırılganlığını ve esnekliğini alırdım böylece hatta belgide aluminyum levhalarla arkadan desteklerdim birdefa yükseğe takınca tekrardan indirip revize etmek zor oluyor sana kolay gelsin
kardeş yaptığın boru kesitlerini biraz büyük kopyalayıp sonrada arada mesafe bırakarak üst üste monte edersen örneğin 3 katlı boru yüksekliğinde ve 1 cm kalınlığında 20 cm aralığında yapıştırarak üstüne küçük parça pervaneyi yapıştırabilirsen Sayt yücelin patentli pervanesinin bir örneğini yapmış olursun bence bunu bir düşün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-ex -- 21 Nisan 2008; 12:22:54 >
İlkel bir emme basma tulumba. Çağdaş yöntemlerde alternatörle elektrik üretilip dalgıç pompa besleniyor.
Pervane parçalanması videolarını izlememiştim. Bunun önüne geçmenin yolu, ya çift kat polyester döküm pal kullanacaksınız ya da lamine ahşap. Yalpalama minimum olacaktır.
Kolay gelsin..
dışarıdan bakıldığında bir halatı veya çubuğu bir noktaya sabitlemek için dizayn edilmişe benziyor.ancak tam olarak ne işe yaradığını veya ne yapmak için kullanacağını söylersen daha fazla yanıt alabilirsin.yada en azından muadiline ulaşabilirsin.şahsen o kadar karaköyde dolaşmama rağmen bende hiç raslamadım henüz..
SAYGILAR
Dostum Tornacıya götür 15-30 YTL arası bir meblaya yaparlar
Nerede kullanacaksıız? Su derinliği ne?
Korkarım bu, sade Gölköylülerin değil, umumumuzun Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de Düştüğü bir tarihsel yanılgı Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet!
Arkadaşlar herkese merhaba..Sonunda türbini tamamladım..Henüz video koyamıyorum çünkü kameradan bilgisayara bir türlü aktaramadım..Türbinin şimdilik bir videosu http://www.youtube.com/watch?v=DwKpTBkohA8 adresinde mevcut..Videodan da göreceğiniz gibi en düşük rüzgar hızında bile dönüyor.Ağaçlar çok az kıpırdıyorken türbin güzel güzel dönüyor..Ayrıntıları daha sonra buradan yazacağım çünkü şu an Çorlu'dayım..Türbini kurmam konusunda yardımlarını esirgemeyen Kenan Bey'e de sonsuz teşekkürlerimi sunarım..
Herkesin merak edeceği konu maliyet: Türbin toplamda 1240 YTL ye maloldu..
Yukarıda görülen camdaki ışık türbin tarafından beslenen akülerle invertör yardımıyla yanmakta!!