gardaş hiç uğraşma bir tane 20 ytl ye 12volt ve 20amperlik bir gün eş paneli al bu yaklaşık klavyenin yarısı kadar falan sonra bir invertör al bu 12 voltu 220 ye çevirir ve televizyona da invertörden çıkan fişi tak bak bakalım nasılmış.tabi invertör 60ytl dir.
12 Volt 20 Amper ve 20 YTL !!! Hem de klavyenin yarısı kadar?!!!
Bayaa iddialı bir ürünmüş bu. Kim satıyor? nerede satıyor? nasıl satıyor acaba? Detay bilgi verin de araştıralım.
60 YTL'lik invertör konusu da bayaa ilginç!
Sen bilmezsin arkadaşım cahil kalmışsın işte. O ürünler artık her evde var. Bende klavyenin tuşu kadar olan 24V 30A güneş paneli var. Onunla da sanayi tipi çamaşır makinasını çalıştırıyorum. Böylece elektrik parası ödemiyorum. Kafadan attığımı düşünüyorsan git bi konya sokağa bak. Ha ayrıca senin gibiler diş macunu kıvamında yeni nesil invertörleri de bilmez. Bu harika ötesi, teknoloji berisi cihazlar 1234V 98750293857A'e kadar elektrik verir. Fiyatı yaklaşık 36YTL civarındadır. Cahil kalmışsın cahil.
Sen hangi konya sokakdan bassediyorsun MARS'daki mi? Bende konya sokakdan çıkmam 24V 30A klavye tuşu kadar güneş paneli hiç duymadım / görmedim. Verdiğin bilgilerde güç kaynağı bile zor bulunur. yaklaşık 720W iki tane bağla fırın çalıştır ohh be enerjiye bak . Sen bence şu birimleri bi kontrol et 30ma olmasın.
Bayaa iddialı bir ürünmüş bu. Kim satıyor? nerede satıyor? nasıl satıyor acaba? Detay bilgi verin de araştıralım.
Sen bilmezsin arkadaşım cahil kalmışsın işte. O ürünler artık her evde var. Bende klavyenin tuşu kadar olan 24V 30A güneş paneli var. Onunla da sanayi tipi çamaşır makinasını çalıştırıyorum. Böylece elektrik parası ödemiyorum. Kafadan attığımı düşünüyorsan git bi konya sokağa bak. Ha ayrıca senin gibiler diş macunu kıvamında yeni nesil invertörleri de bilmez. Bu harika ötesi, teknoloji berisi cihazlar 1234V 98750293857A'e kadar elektrik verir. Fiyatı yaklaşık 36YTL civarındadır. Cahil kalmışsın cahil.
koptum resmen! hele şu diş macunu kıvamındaki invertör olayı bitirdi.
"hocam; ben hepsini yapabiliyorum ama gözlerimden ateş çıkartamıyorum! ......"
Bizde cahillerden biriyiz Şu Konya sokaktaki yeri öğrenmemiz mümkün mü ? Ayrıca buraya yazan insanların neler yaptığını mesleklerini bilmeden cahillikle suçlamasak daha iyi olmaz mı. Eğer söylediğiniz gibiyse hiç elektrik parası ödememeniz lazım. 4 panel al iş tamam. Şu 24 volt 30 amper panelin boyutları ve kullandığınız konvertörüde baya merak ettim.
Cahillikten kurtulmamız için bizleri biraz daha aydınlatmanız mümkün mü ?
Anlayan anlamış, anlamayana ne desek anlar ki? Dur, devam edeyim belki anlarlar:
Ayrıca siz cahiller bilmezsiniz ki yeni nesil hidrolik santrallerde kullanılan türbinler var. Bu türbinler çok verimli olduklarını kanıtladılar ve evde kullanılan tipleri üretilmiş durumda. Bu türbinlerden birini suyun ana hattına bağlıyorsunuz, böylece evin su ihtiyacını giderirken elektrik de üretiyorsunuz. Bahsettiğim cihaz bir şişman pil ebatlarında ve sadece bulaşık yıkarken 220V 192873409812734A akım üretiyor. Evet evet yanlış duymadınız, ben yanlış dedim. Doğrusu 220V 127A olacaktı. Bu cihaz şu anda Konya sokakta Gözeler Elektronikte mevcut. Yani evet, istenirse böyle cihazlar üretilebiliyor. Allahın cahilleri.
Anlayan anlamış, anlamayana ne desek anlar ki? Dur, devam edeyim belki anlarlar:
Ayrıca siz cahiller bilmezsiniz ki yeni nesil hidrolik santrallerde kullanılan türbinler var. Bu türbinler çok verimli olduklarını kanıtladılar ve evde kullanılan tipleri üretilmiş durumda. Bu türbinlerden birini suyun ana hattına bağlıyorsunuz, böylece evin su ihtiyacını giderirken elektrik de üretiyorsunuz. Bahsettiğim cihaz bir şişman pil ebatlarında ve sadece bulaşık yıkarken 220V 192873409812734A akım üretiyor. Evet evet yanlış duymadınız, ben yanlış dedim. Doğrusu 220V 127A olacaktı. Bu cihaz şu anda Konya sokakta Gözeler Elektronikte mevcut. Yani evet, istenirse böyle cihazlar üretilebiliyor. Allahın cahilleri.
Arkadaşım!!! Yazdıklarına biraz dikkat et!!! Saygılı ol!!!
Bugün güzel bir kahvaltı önereyim size. Gerçi saat itibariyle en erken yarın yiyebilirsiniz. Şöyle güzel demli bir çay. Yanında peynir, zeytin, akıl, fikir, espri anlayışı, zeka, bilgi. Böylece yazılanları daha iyi anlayabilirsiniz. İşin sırrı iyi kahvaltıda... :) ***
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumra -- 28 Nisan 2006; 15:06:23 >
Arkadaşlar ben bir evi besleyebilecek bir rüzgar türbünü yapmak istiyorum.Lütfen yardım
arkadaşım bizde o işlerle uğraştık fakat hem ekonomik degil hemde çok hesaplamalar gerekiyor.aerodinamik hesabı yapmak okadar kolay bir iş degil.kanat tipini belirleyip güç hesabı çap hesabı verim hesabı gerekiyor.bunları yapmayıp deneme yanılma ile yapim desen bile yapacagın kanattaki balans olayı okadarda kolay bir iş degil.ayrıca devri sabit tutmak ve tehlike yaratacak devirlere ulaştıgında kanatları kapatıp rotor milini kitleyecek mekanik düzenekler gerekiyor.bunların hepsini yaptıgını düşünsek bile bagzı arkadaşlarında dedigi gibi kendini amorti etmesi için 10 sene boyunca sorunsuz çalışması ve istenilen yıllık ortalama verimin altına düşmemesi gerekir. bu işi profesyonel yapanların asgari güçleri 10-20 mw civarlarında olup üretilen enerjiyi depolama yerine bir invertörle ac 380 Volta ve ordanda yükseltme trafosuyla 33000 Volta çevirip şebekeye baglayıp ürettigi enerji satmaları kendilerine daha avantajlı gelmektedir. bu işte anlaşılacagı gibi işin en maliyetli kısmını depolama yani akü grupları oluşturuyor. invertör sanıldıgı gibi çok bir maliyet getirmiyor. arkadaş eger evimde ekonomi yapim diyorsan ,akü ve invertör kullanmayı göze aldıysan sana bir önerim var.evindeki mekanik sayacı sök ve yerine üç tarifeli elektronik sayaç al ve daha sonra akülerini saat 22:00 dan 06:00 a kadar normal tarifenin yaklaşık 1/3 ne yakın bir ücret ile şarj edebilirsin.daha sonra bu aküleri bir invertör yardımı ile evin tesisatına baglarsın ve elektrigin en pahalı oldugu dönemlerde kullanırsın.ayrıca elektrik kesilse bile senin elektrigin kesilmemiş olur ve bir taşla iki kuş vurmuş olursun. benim tavsiyelerim bukadar işine ve aklına hangisi mantıklı geliyorsa onu yap. sana kolay gelsin.
arkadaşlar çanakkale/bozca adada bi bağ evim var ama malum elektrik ve su yok ancak ruzgar gani ben bi evi beslicek 3 yada 4kw bi enerji uretmek istiyorum bole bi ruzgar gulu yapılabilirmi yada yapılmışı var ise kim tarafından yapılmış ise bilgilendirirseniz çok makbule geçicek şimdiden herkese teşekkurler ederim.saygılarımla.
Vay be evin su hattından elektrik. Müthiş akıl ya. Hiç aklıma gelmemişti. Bugünde birşey daha öğrendim. Uygulamam ama bileyim yinede. Teşekkürler.
benim şimdi rüzgar tübünü ile ilgili projem var hesaplarını bulmam lazım bana yardımcı olabilirmisiniz hesap için hangi değerleri bulmam gerek yardımcı olabilirseniz çok çok çok sevinirim lütfen şimdiden çok teşekkür ederim
BENDE RÜZGAR TÜRBÜNÜ YAPMAK İSTİYORUM BEN GİRESUNUN YAYLALARINDA ELEKTİRİK OLMADIĞI İÇİN ONBEŞGÜN TATİLİMİ SESSİZ SAKİN BİR ORTAMDA YAPMAK İSTİYORUM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
evet konu açılınca aklıma geldi sizinle paylasayım dedim şöyle bir şey düşündüm kendi kendime motorun çalısma prensibi mıknatıslarla aynısını yaptım mıknatıslarla ortadaki bobin yerine de mıknatıs koydum mesela ve dönüyo bbu denedim sonra bu dönerken ucuna bir tane daha mıknatıs taksam bu dönerken bobine mknatıs etkisi vursa ve elektrik çıkıcak bunun gibi biraz yapsam ve 12 v elde etsem 300 400 w bir trafoya girsem ve çıkan elektrikle bir tv çalıstırabilirim diyedüşüündüm eğer oradaki yani motora benzey