Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
109
Favori
2.447.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün yanık bir şarj dinamosu almak için sanayiye gittim. Adamın istediği fiyat 30 ytl bıraktım çıktım ve hurdacılara gittim. Şarj dinamosu olarak aradım ama bulamadım. Ellerinde bol miktarda yanık 220 v motor var bunlardan birini alıp başlasam nasıl olur sizce ?
  • sayın şef34 arkadaşım kanatlarda (LADİN)ağacı kullandım, en hafif ve en dayanıklı ağaçtır önceki yazımda dediğim gibi 3kanadı işlendikten sonra pimaşın bir kanadının ağırlığına eşdeğer oluyor ve işlemeyi bitirdikten sonra vernik yerine polyesterin keçesine gerek yok sadece suyondan katkılarını katıp bir rulo ile sürerseniz birdaha hayatta su işlemiyor hatta sonrada isterseniz ince bir zımpara çekerek boyayabilirsiniz.nereden biliyorsunuz dersen geçen seneye kadar benim teknem vardı yıllarca ahşap polyesterle muhattab oldun tecrübem oradan pardon unutmuşum hatta boyamadan önce çelik macun sürer su zımparası ile zımparalarsanız boyadıktan sonra oto kaportası gibi olur.Motora gelince hazır DC motor kullandım, KANATLAR 97sm kendim yaptım VOLT ve AMPERE gelince benim ampermetrem yok ama voltmetre ile ölçerken 12km/sa hızındaki rüzgarda voltmetrenin 20'mi ayarında ülçüyordum ondanmıdır bilemiyorum voltaj 19.5'e geldiğinde voltmetre sıfırladı 19.5'te akü şarjı içi yeterli olduğu için bana yeterli voltajıda veriyor dedim ha birde ben elçüm yaparken birtanede 12v21w ampul yanıyordu, benim'se tek derdim rüzgarın çok nadiren 12km/sa ve üzerine çıkması gerisi benim için çok kolay.yardımcı olabileceğim konularda herzaman hazırım saygılarımla kolay gelsin.




  • Uzun süredir bu konuyu ilgiyle takip ediyorum. Bir soru sormak istiyorum
    fakat yanlış anlaşılmasın lütfen bu güne kadar epeyce başarılı çalışmalar
    devreye sokuldu. Takdirle karşılıyor ve tebrik ediyorum. Bu çalışmaları
    yapan arkadaşlar kendi ürettikleri enerjiyle ne kadar ekonomi sağladı
    veyahut kazançları ne kadar oldu? Basit olarak bilgilendirirlerse ilgi artar,
    (teknik olarak değilde)daha fazla üretime ve ülke ekomosine katkıda sağlanabilir.

    Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet macit -- 11 Ekim 2009; 14:33:18 >
  • sayın şef34 ustam zorda olsa bugün alt.ü söktüm nüve kalınlığı beklediğim gibi çıkmadı

    nüve kalınlığı 4cm
    iki oyuk arası 0,5 cm
    nüve 48 oyuklu
    nüve çapı 12,5
    içinde 9 tane diyot var galiba. içinin resimlerini çekip koyacağım
    birde bişeyi merak ediyorum nüve kalınlığı 4 cm ama teller nüvenin dışına oldukça fazla uzanıyor biz mıknatısları uzun tutsak bi faydası olmazmı?
    illa nüve buyu kadarmı olacak...
  • tel kalınlığını bilmiyorum yani ölçmek için alet edavatım yok yalnız yıldız5 ustanın yukarıda verdiği resimdeki tel gibi 2tanesi bir olarak sarılmış
  • malisert ustam çok saol ben sarıma dokunmadan yapmak istiyorum sizce sonuç nasıl olur malum dikey türbinde kullanacağım düşük devir lazım
  • sayın şef ustam inşallah doğru yeri ölçmüşümdür
    1, oyuk merkeziyle 3, oyuk merkezi 15mm çıktı
    söktüğüm rotorda 8n 8s bölüm bulunuyordu benim merak ettiğim bizde 16 mıknatısmı kullanacağız yoksa arttırma şansımız varmı?
  • sayın şef ustam adapazarında bir tanıdık buldum o rkadaşa aldırtmayı düşünüyorum acaba fiyatlar nedir bi bilginiz varmı?
    16 kutbu beğenmeme gibi bi lüksüm yok, benim merak ettiğim daha fazla mıknatıs daha düşük devir olmuyormu
    birde bu n42 yerine daha güçlü bi mıknatıs olsa olmazmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak_med -- 12 Ekim 2009; 23:25:15 >
  • kolay gelsin arkadaşlar, sizden tavsiye istiyorum daha önce yazmıştım 6 kanatla 20lik kasnağı çevirdiğimi ve istediğim voltajı aldığımı fakat daha önce'de dediğim gibi burada rüzgar ortalaması çok düşük onun için yeni sürate yönelik kanat yapmaya karar verdim direk motordan bağlıyacağım sizden ricam bana hıza yönelik en iyi hangi kanatlar,tavsiyelerinizi bekliyorum ayrıca tavsiye ettiğiniz kanatların resmini koyarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
  • sayın şef ustam mıknatıs konusunu 1 hafta içinde halledeceğimi umuyorum, bende bu arada diğer konuları size danışmak istiyorum alt.ün rotoru için çıkardığım mili mi kullanayım yoksa sıfırdan bi rotor mu yapayım hangisi daha iyi olur ve nüve ile rotor arasında nekadar bi boşluk olması gerekiyor. rotor için hangi malzeme daha iyi olur demir mi aleminyum mu yada başka birşeymi .
    kusura bakmayın çok soru soruyorum yanlış yapmak istemiyorum
  • sayın şef ustam cok sağolun
    ben rumanlarıda da milide sağlam şekilde söktüm fakat sargılı rotoru daha sökmedim sanki biraz zor sökülecekmiş gibi geliyor birde 110mm silindir burdaki tornacılarda bulunurmu bilmem pek dikkat etmedim ama inşallah bulunur
  • delik işini anladım çizmenize gerek yok çamşır mak. motorunda rotorda 4 tane delik vardı onlar gıbi yaparım hafif olması dahamı iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak_med -- 15 Ekim 2009; 0:12:33 >
  • Forumda dolaşırken başka bir başlık cokenerjik nickli bir arkadaşın imzasında gördüğüm siteyi ziyaret ettim. Sizlerde bakarsanız kanatlar konusunda yeni ufuklara açılabilirsiniz.
    buradan tekrar arkadaşı tebrik ediyorum.
    http://multiplyenergy.com/
  • malisert32 arkadaşım sağol bende senin gibi düşünüyordum ama insanın yinede bi fikre ihtiyacı oluyor sonuçta benim şuanki sistemim 12km/sa'te dönüyor ve üretiyor hıza yünelik yapsam daha dişük rüzgarlardada dönecek fakat yavaş dönecek ve devrini bulamadığı içinde üretim yapamıyacak devrini bulması için'de enazından yine o 12km/sa rüzgarı istiyecek düşük rüzgarlarda ise boşo boşona dünmüş lacak tavsiyen için tekrar teşekkür ederim.
  • arkadaşlar...
    modifiye yaparak alternator olarak kullanılabilecek bir brusles motor
    otomotiv gurubunda hidrolik pompa olarak çalışan bir motor.
    çap:90mm boy:90mm diğer ayrıntıları resimden seçilebiliyor.
    saygılar.

     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • sayın şef ustam bugün alt.ün sargılarını temizledim oldukça tozlanmış galiba bobinler yıldız bağlı bütün uçlar bi yerde toplanıyor 3 tane uç ta diyotlara gidiyor.
    alternatörün nüvesini sökemedim ve diyotlardan ayıramadım onun için pek fazla işlem yapamıyorum malum alt. çok eski ama sargılar sağlam denedim problem yok
  • yıldız ustam benmi yanlış sayıyorum yoksa o motorda 7 tanemi mıknatıs var bu nasıl oluyor?
  • malisert32 ustam kullandığın şarj ünitesinin şemasını buraya koyman mümkünmü birde scooter motorların mıknatıslı tası ve bobiniyle motor yaptım 0,80 lik kabloyla 95 sipir sardım elimle hafif çevirsem 12 voltlok ampülü yakıyor matkapla ise patlatıyor bunun verimi konusunda ne dersin amacım 2 tası arka arkaya kaynak ettirip 4 tane bobini tek bobin gibi sarmak şimdiden teşekkür ederim.

     Rüzgar türbünü yapıyorum


     Rüzgar türbünü yapıyorum




  •  Rüzgar türbünü yapıyorum


    Bu motoru nereden ve ne diye arayacagiz? Fiyati ne kadar?
  • Selam arkadaslar ,Elimde eski bir camasir makinasi motoru var polymotor italiana DC.pm motor
    250rpm 4volt
    500rpm 8volt
    750rpm 12volt
    1000rpm 17,5 volt
    2000rpm 34 volt uretiyor, bu motorla 12voltluk akuyu doldurabilmek icin neler yapmam lazim(elektronik kisimi)
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulvi51 -- 1 Kasım 2009; 21:53:50 >




  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.