arkadaşlar hepinizin eline koluna sağlık. ilk başlarda bu işler çok zor yapılmaz diyen arkadaşlara bu işin yapılabileceğini hep beraber gösterdiniz. azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. hepinizin emeğine sağlık. ben şu anda farklı bir sektörde çalıştığım için fazla zaman bulup forma giremiyorum. ama yine de gönlüm sizlerle. yardımcı olabileceğim bir şey varsa seve seve yardıma hazırım. hepinize kolay gelsin.
arkadaşlar hepinizin eline koluna sağlık. ilk başlarda bu işler çok zor yapılmaz diyen arkadaşlara bu işin yapılabileceğini hep beraber gösterdiniz. azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. hepinizin emeğine sağlık. ben şu anda farklı bir sektörde çalıştığım için fazla zaman bulup forma giremiyorum. ama yine de gönlüm sizlerle. yardımcı olabileceğim bir şey varsa seve seve yardıma hazırım. hepinize kolay gelsin.
Herkese merhaba...Sormam gereken bir soru var. Sorum şu; 2000-2500 watlık bir sistem kurmayı hedefledim.Bu sistemin şarj edilebilmesi için gerekli olan dinamo gücü mutlaka 2000-2500 wat mı olmalı? Ya da şöyle mi sormalıyım acaba? Bu sistem için kullanacağım dinamo kaç amper akım üretmeli?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudduz -- 17 Temmuz 2008; 16:35:25 >
Herkese merhaba...Sormam gereken bir soru var. Sorum şu; 2000-2500 watlık bir sistem kurmayı hedefledim.Bu sistemin şarj edilebilmesi için gerekli olan dinamo gücü mutlaka 2000-2500 wat mı olmalı? Ya da şöyle mi sormalıyım acaba? Bu sistem için kullanacağım dinamo kaç amper akım üretmeli?
evetsisteminizin en az istediginiz güçte olması şart ama siz hesaplarken her zaman kayıplarıda göz önüne alıp öyle hesaplayın..en azından %10 fazla bir sistem seçin ...2000 wat için 2200 wat gibi.. 2200 wat gücü alabilmeniz için 12 volt sistemde 185Amper gibi bir akım sözkonusu.. bu tip yüksek güçlü sistemlerde kayıpları en aza indirmek için voltajı yüksek tutarlar 24 volt 90amper veya 48 volt 45 amper gibi.. kolay gelsin
ne için zorunlu olsun.pek tabii 50-100-250-1000 watlık üreteçler kullanıp sınırsız akü kullanabilirsin.2500 wat toplam depolanabilen enerji olarak düşünülüyorsa 12 volt 360 amper lik akü bankı yeterli olur.yok benim anlık çektiğim akım 2500wat dersen de akü satısını istediğin kadar yaparsın. dinmonun büyük olması senin şarz süreni kısaltır sadece.
Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. Hz.Ali (r.a) Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
ne için zorunlu olsun.pek tabii 50-100-250-1000 watlık üreteçler kullanıp sınırsız akü kullanabilirsin.2500 wat toplam depolanabilen enerji olarak düşünülüyorsa 12 volt 360 amper lik akü bankı yeterli olur.yok benim anlık çektiğim akım 2500wat dersen de akü satısını istediğin kadar yaparsın. dinmonun büyük olması senin şarz süreni kısaltır sadece.
Teşekkürler Mehmet Turhan.Sistemi Bozcaada'daki arsamda kullanmak üzere tasarlıyorum.Bilirsiniz orada 365 gün 24 saat güçlü rüzgar eser.O nedenle bataryaların yavaş şarj etmesi sorun olmaz.Ama kolay kolay boşalmazlar da.
Teşekkürler Mehmet Turhan.Sistemi Bozcaada'daki arsamda kullanmak üzere tasarlıyorum.Bilirsiniz orada 365 gün 24 saat güçlü rüzgar eser.O nedenle bataryaların yavaş şarj etmesi sorun olmaz.Ama kolay kolay boşalmazlar da.
bilirim evet çünki yakın zamanda orada bir sistem kurduk hatta yarın sabahbirkaç ayarlama için kenan beyde orada olacak
uzun bir aradan sonra birşeyler paylaşmak istedim forumda ; daha önceki denemelerim sonucu çalışmalarıma ara vermiş idim , tekrar ilgilenme şansım oldu bu adreste işimize yarayacak alternatör buldum fakat çok pahalı : http://www.alternatormarket.com/PMGL1000.html fiyat istedim verdikleri liste şu : http://www.alternatormarket.com/files/f3.htm . fiyatlar ücuk :) araştırmalarımda otobüs veya kamyon alternatörü dc motorlardan daha verimli çalışıyormuş ve daha ucuz fiyata maloluyormuş , bir redüktör ile ve düşey kanat sistemi ile iş hallolur gibi görünüyor. yukarıda düşey türbin fikerleri paylaşıldı , fakat sayın Şef34 yaptığı türbinin benzerini bende yaptım fakat henüz alternatötün redüktörüne karar veremediğim için ve maddiyetten dolayi işi bitirip resimleri sizler ile paylaşamadım.
Enezde samimi bir abimin arkadaşı olan abimiz alternatör ile 3 pervaneli olarak sistemi kurmuş ve çalıştırmış , yakın zamanda kendisini ziyaret edeceğim konu ile ilgili.
Elektronik forumlarında dolaştım fakat 1000W civarlarında invertör şemasına rastlamadım böyle bir şema elinizde var mı , paylaşırmısınız ?
arkadaşlar 1 aydan beri sizleri takip ediyorum verdiginiz bilgiler içinönce tekeşkür ederim ben bu sistemlerin pazarlamayı düşünüyorum acaba kimlarle baglantıya geçebilirim bileniniz varsa rica eıcem teşekkürler okimaguvenlik@hotmail.com e-mail adresim burada yazarsanız her akşam takip ediyorun ii çalışmalar
3000VA diye geçiyor siz illaki o güçte kullanmanız gerekmiyor.. trafoyu 1000VA seçerseniz o gücü alırsınız tabi çıkıştaki taransistötleride azaltırsınız..zaen 12 volttan 250 amper 3000va güç çekmek ne kadar mantıklı bilinmez...
Evet gittim ve hallettim. gayet iyi sonuç aldık. artık orada bir rüzgar enerji sistemi var.. resimleri Zeki bey bana mail yoluyla gönderecek bende inşallah burada yayımlıyacağım...